Radau va rusiskai pamineta: http://www.isida.ua/...ics/item17.html http://news.nbc.com....S24.7.2008.html Pacituosiu: "Натали - сестра Луизы стала 40-м ребенком, рожденным после ЭКО в Великобритании. В ноябре 1999 года Натали родила девочку, которую назвали Кейси. Кейси стала первым ребенком, рожденным женщиной, которая сама была зачата с помощью ЭКО. Таким образом были развеяны страхи о возможной стерильности детей, зачатых с помощью ЭКО."
As tik suprantu, kad tai ne sur mama, o to vaiko genetine mama pagimde Luiza ir Natali.
http://www.fertimed.ru/news/index.html Pacituosiu dar prognozes: "В настоящее время одна из семи пар не может иметь детей, а через десять лет, считает Леджер, с этой проблемой столкнется каждая третья европейская семья. "
Man tik idomu ka po 10 metu sakys Alfija ir Paragintoji, jei su sia problema susidurs ju auginami vaikai? A?
Man tik keista... jei Alfija dirba toje srityje, tai ji turetu skatinti tokiu kaip as poziuri, nes tai tiesiogiai susije su jos duonos kasniu... O cai atvirksciai iseina. Arba jus netikit tuo, ka dirbat, arba jusu asmeniniai ir profesiniai poziuriai turetu gerokai susikirsti. O esant tokiam konfliktui, as asmeniskai keisciau darbo pobudi...
Rytų Europa tapo viena patraukliausių vietų vaikų negalinčioms turėti europiečių šeimoms.
Tapkite surogatine motina! Atlyginimas nuo 3000 eurų. Nedidelis skelbimas su besišypsančios blondinės atvaizdu ir telefono numeriu išspausdintas viename Kijevo nemokamų žurnalų. Ukrainoje surogatinė motinystė suprantama kaip įprastas darbas, rašo Prancūzijos dienraštis Le Figaro.
Ukrainos interneto forumuose apstu gerų ketinimų deklaracijų ir liudijimų. Kas blogo, jeigu jie negali turėti vaiko ir moka už tai? klausia 28 metų Natalija. Aš nepalieku savo vaiko, nes iš tikrųjų jis ne mano, teisinasi 25-erių Hana. Kai matau laimingus tėvų veidus, sakau sau, kad padariau gerą darbą.
Šioje buvusioje sovietinėje respublikoje, kurioje vidutinis mėnesinis atlyginimas tėra 200 eurų, kalbos apie nesavanaudišką paramą skamba mažų mažiausiai neįtikinamai, pastebi dienraštis. Jei ukrainietės apsisprendžia tapti prancūzų, belgų ar vokiečių porų kūdikių žindyvėmis, jos dažniausiai tai daro dėl pinigų. Ukrainoje žodis užsienietis reiškia turtingas. O laukinio kapitalizmo mokykloje kiekvienas daro tai, ką moka.
Pastaruoju metu Rytų Europa tapo viena patraukliausių vietų vaikų negalinčių turėti europiečių šeimoms, teigia dienraštis. Maži paslaugų tarifai ir pakantūs įstatymai, daugybė kūdikių verslu besiverčiančių agentūrų ir klinikų: Ukrainoje jų apie 20, Čekijoje 17, Lenkijoje 40. Surogatinės motinystės programos kaina vidutiniškai svyruoja nuo 15 iki 30 tūkstančių eurų. Nesunku palyginti: kad galėtumei gauti kūdikį made in America, reikia turėti daugiau nei 50 tūkstančių dolerių. Indijoje vos 10 tūkstančių, todėl ji tampa nauja madinga kūdikių turizmo vieta.
Nuo 200 iki 400 prancūzų šeimų kasmet vyksta į užsienį, kad pasinaudotų šiomis viskas įskaičiuota reprodukcijos paslaugomis, rašo Le Figaro. Čia beveik kiekviename reprodukcijos centre yra potencialių kandidačių sąrašas, - aiškina pirmojo Ukrainoje kūdikio iš mėgintuvėlio tėvas, Kijevo Reprodukcinės medicinos instituto vadovas Fiodoras Dachno. Ir nors oficialios statistikos nėra, kasmet šioje srityje besispecializuojančios klinikos užverbuoja apie 100 surogatinių motinų. Juodosios rinkos mastai beveik tokie patys, gal net ir didesni, teigia dienraštis.
Charkove veikianti privati klinika La Vita Felice siūlo nevaisingoms poroms kompleksinius paslaugų paketus, kuriuose turizmas susietas su surogatine motinyste. Juose viskas, ko reikia, pradedant apvaisinimu, baigiant surogatinės motinos pasirinkimu iš katalogo. Įtraukti ir lėktuvo bilietai, buto nuoma, vertėjo ir lydinčio asmens paslaugos. Naudotis surogatinių motinų duomenų baze galima už 1000 dolerių mokestį, išsinuomoti mėnesiui butą, kad būtų galima dalyvauti gimdyme ir sutvarkyti administracinius formalumus, kainuoja 100 dolerių. VIP paslaugų paketas nerimaujantiems būsimiems tėvams garantuoja, kad jiems nesant kūdikį nešiojanti motina bus stebima kiaurą parą. Atlyginimas surogatinei motinai paprastai neviršija 3000 eurų. Užmokestis gydytojams, teisininkams ir tarpininkams kur kas didesnis.
Pelno nesiekianti veikla
Tai nėra pelno siekianti veikla, mes juk kalbame apie mediciną! piktinasi pirmojo Ukrainoje privataus dirbtinio apvaisinimo centro ir oligarchų mėgiamos klinikos Izidė direktorius Konstantinas Lebedevas. Futuristinis pastatas smaragdo spalvos stiklais, prabangios palatos su šampanu, bauginančios išvaizdos apsaugininkai spindinčiame hole Izidė primena nykiame Kijevo pakraštyje nusileidusį kosminį ateivių laivą, pastebi Le Figaro.
350 darbuotojų, 700 vaikų per metus. 2007-ųjų pajamos 10 mln. dolerių. Mums svarbiausia etika, - tvirtina Izidės vykdomasis direktorius. Pasak jo, surogatinė motinystė sudaro niekingai mažą klinikos veiklos dalį, vos kelios poros per mėnesį. Mes veikiame medicinos paslaugų ribose: apvaisinimas, nėštumo priežiūra, gimdymas. Taškas, - aiškina K. Lebedevas.
Užsieniečių porų ir surogatinių motinų tarpininkų lengva susirasti agentūrose, kurios medžioja klientus į kelias užsienio kalbas išverstose interneto svetainėse. Ankštame Rosjurkonsalting, teisės konsultacijomis besiverčiančios Rusijos bendrovės biure, Vadimas Nastojaščij, susiraukęs ir nuolat dirsčiojantis į laikrodį, akivaizdžiai stengiasi susivaldyti. Užsienio žiniasklaidoje vaizduojama katastrofinė situacija, - smerkiamai sako jis. Ir nors jis atsisako parodyti surogatinių motinų duomenų bazę, sutinka išvardyti atrankos kriterijus: ne vyresnė nei 35 metų, geros sveikatos, turinti savo vaikų, kad galėtų į juos perkelti savo motiniškus jausmus.
Pas mus surogatinės motinos pagimdytas kūdikis priklauso tėvams užsakovams, - aiškina Vadimas Nastojaščij. Prancūzijoje, kur tokia praktika visiškai uždrausta, Paryžiaus kasacinis teismas praėjusių metų spalio 25 d. paskelbė nutartį dėl Prancūzijos pilietybės suteikimo vaikui, kurį prieš 8 metus JAV pagimdė surogatinė motina. Dabar šis sprendimas gali sukurti precedentą, ir Senato darbo grupė, rengianti šią sferą reguliuojančio įstatymo projektą, mėnesio pabaigoje turi pateikti savo pranešimą. Nuo jo priklausys, ar surogatinėms motinoms bus leidžiama atvykti į Prancūziją, rašo Le Figaro.
tai yra pati gražiausia surmotinystės pusė. Kadangi mokslas niekada negalės konkuruoti nei savo galimybėm į informaciją nė juo labiau finansinėm galimybėm su prekiautojais žmonėmis, perspektyvų į objektyvumą šioje srityje teigiamų nenusimato.
šis visas postas beveik pilnai atitinka mano nuomonę. Galvočiau, kad visgi tokiam vaikui tenka ne 2, o 3 žmonių genetinė informacija.
Tik ar surmamos, bendrai paėmus, turėtų labai galvoti apie tai, kas bus "po tvano". Man atrodo, kad jeigu JAV turi surogatinės motinystės įstatymus, klinikas, ir jau turi teisinės bei medicininės praktikos, tai visa tai kūrė ne šiaip sau durnos galvos.
Kiek žinau, statistiškai, amerikiečiai yra stipriai pamaldesni už lietuvius.
šis visas postas beveik pilnai atitinka mano nuomonę. Galvočiau, kad visgi tokiam vaikui tenka ne 2, o 3 žmonių genetinė informacija.
Tik ar surmamos, bendrai paėmus, turėtų labai galvoti apie tai, kas bus "po tvano". Man atrodo, kad jeigu JAV turi surogatinės motinystės įstatymus, klinikas, ir jau turi teisinės bei medicininės praktikos, tai visa tai kūrė ne šiaip sau durnos galvos.
Kiek žinau, statistiškai, amerikiečiai yra stipriai pamaldesni už lietuvius.
Kad vienos ekonomiskai labiau issivysciusios salys isnaudoja kitas, maziau issivysciusias ivairiais aspektais senai yra ne paslaptis. Ir kad Lietuvos zmones yra ir bus isnaudojami ivariais aspektais manes irgi nestebina. Ir yra/bus isnaudojami ne tik kitu pasaulio saliu, bet ir savi isnaudos/isnaudoja savus. Ir koks skirtumas kokia tai yra sritis: ar eilinis darbas, ar dirbtinis apvaisinimas... Jei jus/mes nesugebam savo problemu isspresti taip, kad buti maziau priklausomiems nuo kitu, tai yra tikriausiai musu paciu problemos. Is principo cia vel gi filosofinis klausimas... ir taip bediskutuojant mes prieisim prie klausimo: "O kodel moteri dievas sukure is Adomo sonkaulio...gal dievas irgi dirbo dirbtinio apvaisinimo klinikoje..." Pasikartosiu... : issprendus vienas problemas mes sudarom kitas problemas. Taip yra ne tik genetikoje, taip yra visose srityse. Ir ta pusiausvyra tarp "nepakenk" ir "istaisyk" yra labai trapi. Pasaulis isprende/sprendzia vaiku negalejimo turet problemas ir prisidaro sau kitu problemu: zmoniu isnaudojimo ir pan. Neimanoma paimti bet kokios problemos, ja istraukti is kitu problemu konteksto. Nes bet kuri problema yra susieta su salies politine, ekonomine, istatymine, kulturine, tradicine ir t.t. aplinkom.
Kam dar ta JAV reikia žiūrėti? Šalia turim Lenkiją, kur ypač griežti įstatymai ir ypač įtakinga krikščionybė. Abortai draudžiami? Taip. O surmotinystė - leidžiama ir net reglamentuota.
Man tik keista... jei Alfija dirba toje srityje, tai ji turetu skatinti tokiu kaip as poziuri, nes tai tiesiogiai susije su jos duonos kasniu... O cai atvirksciai iseina. Arba jus netikit tuo, ka dirbat, arba jusu asmeniniai ir profesiniai poziuriai turetu gerokai susikirsti. O esant tokiam konfliktui, as asmeniskai keisciau darbo pobudi...
uppssss.. Jelena, neteko pačiai niekada matyt, panešiot, pamaitint, paglobot invaliduko iš prigimties? ir nebendravot niekada su moterimi, kuri pagimdė vaiką invaliduką?
Nes aš supratau, kad alfija dirba su gyvais apsigimusiais vaikais. O kaip iš tikro yra, aš nežinau.
QUOTE(alfija @ 2009 01 08, 16:39)
Tapkite surogatine motina! Atlyginimas nuo 3000 eurų.
Kad vienos ekonomiskai labiau issivysciusios salys isnaudoja kitas, maziau issivysciusias ivairiais aspektais senai yra ne paslaptis. Ir kad Lietuvos zmones yra ir bus isnaudojami ivariais aspektais manes irgi nestebina. Ir yra/bus isnaudojami ne tik kitu pasaulio saliu, bet ir savi isnaudos/isnaudoja savus.
Ir koks skirtumas kokia tai yra sritis: ar eilinis darbas, ar dirbtinis apvaisinimas... Jei jus/mes nesugebam savo problemu isspresti taip, kad buti maziau priklausomiems nuo kitu, tai yra tikriausiai musu paciu problemos. Is principo cia vel gi filosofinis klausimas... ir taip bediskutuojant mes prieisim prie klausimo: "O kodel moteri dievas sukure is Adomo sonkaulio...gal dievas irgi dirbo dirbtinio apvaisinimo klinikoje..."
Pasikartosiu... : issprendus vienas problemas mes sudarom kitas problemas. Taip yra ne tik genetikoje, taip yra visose srityse. Ir ta pusiausvyra tarp "nepakenk" ir "istaisyk" yra labai trapi.
Pasaulis isprende/sprendzia vaiku negalejimo turet problemas ir prisidaro sau kitu problemu: zmoniu isnaudojimo ir pan.
Neimanoma paimti bet kokios problemos, ja istraukti is kitu problemu konteksto. Nes bet kuri problema yra susieta su salies politine, ekonomine, istatymine, kulturine, tradicine ir t.t. aplinkom.
Kam dar ta JAV reikia žiūrėti? Šalia turim Lenkiją, kur ypač griežti įstatymai ir ypač įtakinga krikščionybė. Abortai draudžiami? Taip. O surmotinystė - leidžiama ir net reglamentuota.
uppssss.. Jelena, neteko pačiai niekada matyt, panešiot, pamaitint, paglobot invaliduko iš prigimties? ir nebendravot niekada su moterimi, kuri pagimdė vaiką invaliduką?
Nes aš supratau, kad alfija dirba su gyvais apsigimusiais vaikais. O kaip iš tikro yra, aš nežinau.
pasiduodu
tai visą tą mums prancūzai atkapstė ir visam pasauliui paskelbė. Le Figaro, ne mūsų lietrytis gi . Jie atsako už tai ką pasauliniu mastu skelbia.
NE naitai, aš dirbu ne su vaikais invalidukais, tokį turėjau pasigimdžius aš pati.
Aš dirbu su psichikos ligoniais ir psichikos negalią turinčiais žmonėmis. Bet čia pat yra ir suaugę ir proto negalią turintys žmonės.
Aš tik pasitikslinti norėjau: temoje yra kalbama apie realius, legalius, reglamentuotus dalykus ar apie kriminalinius nusikaltimus? Nes jei kriminalizuosime šią temą, tai galima absoliuiai viską kriminalizuoti ir pritaikyti nusikaltimo elementus. Papildyta:
QUOTE(l.jelena @ 2009 01 08, 14:09)
<...>As tik suprantu, kad tai ne sur mama, o to vaiko genetine mama pagimde Luiza ir Natali.<...>
Ne į tai atkreipėt dėmesį. Panelė (ponia) alfija pareiškė, kad nėra trečiosios kartos ir todėl negalime daryti jokių išvadų. Tačiau trečioji karta yra, pirmoji mergaitė gimusi IVF pagalbą augina natūliu keliu pastojusi ir pagimdžiusi sūnų.
Tik dėl šnairo požiūrio net iš artimų žmonių, daugelis porū nuslepia vaiko pradėjimo faktą ir jie elementaiai dingsta ir auga kaip kiti vaikai.