Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

QUOTE(shipra @ 2009 05 31, 20:46)
SOS,

gavom sita grazuoli dovanu ir nzn kaip ji priziureti... kas kiek laiko reikia ji tresti ir panasiai? gavom ji balandzio pabaigoje, bet dar nei karta netresem, jo dabar lapas kaip ir nuvytes, bet zeme dregna, bijau kad nebuciau jo perlaisciusi... lapas su tokiom rudom demelem, gal jis susirgo??? bet ziedai zydi normaliai... nzn ka daryti... verysad.gif gal galima pasiddaugiti kazkaip?  g.gif

Kurioj pusėj jį laikot?
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2009 05 31, 20:46)
SOS,

gavom sita grazuoli dovanu ir nzn kaip ji priziureti... kas kiek laiko reikia ji tresti ir panasiai? gavom ji balandzio pabaigoje, bet dar nei karta netresem, jo dabar lapas kaip ir nuvytes, bet zeme dregna, bijau kad nebuciau jo perlaisciusi... lapas su tokiom rudom demelem, gal jis susirgo??? bet ziedai zydi normaliai... nzn ka daryti... verysad.gif gal galima pasiddaugiti kazkaip?  g.gif

Ot galėtų kas nors skelt, ir aš paklausyčiau, manau, kad kaip sanpaulijas panašiai. Tręšia shultz sanpaulijoms arba pomidorams, nestato ant saulės. Aš taip saviškį auginu, tai stovi visas linksmas smile.gif Bet aš jį turiu tik porą savaičių, tai tokia ir žinovė hihihi.gif

Man tai labai įdomu dauginimas. Suprantu, kaip iš lapo daugina sanpaulijas. Jų lapai ant kotuko, nukirpai, pamerkei, išleido šaknis, pasodinai ir viskas, auga. O streptokarpus, rašo, daugina lapo fragmentais. Tai kas do biesas tas lapo fragmentas??? Lapo gabalas??? Kaip tai suprast, o kuris lapo gabalas, viršutinis??? Ką su juo daryt, sodint? O kaip tada atrodo motininis streptokarpas su lapu be to fragmento?! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2009 05 31, 21:30)
Man tai labai įdomu dauginimas.

o aš dauginu paprasčiausiai, nuskinu lapą, įkišu į žemes ir vazoną uždengiu calapaniniu maišeliu arba sloiku, nuimu tik palieti. Kaip pamatai , kad leidžia lapukus, nuimu uždengimus ir kuo puikiausiai auga toliau mirksiukas.gif . Taip aš dauginu paprastas žmogelis ir kuo puikiausiai prigyja, o kaip daugina žinovės nepasakysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 05 31, 20:47)
Kurioj pusėj jį laikot?

kambarys yra rytu puseje, tai laikome ant lentynos... tik nzn kaip ji dabar gelbeti sad.gif nesinori prarasti... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2009 05 31, 21:58)
kambarys yra rytu puseje, tai laikome ant lentynos... tik nzn kaip ji dabar gelbeti sad.gif nesinori prarasti... sad.gif

Per daug jam tiesioginės saulės. + gal ir perlaistei g.gif
sakyčiau gal persodint reikėtų g.gif ir vietą pakeist, padėk ant šiaurinės palangės- išprotės mirksiukas.gif
Atsakyti
stai kaip dauginimas vyksta biggrin.gif

O dauginasi paprastai - lapais arba kerelio dalinimu.
user posted imageuser posted imageuser posted image
dauginimas tosteriu
o cia pasodinta lapo virsunele (ne sios dienos sodinimas smile.gif )
user posted image

http://www.sanpaulija.lt/forumas, 2007/11/20, 3:51 pm
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 31 gegužės 2009 - 21:31
QUOTE(Noa @ 2009 05 31, 21:30)
Man tai labai įdomu dauginimas. Suprantu, kaip iš lapo daugina sanpaulijas. Jų lapai ant kotuko, nukirpai, pamerkei, išleido šaknis, pasodinai ir viskas, auga. O streptokarpus, rašo, daugina lapo fragmentais. Tai kas do biesas tas lapo fragmentas??? Lapo gabalas??? Kaip tai suprast, o kuris lapo gabalas, viršutinis??? Ką su juo daryt, sodint? O kaip tada atrodo motininis streptokarpas su lapu be to fragmento?! blink.gif

Primerkiu aš vazelę tų lapų ir bėdos nematau, išleidžia šakneles ir tada sodinu, o jei ilgiau pabūna vandeny, tai ir mažų naujų lapukų dar išleidžia..

QUOTE(shipra @ 2009 05 31, 21:58)

kai perlaistai, tai nieko gero nelauk, šaknys neatlaiko, vistiek nupūna, o dar rašai, kad lapukai ruduoja..
pas mane tai ant rytinės palangės ir nuostabiai auga, nemėgsta saulės ir ant pietinės palangės nepatiktų..
Atsakyti
Aš gi sakau, kad gesnerijiniai gėris, tiek sanpaulijos, tiek streptokarpai smile.gif

Baisiai susidomėjau ir googlinau, kaip atrodo streptokarpai natūroj, gamtoj. Afrikoj, škia, ir Azijoj. Va kaip:

user posted image
Atsakyti
o tai gal man pabandyti ta lapa nupjauti ir pasidauginti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2009 06 01, 07:59)
o tai gal man pabandyti ta lapa nupjauti ir pasidauginti???  g.gif

tai žinoma, o tai kaip kitaip išgelbėsi gėlę..
Atsakyti
Man labiausiai patinka streptokarpo lapų fragmentus šaknydinti drėgnuose kiminuose. taip drėgmės, manau, nebūna nei per daug, nei per mažai. Be to, kadangi esu nekantri, galiu kada noriu atsargiai ištraukti lapuko gabaliuką ir pasižiūrėti, ar dygsta šaknelės. Kimnai turi antiseptinių savybių, saugančių nuo puvinių, tačiau ar tas savybes išsaugo džiovinti kiminai - nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2009 05 31, 22:29)
stai kaip  dauginimas  vyksta  biggrin.gif
O dauginasi paprastai - lapais arba kerelio dalinimu.

Aciu ,dabar as taip ir bandysiu dauginti strepsiuka.
Atsakyti