MOLIŪGŲ SŪRIO TORTAS (Pumpkin Cheesecake)
Originalus receptas

Pagrindas:
1 st. maltų sausų sausainių (Graham Crackers)
1/2 st. maltų migdolų (arba bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. ištirpinto sviesto.
Įdaras:
500 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
1 st. moliūgų piurė
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1/4 a. š. maltų muskato riešutų
2 kiaušiniai, kambario temperatūros.
Pagrindas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Sumaišyti visus komponentus ir suberti ant 20 cm (8") išardomos formos dugno, išlyginti ir stipriai prispausti prie dugno. Kepti 58 min.
Įdaras.
Išplakti mikseriu grietinėlės sūrį (cream cheese) su ruduoju cukrumi, kol masė taps vientisa. Sudėti moliūgų piurė ir prieskonius. Gerai išmaišyti su mikseriu, periodiškai nugramdant nuo indo sienelių visus likusius gumuliukus. Įmaišyti po vieną kiaušinius, maišant mažu greičiu tai svarbu, kad kepant cheesecakeas nesutūkinėtų.
Kepimas.
Įdarą sudėti į formą ir standžiai apvynioti ją su folija. Patalpinti formą su cheesecakeu į didesnę formą, į kurią reikia pripilti karšto vandens (vandens turi būti iki pusės).
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160° C.
Kepti 4050 min. Kaip įprasta, kepant tokius tortus, patikrinama ar iškepė lengvai krestelėjus jeigu pagal kraštus tortas standus, o vidurys truputį linguoja, reiškia jis iškepęs.
Visiškai ataušinti ir dėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 6 val. Papuošti grietinėle, išplakta su ruduoju cukrumi. Marmeladas moliūgiukų formos buvo pirktinis.

Šaltinis: kuking.net