Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Noriu pasidalinti skanutėlio sūrio torto (cheesecake‘o) su moliūgais receptu – netgi tų, kas neperneša moliūgų kvapo, nuo jo nebuvo įmanoma atplėšti.

MOLIŪGŲ SŪRIO TORTAS (Pumpkin Cheesecake)

Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:
1 st. maltų sausų sausainių (Graham Crackers)
1/2 st. maltų migdolų (arba bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. ištirpinto sviesto.

Įdaras:
500 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
1 st. moliūgų piurė
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1/4 a. š. maltų muskato riešutų
2 kiaušiniai, kambario temperatūros.

Pagrindas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Sumaišyti visus komponentus ir suberti ant 20 cm (8") išardomos formos dugno, išlyginti ir stipriai prispausti prie dugno. Kepti 5–8 min.

Įdaras.
Išplakti mikseriu grietinėlės sūrį (cream cheese) su ruduoju cukrumi, kol masė taps vientisa. Sudėti moliūgų piurė ir prieskonius. Gerai išmaišyti su mikseriu, periodiškai nugramdant nuo indo sienelių visus likusius gumuliukus. Įmaišyti po vieną kiaušinius, maišant mažu greičiu – tai svarbu, kad kepant cheesecake’as nesutūkinėtų.

Kepimas.

Įdarą sudėti į formą ir standžiai apvynioti ją su folija. Patalpinti formą su cheesecake’u į didesnę formą, į kurią reikia pripilti karšto vandens (vandens turi būti iki pusės).
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160° C.
Kepti 40–50 min. Kaip įprasta, kepant tokius tortus, patikrinama ar iškepė lengvai krestelėjus – jeigu pagal kraštus tortas standus, o vidurys truputį linguoja, reiškia jis iškepęs.
Visiškai ataušinti ir dėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 6 val. Papuošti grietinėle, išplakta su ruduoju cukrumi. Marmeladas moliūgiukų formos buvo pirktinis.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 24 lapkričio 2008 - 16:48
Mergaitės, čia galite pasiskaityti diskusijas apie grietinėlės sūrį (cream cheese) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 24 lapkričio 2008 - 23:25
QUOTE(RiMami @ 2008 11 24, 16:51)
[color=red]ŠOKOLADINIAI SALDAINIAI SU VARŠKĖS ĮDARU (Cream Cheese Chocolate Bites)
250 g minkštos varškės (Quark)


mergaites, kaip jus manote cia reiketu deti pvz. musu svelniaja vaske ar tiktu ir paprasta riebesne, bet pertrinta vaske, o gal ricota g.gif
rytoj ruosiuosi daryti siuos saldainiukus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina2006: 24 lapkričio 2008 - 23:43
Tortas „Napoleonas“
Originalus receptas

user posted image

šis vertimas yra Sonatinos:

Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės

Lakštai.

Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.

Kremas.
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Surinkimas.
Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2008 11 24, 15:57)
Yra jo Maximose pirkti, tokioje pilkoje pakuoteje. Jo kaina apie 6 lt. berods.


Aciu labai 4u.gif


QUOTE(RiMami @ 2008 11 25, 01:30)
Tortas „Napoleonas“


Dariau si torta, nepatiko, nes man sausokas gavosi.
Kita karta ilgai pagalvosiu, ar daryt ji lotuliukas.gif
Atsakyti
Cipciuko tortas "Napoleonas" pagal Mišelę (receptas, patarimai, foto, komentaras)

user posted image

Sonatinos tortas "Napoleonas" pagal Mišelę (receptas, foto)

user posted image

rugegeles23 tortas "Napoleonas" pagal Mišelę (komentaras, foto)

user posted image

Merginos, jei dar kuri kepėt šį "Napoleoną" prašom neslėpt ir pademonstruot lotuliukas.gif aš daugiau neradau blush2.gif Atleiskit, jei kurią pražiopsojau blush2.gif
Atsakyti
Jeigu jūs kada nors ragavote ir pamėgote šokoladinius saldainius „Baci“ (būčinukai), tai šie sausainiai užkariaus jūsų širdį – suvalgius gabaliuką, burnoje lieka skonis mėgstamiausių saldainių.

ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI „BACI“
Originalus receptas

user posted image

2 st. sveikų lazdyno riešutų, padžiovintų ir nuvalytų
1 1/4 st. cukraus
1 v. š. ištirpinto sviesto
1/3 st. kakavos miltelių
1 v. š. medaus
1 a. š. vanilės
1/3 st. miltų
3 baltymai, kambario tempertūros
50 g baltojo arba tamsaus šokolado.

Riešutus sumalti blenderyje. Sudėti cukrų, ištirpintą sviestą, kakavą, medų ir vanilę. Suberti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti po vieną baltymus (neplaktus), kiekvieną kartą gerai išmaišant, kol masė taps labai tirštos grietinės konsistencijos. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, gali būti, kad baltymų reikės mažiau, todėl negalima dėti visų iškarto.
Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi. Sudėti tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždės antgaliu. Išspausti ant popieriaus roželes-būčinukus.
Atšaldyti prieš kepant šaldytuve ne mažiau 1 val.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Kepti 10–12 min. Sausainiai turi iš išorės turėti plutelę, bet išlikti minkšti-triufeliniai viduje.
Ištirpinti šokoladą ir, patepus plokščiąją sausainių pusę, sulipdyti juos poromis. Padėti dar kartą į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
DVIGUBAS ŠOKOLADINIS–MARMURINIS SŪRIO TORTAS
(Double Chocolate Marble Cheesecake)

Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:
1 st. vaflinių sausainių (Graham crumbs)
1/2 st. riešutų
1/3 st. sviesto, ištirpinto.

Įdaras:
3 pak. (680 g) grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
3 v. š. cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 a. š. vanilės
1 st. grietinės
2 v. š. miltų
1 v. š. kakavos miltelių
100 g baltojo šokolado
50 g tamsaus šokolado.

Pagrindas.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Sumalti blenderyje sausainius ir riešutus. Supilti ištirpintą sviestą, išmaišyti ir sudėti ant vienos 23 cm (9") išardomos formos dugno arba šešių 10 cm (4") formų, tvirtai prispaudant apatine šaukšto puse prie dugno. Kepti 5–8 min. Ataušinti.

Įdaras.
Ištirpinti baltąjį ir tamsų šokoladą, palikti.
Mikseriu išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) ir cukrų. Sudėti vanilę ir grietinę, išplakti. Atidėti 1/3 įdaro į atskirą indą ir įmaišyti tamsų šokoladą ir kakavą, išplakti, nepamirštant nugriebti nuo indo sienelių. Įmušti 1 kiaušinį ir išmaišyti iki vientisos masės.
Į likusį įdarą įmaišyti baltąjį šokoladą ir miltus, išplakti. Įmušti po vieną likusius 2 kiaušinius, nugriebiant nuo indo sienelių tarp įdėjimų. Svarbu šiame etape neperplakti kiaušinių, kadangi dėl to gali atsirasti įtrūkimų ant sūrio torto (cheesecake’o) paviršiaus.

Surinkimas.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 170° C.
Sudėti šaukštu baltą ir tamsų įdarą, kaitaliojant spalvas. Mediniu pagaliuku prabraukti apvaliais judesiais per įdarą, suteikiant paviršiui marmurinį efektą.
Apvynioti formą su folija ir įstatyti į didesnę formą, pripiltą karšto vandens. Vandens turi būti iki vidurio formos, kurioje yra cheesecake’as. Kepti 35–45 min. Lengvai krestelėjus, iškepusio cheesecake’o vidurys lengvai linguos. Peiliu apipjauti išilgai formos sienelių, lyg atlaisvinant cheesecake’o kraštus – tai, taip pat padės auštant išvengti įtrūkimų paviršiuje. Ataušinti 2 val. kambario temperatūroje, o po to atšaldyti šaldytuve mažiausiai 6 val.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 25 lapkričio 2008 - 11:21
KEKSAS SU KOKOSINIU MORENGU (Coconut Macaroon Ring)
Originalus receptas

user posted image

Keksas:
175 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
4 tryniai
1 a. š. vanilės
1 3/4 st. miltų
2,5 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
2/3 st. pieno.

Spanguolių, aviečių (arba bet kokio kito) džemo.

Kokosinis morengas:

4 baltymai
1/2 st. cukraus
1/4 a. š. migdolų esencijos
3/4 st. kokoso drožlių.

Keksas.

Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną trynius ir sudėti vanilę. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Toliau plakant mažu greičiu, įmaišyti miltus pakaitomis su pienu per 3 kartus.

Morengas.
Išplakti baltymus iki putų. Įberiant po 1 v. š. cukraus, plakti iki blizgančių standžių putų. Atsargiai lopetėle, maišant ratais, išmaišyti plaktus baltymus su migdolų esencija ir kokoso drožlėmis.

Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 25 cm (10") kekso formą (žiedą).
Sudėti tešlą ant formos dugno, aptepti džemu. Paskirstyti morengą ant džemo viršaus ir išlyginti.
Kepti 45–50 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptam keksui leisti lengvai ataušti ir perdėti į serviravimo lėkštę.

*Ataušęs morengas (ir ką tik iškepęs) gaunasi minkštas-kokosinis su traškia plutele.
*Tiks bet kokia uogienė, bet pageidautina, kad nebūtų labai saldi, kadangi pats keksas ir morengas pakankamai saldūs.
*Kokosus, aišku, geriau imti nesaldžius, kadangi morenge jau yra cukraus. Bet kartą pagaminusi ir su saldžiais, ypatingo skirtumo nepajutau, t. y. smarkiai per saldu nebuvo.
*Iš formos išimiau labai lengvai – apverčiau, uždengus viena lėkšte ir iškarto atverčiau ant serviravimo padėklo – niekas nesusimaigė.
*Silikoninė forma, manau, labai čia bus tinkama – mažiau šansų, kad prikibs prie sienelių (nors aš kepiau ir be jos). O štai žiedo forma būtina. Dažniausiai tokios formos rekomenduojamos dideliems keksams, kad jie tolygiai perkeptų iš išorės ir viduje, o kadangi šiame recepte keletas sluoksnių (keksas, džemas, morengas), tai tolygus perkepimas labai svarbus.
*Jeigu morengas išskyrė skystį, reiškia baltymai buvo blogai išplakti ir cukrus juose nevisiškai ištirpo – štai jis ir duoda skystį.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
ANANASINĖS ROMO BOBOS (Pineapple Rum Babas)
Originalus receptas

user posted image

2/3 st. ananasų sulčių (galima konservuotų, bet nesaldžių)
8 g sausų (arba 20 g šviežių) mielių
1 v. š. cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
100 g sviesto, kambario temperatūros
2,5 st. persijotų miltų
1/4 a. š. druskos.

Romo sirupas:
1 3/4 st. ananasų sulčių (nesaldžių)
1 st. cukraus
1 a. š. citrinos žievelių
1/4 st. tamsaus romo.

Ištirpinti mieles šiltose sultyse ir suberti cukrų. Uždengti plėvele ir palikti 10 min. šiltoje vietoje.
Kiaušinius lengvai išmaišyti ir sudėti į mieles.
Suberti 2 st. persijotų miltų ir išmaišyti rankomis arba 5 min. mikseryje.
Įmaišyti minkštą sviestą ir, palaipsniui suberiant likusius 0,5 st. miltų, minkyti tešlą dar 5 min.
Tešlą dėti į indą pateptą aliejumi, uždengti ir palikti 1–1,5 val., kad pakiltų (priklausomai nuo mielių).
Kai tešla padidės 2 kartus, apspaudyti, padalinti į 8 dalis (jei kepamos mažos bobos) ir sudėti į sviestu pateptas formeles (arba į vieną didelę formą su skyle viduryje), užpildant 1/2 aukščio. Uždengti plėvele ir dar kartą palikti šiltoje vietoje 15 min.
Įkaitinti orkaitę iki 175° C (350° F) ir kepti 20–25 min., kol atsiras tvirta rusva plutelė.
Kol bobos kepa, pagaminti sirupą. Tam sumaišyti cukrų ir ananasų sultis, suberti citrinos žieveles ir kaitinti iki virimo. Po to virti ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sirupas pradės tirštėti. Nukelti nuo viryklės, perkošti per sietelį, kad neliktų žievelių ir supilti romą.
Iškepusioms boboms aplyginti dugnus (atsargiai nupjauti peiliu), iš viršaus subadyti mediniu pagaliuku ir aplieti šiltu sirupu. Leisti sirupui įsigerti ir patiekti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Inočkos "Vyšninės romo bobos" pagal Mišelės receptą "Ananasinės romo bobos"
(recepto variantas su vyšnių sultimis, foto)

user posted image
Atsakyti
Gerai, jeigu parduotuvėje yra geros sluoksniuotos tešlos, na o jeigu geros nėra... Noriu pasiūlyti sluoksniuotos tešlos receptą, paragavus kepinių iš kurios, jums daugiau nesinorės pirkti parduotuvinės (na, nebent laiko visiškai nėra). Pagrindinis skirtumas tarp naminės sluoksniuotos tešlos ir parduotuvinės yra tame, kad mes naudojame 100% sviestą, o komercinėje gamyboje labai dažnai pridedama margarino, o jis, kaip žinoma, turi daug skysčio, kuris neleidžia tešlai kepant smarkiai „sluoksniuotis“ ir greitai suminkština jau iškepusius kepinius. Tešlos galima pasidaryti dvigubą porciją ir dalį užšaldyti. Kaip žinoma, iš sluoksniuotos tešlos galima pagaminti labai daug ko skanaus, pavyzdžiui, vamzdelius su kremu. Tradiciškai vamzdeliai įdaromi plakta grietinėle arba baltymų kremu. Man labai patinka įdaryti juos grietinėlės-plikytu kremu, kurio receptą ir pateikiu žemiau.

SLUOKSNIUOTI VAMZDELIAI SU KREMU (Cream Horns)

Originalus receptas

user posted image

Sluoksniuota tešla:

250 g miltų
1/2 a. š. druskos
30 g ištirpinto sviesto
2/3 st. ledinio vandens
200 g šalto sviesto.

Kremas:

1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
1/2 a. š. vanilės
1 st. grietinėlės.

Tešla.

Į gilų indą persijoti miltus su druska, padaryti viduryje duobutę ir supilti į ją ištirpintą sviestą su vandeniu. Pirštais atsargiai pradėti viską sumaišyti, kol susiformuos minkšta tešla (jei ji pasirodys sausoka, įpilti truputį vandens). Ilgai nemaišyti (2–3 min.), tik tol, kol tešla surinkta į rutulį, laikys formą. Suvynioti ją į plėvelę ir dėti 1 val. į šaldytuvą atšaldyti. Po valandos, ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočioti tešlą į 3–4 mm storio kvadratą, paliekant vidurį vos-vos storesnį, negu kraštus. Šaltą sviestą padėti tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų, „pamušti“ keletą kartų kočėlu, kad truputį jį suminkštinti, taip išlaikant jį šaltu, ir iškočioti į kvadratą tokio pat storio, kaip ir tešla (sviestinis kvadratas pagal dydį bus apie 2 kartus mažesnis negu tešlos kvadratas). Labai svarbu gerai sluoksniuotai tešlai, kad sviestas ir tešla būtų šalti.
Dabar sviesto kvadratą dedame ant tešlos kvadrato vidurio ir uždengiame jį tešlos kraštais į vidų užleidžiant, kaip voką. Iškočiojame į stačiakampį, maždaug 15×45 cm dydžio. Pirmą kartą sulankstome trigubai (mintyse padalinti stačiakampį į 3 dalis, užlenkti apatiniąją dalį į viršų ir uždengti viršutine dalimi). Pasukti tešlą 90° ir iškočioti dar kartą į stačiakampį ir sulankstyti trigubai. Dabar ją reikia suvynioti į plėvelę ir padėti 2 val. į šaldytuvą. Po to reikia pakartoti kočiojimo ir trigubo sulankstymo procesą dar 2 kartus, atšaldant tešlą tarp kočiojimų. Po to ji jau paruošta kepimui (arba užšaldymui).

Kepimas.

Ką bekeptumėte iš sluoksniuotos tešlos, visada reikia pradėti kepti ją aukštoje temperatūroje 190° C (400° F) tam, kad ji „sluoksniuotųsi“, o po to jau sumažinti temperatūrą iki 160° C (325° F) ir baigti kepti. Vamzdeliams, paruoštą tešlą reikia iškočioti iki 2 mm storio, visą paviršių subadyti šakute (kad tolygiau pakiltų), patepti kiaušiniu ir supjaustyti 15 mm pločio juostelėmis. Patepti ištirpintu sviestu metalinius konusus, ant kurių vamzdeliai bus kepami ir apvynioti ant jų tešlą užleidžiant, pradedant nuo siaurojo galo (patepta kiaušiniu puse į vidų). Aptepti dar kartą vamzdelių paviršių kiaušiniu, viršų apibarstyti stambiu cukrumi (turbinado sugar) ir kepti 20 min. 190° C ir dar 15 min. 160° C temperatūroje. Dar šiltus vamzdelius nuimti nuo konusų ir ataušinti.

Kremas.

Iš nurodytų produktų išvirti plikytą kremą, ataušinti ir sumaišyti su plakta grietinėle.
Įdaryti kremu ataušusius vamzdelius, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti prie arbatos! Antroje nuotraukoje aš parodžiau vamzdelio pjūvį, kad būtų matomas būtent „sluoksniuotumas“ tešlos.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti