Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

SLUOKSNIUOTI PYRAGĖLIAI SU PLIKYTU KREMU IR SPANGUOLIŲ DŽEMU
Originalus receptas

user posted image

Gatavą (arba pačių pagamintą) sluoksniuotą tešlą iškepti atskirai, ataušinti, supjaustyti į 3 dalis ir aptepti kiekvieną sluoksnį spanguolių džemu ir plikytu kremu.

Džemui:
2 st. šviežių (arba šaldytų) spanguolių
1 st. cukraus.

Džemui pagaminti reikia įkaitinti orkaitę iki 150° C (300 F), nuplauti spanguoles, suberti jas į kepimo indą, apibarstyti cukrumi, sandariai uždengti su folija ir dėti į orkaitę 45 min. Praėjus šiam laikui, ištraukti spanguoles, lengvai išmaišyti ir ataušinti. Džemas paruoštas. Laikyti šaldytuve sandariai uždengtame inde 1 mėn.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
SMĖLINĖS TEŠLOS SAUSAINIAI SU TRIUFELINIU ĮDARU
(Shortbread Cookies with Truffle Filling)

Originalus receptas

user posted image

Tešla:
113 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
2 st. miltų (nekietai tešlai).

Įdaras:

100 g šokolado
200 ml grietinėlės.

Glazūra:
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Tešla.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi iki baltos masės. Sudėti kiaušinį ir vanilę. Plakant mažu greičiu sudėti po vieną stiklinę miltus. Maišyti tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet tuo pačiu išliks minkšta. Miltų kiekis, aišku, tokiu atveju apytikslis, kadangi jie gali būti skirtingi. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. Iškočioti atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išpjauti 5 cm skersmens žiedelius.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Išdėlioti žiedus ant išklotos pergamentiniu popieriumi skardos ir kepti 10–15 min., kol atsiras parudęs ratlankis.
Visiškai ataušinti.

Įdaras.
Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado. Atšaldyti šaldytuve ir išplakti. Naudojant angalį „žvaigždutė“ (arba tiesiog maišelį), išspausti įdarą ant žiedų apskritimų. Dėti juos į šaldiklį, kol gaminama glazūra.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Padažyti kiekvieną žiedelį į glazūrą. Dėl to, kad sausainiai buvo šaldiklyje, glazūra susilietusi su įdaru stings labai greitai.
Sausainius laikyti reikia šaldytuve iki 1 savaitės arba galima užšaldyti iki 1 mėn.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 27 lapkričio 2008 - 16:23
mergaitės, Jūs sąžinės turit? user posted image

noriu visko - čia ir dabar essen.gif taigi pavasari reiks keisti visą garderobą su tokiais skanėstais doh.gif lotuliukas.gif

jau nusižiūrėjau keksą su karameliniu padažu ir dar kažkokius kavos ir apelsininius skanėstus... ax.gif tik gaila kad man taip gražiai nesigauna... turbūt teks treniruotis biggrin.gif

dar labai noriu išbandyti šį (anglų kalba/video) nemačiau gal ir čia yra... bigsmile.gif

p.s. gal nelabai higieniška čia vestis augintinius - tai labai atsiprašau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesasim: 27 lapkričio 2008 - 17:12
blink.gif niu visai ne ta diena... atsiprašau, už ne tą nuorodą... blush2.gif
Atsakyti
Na štai ir vasara atėjo, o su ja ir karštis. O ko gi karštyje labiausiai norisi? Aišku gi ledų. Šis receptas padės truputį paįvairinti „ledų meniu“. Sausainiai sandwichams (sumuštiniams) turi labai sėkmingą struktūrą – jie netrupa atsikandant, bet ir turi pakankamai standžią struktūrą, kad nepermirktų nuo ledų. Pačių ledų receptas yra bazinis ir eksperimentuoti galima iki begalybės, pridedant vaisių, uogų, riešutų ir t. t. Juos, aišku, galima pakeisti ir pirktiniais, bet jeigu visgi yra noras pasigaminti savomis rankomis, o dar ir be konservantų ir maistinių priedų, tai galbūt receptas kažkam ir pravers.

VANILINIAI LEDAI – SANDWICH (French Vanilla Ice Cream Sandwich)
Originalus receptas

user posted image

Sausainiai:
175 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1 st. cukraus pudros
1/2 st. kakavos miltelių
1 a. š. vanilės esencijos
1 trynys
1 1/2 st. miltų
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. kepimo miltelių.

Ledai:
2 st. (10%) grietinėlės + 1 st. riebios grietinėlės (kombinacija t. p. gali būti 1 1/2 st. pieno + 1 1/2 st. riebios grietinėlės)
2/3 st. cukraus
5 tryniai
2 a. š. vanilės
žiupsnelis druskos.

Sausainiai.

Sviestą su cukraus pudra išplakti iki baltumo. Persijoti cukraus pudrą su kakavos milteliais ir sudėti į išplaktą sviestą. Sudėti trynį ir vanilę. Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais, ir įmaišyti į šokoladinę masę, kol gausis vientisa minkšta tešla.
Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve apie1 val.
Įkaitinti orkaitę iki 160º C.
Skardą iškloti pergamentiniu popieriumi.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti tešlą į 3 mm storio lakštą. Išpjauti formele reikiamos formos ir dydžio sausainius (sandwich‘ai gali būti apvalūs, stačiakampiai, rombeliais ir t. t.).
Sudėti sausainius į skardą ir kepti 10–15 min., kol jie lengai nusiiminės nuo pergamentinio popieriaus. Visiškai ataušinti.

Ledai.
Nedideliame puode grietinėlę (arba pieną su grietinėle) kaitinti virimo. Šluotele lengvai išplakti trynius su cukrumi ir druska, tik kol jie susimaišys. Plona srovele, nuolat maišant trynius, supilti į juos karštą grietinėlę. Supilti visą masę atgal į puodą ir, nuolat maišant šluotele, pavirti ją ant silpnos ugnies apie 10 min., kol ji pradės tirštėti (neužvirti). Perkošti masę per sietą, sudėti vanilės esenciją, uždengti maistine plėvele taip, kad ji liestų grietinėlės paviršių ir visiškai ataušinti šaldytuve (tai užtruks nemažiau 3 val.).
Sekantis etapas priklausys nuo to ar ledus gaminsite specialioje ledainėje (Ice Cream Maker) ar mikseryje. Jeigu ledainėje, tai vienu metu atšaldant grietinėlę, reikia atšaldyti (tiksliau užšaldyti) konteinerį, kuriame ledai po to ir bus gaminami. Visiškai atšaldžius grietinėlę, reikia užšaldytą konteinerį patalpinti į mašiną, paleisti variklį ir supilti atšaldytą grietinėlę. Toliau veikti pagal gaminimo instrukcijas.
Jeigu ledai gaminami mikseriu, tai indą, kuriame jie bus plakami, taip pat verta užšaldyti (tai padės pagreitinti procesą). Atšaldytą grietinėlę supilti į užšaldytą indą ir išplakti, kol gausis glotni vientisa masė. Dėti šią masę į šaldiklį 2-iems valandoms, kad dalinai užšaltų. Po to išplakti dar kartą ir vėl užšaldyti. Pakartoti viską dar vieną kartą, perdėti į indą, kuriame ledai toliau bus laikomi ir visiškai užšaldyti.
Toks daugkartinis plakimas būtinas tam, kad gautųsi lygi kreminė ledų struktūra, kad nebūtų jokių sušalusių kristalėlių, o tik tikpstantys burnoje grietininiai ledai.

Surinkimas.
Patalpinti vieną rutuliuką lengvai aptirpusių ledų tarp dviejų sausainių, suformuojant tokiu būdu sumuštinį (sandwichą). Jį galima palikti taip kaip yra, o galima padengti šonus arba paviršių kapotais paskrudintais riešutais. Šonams sandwichus reikia tik „apvolioti“ riešutuose. O paviršiui – aptepti jį plonu sluoksniu ištirpinto šokolado ir apibarstyti riešutais.
Paruoštus sandwichus laikyti šaldiklyje.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Inočkos "Vaniliniai ledai" pagal Mišelę (receptas, patarimai, foto)

user posted image
Atsakyti
[quote=RiMami,2008 11 24, 18:45]
MOLIŪGŲ SŪRIO TORTAS (Pumpkin Cheesecake)[/b][/color]
1 st. moliūgų piurė


sugalvojau pasidaryti sita tortuka bet iskylo klausimelis o kaip daroams tas moliugu piure gal aks dare ir gaeltu man patarti
. aciu
Atsakyti
[quote=inetum,2008 11 28, 14:03]
[quote=RiMami,2008 11 24, 18:45]
MOLIŪGŲ SŪRIO TORTAS (Pumpkin Cheesecake)[/b][/color]
1 st. moliūgų piurė
sugalvojau pasidaryti sita tortuka bet iskylo klausimelis o kaip daroams tas moliugu piure gal aks dare ir gaeltu man patarti
. aciu
[/quote]

Galima aisku sutarkuoti per bulviu tarka. Bet as tai supjaustyciau gabaliukais, deciau i mikruske kokioms 2-3 minutem (taip moliugas suminksteja), paskui susmulkinti blenderiu ir nukošti per tinkleli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 28 lapkričio 2008 - 14:40
QUOTE(inetum @ 2008 11 28, 14:03)
MOLIŪGŲ SŪRIO TORTAS (Pumpkin Cheesecake)
1 st. moliūgų piurė
sugalvojau pasidaryti sita tortuka bet iskylo klausimelis o kaip daroams tas moliugu piure gal aks dare ir gaeltu man patarti . aciu


Nu va, ieškojau, kaip daryti moliūgų piurė ir padariau atradimą, kad šis receptas jau išmėgintas Sonatinos (t. p. ji yra aprašiusi kaip moliūgų piurė darė):

Sonatinos "Moliūgų-varškės pyragas" pagal Mišelę (receptas, patarimai, foto)

user posted image

Atsakyti
Kas del moliugu tyres, tai patarciau geriau deti be vandens i mikruske, nes taip moliugas tures geresne konsistencija ir sodresne spalva ir kvapa. Be to taip greiciau. Virti vandeny ilgiau , daugiau skyscio ir silpnesnis kvapas. Bet, aisku rinktis ne man.
Cia patarimai is praktikos, nes daznai verdu moliuga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 28 lapkričio 2008 - 15:12
Vasara pačiame įkarštyje ir nėra geresnio deserto, kaip gaivinantys ledai. Kaip ir vanilinių ledų recepte, pasikartosiu, kad desertą galima gaminti kaip ir ledainėje, taip ir rankiniu būdu, t. y. išplakant mikseriu keletą kartų užšaldymo procese, kad suteikti jiems purią-kreminę struktūrą.

DESERTAS – LEDAI “TIRAMISU” (Ice Cream Terrine Tiramisu)

Originalus receptas

user posted image

1 1/2 st grietinėlės (35%)
1 1/2 st. neriebios grietinėlės (10%) arba pieno
6 tryniai
2/3 st. cukraus
1 v. š. tirpios kavos milteliais
1/2 st. ataušusios pasaldintos stiprios kavos
sausainių „Savoiardi“ (damų piršteliai)
kakavos miltelių (arba tarkuoto šokolado) apibarstymui.

Grietinėlę (arba grietinėlę su pienu) kaitinti beveik iki virimo. Lengvai išplakti trynius su cukrumi, sudėti kavos miltelius. Palaipsniui, nuolat maišant, supilti karštą grietinėlę į trynių masę. Supilti visą masę atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies, maišant šluotele, kol sutirštės (neužvirti).
Nukelti nuo ugnies, perkošti, uždengti maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių. Visiškai atšaldyti šaldytuve (keletą valandų).
Atšaldytą masę keletą minučių išplakti mikseriu ir padėti į šaldiklį. Po 1,5–2 val. vėl pakartoti plakimą, ir taip keletą kartų, kol gausis absoliučiai lygi konsistencija (be užšąlusių kristalėlių). Prieš paskutinį plakimą, iškloti maistine plėvele (arba pergamentiniu popieriumi) stačiakampę kekso formą. Sudėti ant formos dugno išplaktus paskutinį kartą ledus ir išlyginti.
Pamirkyti sausainius į atšalusią kavą ir išdėlioti ant ledų viršaus, lengvai paspaudžiant.
Dėti formą į šaldiklį, kad pilnai sustingtų.
Užšąlusį desertą atlaisvinti iš formos ir apversti ant serviravimo lėkštės sausainiais žemyn. Paviršių ir šonus apibarstyti kakavos milteliais (arba tarkuotu šokoladu) ir patiekti, pjaustant karštu, sausu peiliu.

Šaltinis: kuking. net
Atsakyti
Napoleonas pagal Misele smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 28 lapkričio 2008 - 15:54