Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(biriusa @ 2010 04 01, 22:32)
Uzsikabliavau ant Miseles receptu  bigsmile.gif  Per paskutine savaite isbandziau jau trecia recepta. si karta tai buvo Citrininis vyniuotinis http://www.kuking.ne...p=964971#964971
Tikrai ipatingas biskvitas, net nebande suskilti ji lenkiant  biggrin.gif  o tas citrininis kurdas beproto skanus  thumbup.gif  Labai patiko ir man ir tiems kas ragavo net nufotkint nespejau  doh.gif gaivu ir svelnu, su lengva rugstle  wub.gif Jokiu pastabu, laikantis nurodymu viskas graziai gaunasi  mirksiukas.gif

O aš vakar kepiau pagal Mišelės receptą šitą Citrininį vyniotinį. Tik biskvitą. o įdarą dėjau savos gamybos svarainių-cukinijos košę. Gavosi labai skaniai thumbup.gif . Tik aš jį kepiau 175 C vietoj 190 C, nes bijojau, kad nepradėtų iš karščio keltis pūslės. Tai gal dėl to jo pati apačia apie 0,5 mm buvo lyg pasmukusi (jis iškilo tik iki 0,5 cm). Visada, kai kepu biskvitus vyniotiniams be riebalų-tai užtenka 175 C ir jie gaunasi ir apačioje akyti, purūs. O čia pirmakart bandžiau su riebalais ir štai pirmas blynas blush2.gif Įdomu ar čia tik temperatūra 15 C galėjo įtakoti? Be to labai jau sunkiai, "su mėsomis" jis luposi nuo kepimo popieriaus (patepiau jį taukais). Kitą kartą nedrįsčiau kepti, neradus atsakymo į šiuos klausimus. Gal kas atsakys?
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 05 16, 20:56)
O aš vakar kepiau pagal Mišelės receptą šitą Citrininį vyniotinį. Tik biskvitą. o įdarą dėjau savos gamybos svarainių-cukinijos košę. Gavosi labai skaniai  thumbup.gif . Tik aš jį kepiau 175 C vietoj 190 C, nes bijojau, kad nepradėtų iš karščio keltis pūslės. Tai gal dėl to jo pati apačia apie 0,5 mm buvo lyg pasmukusi (jis iškilo tik iki 0,5 cm). Visada, kai kepu biskvitus vyniotiniams be riebalų-tai užtenka 175 C ir jie gaunasi ir apačioje akyti, purūs. O čia pirmakart bandžiau su riebalais ir štai pirmas blynas  blush2.gif Įdomu ar čia tik temperatūra 15 C galėjo įtakoti? Be to labai jau sunkiai, "su mėsomis" jis luposi nuo kepimo popieriaus (patepiau jį taukais). Kitą kartą nedrįsčiau kepti, neradus atsakymo į šiuos klausimus. Gal kas atsakys?



temperatura svarbi labai, o as visad kepu biskvitus vyniotiniams su riebalais tesloje ir viskas super gaunasi...papildomai jokiais budais popieriaus tepti nereikia schmoll.gif manau kad dar per ilgai kepet, pakanka kaip recepte 12-15min iaitintoje orkaiteje. O tas citrinis idaras begalo skanus wub.gif isbandykite nepasigailesite jei megstate su rugstele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 05 16, 21:02)
temperatura svarbi labai, o as visad kepu  biskvitus vyniotiniams su riebalais tesloje ir viskas super gaunasi...papildomai jokiais budais popieriaus tepti nereikia  schmoll.gif  manau kad dar per ilgai kepet, pakanka kaip recepte 12-15min iaitintoje orkaiteje. O tas citrinis idaras begalo skanus  wub.gif isbandykite nepasigailesite jei megstate su rugstele  thumbup.gif

Ačiū už operatyvumą.
Aš kepiau 15 min 175 C. Jei taip patikinai, reikės dar bandyti prie 190 C. O tau jis kepdamas nepakilo dideliais kalneliais? Ir kaip pavyko tą kepimo popierių nuimti? Ar turėjai tokį kepimo popierų, kuris dengė visą apačią ir šonus? gal gali parašyti kaip jis vadinasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 05 16, 14:35)
O tau jis kepdamas nepakilo dideliais kalneliais? Ir kaip pavyko tą kepimo popierių nuimti? Ar turėjai tokį kepimo popierų, kuris dengė visą apačią ir šonus? gal gali parašyti kaip jis vadinasi?  4u.gif


Kita karta bandykit pirkt brangesni kepimo popieriu, as pirkdavau kazkoki lenkiska berods uz 5 Lt. Je ir tai negelbes ir biskvitas nenusilups, paimkit svaru ranksluosti, ji sudrekinkit ir uzdekit kelioms minutems ant to biskvito kepimo popieriaus. Tada turetu atsilupt lengvai. Beje, as lupu nuo karsto biskvito ir jei ruosiu vyniotini, vel isuku i ta kepimo popieriu.
Tepti kepimo popieriau nereiketu nieko. Popierius dazniausiai sonu nepadengia, tik dugna. Pries kepant, supylus tesla, pabandykit labai lygia ipaskirstyt, tada neturetu but tu kalneliu. Jei vis delto jie yra - nieko tokio - atvesus biskvitui jie sukris.
Sekmes kita karta wink.gif
Atsakyti
Merginos man niekaip nepavyksta rasti eklerų recepto lietuviškai, gal galite įmesti nuorodą kokią 4u.gif ačiū


ačiū, jau pati radau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarmite: 09 rugpjūčio 2010 - 15:58
Puikūs pyragėliai Akmenuotas kelias 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Labai noriu padekoti RiMami ir kitom mergaitem, kad idejot tiek pastangu versdamos receptus ir idedamos cia.

As retokai, bet periodiskai vis isbandau koki nauja Misheles recepteli. Paskutini karta kepiau MIELINIAI BLYNELIAI SU OBUOLIŲ ĮDARU (Apple Crepes) Niu, zinokite, blyneliai fantastinio, tiesiooog nepakartojamo skonio!!! thumbup.gif
MB saldziai nemegsta, tai i tesla dejau maziau cukraus ir valge juos su grietine ir keptais svoguniukais. O as, kadangi esu saldziamege, tai sau pasidariau ta idara. Net nesitikejau tokio skonio bigsmile.gif Kazkas nerealiai skanaus thumbup.gif

Blyneliai gavosi labai skanus ir su vienu ir kitu idaru!

Tiesa, tesla praskiedziau dar pienu, kaip ir Mishele, kad blyneliai butu plonesni, mums tokie labiau patinka. mirksiukas.gif

Atsakyti
nu ir as pasidariau pyrageliu akmenuotas kelias,na skonis tai puikus,tik vyras sake kad riesutu galetu nebuti,nes nelabai megsta smile.gif ,bet seip labai patiko.rodausi kas isejo.user posted image
Atsakyti
Kepiau Morenginį tortą pagal Mišelės receptą. Tik lazdyno riešutus keičiau žemės riešutais. Pasakiškas tortas!

user posted image

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Morenginiai biskvitai:

5 baltymai (aš ėmiau 4 didelių kiaušinių baltymus)
1 stiklinė cukraus
2/3 stiklinės smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
1/3 a.š. citrinos rūgšties

Kremas:

1,5 stiklinės grietinėlės
1 v.š. cukraus
350 gr. juodojo šokolado
1 stiklinė smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)

Morenginiai biskvitai. Baltymus plakame, kol suputos. Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą). Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti. Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 h. - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 h. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.

Kremai, surinkimas. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui. Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.

Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui. Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!

Atsakyti
Sveikos, virtuviu seimininkes! 4u.gif

Ogi visus perziurejau receptus ir nutariau savo mylimajam gimtadienio proga iskepti pyraga blush2.gif . Jau zinomi ir daugkart bandyti - nusibodo g.gif . Dievinu Napoelona, tik nezinau ar Miseles yra tas tikras Napoleonas, ar nelabai? rolleyes.gif
Gal galetumet pakomentuoti, mamaites? O gal kokiu gudrybiu zinot kaip skaniai ji padaryti ar uztenka tiesiog sekti instrukcija? Nes radau keleta komentaru, kad jis ne kokio skonio gavosi mamaitems g.gif
Noreciau nustebinti savaji, o ir paciai gal upas pakils dazniau tokius skanestus isbandyti rolleyes.gif

Tiesa, issisaugojau receptu Miseles tai labai daug. Beveik visus is cia idetu. Bandysiu po truputuka. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiliukė! @ 2010 09 15, 02:24)
Sveikos, virtuviu seimininkes!  4u.gif

Ogi visus perziurejau receptus ir nutariau savo mylimajam gimtadienio proga iskepti pyraga  blush2.gif . Jau zinomi ir daugkart bandyti - nusibodo  g.gif . Dievinu Napoelona, tik nezinau ar Miseles yra tas tikras Napoleonas, ar nelabai?  rolleyes.gif
Gal galetumet pakomentuoti, mamaites? O gal kokiu gudrybiu zinot kaip skaniai ji padaryti ar uztenka tiesiog sekti instrukcija? Nes radau keleta komentaru, kad jis ne kokio skonio gavosi mamaitems  g.gif
Noreciau nustebinti savaji, o ir paciai gal upas pakils dazniau tokius skanestus isbandyti  rolleyes.gif

Tiesa, issisaugojau receptu Miseles tai labai daug. Beveik visus is cia idetu. Bandysiu po truputuka.  ax.gif 


Na jei norite tikrai skanaus Napoleono, tai tortu temoje yra receptas "Napoleonas is vaikystes" (autore Asseni), as pati pirma karta dariau Napoleona pagal ta recepta, tai gavosi thumbup.gif O Miseles Napoleno nebandziau, bet irgi maciau ne visai teigiamu komentaru... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 17, 17:46)
Na jei norite tikrai skanaus Napoleono, tai tortu temoje yra receptas "Napoleonas is vaikystes" (autore Asseni), as pati pirma karta dariau Napoleona pagal ta recepta, tai gavosi  thumbup.gif  O Miseles Napoleno nebandziau, bet irgi maciau ne visai teigiamu komentaru...  blush2.gif


Normalus tas Napoleonas Miseles, tik laksteliai nelabai, o kremas superinis. As lakstelius kepu is tikro Napoelono, o krema dedu Miseles. Gaunasi nerealus tortas.
Atsakyti