Įkraunama...
Įkraunama...

PMS

QUOTE(mamukai @ 2008 01 30, 01:12)
nu va pagaliau radau tema apie PMS. bet ziuriu kaip tai jinai nelabai aktyvi - turbut laimingos moterys ir neturit sito siaubo baubo...
kaip jau vienoj temoj rasiau ne tik pilva skauda, galva, bet ir su valgymu kas tai darosi - tai noriu eit su klozetu bendraut o po keliu minuciu tai jau saldytuve kokios nesamones ieskau. karta MB priverciau vaziuot nakti i Mindes maxima pirkt man kepsnio su bulviu kose ir kefyro, nes jau buvo kokios tai lomkes prasidejusios... gal ir juokinga, bet kai kunas tampa ne draugu tai mazai juokinga...

gal yra likimo draugiu?ka jus darot?

Yra yra lotuliukas.gif
Man irgi PMS tokios blink.gif šaldytuvas geriausias draugas doh.gif būna. Tik ką daryti, kad taip nebūtu neįsivaizduoju schmoll.gif
Linksmiausia kai sušlamčiu visą kelių dienų maistą per vieną vakarą verysad.gif ir stabdžiu jokių nerandu schmoll.gif . Tikrai gal kas žino kaip išvengt tokių apsirijimų rolleyes.gif
Atsakyti
as kokius ketverta menesiu beveik nejauciau PMS, turbut tai buvo isliekamasis Nakvisos aliejaus poveikis. O dabar ziuriu vel artejant mmm pasidariau pries savaite irzli, nerami, pikta, skauda krutine kasdien vis labiau doh.gif doh.gif doh.gif O taip atsibodo man tas nakvisas gerti, kontraceptiku irgi nenoriu, gal reiks isbandyti ka kita.
Atsakyti
QUOTE(mamukai @ 2008 01 30, 00:12)
nu va pagaliau radau tema apie PMS. bet ziuriu kaip tai jinai nelabai aktyvi - turbut laimingos moterys ir neturit sito siaubo baubo...
kaip jau vienoj temoj rasiau ne tik pilva skauda, galva, bet ir su valgymu kas tai darosi - tai noriu eit su klozetu bendraut o po keliu minuciu tai jau saldytuve kokios nesamones ieskau. karta MB priverciau vaziuot nakti i Mindes maxima pirkt man kepsnio su bulviu kose ir kefyro, nes jau buvo kokios tai lomkes prasidejusios... gal ir juokinga, bet kai kunas tampa ne draugu tai mazai juokinga...

gal yra likimo draugiu?ka jus darot?

Man tai pastaruoju metu visas gyvenimas pasidare PMS-as. Nesuprantu nei kada, nei nuo ko uzeina toks ryjimas(is tikruju, tai retai kada uzeina nerijimas). Zodziu - pastoviai alkana. Kai gera nuotaika, tai galiu ir dietos pasilaikyti, bet, kad ta nuotaika gera retokai buna. doh.gif
Atsakyti
ne, nu siandien dar po vieno pms'inio ispuolio nutariau kazkur parasyti ir pasipasakoti kas per nesamones su manim darosi. gal irgi yra tokiu beprociuojanciu kaip as ax.gif
skausmu man nebuna ir siaip jokiu fiziniu pojuciu nejauciu, bet kartais pagalvoju, kad jau geriau skaudetu, nei sitaip emociskai nestabiliai jaustis.
dazniausiai tas nuotaikas sugebu suvaldyti, bet baisiausia kai reikia pasirodyti kur nors viesumoje. siandien pavyzdziui, labai skaudejo krutine giliai. skauda jau savaite ir pradejau stipriai nerimauti. bet siandien vel lyg ir sustiprejo. nuejau pas seimos gydytoja, bet tuo laiku dirbu ne mano gydytoja. paklausiau priemejos ar galetu ta kita gydytoja mane priimti, nes cia jau kaip ir toks extra atvejis. o vdrug koks sirdies negeras dalykas. nueinu as pas ta daktare, o ta man mane lyg ir priima, bet dar moralus visokius atskaitineja. butu pasakius, varyk is cia ir ateik kai bus tavo gydytoja, bet nevare, o bumbejo visa laika. as karoce, kaip kokia durne, kaip pasileidau i asaras. taip uzsikukciojau, kad net pasneket negalejau.
dabar praejo kiek tai laiko, ziuriu i save is sono ir neatpazystu. siaip labai retai verkiu, viesumoj is vis netenka bliauti, bet tik ateina tos dienos ir neduok dieve kas nors ka nors pasakytu grubesnio, nebegaliu susitvardyti. viskas gaunas taip automatiskai, kad net nespeju pagalvoti. sedziu dabar ir galvoju, kaip cia reiks kita karta su ta gydytoja susitikti, nes ji mano vaiko gydytoja. siaip gal ji ir
buvo kalta, kad prieme. jei priimi tai ir nebebumbek. o as taip isikarsciavau. sakau, visai nebera zmoniskumo, o ji "tik nereikia cia man", as jai "ko jus ant manes saukiat". oi, panos...pavarem ten, kad visos seseles kai isejau is kabineto isupstom akim spoksojo, as is kaip kudikis uzsikukciojau ir sustoti nebegalejau unsure.gif
kitas atvejis univere buvo. bet ten dar spejau paskaitos galo sulaukti ir tada tualete pazliumbti.

man baisu tokie dalykai. esu pati is prigimties stipri ir sunku pravirkdyti, bet cia....lyg ziureciau i kita zmogu..kosmaras kazkoks, kad neina to niekaip sukontroliuoti...namie tai dar namie, bet viesai tai juk is vis neatleistinas dalykas. jauciu, pasirodau kaip koks psichinis ligonis doh.gif

uzsieny girdejau moterims su stipriu pms israso antidepresantu tam laikui, kad suvaldyti simptomus. idomu, ar cia taip daro. nes nebezinau ka daryti. siandieninis ivykis visai ismuse mane is veziu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 20 vasario 2008 - 15:21
QUOTE(primavera @ 2008 02 20, 16:14)

Depresuoji, panelyte. smile.gif Pasiskaitinek temose apie depresija, vegetacine distonija, gal rasi ir daugiau savo juntamu simptomu ir patarimu. 4u.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif bet tai nera depresija. niekada viesumoj nepuolu zliumbti, tik per sitas dienas. zinau kas yra depresija. tada jau su niekuo net gincytis nekyla noras. sitokios nesamones atsitinka tik situ faziu metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2008 02 20, 18:35)
aciu  4u.gif  bet tai nera depresija. niekada viesumoj nepuolu zliumbti, tik per sitas dienas. zinau kas yra depresija. tada jau su niekuo net gincytis nekyla noras. sitokios nesamones atsitinka tik situ faziu metu ax.gif

Galbut g.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
nors kita vertus. prisiminiau, kad si menesi apskritai labai prastai jauciausi, tai gali buti, kad tos melancholiskos nuotaikos galejo tik dar labiau atsiliepti ir pms metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2008 02 20, 20:36)
nors kita vertus. prisiminiau, kad si menesi apskritai labai prastai jauciausi, tai gali buti, kad tos melancholiskos nuotaikos galejo tik dar labiau atsiliepti ir pms metu  g.gif

As irgi vienu metu nesupratau, kas su manimi darosi. Ta nuotaiku kaita, o ir fiziniai ivairus negalavimai. Nuejau pas gydytoja zliumbdama - diagnoze vegetacine krize. Bet ji vaiksto kartu su depresija. Tik vieniems stipriau pasireiskia viena, kitiems - kita. ax.gif
Atsakyti
paskaitysiu su kuo ta vegetacine krize valgoma smile.gif bet kai ir pas savo gydytoja nueinu, tai ji niekad nieko nepasako. tik israso siuntima ir atsisveikina. toks jausmas, kad tu seimos gydytoju net nereikia, nes ir taip nieko neismano g.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2008 02 20, 20:57)
paskaitysiu su kuo ta vegetacine krize valgoma  smile.gif  bet kai ir pas savo gydytoja nueinu, tai ji niekad nieko nepasako. tik israso siuntima ir atsisveikina. toks jausmas, kad tu seimos gydytoju net nereikia, nes ir taip nieko neismano g.gif

As pastebejau, kad aplamai musu gydytojai tik gripa zino, kaip gydyti. Kai zmogus susiduri su rimtesnem problemom , paaiskeja, kad nezinomos sios ligos atsiradimo priezastys, ar dar kas nors. Susidures su rimtesnem sveikatos problemom zmogus dazniausiai lieka vienas. Alergija - neisgydoma, bronchitas tik palengvinamas ir daugybe kitu ligu, kurios laikui begant tampa chroniskomis ir t.t. doh.gif
O depresijos gydytojai isvis neskaito liga, nors zmogus oi kaip kartais baisiai jauciasi. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 20 vasario 2008 - 20:07
teisybe. siandien lygiai tokia pat bejege jauciuosi. tiek daug ivairiu skausmu, dar ir nuotaiku pakitimu, o niekas nieko nesugeba pasakyti. laksciau siandien po poliklinika ir nieko nesuzinojau...
tik man klaikiai geda, kad siryt taip apsipazorinau su tuo savo apsiverkimu blush2.gif
ale, ir reikejo man is vis is namu nosi siandien kisti doh.gif
Atsakyti