Įkraunama...
Įkraunama...

PMS

Vargino, ir nerealiai...Pirmą dieną sirgimo net turėdavau darbe ieškoti kur prigulti, nes vos nealpdavau, karštis mušdavo, prakaituodavau, strėnas atrodė kad plėšydavo kas. Irgi No-Spa gerdavau, dar kelios dienos iki sirgimo pradėdavau citrinas valgyti, tai kažkiek ramindavo, o ir gausumas sumažėdavo.
Panacėja - gimdymas thumbup.gif Dabar pirmą dieną pamaudžia kažkiek, bet tiek, kad žinočiau, jog reikia dažniau į tuliką pavaikščioti, pasitikrinti. Visi skausmai ir blogumai liko ten, mergystės metuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Doma @ 2004 06 09, 10:59)
o mane diena ar dvi pries menesines vargina siaubingas galvos skausmas - niekas nepadeda nei nospa, nei saridonas ar ketanovas, vaistu prigeriu, galva kaip svinine, 15 min ir vel is pradziu, deina nedarbinga, negaliu net akiu atmerkti sad.gif Seniau taip niekada nebuvo, bet po dukrytes ir prasidejo.. nebezinau ko griebtis..

Doma, ar bandei IBUPROFENA? Jis specializuotas stipriems galvos ir menstruaciju sukeltiems skausmams malshint. Jis tikrai stiprus.
Atsakyti
Jau galvojau, kad as cia viena tokia "nenormali". rolleyes.gif Jei kam labai skauda, tai dar yra tokie vaistai "tramadol". Padeda tikrai. Tik jie labai labai stiprus. Viena syki atostogavau Kroatijoj ir eme skaudeti nerealiai, tai as iskart isgeriau 2 tabletes. ohmy.gif Skausma nueme kaip ranka, bet as pati nuo ju poveikio pramiegojau beveik 20 h. doh.gif Taip, kad nepatariu naudoti didelem dozem. KAzkaip keista, anksciau to PMS'o visiskai nejsudavau, nu bet dabar nebesuprantu, kas cia pasidare. g.gif Gal senstu? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rusnytė @ 2004 06 09, 14:14)
Jau galvojau, kad as cia viena tokia "nenormali". rolleyes.gif Jei kam labai skauda, tai dar yra tokie vaistai "tramadol". Padeda tikrai. Tik jie labai labai stiprus. Viena syki atostogavau Kroatijoj ir eme skaudeti nerealiai, tai as iskart isgeriau 2 tabletes. ohmy.gif Skausma nueme kaip ranka, bet as pati nuo ju poveikio pramiegojau beveik 20 h. doh.gif Taip, kad nepatariu naudoti didelem dozem.

Kur tau nenuims biggrin.gif Juk Tramadolis narkotinis vaistas blink.gif O tu net dvi tabletes nugurgei tongue.gif Lietuvoje jie grieztai tik pagal receptus parduodami, kitaip narkomanai labai vaistines pamėgtu tongue.gif
Atsakyti
Kiek man išaiškino gydytoja, tai skaumai prieš pat mėnesines ir ciklo viduryje truputį skiriasi. Skausmingos mėnesinės , tai irgi atskiras reikalas. daugumai moterų skausmas sumažėja pagimdžius, kitoms - pagėrus KT.
Aš pati turiu mastopatiją , taigi anksčiau vargindavo skausmai (būtent krūtų) ovuliacijos metu ir iki pat sirgimo. Padėjo grynas nakvišų aliejus, o dabar naudoju dar ir Mirra liuks kremą biustui - dingo net skausmingi sukietėjimai ( o kankinausi 3 metus, siuntė net į onkologinį) Tai, kad ovuliacijos metu maudžia pilvą, nieko baisaus, nebent skausmas nepakeliamas - tada reikėtu kreiptis pas gydytoją , vardan šventos ramybės. Jei planuoji turėti vaikelį, nepakenktų išsiaiškinti, ar tavo organizme nevyksta kokie nors rimti hormonų pokyčiai - greičiau sužinosi, lengviau problemas išspręsi. Beje, nemanau, kad nuomonė "visoms taip būna, pakentėsiu" yra teisinga - aš tikrai negąsdinu tavęs, bet linkiu rasti priemonę, kad nereikėtų kentėti . O nuskausminantys vaistai - tik bėdos atveju. Reikia šalinti pačią priežastį - jei ji tikrai rimta, o ne slopinti pojūčius. Manau, kad tau turėtų padėti tas pats nakvišų aliejus ( jo būna stiprios koncentracijos - 1000mg, tada gana vienos kapsulės per dieną. pagėrsu mėnesį, turėtum pajust pagerėjimą)
Kažkada aš pati turėdavau skausmongas mėnesines, kraujuodavau 7 dienas, gausiai, pykindavo, skaudėjo galvą, kartais net viduriuodavau... Viskas susitvarkė - reiškia įmanoma.
Linkiu sėkmės !
Atsakyti
QUOTE (Vilmux @ 2004 06 09, 14:22)
Kur tau nenuims biggrin.gif Juk Tramadolis narkotinis vaistas blink.gif O tu net dvi tabletes nugurgei tongue.gif Lietuvoje jie grieztai tik pagal receptus parduodami, kitaip narkomanai labai vaistines pamėgtu tongue.gif

Mano mamyte gydytoja, tai as tu vaistu ir gavau. Zinoma, ji perspejo, akd jie ziauriai stiprus ir vartoti tik ekstra atveju, bet kai taip skauda, tai tada bet ka galiu praryti, kad tik praeitu... tongue.gif Nors tokie skausmai jau labai seniai buvo. clap.gif
Papildyta @ [mergetime]1086784746[/mergetime]
Miglute, pacios menesines man nera tokios nenormaliai skausmingos. Skauda tik pirma diena ir tai ne visada. Kartais net ir be vaistuku issiverciu. rolleyes.gif Man keista stas maudimas pries menesines (apie 10 dienu). Bet pabandysiu nakvisu alieju ir tikiosi, kad pades. rolleyes.gif
Atsakyti
Pabandyk, tikrai nepakenks - juk tai tik žolės. Aš irgi taip vargdavau ( na nestiprų pilvo maudimą jaučiu ir dabar, ypač kai sėduosi, bet už tai gerai žinau, kada vyksta ovuliacija), o krūtis nuo ciklo vidurio skaudėdavo taip, kad nenorėjau liemenėlės nešioti, o naktį kai versdavausi ant šono - pabusdavau. Kai tik prasidėdavo mėnesinės - praeidavo 10 dienų .... iki sekančio karto. Žodžiu, nakviša padėjo.
Atsakyti
As kazkaip nesieju to maudimo su ovuliacija. Pagal visus mano paskaiciavimus man ovuliacija turejo buti pries savaite (t.y. praejusi treciadieni) , o maudimas pilve ir krutyse atsirado tik sekmadieni. rolleyes.gif
Atsakyti
g.gif Tada nežinau . Man tai sutampa plius minus kokios 2 dienos...
Atsakyti
Gal man tada ovuliacija veliau prasideda... g.gif tik kazi ar gali taip buti g.gif Menesio pabaigoj keliausiu pas savo gydytoja eiliniam apsilankymui, tai reikes jos ir issiklausineti. rolleyes.gif
Atsakyti

sveikos,
as pilnai suprantu Rusnyte, nes man irgi tas pats. Nieko neskauda tik kokia savaite po sirgimo. O po to ir prasideda-tai pilvo apacia , tai strenas-o pries pat susirgima tai geriau prie manes nesiliesti. Bet kad cia butu pabaiga... Per sirgima jau noshpa nepadeda, analginas irgi, kolkas vienintelis ketanovas dar gelbeja-bet ir tai jau po dvi geriu-kartais ir daugiau per diena-ir visas dienas kiek tesiasi...
Nuejau pas ginekologe-sako tai nieko kontaceptiku pagerk. Keleta menesiu geriau-bet pasidare dar blogiau. Tai dabar nieko negeriu, neinu.... nezinau-reik gimdyt tikriausiai
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 06 09, 12:47)
Vargino, ir nerealiai...Pirmą dieną sirgimo net turėdavau darbe ieškoti kur prigulti, nes vos nealpdavau, karštis mušdavo, prakaituodavau, strėnas atrodė kad plėšydavo kas. Irgi No-Spa gerdavau, dar kelios dienos iki sirgimo pradėdavau citrinas valgyti, tai kažkiek ramindavo, o ir gausumas sumažėdavo.
Panacėja - gimdymas thumbup.gif Dabar pirmą dieną pamaudžia kažkiek, bet tiek, kad žinočiau, jog reikia dažniau į tuliką pavaikščioti, pasitikrinti. Visi skausmai ir blogumai liko ten, mergystės metuose wink.gif

ne visoms vienodai, po gimdymo praejus metams viskas vel...taip kad metodas man per sudetingas biggrin.gif
Atsakyti