Kiek man išaiškino gydytoja, tai skaumai prieš pat mėnesines ir ciklo viduryje truputį skiriasi. Skausmingos mėnesinės , tai irgi atskiras reikalas. daugumai moterų skausmas sumažėja pagimdžius, kitoms - pagėrus KT.
Aš pati turiu mastopatiją , taigi anksčiau vargindavo skausmai (būtent krūtų) ovuliacijos metu ir iki pat sirgimo. Padėjo grynas nakvišų aliejus, o dabar naudoju dar ir Mirra liuks kremą biustui - dingo net skausmingi sukietėjimai ( o kankinausi 3 metus, siuntė net į onkologinį) Tai, kad ovuliacijos metu maudžia pilvą, nieko baisaus, nebent skausmas nepakeliamas - tada reikėtu kreiptis pas gydytoją , vardan šventos ramybės. Jei planuoji turėti vaikelį, nepakenktų išsiaiškinti, ar tavo organizme nevyksta kokie nors rimti hormonų pokyčiai - greičiau sužinosi, lengviau problemas išspręsi. Beje, nemanau, kad nuomonė "visoms taip būna, pakentėsiu" yra teisinga - aš tikrai negąsdinu tavęs, bet linkiu rasti priemonę, kad nereikėtų kentėti . O nuskausminantys vaistai - tik bėdos atveju. Reikia šalinti pačią priežastį - jei ji tikrai rimta, o ne slopinti pojūčius. Manau, kad tau turėtų padėti tas pats nakvišų aliejus ( jo būna stiprios koncentracijos - 1000mg, tada gana vienos kapsulės per dieną. pagėrsu mėnesį, turėtum pajust pagerėjimą)
Kažkada aš pati turėdavau skausmongas mėnesines, kraujuodavau 7 dienas, gausiai, pykindavo, skaudėjo galvą, kartais net viduriuodavau... Viskas susitvarkė - reiškia įmanoma.
Linkiu sėkmės !