
Niam tortukas

Štai mano naujametinis Napoleonas.. is bemieles teslos lakstu su Daividijos ir Inockos atrodo kremu misiniu
.. Kremas labai sutirstejo (nes nebezinojau pagal kuri recepta imti pieno kieki) is pradziu, tai dar pyliau pienuko ir gavosi labai liuks. Puosiau su is tospacios teslos isspaustom gelytem



gal man kas galit padėti vienu klausimu
noriu daryt sausaininį varškės tortuką, bet recepte rašo, kad reikia 1 pakelio paruoštų torto miltelių
nesu girdėjusi apie tokius, o knygoje nieko apie tai nerašo
jau klausiau maximoj ir iki parduotuvėse, bet pardavėjos tik gūžčiojo pečiais
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga




gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt

būsiu labai dėkinga

QUOTE(mamakarolina @ 2009 01 13, 16:54)
gal man kas galit padėti vienu klausimu
noriu daryt sausaininį varškės tortuką, bet recepte rašo, kad reikia 1 pakelio paruoštų torto miltelių
nesu girdėjusi apie tokius, o knygoje nieko apie tai nerašo
jau klausiau maximoj ir iki parduotuvėse, bet pardavėjos tik gūžčiojo pečiais
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga




gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt

būsiu labai dėkinga

Na LT aš jų nemačiusi , bet svetur juos laaaaaaabai naudoja , tai jau paruoštas mišinys : miltai , sausi kiaušinių milteliai , sausas pienas , kepimo milteliai ....reikia tik drėgmės ( pienas , riebalai ) , viską sumaišai ....ir tau biskvitas ....nieko nereikia plakti , trinti , sukti ......geras dalykas ( kas supranta

QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 18:02)
Na LT aš jų nemačiusi , bet svetur juos laaaaaaabai naudoja , tai jau paruoštas mišinys : miltai , sausi kiaušinių milteliai , sausas pienas , kepimo milteliai ....reikia tik drėgmės ( pienas , riebalai ) , viską sumaišai ....ir tau biskvitas ....nieko nereikia plakti , trinti , sukti ......geras dalykas ( kas supranta
)

nu supratau


QUOTE(mamakarolina @ 2009 01 13, 17:38)
nu supratau
bijau, kad pati nepasigaminsiu
o tai čia ne toks pats daiktas, kur būna maišeliuose kekso milteliai tokie paruošti lietuviški?


Nu jei bogu Maximoj tikrai mačiau pirkt mišinį biskvitui - turėtų būt tas pats


As is vaikystes atsimenu, budavo tokiu, atrodo, baltarusisku misinuku keksams, tai mes kartu su broliu juos taip valgydavom, neleisdavom mamai iskepti

QUOTE(RiMami @ 2009 01 13, 22:50)
Nu jei bogu Maximoj tikrai mačiau pirkt mišinį biskvitui - turėtų būt tas pats
Va čia kažkada viena panelė irgi klausė, pasiskaityk 


nu bandysiu dar rytoj maxima atakuot



Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 13, 22:58)
As is vaikystes atsimenu, budavo tokiu, atrodo, baltarusisku misinuku keksams, tai mes kartu su broliu juos taip valgydavom, neleisdavom mamai iskepti 

na jeigu jų anksčiau būdavo pirkt, tai tada turėčiau ir dabar surast kažkur

Aš radau Napoleono receptelį laikraštyje "Šeimininkė'. Pasirodė keistokas
bet išbandžiau ir labai rezultatas šeimynai patiko
Tai toks receptėlis:
Tešlai- 250g margarino ar sviesto, 250g vandens ir 1kg miltų.
Ir viskas
galvoju kažkas ne taip, bet vis tiek darysiu
vandenį reikia užkaitinti, tada jame tirpinti sviestą ar margariną. Tuomet į tą vandenį suberti miltus ir išminkyti. Aš tokia kepėja eksperimentatorė, tai miltų tikrai tiek daug nedėjau, nžn net kiek tiksliai, gal net tik pusę to kiekio, nes pasirodė gana. Tešlytė gavosi labai liuks, minkšta. Įdėjau į šaldytuvą pašaldyti, padalinus į šešis rutuliukus.
Pertepimas- indelis kondensuoto pieno ir sviesto pusė pakelio, viskas išsukama. Galima citrinos sulčių įspaust, konjako, brendžio įpilt, tepant sluoksniuot su uogiene. Aš citrinos spaudžiau ir tepiau dar su slyvienės skysčiu.
Iškepiau ant kepimo popieriaus šešis lakštus, subadyti reikia šakute prieš dedant kepti dešimčiai minučių į orkaitę. Tada sutepiau penkis, o šeštą sutrupinau ant viršaus. Šaldytvan ir tuomet mėgaujamės
Pabandykit, vien todėl, kad nedaug produktų ir jokio vargo
gal ir netikras napoleonas, bet panašus
Dbr nešu draugei degustuot
sėkmės


Tai toks receptėlis:
Tešlai- 250g margarino ar sviesto, 250g vandens ir 1kg miltų.
Ir viskas


Pertepimas- indelis kondensuoto pieno ir sviesto pusė pakelio, viskas išsukama. Galima citrinos sulčių įspaust, konjako, brendžio įpilt, tepant sluoksniuot su uogiene. Aš citrinos spaudžiau ir tepiau dar su slyvienės skysčiu.
Iškepiau ant kepimo popieriaus šešis lakštus, subadyti reikia šakute prieš dedant kepti dešimčiai minučių į orkaitę. Tada sutepiau penkis, o šeštą sutrupinau ant viršaus. Šaldytvan ir tuomet mėgaujamės

Pabandykit, vien todėl, kad nedaug produktų ir jokio vargo


Dbr nešu draugei degustuot

sėkmės

Sveikos, gal gal kuri zinot arba imestumet nuoroda tokio NAPALEONO, koks yra presto kavineje, toks neriebus, lyg kremas kaip plikytas.
. Galit ir i a.z. imest, jei nuoroda.

St.Rasa čia tiek įvairiausių Napoleonų rūšių ir beveik visi su plikytais kremais
pažvelk puslapį atgal, ten mačiau surinktų į vieną krūvą net kelis ir dar pažiūrėk kur kepiniai su nuotraukom

