Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

jei isvardinti patarimai netinka - ismetat kompiuteri, ner kompo ner problemos
(na ismesti tai netiesiogine prasme)
rolleyes.gif
Atsakyti
na musu ir sunus turi tokia beda,jei jau prisedo prie kompo tai oho kiek gali sedeti :(tai mes ir grieztai be nuolaidu leidziam zaisti tam tikra laika smile.gif tiesiog kol nepadaro savo darbu(t,y. nepersirengia,nepavalgo,nesusitvarko zaislu)tol kompiuteris jam nejungiamas.oi kaip tada smagiai vyksta ruosos darbai bigsmile.gif
Atsakyti
Tikrai nematau dideles problemos tame.Uzdraudi vaikui ir viskas,per diena lai pora val. pazaidzia paruoses pamokas. o jei rimtai serga kopiuterio liga tai reiketu jo is vis kuriam laikui atsisakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 02 22, 15:56)
Tikrai nematau dideles problemos tame.Uzdraudi vaikui ir viskas,per diena lai pora val. pazaidzia paruoses pamokas. o jei rimtai serga kopiuterio liga tai reiketu jo is vis kuriam laikui atsisakyti g.gif

drinks_cheers.gif
tikrai taip
kai paskaitai tai jau 4-5 m vaikai lengvai naudojas kompu
tai ko noret
pacios leidziam a paskui verkiam

mano 5 m nieko dar nemoka ir nenrodai ir nemokinu naudotis PC, zino tik kur ijungt ir vsio
Atsakyti
Nepratinam ir mes prie kompo, bet buvo užėjęs kompiuterinių žaidimų periodas, tai visai neleidom.Buvo ir pykčio ir ašarų, bet to neišvengsi.
Dabar kovojam su filmukų žiūrėjimu besaikiu. blink.gif
Atsakyti
Mano sūnui 3 metai ir 9 mėnesiai, labai jam patinka žaisti kompiuterinius žaidimus, žiūrėti multiku thumbup.gif Tačiau mes susitariam, kad žais (ar žiūrės multikus) tiek kiek aš leisiu o jei su mano taisyklėm nesutinka tuomet kompiuterio neleidžiu visai net įsijunkti. Sekmės kovojant su vaikučiais 4u.gif
Atsakyti
doh.gif bet kokia jie veido išraiška žiūri jei neleidi, "tipo" daugiau visiškai nėra ką veikt ir niekas neįdomu schmoll.gif , košmaras kažkoks
Atsakyti
Sveikos.Musiškis greit bus penkių, bet taip pat labai nori užsisėdėt prie kompo, jei ne pats žaidžia, tai prašo, kad tėtis žaistų. jam labai patinka žiūrėt. Bet akytėm nuo to nelengviau. dabar įvedėm kai kurias taisykles. Prieš sėdant prie kompo turi susitvarkyti žaisliukus ir iš karto susitariam kiek žais. pavyzdžiui jei lenktynės, tai du kartus. Užtrunka kokį pusvalandį ir viskas. Jei ožiukai ar nervai- kompiuteriu nei šia nei kitą dieną nežaidžia. padeda. mažiau problemų. Tik va su tėčiu sunkiau... doh.gif
Atsakyti
smile.gif Maniškis labai mėgsta pasėdėti prie kompo, bet stengiuosi kuo mažiau leist (kelis kartus į savaitę,ar net mažiau.nes kaip atsisėda tai neimanoma atitraukti,būna ir ašaru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2008 02 08, 16:56)
Maniškis beveik nuo gimimo prie kompo (ai, nebarkit manęs, mamytės, dėl to  blush2.gif  ). Neturėdamas dvejų jau turėjo šiokius tokius "kompiuterizmo pagrindus"  biggrin.gif : mokėjo atsidaryt langą, uždaryt, nuleist žemyn, su "back" paeit atgal, susirast, kur filmukai padėti guli ir juos pasileist. Ir su raidėm šitaip susipažino, patikdavo worde maigyt, paskui spalvas ir pan. keist. Aišku, ir kompiuteriniai žaidimai patinka. Bet dėl to, kad aš jam kompiuterio neribojau (būdavo tokių laikotarpių gyvenime, kai darbas užgriūdavo - aš sėdėdavau prie nešiojamojo, o jis prie didelio) jis juo persisotino. Dabar žaidžia kompiuteriu tikrai nedaug, pora sykių į savaitę, ir net nėra reikalo to žaidimo riboti.
Be to, džiaugiuosi, kad jis įsisamonino, jog internetas - ne tik žaidimams. Visų pirma jis yra skirtas informacijos paieškai. Mes visada, jeigu kas neaišku, "googliname"  biggrin.gif  (kokių būna pelėdų? kaip atrodo mėnulis ir kodėl jis keičiasi? kaip vaikiukas mamytės pilvelyje auga? ir t.t.).

blink.gif blink.gif unsure.gif Man net nesove i galva leisti savo 3m dukrai sesti prie kompo blink.gif unsure.gif Kazkaip visada maniau kad cia ne vaiku zaislas blush2.gif
Atsakyti
Žinoma, geriausia vaikui neleisti prie kompiuterio, tačiau tai ne visada tai įmanoma smile.gif Vaikas imlus bet kokioms naujovėms, jam viskas įdomu, todėl kompiuteris tampa labai įdomiu daiktu. rolleyes.gif Tik tos mamos, kurios nedirba namuose kompiuteriu, gali nutęsti vaiko susipažinimą su juo vėlesniam laikui, tačiau, kai reikia pačiai dirbti juo, tuomet sunkiau g.gif
Man esant prie kompiuterio visada ir jis prisistato biggrin.gif . Iš pradžių užteko parašinėt raidžių, skaičių, bet dabar jau reik žaidimukų, kažką paspaudinėt (ypač su pele valdyti)(2,5 m.). Leidžiu ne ilgiau kaip pusę val. per dieną, bet tenka sunkiai įkalbinėti doh.gif , nes vis jam negana doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingista @ 2008 02 26, 13:19)
Žinoma, geriausia vaikui neleisti prie kompiuterio, tačiau tai ne visada tai įmanoma  smile.gif  Vaikas imlus bet kokioms naujovėms, jam viskas įdomu, todėl kompiuteris tampa labai įdomiu daiktu.  rolleyes.gif  Tik tos mamos, kurios nedirba namuose kompiuteriu, gali nutęsti vaiko susipažinimą su juo vėlesniam laikui, tačiau, kai reikia pačiai dirbti juo, tuomet sunkiau  g.gif
Man esant prie kompiuterio visada ir jis prisistato  biggrin.gif . Iš pradžių užteko parašinėt raidžių, skaičių, bet dabar jau reik žaidimukų, kažką paspaudinėt (ypač su pele valdyti)(2,5 m.).  Leidžiu ne ilgiau kaip pusę val. per dieną, bet tenka sunkiai įkalbinėti  doh.gif , nes vis jam negana  doh.gif

nenuoto priklauso ar yra kompiuteris namuose ar jo nera, ar mama sedasi prie jo, ar ne, paprasciausiai manau, kad tai ne vaiku zaislas ir del to neduodu zaisti schmoll.gif Kuo maziau vaikas ziures TV, bus prie kompo, tuo paciam vaikui sveikiau 4u.gif O ir sudominti 2.5 m vaika galima labai daug kuo, bet aisku, lengviau pakisti kompa, ir lai mokinasi, gal isaugs mokslininkas bigsmile.gif Gal net velesnese klasese gales neiti i informatikos pamokas, o sedes salia mokytojos, juk vaikai tokie imlus rolleyes.gif Mano dukra ir moka visas raides, bet deka zaidimu, delioniu, raideliu lentos, o ne kompo biggrin.gif
Atsakyti