Mes tai leidziam tik pora kartu per menesi ir tik 30min.jai jau 5tuoj bus.pazaidzia savo zaidimuka koki vaikiska ir viskas.turi zaislu,zaidimu ner ko -spes dar prisisedet prie jo kai paaugs.O nenori su zaislais zaist tai pasakau kad ismesiu tada visus ir bus ramu-tai iskart pradeda zaisti-atseit myliu zaislus ir jie mano negalima ju mesti
bet ir taip nepasakyciau kad ja tas kompas trauktu

Kompiuterį labai ribojam,nes jei ilgiau pasėdi,tai nukelti neįmanoma

mano merginai 4 bet žaisti su kompiuteriu aš neleidžiu
mūsų akytės silpnokos nešiojam akinukus.........
prie kompiuterio leidžiu tik nuotraukas pažiūrėti

prie kompiuterio leidžiu tik nuotraukas pažiūrėti

dukrytė truputį pabūna, bet tikrai gali apseiti ir be kompiuterio,nu, bet sūnus- ir akinukus nešioja,tikrai labai riboju, bet traukia tas kompiuteris kaip magnetas, o kas keisčiausia,kad net vyras stebisi kaip jis ten viską supranta-pats susiveda internetinius žaidimų adresus,tik jokiais būdais neleidžiu tokių,kur "kraujas liejasi laisvai"
Maniškiui 3 metukai, o dėl kompo labai pykstamės
sykį tėtis davė pabandyt pažaist, tai dabar ištisai prašo, jei neleidžiam - isterikuoja
bet kad ir kaip prašo ir verkia, per dieną daugiau kaip 30min neleidžiu

tevelis buvo uzrodes internetinius zaidimukus,tai paskui vargau kol atpratinau.bariau r teveli ir suneli.veliau issigudrinau.isjungiau kompiuteri ir pasakiau kad suluzo,ir visa savaite nejungem.tai vaikutis pamane kad jis sulauze.kai ijungem,jis sako as nebezaisiu kad vel nesuluztu.ir viskas nuo siol neleidziam,net prisiartint.akinukus nesiot dar per mazas.
dukrytė tik 6m sulaukus pradėjo domėtis.Kadangi lanko darželį,tai nedaug laiko lieka kompiuteriui.O jei ir leidžiu,tai tik žaist lavinamuosius žaidimus-skaičiuot,dėliot raideles,ar mokytis anglų kalbą
Musiskis neseniai atrado zaidimus internetinius pas mano sese. Tai dabar tik grizta is darzelio, pasipasakoja ka valge, kiek DAUG suvalge
kad buvo GERAS ir jau praso prie kompo
na kiek leisciau, tiek sedetu
tai riboju, ir pati stebiu ka zaidzia, nes kazkada kvieciasi jis mane, sako ateik ka parodysiu, o jis is lanko su strele turejes pataikyt i obuoli ant galvos kitam zmogui, pataike i galva, tai ta galva pasiliko prismeigta, o visas kruvinas kunas ant zemes nukrites
tai liepiau iskart jungtis kiski su morkom ir kad daugiau to nejungtu
O jei isvis varau nuo kompo, tai tas lekia pas seneli ir terorizuoja ji, kad duotu jam pazaist su jo kompu, bet kadangi seneliui kompiuteris kol kas labai naujas "zaisliukas" tai neduoda vaikui

tai liepiau iskart jungtis kiski su morkom ir kad daugiau to nejungtu

O jei isvis varau nuo kompo, tai tas lekia pas seneli ir terorizuoja ji, kad duotu jam pazaist su jo kompu, bet kadangi seneliui kompiuteris kol kas labai naujas "zaisliukas" tai neduoda vaikui

QUOTE(lengvute @ 2003 09 15, 22:56)
Papasakokit, kada jūsų vaikas pirmąkart pažino tokį dalyką, kaip kompiuteris :
, kiek jam leidžiate būti prie kompiuterio, ar jau paliekat prie jo vieną, kokias programėles užleidžiate, ar vaikai jaučia saiką, lengva jiems paaiškint, kad gana ???
Aš tik vakar leidau saviškėms pirmąkart prisiliest prie kompo :
, parašėm žodelius, paskaičiavom šį bei tą, bet nežinom jokių programėlių, kurios padėtų 6m. vaikams lavintis, gal kompaktus perkat ar parsisiunčiat ką nors, papasakokit
...
Kaip manot, ar nuo sėdėjimo prie kompiuterio vaikui daugiau naudos (išmoksta logiškai mąstyti, vysto greitą reakciją ir t.t.), ar žalos (sėdi susikūprinęs, pavargsta akys, skauda galva, pamiršta, kad yra kitokių būtinų dalykų ir t.t.)?
Ar manot, kad vaikui kompiuteris - nepamainomas dalykas, ar galima ir net patartina be jo puikiausiai apsieiti?

Aš tik vakar leidau saviškėms pirmąkart prisiliest prie kompo :

Kaip manot, ar nuo sėdėjimo prie kompiuterio vaikui daugiau naudos (išmoksta logiškai mąstyti, vysto greitą reakciją ir t.t.), ar žalos (sėdi susikūprinęs, pavargsta akys, skauda galva, pamiršta, kad yra kitokių būtinų dalykų ir t.t.)?
Ar manot, kad vaikui kompiuteris - nepamainomas dalykas, ar galima ir net patartina be jo puikiausiai apsieiti?
as tai savo sunui kartkartemis ijungiu koki nors logini zaidima pazaisti kartu su manim jo amziaus, bet tas buna reciau nei karta per menesi ir koki pusvalandi neilgiau, nenoriu kad uzsikrestu kompiuterio manija dar kkolkas
Mūsų mergytė labai mėgsta kompiuterį, su močiute per Skype šypsenėlėmis siuntinėjasi ir baby.tv žaidimukus spaudinėja

Mano mergytei 5metukai, kompiuteriui dar dideles meiles nejaucia
bet jei kada pasipraso, tai nezaidzia, o arba zodelius nesunkius raso, arba piesia

o šeip kartais prie žaidimų sėdi, pamėgo Super karvė