Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

QUOTE(samsam @ 2010 03 11, 00:57)
...pas mus gyvena mano studentas brolis. Tai tas jam tiek visokiu beveik suaugusiuju zaidimu prirode ir ismoke, kad vaikas taip isisstrateguodavo, kad valandu valandom sededavo. O neleidi tai visa diena zyzia ir zyzia, kada prie kompo, kada prie kompo ir issizyzia doh.gif ...

Nu,va,kaip suauge vaikus gadina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2010 03 11, 02:03)
As kazkaip kitaip buciau linkusi tokia problema spresti - ne visai neleisti,o mokinti saikingai tuo naudotis,nes kuo anksciau ismoks su protu tai daryti,tuo maziau bus tikimybes,kad ateityje internetas zala vietoj naudos duos. Gal pradziai ir gerai visai uzdrausti,bet paskui vel viska nuo pradziu pradeciau,t.y. mokinti su saiku juo naudotis.

Visiškai pritariu. Visiškas kažko draudimas nieko gero, manau, neduoda. Svarbiausia, kad vaikas suprastų, kas tas kompiuteris, kokia jo paskirtis, ir kad buvimas prie jo turi būti ribojamas. Mano sūnus kompiuterį "pamatė" 3m. 8mėn. Nežinau, kodėl iki tol jo jam nereikėjo, nes buvo naudojamasi kompiuteriu visada vienodai. Aš tai sakau, kad vaikui turbūt atėjo laikas tam. O iš pasiskaitymų matau, kad jis visiems vaikams ateina skirtingai.Taigi, sūnui atradus kompiuterį, taip pat maniau, kad jau prasidės problemos su tramdymais ir pan., nes jau kai atrado, tai jau norėjo visada ir viską išnagrinėti. O kas labiausiai nustebino blink.gif , kad jam visiškai nereikėjo pamokėlių. Kai atsisėdo prie kompiuterio, tai rodos, kad seniai jau būtų su juo dirbęs. Nes ir pelę gerai valdė, ir junginėjo, ką reikia, aišku programėles einant laikui surado kur kas. Bet buvau apstulbusi, kad vaikas taip greitai viską "pasigavo" doh.gif . Iki tol tikrai jis nestovėdavo ir nežiūrėdavo kaip mes dirbam kompiuteriu, nes jo jis visiškai nedomino g.gif . Oi kaip išsiplečiau blush2.gif
Taigi, o dabar, manau sūnus tikrai norėtų daugiau praleisti laiko prie kompiuterio, bet į dieną leidžiam po 15-20min. Ir ne kiekvieną dieną išeina, nes tai priklauso nuo sūnaus elgesio. Visada, padarius jam kažką negerai ir man pasakius, kad šiandien prie kompiuterio nebus galima eiti, nebūna jokių zyzimų ar pan., nes žino, kad kitaip nebus. o prie kompiuterio laikas vaikams privalo būti ribojamas mirksiukas.gif . Sėkmės mamytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 03 11, 18:47)
man pasakius, kad šiandien prie kompiuterio nebus galima eiti, nebūna jokių zyzimų ar pan., nes žino, kad kitaip nebus. o prie kompiuterio laikas vaikams privalo būti ribojamas  mirksiukas.gif .

thumbup.gif saunuole thumbup.gif stipri valia geras dalykas.
nes jei vaikas iszys karta leidimo prie kompiuterio, tai zinos, kad tai pavyks padaryti ir antra, ir trecia, ir ketvirta... tik pazysti gerai reikia.
Atsakyti
Maniskiui 6 metukai,as leidziu tik savaitgaliais po kokia pora val.daugiausia,bet va kaip nuvaziuoja pas senelius tai ten ribojimo nera unsure.gif
Atsakyti
Žaist kompiuteriu ribojam, bet leidžiam kasdien po truputį.Tik jei kuo prasikalsta tai kokiai savaitėlei būna išjungtas.
Atsakyti
Siais laikais, vaikas ir kompiuteris neatskiriami dalykai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raidiene @ 2010 04 27, 13:02)
Siais laikais, vaikas ir kompiuteris neatskiriami dalykai  doh.gif

Galbūt, bet man atrodo nesveika, kai tėvai nesugalvodami kuom užimt vaiką, kad tik į akis nelystų, sodina 3-4- ečius prie kompiuterio, įjungia debiliškus žiadimus, ir paskui giriasi aplinkiniams, kokie protingi jų vaikai, nuo 3-jų metų jau moka kompiuteriu naudotis...
Idijotizmas kažkoks, nes tokio amžiaus vaikui- kompiuteris dar nėra aktualu...
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 05 06, 10:13)
Galbūt, bet man atrodo nesveika, kai tėvai nesugalvodami kuom užimt vaiką, kad tik į akis nelystų, sodina 3-4- ečius prie kompiuterio, įjungia debiliškus žiadimus, ir paskui giriasi aplinkiniams, kokie protingi jų vaikai, nuo 3-jų metų jau moka kompiuteriu naudotis...
Idijotizmas kažkoks, nes tokio amžiaus vaikui- kompiuteris dar nėra aktualu...

Pritariu thumbup.gif Nors maniske is draugu prisiklauso kad visi ziadzia kompu ir pan. bet as visada jai aiskinu kad kompas skirtas tik darbui o ne vaiku zaidimams.... Manu, kad akis dar spes pagadinti ir taip... Zinau, kad atrodau senamadiska boba, bet tokio isitikinimo kol kas laikausi...
Atsakyti
Sveikos mamytes!

Nepykit uz spam'inima, bet rasau darba ir turiu tokia mini apklausele apie tai kaip vaikai bando jus ikalbeti jiems ka nors nupirkti.
Labai dekinga uz kiekvienos is jusu atsakyma (pildyti jei turite 3-16 metu vaika)! 4u.gif

http://www.manoapkla...ausa/220446815/
Atsakyti
Maniškiui 4m, jokių žaidimų pakolkas nerodau ir neduodu žaisti kompiuteriu...
Atsakyti
Mano sunui dabar 6 metukai ir prie kompiuterio neleisiu tol, kol jo nereikes mokyklai, pamokoms ir pan. Po kol kas, manau, sociai yra uzsiemimo ir be kompiuterio. Tuo labiau, jog patys zinome, girdime, kad tas kompiuteris kaip koks narkotikas. Be to, jis ir nereiskia jokio noro sestis prie kompiuterio, kuo as labai dziaugiuosi. O kai atsilo orai, sveika lauke zaisti, o ne namuose prie kompiuterio "bukinti" smegenis ir gadinti akis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 16 gegužės 2010 - 11:42
QUOTE(penelopė @ 2010 04 26, 22:16)
Žaist kompiuteriu ribojam, bet leidžiam kasdien po truputį.Tik jei kuo prasikalsta tai kokiai savaitėlei būna išjungtas.

pas mus panasiai...sedi prie kompiuterio (zaidzia, ziuri filmukus), bet tik savaitgaliais ir tam tikrais laiko tarpais, na pvz i diena tris kartus po 30-40 min (tarp pasisedejimu aiskus poilsio tarpai) jis atitinkamai renkasi ka veiks, jei filmukai tai issirenka toki kad tilptu i jam leidziama laika. tik va atsilus orams tai sedi dar reciau, kiemas ir draugai - pats geriausias uzsiemimas! smile.gif
del ribojimo tai labai grieztai pas mus nors ir buna prasosi kasdien visvien buna paaiskinama kad jo laikas savaitgaliais.
kai be galvos prasikalsta (na jau konkreciai ka nors iskrecia "specialiai")taip pat vienas savaitgalis buna isbrauktas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chikita: 25 gegužės 2010 - 19:18