Mano dukrytei 4, jei leidžiam tik lavinamuosius žaidimus kompiuteriu pažaist, raideles, skaičiukus parašyt, žodžiu kompiuteriniai žaidimai tik mokymuisi, dar vaikiškų dainelių klausymuisi, ir kartais animacinius filmus pažiūrim, bet dažniausiai į diskus perkeliu, kad per televizorių žiūrėtų. Imlūs dabar vaikai, greit viską išmoksta, tik leisk, mūsų dukrytė tikrai ne kasdien ir neilgam prie kompiuterio prisėda, nors jei būtų jos valia...

Mano Pupai 3.5 m, bet kol kas neleidžiam žaisti kompiuterinių žaidimų
Turim įdomesnių užsiėmimų ir trimetei per anksti sėdėti prie kompo. O be to ji net neprašo, nes mes nežaidžiam žaidimų ir nėra mačiusi.
Beje, pritariu mamai,kuri rašė, kad gebėjimas žaisti kompiuterinius žaidimus nerodo jokių ypatingų vaiko gebėjimų ar protingumo
Pažįstu vaikų, kurie kompiuteriu ,,dirba" geriau nei suaugusieji, bet 6 metų nesugeba papasakoti apie save, savo šeimą
Ką jau kalbėti apie adresą, miestą ar šalį, kurioje gyvena, žodyno skurdumas, baisu
ir t.t.

Beje, pritariu mamai,kuri rašė, kad gebėjimas žaisti kompiuterinius žaidimus nerodo jokių ypatingų vaiko gebėjimų ar protingumo

Savo Ievą pirmą kartą pasodinau kai 4-ių metukų buvo.
Daug neleidžiu sėdėt. Per savaitę 2-3 kartus po 30 - 20 min. pasėdi, ir užtenka...Piešia ji ten PAINT'u , kartais kokį žaidimuką įjungiu lengvą pažaidžia. Šiaip supranta - kad bele kaip daužyt ar kažką pan. daryt su tokiu dalyku kaip kompiuteris negalima... Elgiasi švelniai ir gražiai.O per daug ir nesiplėšia atsisėst...

QUOTE(rasajura @ 2010 12 04, 16:25)
neleiskit vaiko prie kompiuterio.Labai kenkia ne tik akom,bet ir kenčia mokslai paskui. Jiems sunku susikaupti, būna labai išsiblaškę, sunku įsiminti. Kitos mamos giriasi, koks mano vaikas protingas, kaip jis gerai žaidžia kompiuteriu. Patikėkit, tai didžiausia nesamonė.
Labai teisingai

Vaiku priklausomybe nuo kompiuterio
Pilna straipsniu apie tai internete

QUOTE(Limcamca @ 2011 01 01, 17:02)
Labai teisingai
Ir psichologines problemos gali atsirasti.

Man asmeniskai net keista, nejaugi siais laikais 3-iams, 4-iams i vyresniems vaikams nebera ka veikti be kompiuterio??? Nejaugi tevams truksta vaizduotes fantazijos kaip uzimti savo vaikus?
Man atrodo, jog cia tevai kalti, kad leidzia vaikams sedeti prie kompiuterio, o paskui dejuoja, kad nebegali nuo jo vaiko atitraukti ir jis tampa tiesiog jau priklausomas nuo tos dezes.

aš 4-mečiui leidžiu žaisti lavinamuosius žaidimus iš lego.com. Nežaidžia visą dieną, bet iki valandos per dieną pasėdi su pertraukom. Dar pažiūri kokį filmuką.
Na mano sunus ir moka su kompiuteriu bet neleidziam lilgai.O kad moka ir mokinasi nematau cia nieko blogo.
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 01, 23:30)
Man asmeniskai net keista, nejaugi siais laikais 3-iams, 4-iams i vyresniems vaikams nebera ka veikti be kompiuterio??? Nejaugi tevams truksta vaizduotes fantazijos kaip uzimti savo vaikus?
Man atrodo, jog cia tevai kalti, kad leidzia vaikams sedeti prie kompiuterio, o paskui dejuoja, kad nebegali nuo jo vaiko atitraukti ir jis tampa tiesiog jau priklausomas nuo tos dezes. 

As karta nusistebejau ko taip pas MB sese ramu...ogi vaikai prie kompo sulipe...ir taip kasdien, kas vakara...

QUOTE(fillipa @ 2010 12 04, 16:44)
Niu tai ka parasei as pavadinu didziausia nesamone
. Nereikia visas bedas varyti ant kompjuterio
.

Nereikia cia taip svaidytis tokiom savokom - nesamone. Turbut nesat pasidomejus apie kompiuteriu zala vaikams, ju psichikai ir t.t. Niekas cia ,,nevaro bedu" ant kompiuterio, ir nesakom, kad tai blogas daiktas, bet kai vaikai nuo 4 metu sedi prie kompiuterio po valanda laiko tai yra laaaabai daug ir tikrai kenksminga. Tokio amziaus vaikams, kurie neina i mokykla (na, gal jau nuo 6 metu galima leist po valanda ar dvi i savaite koki lavinamaji zaidima pazaist) tikrai nera jooookios butinybes sedet prie kompiuterio, o jei taip tevai leidzia, tai cia tik neteisingas tevu poziuris ir, atleiskit, tingejimas uzimt vaikus idomesniais dalykais, kuriu tikrai yra.
Suprantu, kad vaikams idomu, kad vaikai imlus, bet kiekvienam dalykui turi ateit savas laikas. Saugokim vaiku akis ir smegenis nuo to, nuo ko dar galim apsaugot. Veliau gali but per velu. Labai jau nekaltai skamba ,,vaikui idomu", bet ne viska galima leist vaikui kas jam idomu...
NEtingekim uzsiimt su vaikais, iseit i lauka, pasivazinet dviraciais ar nusileist nuo kalno su rogutem...
QUOTE(Pakalnute26 @ 2011 01 12, 16:25)
Nereikia cia taip svaidytis tokiom savokom - nesamone. Turbut nesat pasidomejus apie kompiuteriu zala vaikams, ju psichikai ir t.t. Niekas cia ,,nevaro bedu" ant kompiuterio, ir nesakom, kad tai blogas daiktas, bet kai vaikai nuo 4 metu sedi prie kompiuterio po valanda laiko tai yra laaaabai daug ir tikrai kenksminga. Tokio amziaus vaikams, kurie neina i mokykla (na, gal jau nuo 6 metu galima leist po valanda ar dvi i savaite koki lavinamaji zaidima pazaist) tikrai nera jooookios butinybes sedet prie kompiuterio, o jei taip tevai leidzia, tai cia tik neteisingas tevu poziuris ir, atleiskit, tingejimas uzimt vaikus idomesniais dalykais, kuriu tikrai yra.
Suprantu, kad vaikams idomu, kad vaikai imlus, bet kiekvienam dalykui turi ateit savas laikas. Saugokim vaiku akis ir smegenis nuo to, nuo ko dar galim apsaugot. Veliau gali but per velu. Labai jau nekaltai skamba ,,vaikui idomu", bet ne viska galima leist vaikui kas jam idomu...
NEtingekim uzsiimt su vaikais, iseit i lauka, pasivazinet dviraciais ar nusileist nuo kalno su rogutem...
Visiskai su Jusu nuomone sutinku.

Nesuprantu ir as tokiu pasisakymu, jog cia nieko baisaus, kad vaikui idomu ir pan.