Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

Mano dukrytei 4, jei leidžiam tik lavinamuosius žaidimus kompiuteriu pažaist, raideles, skaičiukus parašyt, žodžiu kompiuteriniai žaidimai tik mokymuisi, dar vaikiškų dainelių klausymuisi, ir kartais animacinius filmus pažiūrim, bet dažniausiai į diskus perkeliu, kad per televizorių žiūrėtų. Imlūs dabar vaikai, greit viską išmoksta, tik leisk, mūsų dukrytė tikrai ne kasdien ir neilgam prie kompiuterio prisėda, nors jei būtų jos valia... doh.gif
Atsakyti
Mano Pupai 3.5 m, bet kol kas neleidžiam žaisti kompiuterinių žaidimų schmoll.gif Turim įdomesnių užsiėmimų ir trimetei per anksti sėdėti prie kompo. O be to ji net neprašo, nes mes nežaidžiam žaidimų ir nėra mačiusi.
Beje, pritariu mamai,kuri rašė, kad gebėjimas žaisti kompiuterinius žaidimus nerodo jokių ypatingų vaiko gebėjimų ar protingumo schmoll.gif schmoll.gif Pažįstu vaikų, kurie kompiuteriu ,,dirba" geriau nei suaugusieji, bet 6 metų nesugeba papasakoti apie save, savo šeimą doh.gif Ką jau kalbėti apie adresą, miestą ar šalį, kurioje gyvena, žodyno skurdumas, baisu doh.gif doh.gif ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyra82: 30 gruodžio 2010 - 20:31
Savo Ievą pirmą kartą pasodinau kai 4-ių metukų buvo. smile.gif Daug neleidžiu sėdėt. Per savaitę 2-3 kartus po 30 - 20 min. pasėdi, ir užtenka...Piešia ji ten PAINT'u , kartais kokį žaidimuką įjungiu lengvą pažaidžia. Šiaip supranta - kad bele kaip daužyt ar kažką pan. daryt su tokiu dalyku kaip kompiuteris negalima... Elgiasi švelniai ir gražiai.O per daug ir nesiplėšia atsisėst... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolores1230: 30 gruodžio 2010 - 21:02
QUOTE(rasajura @ 2010 12 04, 16:25)
neleiskit vaiko prie kompiuterio.Labai kenkia ne tik akom,bet ir kenčia mokslai paskui. Jiems sunku susikaupti, būna labai išsiblaškę, sunku įsiminti. Kitos mamos giriasi, koks mano vaikas protingas, kaip jis gerai žaidžia kompiuteriu. Patikėkit, tai didžiausia nesamonė.

Labai teisingai drinks_cheers.gif Ir psichologines problemos gali atsirasti.

Vaiku priklausomybe nuo kompiuterio

Pilna straipsniu apie tai internete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 01 01, 17:02)
Labai teisingai  drinks_cheers.gif Ir psichologines problemos gali atsirasti.

Vaiku priklausomybe nuo kompiuterio

Pilna straipsniu apie tai internete  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif darosi baisu,kad kaskart vis daugiau vaikų tampa priklausomi nuo kompiuterio doh.gif
Atsakyti
Man asmeniskai net keista, nejaugi siais laikais 3-iams, 4-iams i vyresniems vaikams nebera ka veikti be kompiuterio??? Nejaugi tevams truksta vaizduotes fantazijos kaip uzimti savo vaikus? doh.gif Man atrodo, jog cia tevai kalti, kad leidzia vaikams sedeti prie kompiuterio, o paskui dejuoja, kad nebegali nuo jo vaiko atitraukti ir jis tampa tiesiog jau priklausomas nuo tos dezes. doh.gif
Atsakyti
aš 4-mečiui leidžiu žaisti lavinamuosius žaidimus iš lego.com. Nežaidžia visą dieną, bet iki valandos per dieną pasėdi su pertraukom. Dar pažiūri kokį filmuką.
Atsakyti
Leidziam kartais paziuret filmuka 4u.gif zaisti laaaaabai retai... musiskei 5metukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luna: 05 sausio 2011 - 23:03
Na mano sunus ir moka su kompiuteriu bet neleidziam lilgai.O kad moka ir mokinasi nematau cia nieko blogo.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 01, 23:30)
Man asmeniskai net keista, nejaugi siais laikais 3-iams, 4-iams i vyresniems vaikams nebera ka veikti be kompiuterio??? Nejaugi tevams truksta vaizduotes  fantazijos kaip uzimti savo vaikus?  doh.gif  Man atrodo, jog cia tevai kalti, kad leidzia vaikams sedeti prie kompiuterio, o paskui dejuoja, kad nebegali nuo jo vaiko atitraukti ir jis tampa tiesiog jau priklausomas nuo tos dezes.  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
As karta nusistebejau ko taip pas MB sese ramu...ogi vaikai prie kompo sulipe...ir taip kasdien, kas vakara... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2010 12 04, 16:44)
Niu tai ka parasei as pavadinu didziausia nesamone doh.gif . Nereikia visas bedas varyti ant kompjuterio mirksiukas.gif .

Nereikia cia taip svaidytis tokiom savokom - nesamone. Turbut nesat pasidomejus apie kompiuteriu zala vaikams, ju psichikai ir t.t. Niekas cia ,,nevaro bedu" ant kompiuterio, ir nesakom, kad tai blogas daiktas, bet kai vaikai nuo 4 metu sedi prie kompiuterio po valanda laiko tai yra laaaabai daug ir tikrai kenksminga. Tokio amziaus vaikams, kurie neina i mokykla (na, gal jau nuo 6 metu galima leist po valanda ar dvi i savaite koki lavinamaji zaidima pazaist) tikrai nera jooookios butinybes sedet prie kompiuterio, o jei taip tevai leidzia, tai cia tik neteisingas tevu poziuris ir, atleiskit, tingejimas uzimt vaikus idomesniais dalykais, kuriu tikrai yra.

Suprantu, kad vaikams idomu, kad vaikai imlus, bet kiekvienam dalykui turi ateit savas laikas. Saugokim vaiku akis ir smegenis nuo to, nuo ko dar galim apsaugot. Veliau gali but per velu. Labai jau nekaltai skamba ,,vaikui idomu", bet ne viska galima leist vaikui kas jam idomu...
NEtingekim uzsiimt su vaikais, iseit i lauka, pasivazinet dviraciais ar nusileist nuo kalno su rogutem...
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute26 @ 2011 01 12, 16:25)
Nereikia cia taip svaidytis tokiom savokom - nesamone. Turbut nesat pasidomejus apie kompiuteriu zala vaikams, ju psichikai ir t.t. Niekas cia ,,nevaro bedu" ant kompiuterio, ir nesakom, kad tai blogas daiktas, bet kai vaikai nuo 4 metu sedi prie kompiuterio po valanda laiko tai yra laaaabai daug ir tikrai kenksminga. Tokio amziaus vaikams, kurie neina i mokykla (na, gal jau nuo 6 metu galima leist po valanda ar dvi i savaite koki lavinamaji zaidima pazaist) tikrai nera jooookios butinybes sedet prie kompiuterio, o jei taip tevai leidzia, tai cia tik neteisingas tevu poziuris ir, atleiskit, tingejimas uzimt vaikus idomesniais dalykais, kuriu tikrai yra.

Suprantu, kad vaikams idomu, kad vaikai imlus, bet kiekvienam dalykui turi ateit savas laikas. Saugokim vaiku akis ir smegenis nuo to, nuo ko dar galim apsaugot. Veliau gali but per velu. Labai jau nekaltai skamba ,,vaikui idomu", bet ne viska galima leist vaikui kas jam idomu...
NEtingekim uzsiimt su vaikais, iseit i lauka, pasivazinet dviraciais ar nusileist nuo kalno su rogutem...

Visiskai su Jusu nuomone sutinku. drinks_cheers.gif
Nesuprantu ir as tokiu pasisakymu, jog cia nieko baisaus, kad vaikui idomu ir pan. doh.gif Jei tevai labiau uzsiimu su savo vaikais, pazaistu, galu gale tiesiog paduktu kartu ir tai butu naudingiau, negu akis gadinti prie kompo. doh.gif
Atsakyti