Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

Sveikos,as tai nieko blogo nematau kad vaikas moka zaisti linksmus kompiuterinius zaidimus ar lavinancius atminti,ju yra begales,cia kaip ir su TV ziurejimu.Viskam savos ribos,uzdrausti visai negalima.Aisku bendravimas su vaikais,lakstymas lauke,stalo zaidimu zaidimas visai seimai kartu,lipdymas ir visuom kitu uzsiemimas,diskutavimas yra nepakeiciami dalykai,demesys yra butinas,bet nuo siuolaikiniu technologiju nepasislepsi.
Atsakyti
Kompiuteriu visai nesidomi, nebent pažiūri filmukus 4u.gif
Atsakyti
Mamytės, nejuokaukit! Kompiuteris nėra skirtas vaikams. Ar jūs nežinote, kad jis kenkia akims ir šiaip sveikatai? Suaugusiems kenkia, bet vaikams tai žymiai žymiai labiau. Manau, ikimokyklinio amžiaus vaikams negalima leisti sėdėti prie kompiuterio.
Jei norite kaip nors lavinti vaiką, parodyti įdomų žaidimą ar gerą laisvalaikio leidimo būdą, galima apsieiti ir be kompiuterio, yra daug įdomių žaidimų, lavinimo priemonių, kuriuos galite duoti savo vaikams, skatinkite jų kūrybingumą, kad patys prasimanytų žaidimų. Nors yra prikurta įvairių kompiuterinių žaidimų ar net mokymo priemonių vaikams, mano nuomone, ikimokyklinukui sėdėti prie kompiuterio yra žalinga.
O jei norite, kad vaikas išmoktų dirbti kompiuteriu, mokėtų juo naudotis, tai jis galės tą puikiausiai išmokti ir vėliau. Tikrai vaikams tai yra labai paprasta, pvz., eilinis penktokas labai greitai perpras naudojimosi kompiuteriu būdą, tam daug proto nereikia. Svarbiausia yra, kad vaikas išmoktų naudoti kompiuterį geriems tikslams, ne žaidimams ar beprasmiam naršymui internete.
Mano nuomone, kompiuteris yra galingas įrankis, skirtas didesniems ir protingesniems žmonėms nei mūsų maži vaikai. Gal čia man taip dėl to, kad mano specialybė yra informatika, bet niekaip nesuprantu, kam vaikams kompiuterį duoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 25 sausio 2011 - 19:33
QUOTE(dewdew @ 2011 01 25, 19:30)
Mamytės, nejuokaukit! Kompiuteris nėra skirtas vaikams. Ar jūs nežinote, kad jis kenkia akims ir šiaip sveikatai? Suaugusiems kenkia, bet vaikams tai žymiai žymiai labiau. Manau, ikimokyklinio amžiaus vaikams negalima leisti sėdėti prie kompiuterio.
Jei norite kaip nors lavinti vaiką, parodyti įdomų žaidimą ar gerą laisvalaikio leidimo būdą, galima apsieiti ir be kompiuterio, yra daug įdomių žaidimų, lavinimo priemonių, kuriuos galite duoti savo vaikams, skatinkite jų kūrybingumą, kad patys prasimanytų žaidimų. Nors yra prikurta įvairių kompiuterinių žaidimų ar net mokymo priemonių vaikams, mano nuomone, ikimokyklinukui sėdėti prie kompiuterio yra žalinga. 
O  jei norite, kad vaikas išmoktų dirbti kompiuteriu, mokėtų juo naudotis, tai jis galės tą puikiausiai išmokti ir vėliau. Tikrai vaikams tai yra labai paprasta, pvz., eilinis penktokas labai greitai perpras naudojimosi kompiuteriu būdą, tam daug proto nereikia. Svarbiausia yra, kad vaikas išmoktų naudoti kompiuterį geriems tikslams, ne žaidimams ar beprasmiam naršymui internete.
Mano nuomone, kompiuteris yra galingas įrankis, skirtas didesniems ir protingesniems žmonėms nei mūsų maži vaikai. Gal čia man taip dėl to, kad mano specialybė yra informatika, bet niekaip nesuprantu, kam vaikams kompiuterį duoti.

Superines mintys ir nuomone!!! thumbup.gif Pasirasau po kiekvienu Jusu issakytu zodziu! thumbup.gif
Atsakyti
mano mergina ir pazaidzia ir multikus paziuri ypac senaja animacija ziurim ir manau kad su saiku galima smile.gif o kas per daug tas nesveika galioja viskam ne tik naujom technologijmom 4u.gif
Atsakyti
nemanau,kad gerai vaika pratinti nuo mazumes prie kompiuterio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(neringasaud @ 2011 01 17, 15:49)
Kompiuteriu visai nesidomi, nebent pažiūri filmukus 4u.gif

musiskiai irgi nelabai sedi labai retai kada, nebent kokio filmuko paziureti ir tai retai retai smile.gif
Atsakyti
Mano tai vaikas kartais irgi pažiūri kartu ką nors, ką aš per kompiuterį žiūriu, bet pati tai jam nieko nerodau. Dėl sveikatos, gal ir nieko, kad truputį pažiūrės, bet man baisu, kad jis per anksti neįprastų naudotis kompiuteriu, paskui gali ir labai jau pamėgti tą kompiuterį ir per daug laiko prie jo pradėti leisti. Žodžiu, bijau pernelyg sudominti kompiuteriu, nes juk būna vaikams, kad paskui tik ir nori žiūrėti kokius nors filmus ar žaisti kompiuterinius žaidimus, nebesidomi kitais dalykais... Mačiau ne vieną tokį kompiuterių entuziastą (turiu pastebėti, kad dažniau tai būna berniukai), kuris itin stipriai nori pramogauti su kompiuteriu, ir man tokių kažkodėl gaila. Tiksliai net nežinau, kas ten tokio blogo, bet atrodo, kad negerai. Atrodo, kad tas vaikas toks vienpusiškas pasidaro, nebesidomi dalykais realiam pasauly, nori tik virtualioj erdvėj linksmintis, truputį nesveikai atrodo, kad tas kompiuteris taip traukia žmogų... Čia gal priklauso nuo to, kiek tam žmogus jautrus yra, ne visiems taip būna. O gal čia tik laikinas dalykas ir nieko blogo. Juk ir suaugę kai kurie labai daug laiko tam skiria, o paskui gal praeina noras. Pažįstu suaugusių, kurie lyg ir labai daug žaisdavo kompiuterinius žaidimus, bet paskui lyg ir normalūs atrodo... Gal čia kaip kokį naują dalyką reikia išbandyti žmogui, o paskui jau nebesinorės taip smarkiai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 12 vasario 2011 - 15:39
maniske maze dar visai nesidomi,net keista,kai kiti pasakoja,kad jau 3m,vaikas moka zaidima ar filmuka koky isijungti prie kompo rolleyes.gif apskritai,nematau prasmes pratinti pati,kai prades dometis,prasom ismoks jau mokykloj manau naudotis ax.gif
Atsakyti
O as savo sunui visai neriboju , kiek nori tiek buna , pas ji kambary kompas tai atsikelia, isijungia ir zadzia ar ziuri multikus , buna kad visa diena prasedi , buna kad neisijungia kompo per visa diena.
Pastebejau, kad dauguma mamu vaikuciam savo tik senaja animacija rodo g.gif
Idomu kaip mano bahuriukas 5 metu sureguotu jai jam vietoj zaibo makvyno, beno10, zmogaus voro ar dar kokio jo megstamo multiko sakyciau ziuresi , senaja animacija, turim mes daug tu multiku ir senu , bet neziuri. Nezinau nei vieno vaiko kuris nezinotu zmogaus voro , babuganu, ar betmeno ir begale kitu nesamoniu, nepatinka ir man tie multikai. Bet nemanau, kad vaikas nuo to bus blogesnis, maniskis mandagus , nei vieno keiksmazodzio , draugiskas berniukas. Tai tikrai to ne is babuganu prisimok.
Atsakyti
QUOTE(Lauritaaa @ 2011 02 13, 14:01)
O as savo sunui visai neriboju , kiek nori tiek buna , pas ji kambary kompas tai atsikelia,  isijungia ir zadzia ar ziuri multikus , buna kad visa diena prasedi , buna kad neisijungia kompo per visa diena.
Pastebejau, kad dauguma mamu vaikuciam savo tik senaja animacija rodo g.gif
Idomu kaip mano bahuriukas 5 metu sureguotu jai jam vietoj zaibo makvyno, beno10, zmogaus voro ar dar kokio jo megstamo multiko sakyciau ziuresi , senaja animacija, turim mes daug tu multiku ir senu , bet neziuri. Nezinau nei vieno vaiko kuris nezinotu zmogaus voro , babuganu, ar betmeno ir begale kitu nesamoniu, nepatinka ir man tie multikai. Bet nemanau, kad vaikas nuo to bus blogesnis, maniskis mandagus , nei vieno keiksmazodzio , draugiskas berniukas. Tai tikrai to ne is babuganu prisimok.

blink.gif tikrai keistoka diena 5mecio g.gif neissivaiszduoja kaip galima neriboti tokiu dalyka,dar tokiam mazam vaikui schmoll.gif savo 12meciui leidziam tik 2val per diena,savaigaliais 4val. ir jokiu klausimu nekyla schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dewdew @ 2011 01 25, 20:30)
O  jei norite, kad vaikas išmoktų dirbti kompiuteriu, mokėtų juo naudotis, tai jis galės tą puikiausiai išmokti ir vėliau. Tikrai vaikams tai yra labai paprasta, pvz., eilinis penktokas labai greitai perpras naudojimosi kompiuteriu būdą, tam daug proto nereikia. Svarbiausia yra, kad vaikas išmoktų naudoti kompiuterį geriems tikslams, ne žaidimams ar beprasmiam naršymui internete.

drinks_cheers.gif
Manau kad leidzia prie kompiuterio sedet mamos kuriom tiesiog taip patogiau, vauikas sedi, pats uzsiemes, nei jo uzimt reikia, galvot jam uzsiemimu, ar su juo uzsiminet.Man ir gail atokiu vaiku kurie istysas dienas prie kompiuterio, tai juk labai kenkia nervu sistemai.
Pritariu DijaDeimai, musu vyresnelis 10 metu tik 1 val per diena prie kompiuterio tebuna unsure.gif
Atsakyti