Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

QUOTE(lengvute @ 2003 09 15, 22:56)
Papasakokit, kada jūsų vaikas pirmąkart pažino tokį dalyką, kaip kompiuteris  :smile.gif, kiek jam leidžiate būti prie kompiuterio, ar jau paliekat prie jo vieną, kokias programėles užleidžiate, ar vaikai jaučia saiką, lengva jiems paaiškint, kad gana ???
Aš tik vakar leidau saviškėms pirmąkart prisiliest prie kompo  :smile.gif, parašėm žodelius, paskaičiavom šį bei tą, bet nežinom jokių programėlių, kurios padėtų 6m. vaikams lavintis, gal kompaktus perkat ar parsisiunčiat ką nors, papasakokit  wink.gif...
Kaip manot, ar nuo sėdėjimo prie kompiuterio vaikui daugiau naudos (išmoksta logiškai mąstyti, vysto greitą reakciją ir t.t.), ar žalos (sėdi susikūprinęs, pavargsta akys, skauda galva, pamiršta, kad yra kitokių būtinų dalykų  ir t.t.)?
Ar manot, kad vaikui kompiuteris - nepamainomas dalykas, ar galima ir net patartina be jo puikiausiai apsieiti?

mano beveik 4 metu sunus viska moka, pats isijungia,pats isjungia, nori klipus isijungia, nori nuotraukas paziuri, isijungia zaidima, arba per interneta tiesiogiai zaidzia, ilgai neleidziam buti ir nekiekviena diena...kartais isijungia per kompa multikus paziuri...niekas jo nieko nemokino pats is kazkur viska moka ka daryti...
Atsakyti
Mano sūnus irgi keturių metų ir puikiai valdo kompą. Jis irgi pats išmoko. Leidžiam kokią valandėlę per dieną.
Atsakyti
Leidziu,bet ne kiekviena diena ir ilgai,savaitgaliais visad iseigine buna 4u.gif
Atsakyti
Neleidau ir pati dukra (4 m) neprašė kol vyrui jo draugas neužrodė vaikiškų žaidimų doh.gif Dabar kasdien prašo,leidžiu 10-20 min pažaisti.O šiaip kai įkyriai jau prašo,susipykstam ir liepiu eit rašyt raidžių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulka2 @ 2010 11 08, 23:43)
Mano sūnus irgi keturių metų ir puikiai valdo kompą. Jis irgi pats išmoko. Leidžiam kokią valandėlę per dieną.

musu 4,5 m,bet neleidziu,be to ji dar vis nepraso thumbup.gif Moka tik su pele i skaipa Kriksto mamai kokia sypsenele pasirinkus nusiusti,tik tiek,ir laaaaabai retai uzeina toks noras.Manau,dar anksti.OOOiiii kaip anksti biggrin.gif Net gi dziaugiuosi ,kad taip.
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2010 10 12, 14:03)
mano beveik 4 metu sunus viska moka, pats isijungia,pats isjungia, nori klipus isijungia, nori nuotraukas paziuri, isijungia zaidima, arba per interneta tiesiogiai zaidzia, ilgai neleidziam buti ir nekiekviena diena...kartais isijungia per kompa multikus paziuri...niekas jo nieko nemokino pats is kazkur viska moka ka daryti...

mano dukra pradejo budama 3 metu dometis kompiuteriu,stebedavo viska ka mes darom ir ismoko gan greitai pati.Dabar jau 4 metu ji puikiausiai valdo kompa ir gaudosi.Bet neleidziam jai tiek daug prieiti,nes moka isijungti ir ko nereik per tas interneto platybes.Jei mokeciau uzblokuociau nereikalinga info.Gauna pazaist gal kokia pora kart i savaite,kartais viena,dazniausiai pasodinu prie kompo kai reik nukreipt demesi,nes pradeda siaust po namus.O kai snekam per skypa tai mokinasi raides taip rasyti,va ir nauda kazkokia gaunas.Aisku akims negerai,bet ka su tuo vaiku daryt,kad prie kompo ja traukte traukia. doh.gif o ypac saltu metu laiku,kai i lauka nevisada iseina islyst.
Atsakyti
maniskei ir kazkur nuo 3 parupo kompas, pati kazkaip viska ismoko ax.gif dabar jai 6m prie kompiuterio praleidzia pusvalandi arba 2 kartus po pusvalandi per diena. Is tikro vasara yra geris - tuo metu kompo poreikio jai visai nera thumbup.gif
Atsakyti
Mano vaikinukas nuo 2.5 metukų irgi susidomėjo kompiuteriu. Pirmiausia filmukų prašė (nes per tv filmukai man baisūs), o paskui - trijų metų pradėjo prašyti įjungti piešti (paint programa) arba rašyti (MS Word).
Atsakyti
neleiskit vaiko prie kompiuterio.Labai kenkia ne tik akom,bet ir kenčia mokslai paskui. Jiems sunku susikaupti, būna labai išsiblaškę, sunku įsiminti. Kitos mamos giriasi, koks mano vaikas protingas, kaip jis gerai žaidžia kompiuteriu. Patikėkit, tai didžiausia nesamonė.
Atsakyti
QUOTE(rasajura @ 2010 12 04, 15:25)
neleiskit vaiko prie kompiuterio.Labai kenkia ne tik akom,bet ir kenčia mokslai paskui. Jiems sunku susikaupti, būna labai išsiblaškę, sunku įsiminti. Kitos mamos giriasi, koks mano vaikas protingas, kaip jis gerai žaidžia kompiuteriu. Patikėkit, tai didžiausia nesamonė.

Niu tai ka parasei as pavadinu didziausia nesamone doh.gif . Nereikia visas bedas varyti ant kompjuterio mirksiukas.gif .
Atsakyti
na mūsų bernužėlis, kažkaip vasara visai prie kompo nesėdi biggrin.gif biggrin.gif , kai jau grit temsta arba šalta lauke kartais įsijungia, pažaidžia ruputį na kokių 15min ir viskas sako nebenoriu nes akys išvarvės, o kas liečia mokslus tai įjungiu kartais wordą, jam patinka kai ką nors parašo tai liepia paskaityti biggrin.gif biggrin.gif , ir papiešti kartais užsimano, o šeip akivizdžių problemų neturėjome ir tikiuosi kad neturėsime smile.gif
Atsakyti
turiu 3 metu sunu, visad megdavo ka nors daryti prie kompo, tai foto ziureti, tai siaip nori jau ka zaisti...
bet kai nuejome pas okulista spec gyd uzklausiau prie sunaus, ar galiam dirbti jam su kompu, ir sumirksejau gyd. tai ji is karto ne, negalima. tai dabar nuo to laiko prie kompo neeina, nes sako kai uzaugs nores vairuoti raudona audi smile.gif
Atsakyti