Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

Mano sunui dabar 4 metai,bet nuo kompo negaliu nuvaryti.Net susipykstam. O ismoko pats viska,matydavo ka mes darom.As tai irgi laika ryboju neleidziu ilgai sedeti,nes akys suges blink.gif Sedetu visalaik jei galetu ohmy.gif
Atsakyti
Mano abu ir 13 vaikis, ir 4 metų mergė kompo draugai 000164.gif . Jei nieko nesakytume, tai vėpsotų kiaurą parą, kol be akių liktų sunglasses2.gif . Beje vyresnysis laikas nuo laiko, ką nors gudraus padaro: tai kokią programą pratrina, tai visokių vėjų prisisiunčia doh.gif . Nuo jo ir mažė neatsilieka, kai tik palieku kokį dokumentą neužsaugotą - tuoj pratrina ir sako aš nieko nedariau angel_sadangel.gif
Tai, va ribojam kompą vaikams.
Atsakyti
Taigi, taigi "kompiuterinių" vaikų karta auga biggrin.gif

Mano vaikis taip pat labai labai pamėgęs kompiuterį. Ypač kai mažesnis būdavo. Tik pamatydavo įjungtą tai net akis išpūtęs vėpsodavo ir taikydavosi nuspausti. O seniau dar mokinausi, taigi šiuo daikteliu dažnai tekdavo naudotis. Parašai pusę kursinio darbo, o jis priėjęs tik spust vieną mygtuką ir dingsta viskas doh.gif Tai bent būdavo problemų. mad.gif Bet paskui šią problemą išsprendėme nupirkę jam žaidimų kompiuterį "Play Station" ir pasakėm, kad šis kompiuteris jo, o anas tėvelių. Taigi kol kas manau jam to "Play Station" per akis. Beje laiką šiems žaidimams ribojam. Leidžiam žaisti tik savaitgaliais ir neilgiau kaip 2 valandas.
Atsakyti
Kompiuterį įsigijom kai vyresniajam buvo 3 metukai, tai jis beveik viską išmoko kartu su tėveliais. Tiesa, kompas buvo "negalingas" tai vaikas laiką leido piešdamas su Paint, o vėliau ir raides mokėsi. Dabar leidžiu žaisti trumpus, mąstymo reikalaujačius žaidimukus, o rečiau ir gaidžius pašaudyti arba sudalyvauti lenktynėse. Mažius mėgsta dėliones, o pradėjo nuo žaidimukų, kuriuos radau solnet.ee . Dėl laiko, tai ne daugiau kaip 2 valandas per dieną abiem ir tikrai ne kiekvieną dieną.
Atsakyti
sunku su tais kompiuteriniais vaikais,su sunum paugliu jau maziau vargstu bet prasidejo vargai su 5mete dukra.neseniai jai kompas buvo reikalingas tik muzikai pasileisti,ka pati puikiai be tevu pagalbos pasidarydavo doh.gif nezinau kas mano suneliui uzejo jis nupirko sesei toki lengva zaidimuka-pasaka....nu ir prasidejo,negana kad ta zaidima isnagrinejo visaip tai dabar jau ir pain piesia ir net kortas ismoko delioti :blink
ir aisku pykstames dabar, nes jei leidi pabuti prie kompo tai ji pasileidzia muzika,pain,filmuka ir kortas doh.gif , vieni nervai!
Atsakyti
Maniškis trimetis nuo gimimo mato tėvus prie kompo, tad jam tai ne naujiena. Suradau prieš pusmetį žaidimukų tokiem mazgiam tai karts nuo karto leidžiu pažaisti (aišku, kai inetas nestreikuoja g.gif ). Labai puikiai dėliones dėlioja su pele. Popierinės jo taip nežavi, jas sukarpo, suplėšo, o va kompe tai jau kitas reikalas. Žiūrėsim kas iš jo išaugs, nes dar mano pilve būdamas vos ne parom prie kompo prabūdavo, mat mamytė magistratūroj mokėsi ir labai labai daug laborų reikėjo daryti rolleyes.gif . Bet jam ne tik kompai, visa technika patinka, taigi dar galiu kuo nors kitu (ne kompu) sugundyti tongue.gif
Atsakyti
Bėda su tuo kompu ir vaiko dideliu noru prie jo sėdėti. Galvoje vien tik kompiuteriniai žaidimai. Ir nors labai ribojame, leidžiame žaisti tik pusę, daugiausia valandą. Bet vaikšto kažkoks apsvaigęs, išsiblaškęs. Greičiau būtų vasara, tada kompas nerūpi, daugiau laiko kieme pralaksto.
Atsakyti
Mano trimetukas irgi labai norėtu su kompu pažaisti. Tik jam nelabai dar išeina - žaidimai per sunkūs. Tėtis sako, kad reikia pradėti mokyti žaisti, o aš manau, kad dar suspės akis susigadinti. Patarkit merginos, kai jums atrodo, kad reikėtų elgtis? unsure.gif
Atsakyti
mano vyresniajam tuoj bus 4 metukai - jis kompa pats isijungia, pasileidzhia interneta, "exploreri", atsidaro savo zhaidimu puslapi ir savarankishkai po ji "browsina", ishsirenka ir zhaidzhia zhaidimus. ash jam laiko prie kompiuterio praktishkai neriboju - bet jis pats per ilgai neuzhsibuna. pazhaidzhia ir eina shalin.
mazhiukas kol kas kompu nelabai domisi (vyresnysis tokio amzheus jau paishydavo su "paint" programa), jam patinka labeu apchiuopiami dalykai - tikras popierius su pieshtukais, plastelinas ir zhaislai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Katinėlis @ 2005 03 14, 11:29)
Mano trimetukas irgi labai norėtu su kompu pažaisti. Tik jam nelabai dar išeina - žaidimai per sunkūs. Tėtis sako, kad reikia pradėti mokyti žaisti, o aš manau, kad dar suspės akis susigadinti. Patarkit merginos, kai jums atrodo, kad reikėtų elgtis? unsure.gif

O ką čia galima patarti. Pati matysi ar vaikis labai veržiasi, jei ne- suspės. O visa literatūra rašo, kad reikia labai riboti ir kompiuterinius žaidimus vaikams, ir televizoriaus žiūrėjimą.
Atsakyti
Gerai kieno dar mažiukai, nuvarei kitur ar kokį žaidimą sugalvojai ir viskas smile.gif . Maniškiai tai nepasidalina, amžinas skandalas kurio eilė box.gif . Vienai į mirc'ą reikia (mat su klasiokėm net 20 minučių nesimatė), kitas rėkia kad jį visi skriaudžia, kompo neduoda cry.gif . O dar mamai ir tėčiui padirbėti reikia. Maniškiai per petį paskaitė, kad kitos mamos tik kartą per savaitę leidžia žaisti ar iš vis laidus išsineša, yai sako neskaityk mama tu čia eik kur nors kitur. Blogas vienu žodžiu tai yra daiktas. Kuo vėliau pradėsit tuo geriau.....
Atsakyti
Nu pas mus lyg irgi tokios va problemos buvo iki tol kol neisigijom antra kompiuteri biggrin.gif tik be jokio interneto paprastu paprasciausias programas vaikiska ir sedi jie tik dvi valandas per diena biggrin.gif kaip sakoma tik jie ijunge pazaidzia ir tiek ir kanors kita daro tongue.gif draust neimanoma mes kaskaip tai susitarem sitaip as pasakius esiu jiems kad jus turit dvi valandas per diena jei norit galit is karto sedeti dvi valandas arba padalinti kas puse valandos arba kas 15minuciu ir viskas smile.gif jie patenkinti ir mes patenkinti tongue.gif thumbup.gif mat jie kai eina imokykla kitas darzelyje buna tada kompiuteris pailsi ju nes tada jau jie ir taip pavarge buna tongue.gif 4u.gif
Atsakyti