Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

Labai paseno sita tema. Nejaugi nezaidzia jusu vaikai kompiuteriu? As saviskem leidziu,aisku ne per ilgai.Gal zinot kokiu naudingu, lavinanciu zaidimu lietuviu kalba?
Neseniai dukra paprase nupirkti zaidima "Tomas ir Dzeris"-nupirkau doh.gif -nieko tragiskesnio nesu macius! Visas zaidimas apie tai kaip vienas kita dauzo su kastuvais, lazdom ir t.t. Daugiau nebeduodu,tad pinigai "ismesti". Nepadarykit tokios klaidos kaip as padariau blink.gif
Atsakyti
QUOTE (nikkai @ 2004 09 18, 14:15)
Labai paseno sita tema. Nejaugi nezaidzia jusu vaikai kompiuteriu? As saviskem leidziu,aisku ne per ilgai.Gal zinot kokiu naudingu, lavinanciu zaidimu lietuviu kalba?
Neseniai dukra paprase nupirkti zaidima "Tomas ir Dzeris"-nupirkau doh.gif -nieko tragiskesnio nesu macius! Visas zaidimas apie tai kaip vienas kita dauzo su kastuvais, lazdom ir t.t. Daugiau nebeduodu,tad pinigai "ismesti". Nepadarykit tokios klaidos kaip as padariau blink.gif

Jo cia tai teisybe.As tai pries keleta dienu nupirkau "Simpsonus" nu tai zaidimas baisu ir beduoti vaikui zaisti.Parasyta buvo kad nuo 7 metu galima zaisti.Manajam neuzilgo 4.Prie kompo prileidziu jau nuo 2.5metu.Zaidimuose gerai susigaudo tai pagalvojau kad tiks.Tai ten turi visus zmogeliukus spardyti ,su masina zmones suvazineti kuo daugiau nudauzi tuo daugiau tasku surenki.Mes tai su vyru zvengem bet del vaiko man nebejuokinga,kai pradejo kalbeti reikia visus dauzti,spirti,masinas degti.Jau geriau po interneta paieskoti ka nors is vaikisku graziu,bet pirkt tai daugiau nebepirkciau nei simpsonu,nei spider-man'u,nei panasiu.
Atsakyti
Maniškis kompe mažai gaudosi, bet žaidimus tai mielai žaidžia. Aš perku pasakas : Coliukė, Raudonoji gėlelė ir pan. Ten ir pasaką paseka, ir visokių užduotėlių yra, žiaurumo nėra. O tėvelis "geruolis" tai vaikui Rednecką įjungia ir sėdi prie teliko spakainas, kai manęs nėra mad.gif . Kai susipykom keliskart tuo klausimu, nebeleidžia(bent jau aš nebežinau), bet dabar mažius rėkia, kad mama bloga, nes šaudyti neleidžia sad.gif ohmy.gif
Visada šiek tiek save graužiu, kad leidžiu vaikui prie kompo sėdėti, neužsiimu su juo. Dažnai tik su trukšmais galiu atplėšti. Dar visa laimė, kad namie interneto nėra, o ir įsijungti dar nelabai moka
Atsakyti
QUOTE (langana @ 2004 09 20, 11:41)
Maniškis kompe mažai gaudosi, bet žaidimus tai mielai žaidžia. Aš perku pasakas : Coliukė, Raudonoji gėlelė ir pan. Ten ir pasaką paseka, ir visokių užduotėlių yra, žiaurumo nėra. O tėvelis "geruolis" tai vaikui Rednecką įjungia ir sėdi prie teliko spakainas, kai manęs nėra mad.gif . Kai susipykom keliskart tuo klausimu, nebeleidžia(bent jau aš nebežinau), bet dabar mažius rėkia, kad mama bloga, nes šaudyti neleidžia sad.gif ohmy.gif
Visada šiek tiek save graužiu, kad leidžiu vaikui prie kompo sėdėti, neužsiimu su juo. Dažnai tik su trukšmais galiu atplėšti. Dar visa laimė, kad namie interneto nėra, o ir įsijungti dar nelabai moka

DAR LABAI NEBLOGI LAVINAMIEJI YRA "NEŽINIUKO RAŠTAI" TOKIE. NA, O DĖL NUĖJIMO NUO KOMPO, JAU BEVEIK IR IŠAUGOM TĄ PROBLEMĖLĘ. PRIEŠ KOKĮ PUSMETĮ TAI NET DIRŽU GASDINT REIKĖDAVO. AUKLĖ JAUNA BUVO, TAI VISĄ DIENĄ ABU IR KIURKSODAVO PRIE MONITORIAUS. PASKUI NET SUSIŠNEKĖTI NEBEIŠEIDAVO... sad.gif O ŠIAIP TAI ĮSIJUNGTI MOKA, TAI GAL KARTAIS VISKO NET NEŽINAU, KIEK KADA TEN PRASĖDI.... sad.gif NET PASVORDUS SUSIVEDA smile.gif

DABAR KAŽKAIP KNYGELĖM SUSIDOMĖJOM. thumbup.gif IR DVIRATIS DRAUGU PATAPO.. clap.gif

NA, TIKIUOSI KOMPAS ŽALOS DAUG VAIKUI NEPRIDARYS. JUK IR RAIDELĖS GERIAU Į GALVELĘ LENDA, IR PO TRUPUTĮ ŽODELIS VIENAS KITAS KAŽKAIP PASIRAŠO wink.gif VISKAS TIK Į GERA clap.gif SVARBIAUSIA TINKAMA LINKME NUKREIPT, SUDOMINT thumbup.gif
Atsakyti
mes leidžiam nuo 3 metukų , dabar jam 3 metai, 4 mėn, moka įsijungti kompiuterį, įvest pasvordą, pasileidžia norimą žaidimą ir pan...
pastebėjau , kad trimetinukai turi neblogą atmintį, kartais aš nespėju pamatyti ir įsidėmėti, ojau vaikas užfiksavęs viską
Atsakyti
Neseniai kažkokioj knygoj(ne pedagoginėj, grožinėj), perskaičiau tokią mintį:juk ir mūsų tėvai bijojo, kad išaugsime nepilnaverčiai nuo per ilgo sėdėjimo prie televizoriaus. Čia aš save raminu ir kitas, kurios panikuoja dėl per ilgo vaiko sėdėjimo prie kompiuterio smile.gif
O šiaip Linui šiuo metu yra uždraustas kompiuteris (bausmė), tai pradeda po truputį mokytis rašyti, kažką konstruoja, prašo paskaityti ir pan. Tai man daug labiau patinka, negu ištisinis sėdėjimas prie kompo. Ko gero, kai bausmės laikas pasibaigs, reiks iškart griežtai nustatyti laiką, tarkim pusvalandį per vakarą, skirtą kompiuteriui. O visą kitą laiką skirti kitai veiklai. Tik kažin, ar pavyksta griežtai laikytis tokio nusistatymo? Ką manot mamos, kurios taikot tokį metodą? Ar yra tokių?
Atsakyti
Labai geri zaidimai vaikams yra apie Barmaleju. Ir igarsinti lietuviskai.
Atsakyti
mano vaikuziai tai nuo kokiu 2metu su kompiuteriu nesiskiria thumbup.gif
kiekviena diena kiekvienam po valanda leidziu dry.gif ten kiek man sake kazkos ant ekrano pas mane uzdeto kur "tipo" akiu negadin unsure.gif (bet kiek cia tiesos nezinau).
dazniausiai tai mergaite barbie zaidzia arba simsus o berniukas tai visus isbando ir sake visi patinka laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (langana @ 2004 10 06, 11:40)
Neseniai kažkokioj knygoj(ne pedagoginėj, grožinėj), perskaičiau tokią mintį:juk ir mūsų tėvai bijojo, kad išaugsime nepilnaverčiai nuo per ilgo sėdėjimo prie televizoriaus. Čia aš save raminu ir kitas, kurios panikuoja dėl per ilgo vaiko sėdėjimo prie kompiuterio smile.gif
O šiaip Linui šiuo metu yra uždraustas kompiuteris (bausmė), tai pradeda po truputį mokytis rašyti, kažką konstruoja, prašo paskaityti ir pan. Tai man daug labiau patinka, negu ištisinis sėdėjimas prie kompo. Ko gero, kai bausmės laikas pasibaigs, reiks iškart griežtai nustatyti laiką, tarkim pusvalandį per vakarą, skirtą kompiuteriui. O visą kitą laiką skirti kitai veiklai. Tik kažin, ar pavyksta griežtai laikytis tokio nusistatymo? Ką manot mamos, kurios taikot tokį metodą? Ar yra tokių?

Kažkaip šitas pusvalandinis žaidimas pas mus jau nusistovėjo. Mat vaikai du - kompas vienas, dalintis nori nenori tenka. Tai išbandėm įvairiausius variantus ir dabar apsistojom prie optimalaus laiko: pusvalandis per dieną. Nuo daugiau laiko susišnekėt pasidaro sunku, nuvarai nuo kompo tik su isterijom o paskui niekuom daugiau užsiimt neturi noro. Pusvalandį pažaidę kažkaip tiek neužsikabina ir neisterikuoja baigiant. Baigiam ir kita veikla kažkaip užsiimam : piešiam, žaidžiam. Ir labai gera ir "baisi" bausmė wink.gif nuo laiko sumažinimo iki visiško nežaidimo. biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukra nuo triju metuku prie kompo vis priseda, bet ne ilgiau kaip 20 min per diena, o buna dienu kad visai nenori prie kompo.
Is pradziu tai labai megdavo worde didelem raidem rasyt, po to piest , o paskui senelis saltis atnese NEZINIUKO RASTUS labai jai patiko dar ir dabar pazidzia tik kad gal per lengva viskas, ir nera ten jokio smurto , tikrai grazus vaikiski zaidimai.
Dar insistalinau PINOKI, ALIBABA IR 40 PLESIKU. Tai kaip filmukas o virsuj dar titrai eina ir dar pazaist galima pasakos metu, nu faini labai , dukrai patinka o ir mazylis , kuriam dar dvieju nera labai jau ziuri akis isputes tuos filmukus, ir rekia da da da laugh.gif
Dar labai patinka puslapiukas www.kubus.lt , ten yra spalvinimo zaidimas .
O labiausiai turbut patinka per icq( pokalbiu programele) tetei i darba sypseneles siuntinet laugh.gif
Papildyta @ [mergetime]1099083832[/mergetime]
Mano dukra nuo triju metuku prie kompo vis priseda, bet ne ilgiau kaip 20 min per diena, o buna dienu kad visai nenori prie kompo.
Is pradziu tai labai megdavo worde didelem raidem rasyt, po to piest , o paskui senelis saltis atnese NEZINIUKO RASTUS labai jai patiko dar ir dabar pazidzia tik kad gal per lengva viskas, ir nera ten jokio smurto , tikrai grazus vaikiski zaidimai.
Dar insistalinau PINOKI, ALIBABA IR 40 PLESIKU. Tai kaip filmukas o virsuj dar titrai eina ir dar pazaist galima pasakos metu, nu faini labai , dukrai patinka o ir mazylis , kuriam dar dvieju nera labai jau ziuri akis isputes tuos filmukus, ir rekia da da da laugh.gif
Dar labai patinka puslapiukas www.kubus.lt , ten yra spalvinimo zaidimas .
O labiausiai turbut patinka per icq( pokalbiu programele) tetei i darba sypseneles siuntinet laugh.gif
Atsakyti

Ужас mad.gif Пришла моя подруга, у ее сына из-за компьютера что-то с глазами g.gif не реагирует на свет и боли g.gif Пошли к врачу, оказалось из-за компьютера g.gif Все ставлю код на доступ g.gif
Atsakyti
biggrin.gif paieskokit labai seno, bet puikaus zaidimo "JAZZJACK"
ten zalias zuikis po planetas keliauja ir su vezliukais kovoja...
ir saudyt reikia... ir visai ne ziaurus laugh.gif
Atsakyti