Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje 2-a tema

QUOTE(Domke @ 2009 07 16, 00:06)
Man nuo emailo parasymo paskambino po savaites ...  ax.gif    Jie privalo atsakyti ..
Taigi, kantrybes  4u.gif

ACIU,BET KAD JOS VISAI JAU NEBER IR NERVAI NEBELAIKO. :verysad:Jei po savaites jokio atsakymo nesulauksiu skambinsim vel ir emaila rasysim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo domagaoda: 15 liepos 2009 - 23:12
katik kalbejau su drauge kuriai sakiau kad paaiskino kad nemoke jau viakams kurie lt.vakar jai atejo laiskas tai viska jai sumokejo ir dar mokes iki vaikui sueis 19m o ji prasyma parase kai jai buvo 17 ,tai va visos lekit pridavineti dokumentus dar airiukai mumis selpia o ne taip kaip lt net 50lit ateme is motinu cia tai man tas bajeris labiausia patiko is valstybes puses biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma0410 @ 2009 07 16, 09:33)
katik kalbejau su drauge kuriai sakiau kad paaiskino kad nemoke jau viakams kurie lt.vakar jai atejo laiskas tai viska jai sumokejo ir dar mokes iki vaikui sueis 19m o ji prasyma parase kai jai buvo 17 ,tai va visos lekit pridavineti dokumentus dar airiukai mumis selpia o ne taip kaip lt net 50lit ateme is motinu cia tai man tas bajeris labiausia patiko is valstybes puses biggrin.gif

tai ne tik savais bomnžais Airija rūpinasi g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2009 07 16, 10:36)
tai ne tik savais bomnžais Airija rūpinasi  g.gif ?

biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ne kokios naujienos dėl CB. Ką tik per žinias pranešė, kad CB bus mažinamas 30 eurų verysad.gif (nors čia gal tik koks pasiūlymas mastau.gif , bet ten daugiau buvo apie pinigų taupymą ir išlaidų mažinimą. Reikės dar 9-tos valandos žinias pažiūrėt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaEgle: 16 liepos 2009 - 19:48
QUOTE(vilma0410 @ 2009 07 16, 09:33)

as visa laika kaip uzsukta ta pati per ta pati maliau...
Papildyta:
QUOTE(Domke @ 2009 07 15, 13:43)
Vilma, as girdejau toki atveji, kad nutraukiama tiems tevams, kuriu vaikai LT, tuo atveju, jei jie cia nebedirba (t.y. nemoka mokesciu ir t.t.)
Pazistu viena lenka, kurio visi 4 vaikai visada gyveno Lenkijoj su mama, jis dirbo cia ir gaudavo pinigus uz visus vaikus ... Bet va, neseniai atleido ji is darbo ir CB taip pat iskart nutrauke mokejima ...

jai nedirba ir negauna socialo, t.y.jiems nepriklauso jis,tai negauna ir CB, bet jai gauna sociala tai gauna ir CB.jus vis is kas ka sake gyvenat doh.gif

Papildyta:
QUOTE(mamaEgle @ 2009 07 16, 18:47)
Ne kokios naujienos dėl CB. Ką tik per žinias pranešė, kad CB bus mažinamas 30 eurų  verysad.gif (nors čia gal tik koks pasiūlymas  mastau.gif , bet ten daugiau buvo apie pinigų taupymą ir išlaidų mažinimą. Reikės dar 9-tos valandos žinias pažiūrėt)

reiks butinai paziuret,dekui uz info 4u.gif
Atsakyti
vis tik tai kol kas dar tik pasiūlymai. Gal gi nepriims jų g.gif ?
Atsakyti
siap mano nuomone tada airija sulauks dar vieno sukilimo tik dabar ne taxsistu o motinu jei nuims biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma0410 @ 2009 07 16, 22:02)
siap mano nuomone tada airija sulauks dar vieno sukilimo tik dabar ne taxsistu o motinu jei nuims  biggrin.gif

prie visokių streikų ir demonstracijų jau pripratę, nelabai ir pagąsdins irnesakyk.gif dabar sumažino perpus, o nuo naujų visai nuima išmoką iki vaikui sueis 5,5 metų, ar daug kas streikavo? Taip pat ir čia bus..
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2009 07 16, 18:47)
Ne kokios naujienos dėl CB. Ką tik per žinias pranešė, kad CB bus mažinamas 30 eurų  verysad.gif (nors čia gal tik koks pasiūlymas  mastau.gif , bet ten daugiau buvo apie pinigų taupymą ir išlaidų mažinimą. Reikės dar 9-tos valandos žinias pažiūrėt)

Man atrodo, kad priims, nes situacija labai prasta unsure.gif. Paklausius apie visą numatomą taupymo planą labai neramu.
Atsakyti
visko gali buti kad nukarpys ju dar visviena daug bedarbiu yra
Atsakyti
QUOTE(vilma0410 @ 2009 07 17, 13:23)
visko gali buti kad nukarpys ju dar visviena daug bedarbiu yra

Nuimdami papildys bedarbiu gretas biggrin.gif
Nes is situ pinigeliu bent auklei gali dali skirti, o jei nuims dar, tai tikrai apsimokes (kalbu apie minimumus uzdirbancias ar/ir part-time dirbancias mamas) sedeti su vaiku/vaikais namuose ir gauti bedarbio/ar kokias kitas pasalpas rolleyes.gif
Man tai isvis keista ta ju socialine politika ... Daugeliu atveju taip iseina, kad apsimoka geriau sedeti namie (ypac jei turi mazu vaiku) nei dirbti... Taigi uzburtas ratas gaunasi ... doh.gif Bet tai jau kita tema ... Pasisakiau tuo klausimu ir ten, nes tikrai pyktis ima, kad tom pasalpom naudojas dauguma, to nevertu zmoniu ..
O nuo vaiku nuimti pinigus antrakart per metus - tai absurdas doh.gif
Galetu geriau nuo socialiai remtinu kai kuriu asmenu nukarpyti ... Nes jau nervai ima, kai nedirbantys ir bedarbio pasalpas gaunantys zmones vazineja atostogauti po keleta kartu i metus, nesukdami galvos del nuomos ar kitu kai kuriu mokesciu doh.gif Vat sutikrintu tokius ir nuimti dali pasalpu - tai gal pajudintu uzpakalius kai kurie ir eitu dirbti, kad ir uz nedidelius pinigus, uzuot gyvene is mokesciu moketuju kisenes doh.gif
Papildyta:
QUOTE(gisida @ 2009 07 16, 22:28)
jai nedirba ir negauna socialo, t.y.jiems nepriklauso jis,tai negauna ir CB, bet jai gauna sociala tai gauna ir CB.

Na, as nelindau zmogui i dusia ir neklausinejau, ar gauna jis kokias socialines ismokas ar ne biggrin.gif Bet tai, kad zmogus buvo atleistas is darbo ir iskart nutrauktas CB uz keturis vaikus, gyvenancius Lenkijoj su mama, tai faktas.. Nesiruosiu nieko niekam irodineti, o sakau taip kaip yra mirksiukas.gif O visu islygu (jei gauna soc.pasalpas) ir t.t. as nezinau, nes per daug nesidomiu, kas man neaktualu ..
Visko gali buti, kad jis neisdirbes 2 metu ir negaus bedarbio pasalpu .. Bet kol dirbo, jis gaudinejo CB uz visus vaikus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 18 liepos 2009 - 15:56