Įkraunama...
Įkraunama...

Ar neteko nusvilti remiant kokį žmogų?

QUOTE(vilke @ 2006 10 05, 16:23)
vat tiesiog nesmagu, kad galejau duot ne jai, o tokiam vyrukui, kuris laisves alejoj su suniuku klupo kartais.

Vilke, numirė tas žmogelis, jau, berods, kokie 2-3 mėnesiai jo nebėra šiam pasauly verysad.gif mes visada jam duodavom pinigų - nepagailėdavom. TAI va o tą šuniuką dabar turi tokia senučiukė. Ji irgi centukų prašo. NEMačiau jos kuris laikas jau. O šuniuko vardas Pinkis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2006 10 25, 10:57)
Sveikos mamytes, paskaiciau sia temele apie apgavyste ir autore uzjauciu, ne suprantu kaip apmaudu yra toks dalykas.

Bet noreciau padrasinti ir paskatinti tokiems darbams ir papasokoti savvo istorija su tokia pagalba.
Na gal cia net ne parama o greiciau toks laikinas atsitiktinis zmogaus palaikymas, bet nauda is to buvo didele.
Norejau niekam nepasakoti na bet mak pades padrasins.

taiogi daugiabucio laiptineje prie dziovyklos duru spalio pabaigoje pradejo nakvoti "bomzas'
aisku kaimynai piko snmarve na ir siaip baisu kai kazkas grizti kai kzkas parpia prie vamzdzio siuksliu.
Na bet oras ne koks tai jis kamputije sau susiguzes ir nakvodavo, o diena iseidavo. syki man gryztant jis paprase karsto vandens, sake maisto ir arbatos turi tik vandens karsto arbatai uzplykiti neturi.
Daviau jam vandens na ir uzkasti imti nenorejo bet itikinau.
Po to sykio kaskart gryztant vakare su vyru duodavom jam vandens ir uzkasti.
po keliu savaiciu tokios "pazinties" pasiuliau jam atiduoti senus vyro rubus ir ismesti jo smirdancius, atidaviau sena paklode ant kurios jis ir miegodavo.
praejo apie pusantro menesio, zmogelio jau niekas neuzuode ir kaimynai kol nesusidurdavo jau jo ir "neuzuosdavo"
Syki pries kaledas pasilikau namie dienos metu, na eidama dziauti rubus ziuriu jis guli, ipyliau jam karsto maisto atnesiau na ir pradejau klausineti kodel jis pasirinko toki gyvenimo buda?
Zmogus papasakojo jog per darba (tolimi pervezimai) pateko i kalejma ir atsedejo jame uz prekiu praradima 5 metus. Tuo metu zmona isiskyre ismete is buto ir neliko gyvenamo busto. Grizu is kalejimo neturejo kur eiti teko eit "gatve"
draugai prieme pabuvo kelias dienas bande ieskotis darbo deja teistumas "padejo" jog liko be nieko. Susikloste taip aplinkybes jog prarado pasa. Liko isvis beviltiskoj situacijoj.
Taigi pagailo zmogaus pasiuliau kreiptis i tarnyba pagalbos o ne depresuoti ir miegoti kaip "bomzui" atidaviau vyro sena kostiuma, batus, na ir isiunciau pirmiausia i seniunija pagal savo buvusi adresa. Aisku istorija tuo nesibaigia, bet ir pasakoti jos betiksliska nes ten jau mano pagalbos nebuvo.
O siandien tas zmogus sluoja gatves, aisku valdininku jis netapo bet ir nemiega laiptinese ir vandens uzvirinti sau jau turi kur.

man sita istorija irgi labai patiko, nes ji atitinka mano poziuri - reikai zmogui duoti ne lita ar du, bet parodyti kaip juos paciam gauti. juk is tiesu daugelis atsidure beviltiskoje situacijoje pasimeta ir negave paramos is aplinkiniu nusivaziuoja. juk niekas negime bomzu ar valkata. as manau, kad musu abejingumas juos tokiais padare. ir ne tas abejingumas kad lito neduodi, nes as irgi neduodu, bet tai, kad akiu nepadedi placiau praverti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2006 11 04, 19:05)
  nes ji atitinka mano poziuri - reikai zmogui duoti ne lita ar du, bet parodyti kaip juos paciam gauti. juk is tiesu daugelis atsidure beviltiskoje situacijoje pasimeta ir negave paramos is aplinkiniu nusivaziuoja. juk niekas negime bomzu ar valkata. as manau, kad musu abejingumas juos tokiais padare. ir ne tas abejingumas kad lito neduodi, nes as irgi neduodu, bet tai, kad akiu nepadedi placiau praverti  4u.gif

thumbup.gif Labai teisingai ir taikliai pasakyta drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 07 13, 18:18)
Kvaila aukoti, o paskui galvoti - kur tie pinigai nuejo, kaip jie buvo isleisti... Jei duoti - tai is sirdies, ir nesvarbu, ar tie pinigai pragerti bus, ar kam kitam isleisti.. Jei tokios mintys kankina - kam aukoti apskritai? g.gif

Aš taip pat per daug nesuku sau galvos, tiesiog gera padaryti mažytį gerą darbelį. Būna bomžai ir patys pasisako, kad ant butelio jiems trūksta, tai tokiu pat tonu atsakau - tabakui ir alkoholiui neaukoju...
O labiausiai tai gaila vaikų... Teko matyti vieną mažą berniuką, kuriam atidavaiu savo brolio išaugtų rūbelių... Na, lauke speigas, jo rankos net pamėlę... Ir sutiko imti ne pinigus, o būt pavaišintas maisteliu...
Atsakyti
As irgi turejau tokia istorija. Savo kaime mes nuolat aukodavom vienai seimai. Gaila ju buvo: tevas be akies, motinai- cukrinis diabetas; o cia ir dukra gime. Tu drabuzeliu duodavom ne tik mes, bet ir kiti kaimynai. O ir is carito gaudavo. Gavusi iskart perrinkdavo ir kas nepatikdavo ar budavo nemadinga is karto sudegindavo (o kokiu madu reikia 1 metu vaikui). Kai tie rubeliai isstepdavo, ar truputi suplysdavo, jie net ju neskalbdavo, tiesiai krosnin mesdavo. Sakydavo- zmones turtingi, dar duos. Ir toks iprotis buvo: ateina pas kaimyna, lauke lyja, salta, ta ju dukra pusnuoge. Aisku, gaila pasidaro- duodi ka nors, tai kita diena vel tokia pat nuoga dukra atsiveda (zodziu dar duok), karta mano mama paklause, kur dejai vakar duota paltuka, tai ji pasake, kad issitepe- tai ji ta paltuka i krosni sukiso, nes skalbimas irgi kenkia daigto kokybei. Veliau, kai dukra paaugo - pati issiskalbdavo; o iki tol tai buvo amzinos problemos. g.gif Gaila tokiu zmoniu, bet kartais ir pyktis ima. Juk ir mums drabuzeliai is dangaus nekrenta, reikia pirkti. g.gif
Atsakyti
Man irgi teko skaudziai nusivilti, ir netgi du kartus. Vienas, tai kai is vaiku namu isejusiai, visiskai svetimai mergaitei, leidau gyventi savo bute, ir dar kas menesi duodavau po simtu litu, neskaitant kad jai nieks nekainuodavo... o ji visiem pasakodavo kokia as kvaila, mazdaug negana, kad islaikau, viska perku, o dar ir pinigu duodu... O kitas kartas dar ir dabar ramybes neduoda, ileidau i savo buta berniukus irgi is internato, nu mazadaug isnuomavau, tai negana kad skolos baisines dabar, bet dar ir iskraustyti neina... verysad.gif O viska dariau noredama padet, viskuo remdavau, ir darzovem, ir visokiom kitokiom kaimo gerybem, ir se kad nori..
Nors neprarandu vilties kad ne visi tokie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xinetax @ 2007 11 23, 16:20)
Man irgi teko skaudziai nusivilti, ir netgi du kartus. Vienas, tai kai is vaiku namu isejusiai, visiskai svetimai mergaitei, leidau gyventi savo  bute, ir dar kas menesi duodavau po simtu litu, neskaitant kad jai nieks nekainuodavo... o ji visiem pasakodavo kokia  as kvaila, mazdaug negana, kad islaikau, viska perku, o dar ir pinigu duodu... O kitas kartas dar ir dabar ramybes neduoda, ileidau i savo buta berniukus irgi is internato, nu mazadaug isnuomavau, tai negana kad skolos baisines dabar, bet dar ir iskraustyti neina...  verysad.gif  O viska dariau noredama padet, viskuo remdavau, ir darzovem, ir visokiom kitokiom kaimo gerybem, ir se kad nori..
Nors neprarandu vilties kad ne visi tokie  smile.gif

Kaip tai iskraustyti neina ? Jei butas jusu ir jokiu sutarciu nera skambini i policija ir traktuoji kaip isibrovima i privacia erdve ir baikis .
Atsakyti
Na siaip jo, girdejau ir as kad taip galima, bet matai mes dabar uzsienij gyvenam..., aisku teks gryzt sutvarkyt reikala, nes kazkaip butu be rysio moketi uz kitu zmoniu isnaudota vandeni, elektra ir visa kita doh.gif . Su vyru guodziames tik tuo, kad is dvieju turetu butu isnuomavom tik viena rolleyes.gif
Atsakyti
Na pas mane istorija kiek kitokia, norime padėti dukros klasiokei. Situacija tokia, kad tėvelis vienas augina dvi mergaites-pirmokę ir ketvirtokę. Mamai atimtos motinystės teisės ir ji valkatauja. Ši šeima gyvena baisiomis sąlygomis, nėra vandens, dar iki šiol nekūrenama, bet bėda, kad tėvelis nenori priimti pagalbos. Penktadienį mokytoja žadėjo jei ateis pasikviesti jį į mokyklą ir kartu bandysime ytikinti kad jo mergaitėms reikalinga parama. Abi mergaitės labai geros, tylios ir tėvelis jas labai myli, bet bėda kad pats turi dar ir nedidelių psihinių problemų. Jei pasiseks planuojame bent sutvarkyti namučius, prikūrenti, papuošti eglutę 4u.gif
Jei napavyks turiu paruošusi bent kalėdines dovanėles mergytėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ostė: 12 gruodžio 2007 - 16:16
QUOTE(Aga @ 2005 07 24, 13:43)
Man tai labai įstrigo tetos pasakojimas. Kaune, Vilniaus g. požeminėje perėjoje elgetaujančiai bobulei žiemą padavė obuolį. Tas obuolys iš tų brangiųjų, kur kg. žiemą apie 4-5 Lt. ir obuolys didelis vos ne pusę kg. sveria...Ir ką gi, bobulė taip įsižeidė, jog gavo ne pinigų, o obuolį, kad tetai jau lipant laiptais tą obuolį paleido į nugarą  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif

nors istorija jau sena, bet vistiek pasisakysiu.... zinau ta bobule, ar lyja ar sninga, sedi ir sedi ant laiptu, vis imesdavau lita kita, kol viena karta susivelinus po darbo per bjauria slapdriba zygiavau namo, ir ka gi.... ogi jauna kailniuota ponia vedasi ta bobute, abi susikabine uz parankes, na man pakeliui tai ir einu is paskos.... isisodino mociute i visa blizganti dzipa ir nuvaziavo.... pagal amziaus skirtuma tai turejo but arba dukra arba marti.... kam jai tas obuolys.... kailiniu uz ji nenupirksi
Atsakyti
blink.gif geras
pas mus Airijoje kiekviena diena toj pacioj vietoj stovi rumunu seima ir praso pinigu-ne maisto, ne daiktu, bet butent pinigu.. po to teko karta matyti parduotuvej brangioj, kai ju seimynai buvo iseigine nuo ismaldos prasymo... tai zinokit, susidariau nuomone, kad gyvena ne prasciau negu vietiniai airiai ax.gif plius buta valstybe jiems nuomoja, pasalpos visokios ir t.t. tai dabar atsargiai i juos ziuriu del selpimo kasdien... juk paradoksas gaunas-as maza vaikuti palikdama auklei turiu uzdirbti pragyvenimui: nuomai, maistui, drabuziams ir t.t. o jie stovi nuo pirmad. iki penktad. nuo 12-15 ar 16 val. prie banko, kur zmoniu srautas didesnis, ir kniaukia... o jei neduodi, tai iskolioja rumuniskai-teko ne karta girdet.. g.gif nu va tokie tai nervuoja schmoll.gif is principo neduodu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2007 12 12, 18:15)
Na pas mane istorija kiek kitokia, norime padėti dukros klasiokei. Situacija tokia, kad tėvelis vienas augina dvi mergaites-pirmokę ir ketvirtokę. Mamai atimtos motinystės teisės ir ji valkatauja. Ši šeima gyvena baisiomis sąlygomis, nėra vandens, dar iki šiol nekūrenama, bet bėda, kad tėvelis nenori priimti pagalbos. Penktadienį mokytoja žadėjo jei ateis pasikviesti jį į mokyklą ir kartu bandysime ytikinti kad jo mergaitėms reikalinga parama. Abi mergaitės labai geros, tylios ir tėvelis jas labai myli, bet bėda kad pats turi dar ir nedidelių psihinių problemų. Jei pasiseks planuojame bent sutvarkyti namučius, prikūrenti, papuošti eglutę  4u.gif
Jei napavyks turiu paruošusi bent kalėdines dovanėles mergytėms.

Galėtum ne tik mane, bet ir kitas mamytes pradžiuginti geromis naujienomis smile.gif Šaunuolė esi, kad nenuleidi rankų thumbup.gif
Atsakyti