Sveikos mamytes, paskaiciau sia temele apie apgavyste ir autore uzjauciu, ne suprantu kaip apmaudu yra toks dalykas.
Bet noreciau padrasinti ir paskatinti tokiems darbams ir papasokoti savvo istorija su tokia pagalba.
Na gal cia net ne parama o greiciau toks laikinas atsitiktinis zmogaus palaikymas, bet nauda is to buvo didele.
Norejau niekam nepasakoti na bet mak pades padrasins.
taiogi daugiabucio laiptineje prie dziovyklos duru spalio pabaigoje pradejo nakvoti "bomzas'
aisku kaimynai piko snmarve na ir siaip baisu kai kazkas grizti kai kzkas parpia prie vamzdzio siuksliu.
Na bet oras ne koks tai jis kamputije sau susiguzes ir nakvodavo, o diena iseidavo. syki man gryztant jis paprase karsto vandens, sake maisto ir arbatos turi tik vandens karsto arbatai uzplykiti neturi.
Daviau jam vandens na ir uzkasti imti nenorejo bet itikinau.
Po to sykio kaskart gryztant vakare su vyru duodavom jam vandens ir uzkasti.
po keliu savaiciu tokios "pazinties" pasiuliau jam atiduoti senus vyro rubus ir ismesti jo smirdancius, atidaviau sena paklode ant kurios jis ir miegodavo.
praejo apie pusantro menesio, zmogelio jau niekas neuzuode ir kaimynai kol nesusidurdavo jau jo ir "neuzuosdavo"
Syki pries kaledas pasilikau namie dienos metu, na eidama dziauti rubus ziuriu jis guli, ipyliau jam karsto maisto atnesiau na ir pradejau klausineti kodel jis pasirinko toki gyvenimo buda?
Zmogus papasakojo jog per darba (tolimi pervezimai) pateko i kalejma ir atsedejo jame uz prekiu praradima 5 metus. Tuo metu zmona isiskyre ismete is buto ir neliko gyvenamo busto. Grizu is kalejimo neturejo kur eiti teko eit "gatve"
draugai prieme pabuvo kelias dienas bande ieskotis darbo deja teistumas "padejo" jog liko be nieko. Susikloste taip aplinkybes jog prarado pasa. Liko isvis beviltiskoj situacijoj.
Taigi pagailo zmogaus pasiuliau kreiptis i tarnyba pagalbos o ne depresuoti ir miegoti kaip "bomzui" atidaviau vyro sena kostiuma, batus, na ir isiunciau pirmiausia i seniunija pagal savo buvusi adresa. Aisku istorija tuo nesibaigia, bet ir pasakoti jos betiksliska nes ten jau mano pagalbos nebuvo.
O siandien tas zmogus sluoja gatves, aisku valdininku jis netapo bet ir nemiega laiptinese ir vandens uzvirinti sau jau turi kur.
man sita istorija irgi labai patiko, nes ji atitinka mano poziuri - reikai zmogui duoti ne lita ar du, bet parodyti kaip juos paciam gauti. juk is tiesu daugelis atsidure beviltiskoje situacijoje pasimeta ir negave paramos is aplinkiniu nusivaziuoja. juk niekas negime bomzu ar valkata. as manau, kad musu abejingumas juos tokiais padare. ir ne tas abejingumas kad lito neduodi, nes as irgi neduodu, bet tai, kad akiu nepadedi placiau praverti