Įkraunama...
Įkraunama...

Ar neteko nusvilti remiant kokį žmogų?

Mano vaikystės kaime gyveno šeima, auginusi penkis vaikus. Tai nebuvo alkoholikų ar bedarbių asocialų šeima, tačiau visi ją nuolat rėmė, kuo kas galėjo. Įdomu buvo tai, kad kai tėvai gaudavo atlyginimus, tai vaikai porą dienų misdavo snikeriais, marsais, įvairiausiais čipsais, užsigerdami kolomis ir spraitais.
Atsakyti
Mums irgi kartą prie parduotuvės buvo, kad paauglys pinigų pradėjo prašyti, tai mano vyras sako:
- Kad tu geriau apsirengęs už manę.
Tai tas: - Čia iš skuduryno.
Bet nupėdimo prie kitų
Atsakyti
norėjome kaip geriau, o gavosi....

mano dukra pasiskundė, kad jos klasėje viena mergaitė nelabai gražiai rengiasi.
kadangi mergaitė smulkutė, pasiūliau atrinkti isaugtus rubelius ir nunešti jai. Taip ir padarėme. Aš atrinkau rūbelius, o dukrai padaviau, kad nuneštų. Deja maniškė rįžo nusivylusi su visu maišu atgal verysad.gif vos ne verkdama - tos mergaitės mama išvijo maniškę doh.gif , sakydama, mums nieko nereikia cool.gif

tiksliai žinau, kad reikia, bet....

Atsakyti
O as papasakosiu apie viena kaimyne, kuri gyvena salia mano tevu.
Ta kaimyne jaunute, gal 17-18 pasigimde vaikuti, kadangi jos mama invalide, tai gyvena abi is pasalpos , seimoje niekas nedirba, gyvena kaime, bet ir darzu nesugeba susitvarkyti, tai is ko jos gyvena?
Visi supranta, kad su mazium sunku, tai kaiminkos pasiule padeti, kas rubeliu, kas zaislu, tai ji atsove, kad jai nunesiotu daiktu nereikia schmoll.gif ir ismete, dar ir as sutikus paklausiau gal kokiu zaislu reiktu, nes pas mano dukryte ju kalnai(as savo vaikui tikrai nepirkau, visi sudovanoti, sunesti yra ir draugiu atiduotu), o ji vaziavo is miesto nusipirkusi minksta zaisla, as dar pagalvojau, kad is pasalpos tikrai negaleciau sau leist tokios prabangos. Tai ji atsake, kad ne. Kazkaip liudna verysad.gif pasidare.

Mes susilauke durytes tikrai nebuvom skurdziai, ir seneliai saunus ir geri , padeda, bet kas pasiule ciuzinuka, kas vaikstukus, kas kokiu rubeliu, nors ir kasdieniniu- visada priemiau tai, nes visi siule nuosirdziai, o be to kiek laiko reikalingi vaikstukai, juk jie gali buti kaip pereinamas prizas, o su bendradarbem tai viskuo pasidaliname, isaugame ir toliau daiktas keliauja, gal toj vietoj kazka rimtesnio galima nusipirkti ar nuveikti.

Bet cia tie zmones nera kalti, ju mastymas ir filosofija apie gyvenima yra visai kita ir mums jos nesuprast schmoll.gif
....tad kaip jus sakote jei nori padet, tai visai negalvoji kas,ka, kaip ir su kuo darys, nes jei tai butu normalus zmones, tai jie moketu ir pataupyti ir negerti ir susitvarkyti, ar stoga uzsilopyti, bet yra tokiu kuriems smagu gulint lovoje matyti zvaigzdes ir padejuoti smile.gif
Atsakyti
Jie tai vadina "išdidumu". Kaip vieną moterį žinau, kuri visko atsisakė iš savo buvusio vyro ir išėjo "kaip stovi" sakydama "man nieko iš jo nereikia".

Skaudu, kai dėl tėvų ambicijų kenčia vaikai. verysad.gif
Atsakyti
Va man buvo tokia istorija biggrin.gif . Buvau kazkur 6 klaseje einu Laisves aleja ir staiga prieina mociute visa apsizliumbus, bet grazi tokia su skarute, paltukas, batukai, risulelis ir sako man vaikeli gal turi pinigeliu paukot, nes atvaziavau is kaimo dukros aplankyti, o ta mane apvoge, sumese, iskoliojo, dabar neturiu nei rublio namo gryzti. Turejau tik 5 rublius prisimenu metalinius sakau imkit, taip man jos pagailo nerealiai, ta kad puole ciut nerankas buciuoti oi aciu, aciu Dievas tau atlygins . Istorija, kaip ir galima butu baikti, bet beda, kad ta pacia mociute buvau sutikus jau po mensio su ta pacia istorija ir dar po menesio vel tas pas kartojosi thumbup.gif
Atsakyti
O man vis "sekasi" viena toki vaikinuka sutikt, kuris prashinedamas ishmaldos tokias istorijas riechia smile.gif Syki ant jo "uzhsirove" vienos bazhnychios pastorius. Sako: ateik rytoj ten ir ten, mes konkrechiai pazhiuresim, kuo tau galima padet: nakvyne parupinti, darba ir uzhdarbi... Nepasirode smile.gif
Atsakyti
Daug tos neigiamos patirties....bet kartais ji tikrai keista ir savotiškai skaudi.
Prie maisto prekių parduotuvės vaikinukas apie 10-12 metų, vaikšto ir prašo pinigėlių. Prieina prie automobilyje sėdinčio pagyvenusio vyriškio. Pastarasis, buvo girdėjęs, kad girtuokliai tėvai verčia vaikus elgetauti, o po atima iš jų pinigėlius ir prageria, todėl pasiūlo vaikinukui eiti į parduotuvę. Jis vaikinukui pasakė, kad nupirks jam ką tik tas norės, o vaikinukas staiga supyksta ir surinka
- Eik tu n.....ui durniau su savo tuo maistu blink.gif
Atsakyti
ir man yra buve kai pasiunte ant triju su mano "ta pagalba". Bet tai tik atvejai, i kuriuos neverta kreipti demesio, antraip nukentes tie, kuriems isties tos pagalbos reikia!
Atsakyti
Kazkada dirbau cukraineje ir atejo pas mane tokia senuciuke sausaineliu nusipirkti bigsmile.gif ,pasveriau,ji atsisedo ir sutriauske juos.
Atejo dar karteli ...ir dar karteli... Kazkaip miela tokia man ji,tokia matosi,kad gera ax.gif
As ja pavaisinau karteli pyrageliu,kita torciuku,nes tikrai patiko ji man(nors nekalbejo visiskai) ir viena diena ji atnese maza nuotraukyte parodyt... Ten buvo moteris su mergyte,o nuotraukyte senumo doh.gif ... Ir senuciuke pradejo man lenkiskai (bet labai sunkiai istardama) pasakoti,kad cia jos mama ir ji bigsmile.gif . Kalbejo labai mazai ir labai neaiskiai,matyt problemu su tuo turejo,bet as visada dziaugiausi kada ji ateidavo pas mane i cukraine thumbup.gif .
Veliai,kai jau nebedirbau ten,pamaciau ta senuciuke ieinant i parduotuvele,pribegau prie jos ir igrudau i sauja kokius 30 litu-taip apsidziaugiau ja pamaciusi blush2.gif ,ji manes nepazino tikriausiai,bet ziurejo nesuprasdama kas darosi biggrin.gif
Ir dar karteli maciau ja sedint ant suoliuko Laisves alejoj,priejau su vaikiuku ir davem jai 10 lituku,bet buvom palydeti nuostabos zvilgsniu,kaip visada..
Niekada ji nieko neprase,niekada nesistenge isnaudoti manes,nors kiseneje teturejo centukus,todel net dabar rasant pas mane sypsena veide bigsmile.gif .

O pries metus sedejau viena Kaune "Elfu selsme" prie lango ir laukiau kol atnes maista. Iejo berniukstis ir pradejo eiti nuo staliuko prie staliuko prasinedamas centuku.Priejo ir prie manes,o as jo ir paklausiau ka jis pirks uz tuos centus.Vaikas pasimete ir pasake,kad ka nors,tada pasiuliau jam prisijungti prie manes ir palaikyti kompanija ax.gif .Jis vel pasimete, bet prisedo galvele nulenkes blush2.gif .Atleke padaveja jo isvyti,bet as pasakiau,kad jis liks su manimi.Mergina issprogino akis ,bet nieko nepasake.Paprasiau dar karta atnesti meniu,kad vaikas galetu sau ka nors issirinkti,o tuo metu liepiau jam nueiti nusiplauti rankas ir nusiimti striuke doh.gif .
Vaikutis labai norejo gerti ir ismauke 2 stiklines sulciu,tada dar pieno kokteili ir didziule porcija ledu thumbup.gif .Jis man papasakojo,kad jam 10 metu,kad jo tevai neleidzia jam prasineti kapeikiuku,kad jis vasara perka turgelyje rozes ir pardavineja jas Laisves alejoj porelem,taip nemazai uzdirbdamas ir dali duodamas mamai.Arba lygiai taip perpardavineja atvirutes thumbup.gif .Zodziu,tas vaikas buvo labai fainas ir geras berniukas,tik jo teveliams nebuvo labai lengva ir jis stengesi prisideti kuo galedamas wub.gif ,nes turejo dar mazesniu broliuku.
Jis prikirto saldesiu,padekojo ir pradejo muistytis-nedriso net pasakyti,kad noretu jau begti lotuliukas.gif ...
Zodziu,nera visi tokie blogi yra ir labai fainu prisiminimu thumbup.gif
Atsakyti
buvo ir man su mama kartą taip.. Prie parduotuvės vaikas prašinėjo centų. Valgyt pirks. Na, mano mama kažkaip suabejojo. Ėmė ir pakalusė, ką nupirkti. Tai vaikas tiesiog paprašė valgyt. Mama nuėjo į parduotuvę, nupirko dešros, sūrio, duonos, krupų paėmė, makaronų, konservų, saldainių kažkiek ir limonado. Kaip tas vaikas dėkojo. Labiausiai tai saldainiais ir limonadu apsidžiaugė.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 10 01, 17:48)
buvo ir man su mama kartą taip.. Prie parduotuvės vaikas prašinėjo centų. Valgyt pirks. Na, mano mama kažkaip suabejojo. Ėmė ir pakalusė, ką nupirkti. Tai vaikas tiesiog paprašė valgyt. Mama nuėjo į parduotuvę, nupirko dešros, sūrio, duonos, krupų paėmė, makaronų, konservų, saldainių kažkiek ir limonado. Kaip tas vaikas dėkojo. Labiausiai tai saldainiais ir limonadu apsidžiaugė.

Na zinoma juk tokie vaikai dar labiau saldainiu nori,nes butinu maistu tevai dar gal aprupina,o jau visokie skanestai tai prabanga.
Kita vertus,o kas leistina prasanciajam,mes irgi siuo metu renkam pinigelius vaiko gydymui,bet isvaziavom parodyti jam pajuri,o gal kitos vasaros ir nebus...tiesa,keleta menesiu neatidejom i jo saskaita,bet ir nepaemem ka kiti dave.
parasykit savo nuomone,gal nereikejo...
Atsakyti