QUOTE(Kriiste @ 2009 01 05, 11:01)
tik nebek is namu

Vaikui bus stresas ne tik kad MP negauna o ir mamos nebeturi
As del naktinio maitinimo vis laikas nuo laiko bandydavau neduot - ji rekdavo - tada duodavau - maciau kad vaikas issibudines ir reik jam labai dar, bet po 2 metuku - pamaciau kad ji tingiai besikelia - zinda irgi vangiai, trumpai - issaugo spuogiukas salia kruties tai visa diena ji rodziau kad popa mamytei ir nakti kai ji jau atsikele savo reikalo grieztai pasakiau - viskas, puko nebus, popa man, jei nori - rankyte duosiu - ji pasirase be zyzimu - tada jau miegojo savo lovyteje - tad reciau ir susizadindavo. Dziaugiuos - kad mums viskas i pabaiga eina ir be jokiu prievartu, o as pirma numazinau dienos maitinimus iki min., nes diena vaikutis samoningas - paprasciau susitart, numonyt kitur - as irgi dangsciaus popom, kai ji labai jau noredavo - eidavom i kiema - ten nori labiau - duodavau tik pries pietu mieguti ir nakti, ryte. Kai jau diena iprato nebenoret - tada ememes naktinio - bet irgi tai truko apie 3-4 men - pirma ismokom bent daugiau nei puse nakties lovyteje miegot, paskui jau pati reciau atsikeldavo (nes nebepazadindavau kai versdavaus), o galu gale ir valgymu atsisakem - nebuvo asaru ne kiek
Aš irgi manau, kad per daug drastiška palikti vaiką kelioms dienoms, yra ir kitokių nujunkymo būdų. Nujunkymas ir taip trauma vaikui, jei per anksti, nedarykit dviejų traumų iš karto. Mano nuomone, apskritai mažiukų (na, iki kokio amžiaus, tai čia turbūt diskutuotina, bet mano nuomone, maždaug iki trijų metų) be labai svarbaus reikalo apskritai palikti nereiktų... Reikia mamos išmonės ir kantrybės ir švelnumo, ir viskas pasiekiama.
O mano vaikinas vakar pietų bebandydamas migdytis pareiškė, kad nori miegoti vienas, ta prasme, kuo toliau mūsų gana didelėj lovoj nuo manęs, tai aš ištraukiau šeimininkės (nuomojam butuką) pastatytą lovytę ir pasiūliau jam, kaip jam patiko, jo paties lova

Jis gana (na ne gana, o visai) toks savarankiškas nemyluočiukas, ta prasme, daug myluojamas neduodasi, ir šiaip pienas liko prieš miegus ir po jų. Pats naktį atprato daug maž, jei ir pabusdavo, tai vieną kartą, arba ryte pasimigdyti dar papildomai apie aštuntą, kai ilgai miegodavo. O dar prieš kelis mėn. galo nesimatė. Pieno pas mane (dėl

) neprūdais, turbūt tik priešpienis, tai ilgai netrunka pavalgyti. Žodžiu, žiūrėsim, ar jam patiks jo nauja lova, nes man nėra kol kas bėdos ir su juo miegoti, nors prancūzai kaip kada stebisi.

Žodžiu, sparčiai pats atsiskyrinėja vaikinas. Kokie vaikai visi skirtingi... O šiaip ilgo žindymo privalumu galiu pavadinti tai, kad jokiom peršalimo ligom šią žiemą, tfu tfu, dar nesirgom.
Papildyta:
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 15:41)
Aš turiu tokį klausimą - čia vėl į jus kreipiuosi kaip į ekspertes

. Lygtais vaikui bando dygti dantys, tai kai jau jie išdygs, aišku, reikės juos valyti, bet pas mane tokia specifinė problemėlė. Mes soskės jam neduodam ir be to jis įpratęs užmigti bevalgydamas, tai kaip tuomet su dantų valymu

Plius naktį keliasi pavalgyti po n kartų? Gal kas susidūrėt su tokiomis problemomis, ką darot? Negi naktį dar pamaitinus, teks ir dantukus kiekvieną kartą valyti?
Gal kas jau atsakė, neperskaičiau, bet kiek diskutavom, tai pienas pats savaime mamytės dantukus veikia kaip vandenukas, tik kai su maistu, tada jau blogiau. O valyti galima prieš nakties valgymą (ta prasme išsivalom ir einam migdytis). Pradžioj su palute ar marliuku, rimčiau, kai daugiau maisto pradėsit valgyti.

Sėkmės!
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 01 05, 15:45)
nesiparink

Isvalysi vakare ir viskas, o MP turi dezinfekuojanciu savybiu ir nepavojingas dantukams juk ir yra buteliuko kariesas (nes daznai vaikams duodamas saldintas vandenukas, arbatyte, misinukas, ir kenkia tie saldikliai, o ne pats vanduo), o ne kruties

. Dicki zindziau ir naktimis iki 1.5 metu - veliau pats atsisake, dabar jam 10 - ne vieno negero dantuko, maze naktimis zindziau iki 2, vakarais ir dabar dar kartais gauna kol uzmiega - kol kas ner sugedimu, nors del ateities anksti sprest - bet tikiu kad nebus
Čia turbūt nuo vaiko priklauso ir nuo dantukų stiprumo, nes maniškiui tai truputį pagedę ir vienas nusikilęs. Raideles rašė apie tyrimą, kad vien mamos piene laikytam dantukui nieko, o su cukrumi ... nelabai. Tai po kito maisto valgymo prieš pieną reiktų valyti, jei pastebėsit problemas, o šiaip tai profilaktiškai vieną du kartus. Mes pradėjom stropiau valytis, tai lyg ir apstojo tolesnis gedimas. Draugė dantistė dar patarė pastą su fluoru vaikišką.