Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas,

O maniskis tai dabar bele kada valgo tongue.gif Ateina, apsizergia ir krapsto bliuskute... pavalgo vieno, tada paima mano ranka ir deda prie kito, tipo :"duok ir antra" lotuliukas.gif Patraukes pieno po to normaliai valgo ir pietus, ir vakariene thumbup.gif
Beje, kas keisciausia, jau antras ar trecias vakaras kaip pieno mazai patraukia, paima soskiuka, as ji paliuliuoju ir paguldau i lovyte dar visai nemieganti. Anksciau turedavo jau but apsnudes, kad ramiai galeciau iseiti... Tai labai dziaugiuosi thumbup.gif Apskritai, kiekviena diena vaikas protingeja, net grazu ziureti wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xeditux: 06 sausio 2009 - 22:58
nu o koks tolkas is kompotu g.gif
vitaminai isvire - tad nauda menka is ju, saldinti - tad mazina apetita, o ir taip maza skranduko turi uzpildo - netelpa koses kiek priklauso.
Nu ne schmoll.gif - vis tik laikaus savo nuomones - geriausias reikalas yra vanduo ir MP, o didesniam leliui sultys - bet tik ka is darzo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 01 06, 22:57)
O maniskis tai dabar bele kada valgo  tongue.gif  Ateina, apsizergia ir krapsto bliuskute... pavalgo vieno, tada paima mano ranka ir deda prie kito, tipo :"duok ir antra"  lotuliukas.gif  Patraukes pieno po to normaliai valgo ir pietus, ir vakariene  thumbup.gif 
Beje, kas keisciausia, jau antras ar trecias vakaras kaip pieno mazai patraukia, paima soskiuka, as ji paliuliuoju ir paguldau i lovyte dar visai nemieganti. Anksciau turedavo jau but apsnudes, kad ramiai galeciau iseiti... Tai labai dziaugiuosi  thumbup.gif  Apskritai, kiekviena diena vaikas protingeja, net grazu ziureti  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Saunuolis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 01 06, 23:00)
vitaminai isvire - tad nauda menka is ju, saldinti - tad mazina apetita, o ir taip maza skranduko turi uzpildo - netelpa koses kiek priklauso.
Nu ne  schmoll.gif - vis tik laikaus savo nuomones - geriausias reikalas yra vanduo ir MP, o didesniam leliui sultys - bet tik ka is darzo blush2.gif

Kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=vanesiukee,2009 01 06, 23:49]
Primink kokio amziaus mergaite?
Papildyta:

Jai 2.5m blush2.gif
Atsakyti
[quote=just me,2009 01 06, 23:18]
[quote=vanesiukee,2009 01 06, 23:49]
Primink kokio amziaus mergaite?
Papildyta:

Jai 2.5m blush2.gif
[/quote]
Nu gal jau ir reiketu,bet tu turi pati jausti kas tavo mergytei geriausia rolleyes.gif
Atsakyti
Nu ne  schmoll.gif - vis tik laikaus savo nuomones - geriausias reikalas yra vanduo ir MP, o didesniam leliui sultys - bet tik ka is darzo blush2.gif

tolkas tikrai yra...virtam obuolį yra net labai....o tamsių razinų nuovirą netgi duoda vaikučiams elektrolitams atstatyti po viduriavimų, vėmimų ir t.t....ir šiaip profilaktiškai l.gerai jose yra kalio...o virtuose vaisiuose, oboliuosre ir daržovėse l.daug vtaminų ypač c......tik reikia nepervirt.....
Štai ištauka iš sveikas žmogus žurnalo "Ilgai laikant žaliuose obuoliuose vitamino C kiekis nuolat mažėja. Tačiau konservuotuose obuoliuose, sultyse, kompote vitaminas C išlieka ilgai"
"Obuolių nuoviras. Obuolių nuoviras arba arbata lengvina kosulį ir mažina užkimimą po peršalimo", "
kepti arba virti obuoliai vartojami kaip šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė esant tinimams"
mano gyd. apsidžiaugė kai pasakiau, kad verdu kompotukus, arba išspaudžiu obuolį per merliuką ir praskiedžiu....beabėjo virintą vandeniką geriam t.p.
sakė, kad l.l.sveikai geriam blush2.gif

pamiršau paskyt, kad dar l.sveika rabarbarų kompotai...tik reiktų džiovintį vaisių įdėt, ar bananą...

Papildyta:
saldinti - tad mazina apetita

niekad niekad nesaldinu....kad l.skanu ir taip 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 07 sausio 2009 - 12:29
QUOTE(Kriiste @ 2009 01 05, 11:01)
tik nebek is namu doh.gif Vaikui bus stresas ne tik kad MP negauna o ir mamos nebeturi blush2.gif
As del naktinio maitinimo vis laikas nuo laiko bandydavau neduot - ji rekdavo - tada duodavau - maciau kad vaikas issibudines ir reik jam labai dar, bet po 2 metuku - pamaciau kad ji tingiai besikelia - zinda irgi vangiai, trumpai - issaugo spuogiukas salia kruties tai visa diena ji rodziau kad popa mamytei ir nakti kai ji jau atsikele savo reikalo grieztai pasakiau - viskas, puko nebus, popa man, jei nori - rankyte duosiu - ji pasirase be zyzimu - tada jau miegojo savo lovyteje - tad reciau ir susizadindavo. Dziaugiuos - kad mums viskas i pabaiga eina ir be jokiu prievartu, o as pirma numazinau dienos maitinimus iki min., nes diena vaikutis samoningas - paprasciau susitart, numonyt kitur - as irgi dangsciaus popom, kai ji labai jau noredavo - eidavom i kiema - ten nori labiau - duodavau tik pries pietu mieguti ir nakti, ryte. Kai jau diena iprato nebenoret - tada ememes naktinio - bet irgi tai truko apie 3-4 men - pirma ismokom bent daugiau nei puse nakties lovyteje miegot, paskui jau pati reciau atsikeldavo (nes nebepazadindavau kai versdavaus), o galu gale ir valgymu atsisakem - nebuvo asaru ne kiek mirksiukas.gif

Aš irgi manau, kad per daug drastiška palikti vaiką kelioms dienoms, yra ir kitokių nujunkymo būdų. Nujunkymas ir taip trauma vaikui, jei per anksti, nedarykit dviejų traumų iš karto. Mano nuomone, apskritai mažiukų (na, iki kokio amžiaus, tai čia turbūt diskutuotina, bet mano nuomone, maždaug iki trijų metų) be labai svarbaus reikalo apskritai palikti nereiktų... Reikia mamos išmonės ir kantrybės ir švelnumo, ir viskas pasiekiama.
O mano vaikinas vakar pietų bebandydamas migdytis pareiškė, kad nori miegoti vienas, ta prasme, kuo toliau mūsų gana didelėj lovoj nuo manęs, tai aš ištraukiau šeimininkės (nuomojam butuką) pastatytą lovytę ir pasiūliau jam, kaip jam patiko, jo paties lova smile.gif Jis gana (na ne gana, o visai) toks savarankiškas nemyluočiukas, ta prasme, daug myluojamas neduodasi, ir šiaip pienas liko prieš miegus ir po jų. Pats naktį atprato daug maž, jei ir pabusdavo, tai vieną kartą, arba ryte pasimigdyti dar papildomai apie aštuntą, kai ilgai miegodavo. O dar prieš kelis mėn. galo nesimatė. Pieno pas mane (dėl nestuke.gif ) neprūdais, turbūt tik priešpienis, tai ilgai netrunka pavalgyti. Žodžiu, žiūrėsim, ar jam patiks jo nauja lova, nes man nėra kol kas bėdos ir su juo miegoti, nors prancūzai kaip kada stebisi. smile.gif Žodžiu, sparčiai pats atsiskyrinėja vaikinas. Kokie vaikai visi skirtingi... O šiaip ilgo žindymo privalumu galiu pavadinti tai, kad jokiom peršalimo ligom šią žiemą, tfu tfu, dar nesirgom.
Papildyta:
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 01 05, 15:41)
Aš turiu tokį klausimą - čia vėl į jus kreipiuosi kaip į ekspertes  smile.gif . Lygtais vaikui bando dygti dantys, tai kai jau jie išdygs, aišku, reikės juos valyti, bet pas mane tokia specifinė problemėlė. Mes soskės jam neduodam ir be to jis įpratęs užmigti bevalgydamas, tai kaip tuomet su dantų valymu  g.gif Plius naktį keliasi pavalgyti po n kartų? Gal kas susidūrėt su tokiomis problemomis, ką darot? Negi naktį dar pamaitinus, teks ir dantukus kiekvieną kartą valyti?

Gal kas jau atsakė, neperskaičiau, bet kiek diskutavom, tai pienas pats savaime mamytės dantukus veikia kaip vandenukas, tik kai su maistu, tada jau blogiau. O valyti galima prieš nakties valgymą (ta prasme išsivalom ir einam migdytis). Pradžioj su palute ar marliuku, rimčiau, kai daugiau maisto pradėsit valgyti. smile.gif
Sėkmės!
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 01 05, 15:45)
nesiparink mirksiukas.gif  Isvalysi vakare ir viskas, o MP turi dezinfekuojanciu savybiu ir nepavojingas dantukams juk ir yra buteliuko kariesas (nes daznai vaikams duodamas saldintas vandenukas, arbatyte, misinukas, ir kenkia tie saldikliai, o ne pats vanduo), o ne kruties  mirksiukas.gif . Dicki zindziau ir naktimis iki 1.5 metu - veliau pats atsisake, dabar jam 10 - ne vieno negero dantuko, maze naktimis zindziau iki 2, vakarais ir dabar dar kartais gauna kol uzmiega - kol kas ner sugedimu, nors del ateities anksti sprest - bet tikiu kad nebus rolleyes.gif

Čia turbūt nuo vaiko priklauso ir nuo dantukų stiprumo, nes maniškiui tai truputį pagedę ir vienas nusikilęs. Raideles rašė apie tyrimą, kad vien mamos piene laikytam dantukui nieko, o su cukrumi ... nelabai. Tai po kito maisto valgymo prieš pieną reiktų valyti, jei pastebėsit problemas, o šiaip tai profilaktiškai vieną du kartus. Mes pradėjom stropiau valytis, tai lyg ir apstojo tolesnis gedimas. Draugė dantistė dar patarė pastą su fluoru vaikišką.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 06, 11:42)
o kuo blogai sultys vaikams? as tai jau galvoju nuo kito menesio pradeti duoti... taprasme savo spaustas, morku ir obuoliu.
maniskiai tai irgi megsta vandeni, kazkada as geiau obuoliu sultis (savo darytas) tai jau taip ziurejo, nu galvoju se imk, ir trupuciuka ipyliau i vandeni, tai jau kaip gere godziai ir purtesi purtesi, gi rugstu, o dar praskiesta gerokai  lotuliukas.gif tai taip juokinga buvo -nusipurto ir vel geria, vel nusipurto  lotuliukas.gif mano Nojus tai jau beviek moka gerti is puoduko, tik kad 1/2 eina lauk o likusi dalis i burna gal ir patenka, tai girdau dar sauksteliu.
O juokingiausiai tai mano Nojus kose valgo - ima duonos gabala (turiu sudziovintos) grauzia, na o as i tarpus kisu kose - valgo ir duona uzsikanda, sakau visas i seneli, tas net cepelinus su duona valgo smile.gif

Rekomenduojama neduoti žalių daržovių ir vaisių iki 10 mėn., tai reiktų gal truputį pakaitinti. Maniškis pradėjo gerti iš puodelio paprasto, patogumo dėlei turėdavom ir su snapeliu, o dabar jau aišku geria iš stiklinės puodėlio ir butelio smile.gif
Atsakyti
Na as gal tu rekomendaciju nelabai zinojau, tai duodavau saviskiui griauzti ir morka, obuoliuko, riestainiuko (baronkytes). Nes esu skaiciusi, kad kai prasikala dantukai, vaikui reikia jau mokintis kasti ir kramtyti. Reikia tik visada stebeti, kad nepaspringtu. O nuo 10-12 men vaikai pradeda nebe viska valgyti, itariai i maista ziureti. Todel jau bent nuo 8 men reiktu pratinti po truputi prie kuo ivairesniu skoniu ir konsistencijos... Maniskis megdavo pagrauzti, bet grubesne kose, tai tik nuo 11 men kazkur pradejo valgyt, nes as uzsispyriau ir tyriu nebedaviau schmoll.gif Palaipsniui priprato mirksiukas.gif
Atsakyti
As ir taip manau kad kai dantukai issikala reikia pratinti po biski prie stambesnio,bet atsizvelgiant kada tie pirmi dantys isdygo.Mums 3 menesiu pirmi du,tai mes nesipratinom dar kramtyti,bet nuo nepilnu 5 menesiu davaiu grausti baronkytes ir dziuvesiukus,nes puses metu mes jau 7 dantis turejom doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vanesiukee @ 2009 01 09, 00:44)
As ir taip manau kad kai dantukai issikala reikia pratinti po biski prie stambesnio,bet atsizvelgiant kada tie pirmi dantys isdygo.Mums 3 menesiu pirmi du,tai mes nesipratinom dar kramtyti,bet nuo  nepilnu 5 menesiu davaiu grausti baronkytes ir dziuvesiukus,nes puses metu mes jau 7 dantis turejom doh.gif .

drinks_cheers.gif Jo, dziuveseliai irgi super thumbup.gif
Atsakyti
Bet jis juos greit perkando ir nebegalejau duoti,bet va sausainis paprastas tas gaidelis tai jega,atsikanda ir suciulpia thumbup.gif
Atsakyti