Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas,

QUOTE(linabalt @ 2009 01 06, 01:29)
kas cia toks? g.gif

Zinokit panos as tiek ir te zinau is interneto ir zurnalu,reikia meginti ir gilintis g.gif g.gif
Tai yra mankstu pratimai kuriems nereikia ypatingo fizinio pasiruosimo ir tarkim nesudaro problemu mankstintis pakankamai stambiam zmogui.Privalumai tie kad priverciami dirbti ir smulkieji-giluminei,ir stambieji raumenys.
Bet sakau reikia cia perprasti
Nezinau kaip bus man nes nesu is megeju ussimineti sportu,bet kad jau verkt norisi....
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 01 06, 01:03)
Va, mano zuikis irgi apsirgo  verysad.gif  Todėl šiandien nevalgė nieko, tik keletą duoniukų, gėrė sulčių ir MP. Nepavyko įsiūlyti nei sriubos su kukuliais, nei mėgstamo jogurto. Ir aš dėl to per daug nesijaudinu. Organizmas kovoja su liga, todėl neeikvoja jėgų virškinimui. Jeigu nevalgo, reiškia, jam to ir nereikia. Svarbiausia, kad gautų skysčių.

Aš irgi suprantu ir žinau, kad kol serga vaikas nenori valgyt ir nereikia jam per prievartą siūlyt. Bet sunku man kažkaip su tuo susitaikyt... Kol dar karščiuoja tai suprantama. Bet va, dabar jau kelios dienos tempos nėra, o kai paskaičiavau, tai pasirodo, kad jau savaitė, kai vaikas beveik nieko kito be MP nevalgė, tai man plaukai šiaušiasi... Bijau sverti, nes jau praėjusį mėn dėl ligos svorio ne priaugom, bet nukritom doh.gif Apie hemoglobiną irgi bijau pagalvot... Bet dukrytė atrodo linksma, guvi...

QUOTE(xeditux @ 2009 01 06, 01:15)
As tai nezinau kaip saviski pripratinti gerti piena, sultis is stiklines. Jis pas mane papildomai tik vandeni geria  g.gif  Kai kuiros drauges sako, kad labai gerai, bet as manau, kad nelabai  schmoll.gif  Nes cia kazkuria diena nupirkau pieno be laktozes, galvoju, gal tegu pabando... bet jis tik pamato, kad kita spalva, o gal ir kvapas ir negeria nors tu ka.... sulciu as jam jau nuo nezinau kada neisiulau.... o taip norisi kazka paivairinti... jogurto irgi nevalgo vieno, turiu su tyrele maisyti  g.gif  toks isrankuolis truputi  unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, kas del nevalgymo ligos metu, tai labai gerai gydytoja, kuria zino ir AusraR, man visada sakydavo, kad nekimsciau, o kaip tik tik MP maitinciua ir vaikas daug greiciau sveiks  mirksiukas.gif

Džiaukis, kad geria tik vandenį smile.gif . Aš ir nesiūlyčiau nieko kito, na, nebent kokio obuoliuko sulčių išspausčiau. Bet tikrai ne kokių pirktinių sulčių. Ir stengčiausi tokius vaiko įpročius išlaikyti ir toliau. thumbup.gif Mūsų vyresnioji laiks nuo laiko nustebina kokius pažįstamus, kai apsilankius svečiuose paklausta, ką gers, atsako - vandenį. bigsmile.gif Aišku, geria ir pieną, sultis, kartais ir kokios cocacolos paragauja, bet geriausia - vanduo.
Susimąsčiau, kad mažajai gal jau reikia pasiūlyt ir vandenuko... g.gif

Ar nesakė jūsų gydytoja, kiek laiko normalu nieko nevalgyt, kada tas apetitas turėtų grįžt? Mane jau neviltis ima...
Atsakyti
o kuo blogai sultys vaikams? as tai jau galvoju nuo kito menesio pradeti duoti... taprasme savo spaustas, morku ir obuoliu.
maniskiai tai irgi megsta vandeni, kazkada as geiau obuoliu sultis (savo darytas) tai jau taip ziurejo, nu galvoju se imk, ir trupuciuka ipyliau i vandeni, tai jau kaip gere godziai ir purtesi purtesi, gi rugstu, o dar praskiesta gerokai lotuliukas.gif tai taip juokinga buvo -nusipurto ir vel geria, vel nusipurto lotuliukas.gif mano Nojus tai jau beviek moka gerti is puoduko, tik kad 1/2 eina lauk o likusi dalis i burna gal ir patenka, tai girdau dar sauksteliu.
O juokingiausiai tai mano Nojus kose valgo - ima duonos gabala (turiu sudziovintos) grauzia, na o as i tarpus kisu kose - valgo ir duona uzsikanda, sakau visas i seneli, tas net cepelinus su duona valgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 06, 11:42)
o kuo blogai sultys vaikams? as tai jau galvoju nuo kito menesio pradeti duoti... taprasme savo spaustas, morku ir obuoliu.
maniskiai tai irgi megsta vandeni, kazkada as geiau obuoliu sultis (savo darytas) tai jau taip ziurejo, nu galvoju se imk, ir trupuciuka ipyliau i vandeni, tai jau kaip gere godziai ir purtesi purtesi, gi rugstu, o dar praskiesta gerokai  lotuliukas.gif tai taip juokinga buvo -nusipurto ir vel geria, vel nusipurto  lotuliukas.gif mano Nojus tai jau beviek moka gerti is puoduko, tik kad 1/2 eina lauk o likusi dalis i burna gal ir patenka, tai girdau dar sauksteliu.
O juokingiausiai tai mano Nojus kose valgo - ima duonos gabala (turiu sudziovintos) grauzia, na o as i tarpus kisu kose - valgo ir duona uzsikanda, sakau visas i seneli, tas net cepelinus su duona valgo smile.gif

ne, na ne tai, kad sultys blogai. Gal neteisingai išsireiškiau ax.gif Turėjau omeny, kad neduočiau visų tų pirktinių sulčių, kad ir vaikiškų. Nebent savo, namie spaustų, iš savų vaisių ar daržovių (pvz nespausčiau iš pirktinių egzotiškų vaisių). Aišku, ir be pirktinių vaikas neužauga, bet duočiau kelionėj ar tada, kai nėra kitokių galimybių.

Daugiau turėjau omeny tą situaciją, kai mamos baisiai stengiasi vaiką pripratint prie visokių pirktinių sulčių, arbatėlių. Gryno pieno irgi neskubėčiau duoti net ir virš metų. Mano galva, labai svarbu jau nuo kūdikystės formuot sveikus vaiko mitybos įpročius. mirksiukas.gif

O iš puodelio taviškiai kaip geria - per dangtelį su snapeliu turbūt? Ar kaip? Nes aš saviškei ne taip seniai pradėjau duot atsigert per tokį puoduką, tai gana greit išmoko - 2-3 dienos ir suprato, kaip čia reik daryt smile.gif

O kad košes valgo, tai džiaukis smile.gif Man šiek tiek pavydu, kad vaikas valgus... Aš juokauju, kad verdu košes išmetimui... Po kelis kartus per dieną, kasdien... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 01 06, 13:03)
O kad košes valgo, tai džiaukis smile.gif Man šiek tiek pavydu, kad vaikas valgus... Aš juokauju, kad verdu košes išmetimui... Po kelis kartus per dieną, kasdien...  blink.gif

As iki metuku saviskiui net nevirdavau kosiu, nes kiek besistengdavau - visos ejo lauk doh.gif doh.gif doh.gif Nu niekaip nevalge schmoll.gif Todel jas pirkdavau ir tos pirktines jam kazkodel atrode daug skanesnes. Kai suejo metukai, tada po truputi pradejau siulyti, ar sumaisyti su pirktine ir po truputi iprato maniskes valgyti... Bet siaip tai su saviskiu turiu pastoviai zaisti, kad valgytu doh.gif Tai prie kokio stalciaus sedim, tai prie indaploves ir pan doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 01 06, 11:11)
Aš irgi suprantu ir žinau, kad kol serga vaikas nenori valgyt ir nereikia jam per prievartą siūlyt. Bet sunku man kažkaip su tuo susitaikyt... Kol dar karščiuoja tai suprantama. Bet va, dabar jau kelios dienos tempos nėra, o kai paskaičiavau, tai pasirodo, kad jau savaitė, kai vaikas beveik nieko kito be MP nevalgė, tai man plaukai šiaušiasi... Bijau sverti, nes jau praėjusį mėn dėl ligos svorio ne priaugom, bet nukritom doh.gif Apie hemoglobiną irgi bijau pagalvot... Bet dukrytė atrodo linksma, guvi...

Aš suprantu, kaip neramu ir baisu. Bet juk pati rašai, kad mergaitė guvi ir linksma. Reiškia, iš bado nemirs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 01 06, 12:13)
As iki metuku saviskiui net nevirdavau kosiu, nes kiek besistengdavau - visos ejo lauk  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Nu niekaip nevalge  schmoll.gif  Todel jas pirkdavau ir tos pirktines jam kazkodel atrode daug skanesnes. Kai suejo metukai, tada po truputi pradejau siulyti, ar sumaisyti su pirktine ir po truputi iprato maniskes valgyti... Bet siaip tai su saviskiu turiu pastoviai zaisti, kad valgytu  doh.gif  Tai prie kokio stalciaus sedim, tai prie indaploves ir pan doh.gif

smile.gif aš irgi galėčiau nevirti. Bet vis sąžinė graužia, atrodo, kad jei neišvirsiu, praleisiu tą vienintelę progą, kada vaikas košės norės ir ją valgys. bigsmile.gif Dar neseniai kažkur skaičiau, kaip kažkokia gydytoja nevalgiukų mamoms "patarinėjo", atseit paragaukit, jūs neskanias košes verdat. Tai mane labai nervina tokios "žinovės". Nes man mano virtos košės net labai skanios, pvz aš dažnai nesuvalgytą daržovienę su mėsa pati suvalgau, net ir nesūdytą. smile.gif O dukrytė - nevalgo. Eksperimentuoju su skirtingais skoniais, suku galvą, ką su kuo paderint, kad skaniau būtų ir nieko... Na, kartais valgo, bet dabar kai serga, visai ne...

Pirktinę irgi bandžiau - net nusisuko, rankom mojuoja, net artyn neprileidžia... doh.gif Apskritai, mūsiškė irgi baisiai išranki, prieš pradedant valgyt aš turiu jai lūpas patept košyte (kartais net rankas prilaikau, nes ji jomis ginasi smile.gif ), tada ji įtariai apsilaižo ir tada nusprendžia - verta prasižiot nors vienam šaukšteliui, ar ne. blink.gif

Tai ir guodžiuosi tuo, kad ne mes vieni tokie... Ir užauga tokie vaikai, ir sveiki, ir stiprūs. Protas sako, kad turbūt čia viskas gerai, vaikas geriau žino. Tik mamiškas rūpestingumas toks kažkodėl graužia, kad vaikas pilnu pilvu turi būt... doh.gif
Atsakyti
Mano maziukas kasko sianakt ir diena neima krutines g.gif
Atsakyti
baikit, ner tokie valgus tie mano vaikai, as irgi zaidziu su tom kosem. Kruopu tai nevalgo mano virtos, pirktine duodu tai siap taip po biski pradejo.
As tai pati verdu tik darzoviene viena kart dienoj, daugiau isverdu pietums, padedu i saldytuva ir karts nuo karto pasiulau dienos begyje smile.gif jau daznai ir sildyt nesivarginu, salta jie kazkaip noriau valgo kazkodel...bet jau daug maz pastebiu kazkoki ritma, pvz Nojus kose valgo apie 16 val. Arijus apie 9, 12-13 ir tada vakare apie 19 val. Bandziau savo grafika ivest - 9 - 13- 18 -ne velnio, neidomu jiems kad taip reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 06, 13:09)
baikit, ner tokie valgus tie mano vaikai, as irgi zaidziu su tom kosem. Kruopu tai nevalgo mano virtos, pirktine duodu tai siap taip po biski pradejo.
As tai pati verdu tik darzoviene viena kart dienoj, daugiau isverdu pietums, padedu i saldytuva ir karts nuo karto pasiulau dienos begyje smile.gif jau daznai ir sildyt nesivarginu, salta jie kazkaip noriau valgo kazkodel...bet jau daug maz pastebiu kazkoki ritma, pvz Nojus kose valgo apie 16 val. Arijus apie 9, 12-13 ir tada vakare apie 19 val. Bandziau savo grafika ivest - 9 - 13- 18 -ne velnio, neidomu jiems kad taip reikia smile.gif

Oi kokie protestuotojai mirksiukas.gif
Jie savo tvarka ivedineja ir tu mamyt neaiskink jiem kada reikia valgyti jiems mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O maniske koses valgyt pradejo tik tuomet - kai lioviaus tuos marmalus virt ir dedavai svoguniuko, pipiriuko, lauro lapeliu i mesyte, druskytes - kiek maziau nei patys, ale turi but skanu damai doh.gif
Atsakyti
As ir dedu siektiek druskytes,nors dar gal ir per mazas,bet nevalgo kitaip nei darzoviu nei mesos,neturejau kur detis kai reikejo valgyti mesa(nes mum mazakraujyste),bet ustat valgo su trupuciu druskytes,nedaug bet vis valgo mirksiukas.gif
Atsakyti