Įkraunama...
Įkraunama...

Kepsniai folijoje

Sveikos,ar ruošiate maistą folijoje.Juk žinome,kad jis daug svekesnis.
Ir aš radau keletą

Vištiena su paprika ir cukinija

2 vištų krūtinėlės
100g mocarelos (arba picos sūrio)
10g vytintos dešros
vidutinio dydžio žalia paprika
morka
pusė nedidelės cukinijos
nedidelis svogūnas
100ml aštraus pomidorų padažo
žiupsnelis vištienos prieskonių

Vištų krūtinėles šiek tiek pamušti,kad suminkštėtų.Įtrinti vištienos prieskoniais ir palikti,kad jie įsigertų.
Papriką nuplauti,perpjauti pusiau,pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais.Svogūną nulupti ir susmulkinti.
Morką nuskusti ir nuplauti.Cukiniją nuplauti,perpjauti pusiau ir pašalinti sėklas.Morką ir cukiniją supjaustyti kubeliais.
Pasimarinavusią vištieną dėti ant folijos ir aptepti pomidorų padažu.Apibarstyti tarkuotu sūriu,ant viršaus uždėti keletą griežinėlių dešros.Užbarstyti susmulkintos paprikos,svogūno,morkos ir cukinijos.
Užlankstyti folijos kraštus ir kepti apie 45min.



Vištiena su mandarinais


250g vištos krūtinėlės
200g biriai virtų ryžių
nedidelis salieras
4 šaukštai apelsinų marmaledo
2-3 šaukštai aitriųjų paprikų padažo
200g konservuotų mandarinų


Vištos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais.Salierą kubeliais.Į dubenį sudėti salierą,ryžius,apelsinų marmaledą ir paprikų padažą.Gerai išmaišyti.Sudėti vištienos gabaliukus ir dar kartą išmaišyti.Ant folijos suktrėsti vištienos masę,apdėlioti mandarinų skiltelėmis ir apšlakstyti jų sirupu.Užsukti folijos kraštus ir kepti apie 40min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje arba apie 30min.ant grotelių.





Atsakyti
As lasisa kepu folijoj. Folija patepu alyvuogiu aliejumi, viena kepsnio puse patepu majonezu, citrinos sultimis ir daug visokiu prieskoniu. Tada apverciu ir lygiai ta pati padarau su antra puse. Kepu, kad per daug zuvis neperkeptu ir butu sultinga, tai laikas nuo laiko atsidarau krasteli folijos ir su sakute po truputi ragauju.
Atsakyti
Man kepsniai folijoje thumbup.gif thumbup.gif . Apačioje morkytės griežinėliais,ant jų bulvės irgi griežinėliais,prieskonių,o tada mėsytė-marinuota gabalėliais,pamušti kepsniukai arba faršas,užberiama smulkinto svogūno,galima paprikos,viskas pabarstoma druskyte,prieskoniais ir užpilama majonezo.Laabai skanu ir paprasta! essen.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 22:30)
As lasisa kepu folijoj. Folija patepu alyvuogiu aliejumi, viena kepsnio puse patepu majonezu, citrinos sultimis ir daug visokiu prieskoniu. Tada apverciu ir lygiai ta pati padarau su antra puse. Kepu, kad per daug zuvis neperkeptu ir butu sultinga, tai laikas nuo laiko atsidarau krasteli folijos ir su sakute po truputi ragauju.


aš irgi pastaruoju metu pamėgau kepti žuvytę folijoj. atšildau jūrų lydekos arba menkės filė, jei yra laiko, dar paprieskoniuotą palaikau valandą kitą, tada pašlakstau alyvų aliejum, citrinos sultim, jei turiu imbiero tarkuoto truputį, dedu į foliją ir ant viršaus švyst daug daržovių - būtinai porų, o toliau jau kokių turiu, šviežių ar šaldytų (tik šaldytas irgi prieš tai atšildau, kitaip labai šlapia žuvis išeis). dar labai skanu uždėti plonai suraikytų pievagrybių. ant viršaus būtinai dedu daug šviežių žalumynų - man skaniausia su petražolėm arba bazilikais. užlankstau foliją ir pašaunu į orkaitę smile.gif baigdama kepti, atlankstau foliją viršuj, truputį pabarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar palaikau, kol sūris išsilydo. labai skanu su ryžiais, sojos padažu ir dar kokių gaivių daržovių šalia įsimest - salotų lapų, pomidorų, agurkiukų.
Atsakyti
olé, o daržovės spėja iškepti? Gal netinka ten morkos, bulvės, kalafijoras(mūsų mėgstamiausios daržovės troškiniuose)?
Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 07 22, 13:54)
olé, o daržovės spėja iškepti? Gal netinka ten morkos, bulvės, kalafijoras(mūsų mėgstamiausios daržovės  troškiniuose)?


morkos ir bulvės tikriausiai nespėtų, dėl kalafioro irgi nesu tikra. aš dedu tokias greičiau iškepančias daržoves - porą, papriką, cukiniją, pomidorą, brokolį. kartą dėjau šaldytų daržovių mišinio, kuriame tikrai buvo morkų, tada spėjo iškept, bet tikriausiai dėl to, kad šaldytos greičiau pasigamina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 22 liepos 2005 - 14:46
Saldytos darzoves buna apvirtos arba labai aukstoj temp. apkeptos ir uzsaldytos, del to greit iskepa. O as irgi dedu ir bulves, ir morkas, ir kokias tik noriu darzoves, tik pries tai jas paverdu kol suminksteja.
Atsakyti
Ačiū, bandysiu šį vakar žuvį folijoj, apvirsiu daržoves smile.gif
Atsakyti
Bulves, morkytes, kalafijorą apviriau, žuvį citrina ir prieskoniukais pabarsčiau, daug krapų, petražolių, porų. Skaniai labai gavosi, tik žuvis(menkės filė) sausoka.
Atsakyti
delano akropolyje valgiau juros lydeka kepta folijoje, ant virsaus suris, o iskepus uzdetas pomidoras. gal kas zinote, kaip pasigaminti tokia zuvyte namuose??? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(reveka @ 2005 08 20, 18:21)
delano akropolyje valgiau juros lydeka kepta folijoje, ant virsaus suris, o iskepus uzdetas pomidoras. gal kas zinote, kaip pasigaminti tokia zuvyte namuose??? ax.gif



Ko gero visai paprastai.

Paima lasisa ja pamarinuoja su prieskoniais ir citrina(ji labai tinka) tada kepa ir i pati gala uzbarsto surio, o kai patiekia dar ir pomidoro uzdeda. I domu ar tiktu lasisa kepti su krapais? Prie zalios tai labai tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2005 08 21, 16:39)
Ko gero visai paprastai.

Paima lasisa ja pamarinuoja su prieskoniais ir citrina(ji labai tinka) tada kepa ir i pati gala uzbarsto surio, o kai patiekia dar ir pomidoro uzdeda. I domu ar tiktu lasisa kepti su krapais? Prie zalios tai labai tinka g.gif



bet tai ten ne lasisa, o juros lydeka... huh.gif
Atsakyti