Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 28, 10:31)
o svarstoma galimybe, kad jei neskauda vaikui, tai skauda mamai,  ir atvirksciai...kas cia per filosofija... kur mokslinis pagrindimas? atlikti tyrimai?smile.gif gal imeskite pora nuorodu, kur remiamasi normaliais saltiniais, o ne bobuciu ismislais.

jei teiksitės palaukti tai pabandysiu vakare perversti senus žurnalus, sakau senus nes kokių 6 mėn senumo, nuskanuosiu ir įdėsiu mirksiukas.gif per savaitgalį turėčiau padaryti. 4u.gif
Atsakyti
Man nepatiko pogimdyvinės palatos AK.
1. Naujagimių seselių elgesys. Reikėjo pagalbos- dvyniai + itin prasta savijauta, aišku ,aš jos negavau . Netiesiogiai buvau išvadinta asociale, nes paprašiau, kad vieną vaikutį palaikytų pas save, atneštų tik pamaitinti , kitas tegu būna pas mane.
To reikėjo, nes alpau keisdama pampersus, MB gi irgi negalima būt ir padėt doh.gif ištisą parą g.gif .Nu, blyn, tikrai nebuvo sveikatos visiškai doh.gif

2. Panaudoti pampersai palatose. Į tualeto šiukšliadėžes galima buvo nešt tik šiukšles, pampersus laikyt palatose- kas rytą juos išnešdavo. Gal jau pasikeitė ta nesąmonė???
3. Turėjau kaimynę, kuri naktim garsiai skaitydavo savo bakalaurinį darbą. Pogimdyvinė depresija, tsakant g.gif lotuliukas.gif
4.Nepatiko, kad vaikučių lovytės toli nuo mamos. Prisitraukt nebuvo vietos. Kai pirmą gimdžiau, net nebuvo naktinių lempučių, šviesos plieksdavo ištisą parą. Dabar jau lyg yra.
Daugiau pasistengsiu negrįžt. Pats gimdymas patiko, tik kad seselės vos nesusimušė dėl vienkartinio paklotėlio, skirto man- kuriam skyriui duot- gimdymo ar pogimdyviniam lotuliukas.gif .Turėjau tašėj, išsitraukiau savo smile.gif Jos nuoširdžiai apsidžiaugė tongue.gif

Aaa, stafilokoką parsivežėm .Nepiktybinį, bet esam turėtojai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marionetė: 28 lapkričio 2008 - 10:47
QUOTE(marionetė @ 2008 11 28, 11:42)
Man nepatiko pogimdyvinės palatos AK.
.Turėjau tašėj, išsitraukiau savo smile.gif Jos nuoširdžiai apsidžiaugė tongue.gif

Aaa, stafilokoką parsivežėm .Nepiktybinį, bet esam turėtojai verysad.gif

Sveiki, maloniai prasome pas mus i tema biggrin.gif Jo ne be reikalo pasakiau, nes tarp naujokiu Jus siandien viena is nedaugeliu mamyciu, pasisakiusiu i tema. O Jusu patirtis, kaip ir kitu pasisakiusiu i tema mamu neikainuojama. Nes Jus padejote mamoms, kurios nores greitai susirinkti info apie ligoniniu realybe, o Jus pasisakete apie AK, apie kurias mes neturime info. biggrin.gif
Galbut tuo paciu nutrauksite filosoijas ir isvedziojimus apie naturalistini gimdyma, nes jeigu nnutrauksite, tai p. Aldutes deka nugrybausime iki paties dedes Spinozos lotuliukas.gif

Turiu kazkiek naujos info. Skambinau i VGN, man lapo nedave, labai ir nereikalavau, bet pavadinima suzinojau. Tai yra Sveikatos min. patvirtinta forma Paciento valios pareiškimas dėl sveikatos priežiūros paslaugų.
Taip pat internete radau info, kas itraukta i si nelemtinga lapa:Paciento valios pareiškimas dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo
Siekiant užtikrinti Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatyme (2004 m. liepos 13 d. Nr.IX-2361, Žin., 2004, Nr.115-4284) apibrėžtų paciento teisių įgyvendinimą, ligoninėje pildomas patvirtintos vidaus formos lapas Paciento valios pareiškimas dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo , kuriame yra šie punktai:
1. privataus gyvenimo neliečiamumas;
2. teisė nežinoti;
3. paciento supažindinimas su vidaus tvarkos taisyklėmis;
4. paciento dalyvavimas mokymo procese;
5. teisė rinktis diagnostikos bei gydymo metodikas ir atsisakyti gydymo;
6. teisė į kokybišką sveikatos priežiūrą.

Mamos! Tai punktai, kurios mes sekmingai aptareme su Jumis siomis dienomis, net neieskodamos jokio lapo bigsmile.gif
O lapa as vis tiek gausiu, ir uzpildysime cia, gal ne dabar, ziuresiu kaip man seksis, bet gausiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 27, 15:45)
Kodel pasidalino istorija, gal norejo pasakyti, kad medikai irgi turi sirdi ir jausmus  biggrin.gif
Tiesa, matau, kad esate neseniai prisiregistravus, ar ne Jus busite meilo man autore, kuriai si tema yra nepriimtina?

Emilka, as prisiregistravau neseniai, bet jaučiuosi labai senas narys, nes skaitau šį forumą jau n metų. O e-mailų aš nerašiau jokių, neužsiimu tuo schmoll.gif Internetinėse rietenose nedalyvauju, pasakau savo nuomonę, o ar ji kam patinka ar ne, ta jau ne mano nuopelnas mirksiukas.gif

O aš pagalvojau, kad galbūt ta mama, apie kurią jums papasakojo akušerė, visai nenorėtų rasti internete savo istorijos. Nesvarbu, kad nieks nežino, kad tai jos..... O gal ji depresavo ilgus metus dėl savo gimdymo, kas žino g.gif O gal jai viskas ir dzin. Bet iš kur žinoti? rolleyes.gif Jautrumo šitiems klausimams akušerės elgesy nepamačiau. Na, kadangi kaip sakote, čia jūsų daug įdėta pagražinimų tame pasakojime, tai tikiuosi, kad tie vertinimai apie gimdyvės .... ''kekšiškumą'' .... ne iš akušerės atėjo ax.gif

Nu va, o čia dar dvi istorijytės, kuriose pati dalyvavau .... iš gimdymo įstaigų realybės, o tai žiūriu tema pakrypo vėl į visokias pievas apie motinystę mirksiukas.gif

Pirma. Gulim mes tryse palatoje patologiniam skyriuje. Na, visos ''likimo draugės'', visos pasipasakojusios viena kitai kaip ir kas.... Ateina pas viena nestuke.gif gastroenterologas konsultuoti. Diedukas toks biggrin.gif Atsisėda ant lovos ir pradeda: ''ar esate turėjusi atsitiktinių ir nesaugių lytinių santykių?'' blink.gif ''ar esate vartojusi intraveninius narkotikus?'' blink.gif blink.gif ''kokios spalvos jūsų išmatos?'' lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Antra. Čia kuria prisiminiau po akušerės pasakojimo. Atvykau į ligoninės priimamąjį gultis į patologinį. Sėdžiu sau ramiai, pildau dokumentus..... Priimamajame ten nuolat yra žmonių - sėdi viena nestuke.gif , atėjo kažkoks vyriškis, padovanojo ligoninei neprireikusios jo žmonai klizmos.... kažkokios sesutes ar sanitarės.... Ir gydytoja kalbasi su priėmime budinčia akušere. Ir sako toji gydytoja garsiai, su tokia intonacija dar ''prisimeni kur klizmavom tą moterį, atrodo taip gerai praklizmavom, o vis tiek kad pavarė spiručių (čia nesupratau ar gimdymo metu, ar ne)....''.

Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 28, 10:01)
Pati gimdžiau abudu vaikučius "valdiškuose" gimdymo namuose. Ir apie abu gimdymus tik patys geriausia atsiliepimai, tiek gydytojų tiek akušerių atžvilgiu.
Kitos mamos, bandot padaryti kad gimdymas tai kažkokia liga, bet taip nėra, tai natūralus procesas. kažkuri, dabar nepamenu kuri, nes necitavau, rašėt kad jei jau gimdymas su epiduru tai vadinasi malonus procesas. Anaiptol, aš abu gimdžiau be jokių epidurų ir man jie abudu buvo malonūs. Pirmiausia reikia nusiteikti Keista, kai dar nė karto negimdžiusios, jau kalba kad tik su epiduru gimdys. Kaip jūs galit taip kalbėti kai net nežinote kas tas gimdymas?

Ta baimė atsiranda todėl, kad iš 10 natūraliai pagimdžiusių mamyčių tik viena gali pasakyti, kad nebuvo kraupu doh.gif Galėjau pasirinkti galimybę visiškai nesidomėti šiuo procesu ir "našaram" laukti tos dienos-manau tada tai tikrai nebijočiau schmoll.gif o čia paskaitai, paklausai, gimdžiusią draugę pamatai ir supranti, kad laukia kažkas toooookio brrrr unsure.gif o nesidomėti nepavyko blink.gif Va net ir tokį daktaro straipsnį paskaičiau, kad žudantis skausmas sudaro dešimt balų...gimdymo skausmas - aštuoni balai doh.gif tai tokį paskaitai ir šiurpas nueina blink.gif na manau baimė ir nerimas visgi yra natūralu...manau labai reta bijo gimdymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukupuku @ 2008 11 28, 11:03)
Pirma. Gulim mes tryse palatoje patologiniam skyriuje. Na, visos ''likimo draugės'', visos pasipasakojusios viena kitai kaip ir kas.... Ateina pas viena  nestuke.gif gastroenterologas konsultuoti. Diedukas toks biggrin.gif Atsisėda ant lovos ir pradeda: ''ar esate turėjusi atsitiktinių ir nesaugių lytinių santykių?'' blink.gif ''ar esate vartojusi intraveninius narkotikus?'' blink.gif  blink.gif ''kokios spalvos jūsų išmatos?'' lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Absoliučiai normalūs klausimai, jei įtariamas virusinis ar toksinis kepenų pažeidimas mirksiukas.gif Nenormalu tai, kad apklausa vyko girdint palatos kaimynėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 28 lapkričio 2008 - 11:14
QUOTE(pukupuku @ 2008 11 28, 12:03)
Emilka, as prisiregistravau neseniai, bet jaučiuosi labai senas narys, nes skaitau šį forumą jau n metų. O e-mailų aš nerašiau jokių, neužsiimu tuo schmoll.gif Internetinėse rietenose nedalyvauju, pasakau savo nuomonę, o ar ji kam patinka ar ne, ta jau ne mano nuopelnas mirksiukas.gif

Persiprasau biggrin.gif , ir kvieciu diskutuoti toliau. biggrin.gif
Dar, akusere negalvojo ir negalvoja apie "keksiskuma", akusere galvoja apie pacientes saves sureiksminima iki absurdo ir nesiskaitymo su personalu bei aplinkiniais. Jeigu moteris, kuri tada taip egzotiskai gimde perskaitytu sia savo istorija papasakota kitu zmoniu lupomis, manau jai gimdyti antra karta butu zymiai paprasciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 28 lapkričio 2008 - 11:14
QUOTE(pukupuku @ 2008 11 28, 12:03)

O aš pagalvojau, kad galbūt ta mama, apie kurią jums papasakojo akušerė, visai nenorėtų rasti internete savo istorijos. Nesvarbu, kad nieks nežino, kad tai jos..... O gal ji depresavo ilgus metus dėl savo gimdymo, kas žino g.gif O gal jai viskas ir dzin. Bet iš kur žinoti? rolleyes.gif Jautrumo šitiems klausimams akušerės elgesy nepamačiau. Na, kadangi kaip sakote, čia jūsų daug įdėta pagražinimų tame pasakojime, tai tikiuosi, kad tie vertinimai apie gimdyvės .... ''kekšiškumą'' .... ne iš akušerės atėjo ax.gif

Nu va, o čia dar dvi istorijytės, kuriose pati dalyvavau .... iš gimdymo įstaigų realybės, o tai žiūriu tema pakrypo vėl į visokias pievas apie motinystę mirksiukas.gif

Pirma. Gulim mes tryse palatoje patologiniam skyriuje. Na, visos ''likimo draugės'', visos pasipasakojusios viena kitai kaip ir kas.... Ateina pas viena  nestuke.gif gastroenterologas konsultuoti. Diedukas toks biggrin.gif Atsisėda ant lovos ir pradeda: ''ar esate turėjusi atsitiktinių ir nesaugių lytinių santykių?'' blink.gif ''ar esate vartojusi intraveninius narkotikus?'' blink.gif  blink.gif ''kokios spalvos jūsų išmatos?'' lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Antra. Čia kuria prisiminiau po akušerės pasakojimo. Atvykau į ligoninės priimamąjį gultis į patologinį. Sėdžiu sau ramiai, pildau dokumentus..... Priimamajame ten nuolat yra žmonių - sėdi viena nestuke.gif , atėjo kažkoks vyriškis, padovanojo ligoninei neprireikusios jo žmonai klizmos.... kažkokios sesutes ar sanitarės.... Ir gydytoja kalbasi su priėmime budinčia akušere. Ir sako toji gydytoja garsiai, su tokia intonacija dar ''prisimeni kur klizmavom tą moterį, atrodo taip gerai praklizmavom, o vis tiek kad pavarė spiručių (čia nesupratau ar gimdymo metu, ar ne)....''.

Ir man teko girdėt, kaip ant vienos mamytės varė...o VGN kaip nesąmoningai padaryta...palatos be užuolaidų ir per langą gali matyti ką veikia kitos nėštukės...tai kadangi mano buvo vienvietė - tai buvau per anksti apsidžiaugusi, kad galėsiu su vyru ir apsikabint ir ant peties paverkt blush2.gif kur tau-per langą iš kitos pusės daaaug nėštukių akių doh.gif kažkaip keistai ten padaryta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 12:05)
Ta baimė atsiranda todėl, kad iš 10 natūraliai pagimdžiusių mamyčių tik viena gali pasakyti, kad nebuvo kraupu  doh.gif Galėjau pasirinkti galimybę visiškai nesidomėti šiuo procesu ir "našaram" laukti tos dienos-manau tada tai tikrai nebijočiau schmoll.gif o čia paskaitai, paklausai, gimdžiusią draugę pamatai ir supranti, kad laukia kažkas toooookio brrrr unsure.gif o nesidomėti nepavyko blink.gif Va net ir tokį daktaro straipsnį paskaičiau, kad žudantis skausmas sudaro dešimt balų...gimdymo skausmas - aštuoni balai doh.gif  tai tokį paskaitai ir šiurpas nueina blink.gif na manau baimė ir nerimas visgi yra natūralu...manau labai reta bijo gimdymo  smile.gif

Kristinita, jeigu noresi vadovautis mamyciu-naturalisciu patarimais ir tapsi kankine vardan neziniako reikalingu medaliu, kad gimdei be epiduru ir t.t. tada taip, skaudes ir busi nelaiminga. O as asmeniskai jeigu ivyktu stebuklas ir gimdyciau "naturaliais takais" ir tuo metu jausciau, kad bijosiu skausma, arba jausciau skausma realiai, spjauciau i visas teorijas, p. Bangas su ju isvedziojimais, ir elgciausi taip, kaip mano sirdis tuo metu pasakytu. Tau, vaikeli patariu daryti ta pati. Bijosi, kad skaudes, arba siaip bijosi, daryk taip, kad nebijotum. Prasyk vaistu ir spjauk i viska. Ir nesvarbu ka cia blevyzgauja jaunosios naturalistes-mazochistes, arba siaip naturalistes, jeigu yra tokie vaistai ar priemones, jeigu ju vartojimas paplites, reiskia jie sukurti tam, kad palengvintu tavo kancias biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 12:21)
Ir man teko girdėt, kaip ant vienos mamytės varė...o VGN kaip nesąmoningai padaryta...palatos be užuolaidų ir per langą gali matyti ką veikia kitos nėštukės...tai kadangi mano buvo vienvietė - tai buvau per anksti apsidžiaugusi, kad galėsiu su vyru ir apsikabint ir ant peties paverkt blush2.gif  kur tau-per langą iš kitos pusės daaaug nėštukių akių doh.gif kažkaip keistai ten padaryta blink.gif

Kristinita ar didele tikimybe, kad jas dar kada nors sutiksi? Nemanau, kad tuo metu su vyru padarytum kazka tokio, kas butu vadinama viesosios tvarkos pazeidimu, tad drasiai glebesciokis su vyru ir daryk kas Tau patinka, nes ju sazines reikalas, kiek tuo metu nores matyti ir ziureti. biggrin.gif Ta pati galiu pasakyti ir apie kitus dalykus, pav. persirengima ir .t.t. jeigu netgi tuo metu Tave stebetu svetimi gimdyviu vyrai. Protingas vyras nusuks akis, o durnius, argi jis Tau autoritetas? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 28, 12:24)
Kristinita, jeigu noresi vadovautis mamyciu-naturalisciu patarimais ir tapsi kankine vardan neziniako reikalingu medaliu, kad gimdei be epiduru ir t.t. tada taip, skaudes ir busi nelaiminga. O as asmeniskai jeigu ivyktu stebuklas ir gimdyciau "naturaliais takais" ir tuo metu jausciau, kad bijosiu skausma, arba jausciau skausma realiai, spjauciau i visas teorijas, p. Bangas su ju isvedziojimais, ir elgciausi taip, kaip mano sirdis tuo metu pasakytu. Tau, vaikeli patariu daryti ta pati. Bijosi, kad skaudes, arba siaip bijosi, daryk taip, kad nebijotum. Prasyk vaistu ir spjauk i viska. Ir nesvarbu ka cia blevyzgauja jaunosios naturalistes-mazochistes, arba siaip naturalistes, jeigu yra tokie vaistai ar priemones, jeigu ju vartojimas paplites, reiskia jie sukurti tam, kad palengvintu tavo kancias  biggrin.gif
Papildyta:

Kristinita ar didele tikimybe, kad jas dar kada nors sutiksi? Nemanau, kad tuo metu su vyru padarytum kazka tokio, kas butu vadinama viesosios tvarkos pazeidimu, tad drasiai glebesciokis su vyru ir daryk kas Tau patinka, nes ju sazines reikalas, kiek tuo metu nores matyti ir ziureti.  biggrin.gif Ta pati galiu pasakyti ir apie kitus dalykus, pav. persirengima ir .t.t. jeigu netgi tuo metu Tave stebetu svetimi gimdyviu vyrai. Protingas vyras nusuks akis, o durnius, argi jis Tau autoritetas?  lotuliukas.gif

thumbup.gif esu nusiteikus tą ir daryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 12:25)
thumbup.gif  esu nusiteikus tą ir daryti bigsmile.gif

Tada darydama tai, prisimink mano fizionomija ir paskutini sakini to mano posto, kur Tau rasiau pries keleta minuciu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 11:21)
VGN kaip nesąmoningai padaryta...palatos be užuolaidų ir per langą gali matyti

reiškia, RK yra žymiai geriau- ten visur žaliuzės. Ir patologiniam, ir gimdyme. Bent jau buvo rolleyes.gif
Atsakyti