Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos gimdymo istaigų realybė

QUOTE(emilka @ 2008 11 28, 12:24)
Kristinita, jeigu noresi vadovautis mamyciu-naturalisciu patarimais ir tapsi kankine vardan neziniako reikalingu medaliu, kad gimdei be epiduru ir t.t. tada taip, skaudes ir busi nelaiminga. O as asmeniskai jeigu ivyktu stebuklas ir gimdyciau "naturaliais takais" ir tuo metu jausciau, kad bijosiu skausma, arba jausciau skausma realiai, spjauciau i visas teorijas, p. Bangas su ju isvedziojimais, ir elgciausi taip, kaip mano sirdis tuo metu pasakytu. Tau, vaikeli patariu daryti ta pati. Bijosi, kad skaudes, arba siaip bijosi, daryk taip, kad nebijotum. Prasyk vaistu ir spjauk i viska. Ir nesvarbu ka cia blevyzgauja jaunosios naturalistes-mazochistes, arba siaip naturalistes, jeigu yra tokie vaistai ar priemones, jeigu ju vartojimas paplites, reiskia jie sukurti tam, kad palengvintu tavo kancias  biggrin.gif
Papildyta:

Kristinita ar didele tikimybe, kad jas dar kada nors sutiksi? Nemanau, kad tuo metu su vyru padarytum kazka tokio, kas butu vadinama viesosios tvarkos pazeidimu, tad drasiai glebesciokis su vyru ir daryk kas Tau patinka, nes ju sazines reikalas, kiek tuo metu nores matyti ir ziureti.  biggrin.gif Ta pati galiu pasakyti ir apie kitus dalykus, pav. persirengima ir .t.t. jeigu netgi tuo metu Tave stebetu svetimi gimdyviu vyrai. Protingas vyras nusuks akis, o durnius, argi jis Tau autoritetas?  lotuliukas.gif

va kažkaip ir nesinori ten demonstruotis, nes jei jau daktarai sugeba nusistebėti moters krūtų "išskirtinumu" ar figūra - tai ką kalbėt apie kaimynės vyrą? blink.gif lotuliukas.gif Vakar kaip tik gerą filmuką mums rodė apie gimdymo namus...esmė jo buvo tokia, kad gimdyvę, kaip maišą pakrovė ant gimdymo stalo ir jai pradėjo pasakoti, kaip jai pasisekė, kad jie tiek daug aparatų gerų turi...moteris vos beišsteni, ką man daryti?daktarai susižvalgo ir sako, o ką norėtum?na studentų ten prigužėję-daktarai giriasi savo aparatais apie gimdyvę pamiršę ir staiga pamato, kaip vaikas gimsta...pagriebia visą kruviną tą vaiką, įmeta į kažkokią dėžę ir išveža doh.gif po kurio laiko ir patys išeina-palikę išsižergusią gimdyvę...žodžiu to filmuko esmė buvo ta, kad pačiai gimdyvei dėmesio nulis...tik aparatų modernumui...toks juokingai graudus filmukas, parodijuojantis kai kurių daktarų požiūrį, kad gimdyvei padėti visai nereikia-viskas įvyks savaime...mano nuomone, kaip tik turi būti visas dėmesys ir pagalba sutelkta gimdyvei ir naujagimiui, o ne kokį aparatą čia pritaikius ir panaudojus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mamela @ 2008 11 28, 12:30)
reiškia, RK yra žymiai geriau- ten visur žaliuzės. Ir patologiniam, ir gimdyme. Bent jau buvo  rolleyes.gif

o tiesa, man regis iš mano lango net modernioji gimdykla matėsi blink.gif ten telikas, persirengimo tokia sienelė...bet pačios kėdutės nemačiau - tai ir gimdymu neišėjo pasimėgauti lotuliukas.gif (net ten užuolaidų nėr schmoll.gif )
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 11:41)
o tiesa, man regis iš mano lango net modernioji gimdykla matėsi  blink.gif

rašydama "gimdyme", turėjau omeny pogimdyvines palatas. Pačiose gimdyklose ten tokia matinė spalvota plėvelė užklijuota ant langų. Taigi nieks pro ją nešviečia irgi.
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 11 28, 12:50)
rašydama "gimdyme", turėjau omeny pogimdyvines palatas. Pačiose gimdyklose ten tokia matinė spalvota plėvelė užklijuota ant langų. Taigi nieks pro ją nešviečia irgi.

aš ketvirtame aukšte gulėjau-patologiniam, o trečiame buvo tokia moderni palata, kuri ir matėsi...atrodo, kad ten gimdykla, nes ir gėlių kartais ten būdavo...na gal ir klystu g.gif
Atsakyti
aleliuja, tema grizo i tema:)

prisiminiau dar viena dalyka apie VGN ir privatuma. Tai vat pas pagimdziusia mamyte kuo ramiausiai atidrozia visokie agentai demonstruoti savo prekes. Pazistama pasakojo, kad net nepasibeldusi ilindo kazkokia moteriske pademosntravo kaip kazkokios sauskelnes sugeria vandeni. Garsiai pasidziauge, kad uzsidejo dar viena pliusiuka ir vel dingo. "Atsiprasau" nebuvo pasakyta. O sesutes toleruoja si dalyka.

Velgi, jei pas mane tokia boba ivarytu skristu lauk su visais pampersais.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 28, 13:08)

prisiminiau dar viena dalyka apie VGN ir privatuma. Tai vat pas pagimdziusia mamyte kuo ramiausiai atidrozia visokie agentai demonstruoti savo prekes. Pazistama pasakojo, kad net nepasibeldusi ilindo kazkokia moteriske pademosntravo kaip kazkokios sauskelnes sugeria vandeni. Garsiai pasidziauge, kad uzsidejo dar viena pliusiuka ir vel dingo. "Atsiprasau" nebuvo pasakyta. O sesutes toleruoja si dalyka.

o jei tuo metu išeini į tualetą ir palatos neužrakini? blink.gif tai dar ir tokios apvogt gali blink.gif kaip iš viso tokias įleidžia...mes po gimdymo kaip tik jų ir telaukiaum lotuliukas.gif
Atsakyti

O as sutikciau, kad ta pampersa uzsimaukslintu ant savo "atbulines dalies" ir pademonstruotu naturoje, kol tai darytu, pakviesciau apsauga ir pasakyciau, kad zmogus pazeidineja viesaja tvarka, nes apsinuogina viesoje vietoje lotuliukas.gif
Papildyta:

Jo, "sveiko prado" mamoms uzvedziau kita tema, tegul ten mane "sventina" per visus galus, o cia toliau kalbames apie GN. Siandien skambinau i VGN, kaip jau sakiau, man labai patiko, kaip su manimi telefonu bendravo priemimas, paskui gimdykla. Labai siltos ir kantrios moteriskes. lotuliukas.gif Atsizvelgiant i mano "smarku buda" ir ikyruma gauti reikiama "lapa" is anksto, jos buvo aukstumoje biggrin.gif likau patenkinta ju bendravimu. Kia lankiausi, tai uztaikiau irgi ant labai mielos seseles rolleyes.gif , noriu , kad butu per mano gimdyma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 28 lapkričio 2008 - 12:30
QUOTE(emilka @ 2008 11 28, 13:29)
O as sutikciau, kad ta pampersa uzsimaukslintu ant savo "atbulines dalies" ir pademonstruotu naturoje, kol tai darytu, pakviesciau apsauga ir pasakyciau, kad zmogus pazeidineja viesaja tvarka, nes apsinuogina viesoje vietoje  lotuliukas.gif
Papildyta:

Jo, "sveiko prado" mamoms uzvedziau kita tema, tegul ten mane "sventina" per visus galus, o cia toliau kalbames apie GN. Siandien skambinau i VGN, kaip jau sakiau, man labai patiko, kaip su manimi telefonu bendravo priemimas, paskui gimdykla. Labai siltos ir kantrios moteriskes.  lotuliukas.gif  Atsizvelgiant i mano "smarku buda" likau patenkinta ju bendravimu. Kia lankiausi, tai uztaikiau irgi ant labai mielos seseles  rolleyes.gif , noriu , kad butu per mano gimdyma  biggrin.gif

lotuliukas.gif su Emilka būtų nenuobodu gulėt vienoj palatoj lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 13:32)
lotuliukas.gif su Emilka būtų nenuobodu gulėt vienoj palatoj lotuliukas.gif

Na nebespesiu taip greitai apsivaikuot, nors, visko atsitinka gyvenime blink.gif
Zinai, Kristinita, tik prasidejus 3-am menesiui suzinojau, kad busiu mama, tai kas ten zino, gal as ir ne 3-am tada buvau lotuliukas.gif
Atsakyti
VGN sesutes labai mielos. tiesa, galiu palyginti tik paprastame ginekologiniame skyriuje. bet atsiminus, kaip kateteri state, tai brrrrrrrrr.

O del uzrakintu palatu, tai gydytojai ir sesutes kartodavo, kad nepaliktu niekas tuscios neuzrakintos palatos - apsimeteliai agentai ir lankytojai daznai smirineja.

o pogimdyminiame skyriuje, nezinau, bijociau viena vaikiuka palikti, juk iki tuliko toli...
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 28, 11:05)
Ta baimė atsiranda todėl, kad iš 10 natūraliai pagimdžiusių mamyčių tik viena gali pasakyti, kad nebuvo kraupu  doh.gif Galėjau pasirinkti galimybę visiškai nesidomėti šiuo procesu ir "našaram" laukti tos dienos-manau tada tai tikrai nebijočiau schmoll.gif o čia paskaitai, paklausai, gimdžiusią draugę pamatai ir supranti, kad laukia kažkas toooookio brrrr unsure.gif o nesidomėti nepavyko blink.gif Va net ir tokį daktaro straipsnį paskaičiau, kad žudantis skausmas sudaro dešimt balų...gimdymo skausmas - aštuoni balai doh.gif  tai tokį paskaitai ir šiurpas nueina blink.gif na manau baimė ir nerimas visgi yra natūralu...manau labai reta bijo gimdymo  smile.gif

Pirmą sūnų eidama gimdyti irgi bijojau nes buvayu prisiklausius visokiausių istorijų. Patikėk nėra taip baisu kaip dauguma piešia. Aš nesakau kad visai neskaudės. Taip nebus, bet man tie skausmo balai išvis juokingi.
O kas liečia įstaigas, nu nežinau bet Jurbarko ligoninėj akušerijos skyriui išvis nėra prie ko prikibti. Sesutės padeda, ateina ir klausia ar ko nereikia, gydytoja taip pat dažnai lankosi. Ir tas pats toletas ar dušas viskas netgi pasakyčiau puiku. Koridoriuje ant sienų vaikučių paveiklasi kabo, palatos tik vienvietės, kikevienoje yra vaikučio ir mamytės lova, kriauklė, vaikučiui pervystyti skirtas kampelis, jeigu šalta gali papildomai įsijungti pečiuką. Yra ir virtuvėlė, ten stovi šaldytuvas, dujinė, jei nori gali arbatos kada tik nori virtis. Išvis sąlygos tai tik gimdyt ir gimdyt, kai pasiskaičiau kitur kokios įstaigos tai išties šiurpas nukrėtė.
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 28, 16:09)
Pirmą sūnų eidama gimdyti irgi bijojau nes buvayu prisiklausius visokiausių istorijų. Patikėk nėra taip baisu kaip dauguma piešia. Aš nesakau kad visai neskaudės. Taip nebus, bet man tie skausmo balai išvis juokingi.
O kas liečia įstaigas, nu nežinau bet Jurbarko ligoninėj akušerijos skyriui išvis nėra prie ko prikibti. Sesutės padeda, ateina ir klausia ar ko nereikia, gydytoja taip pat dažnai lankosi. Ir tas pats toletas ar dušas viskas netgi pasakyčiau puiku. Koridoriuje ant sienų vaikučių paveiklasi kabo, palatos tik vienvietės, kikevienoje yra vaikučio ir mamytės lova, kriauklė, vaikučiui pervystyti skirtas kampelis, jeigu šalta gali papildomai įsijungti pečiuką. Yra ir virtuvėlė, ten stovi šaldytuvas, dujinė, jei nori gali arbatos kada tik nori virtis. Išvis sąlygos tai tik gimdyt ir gimdyt, kai pasiskaičiau kitur kokios įstaigos tai išties šiurpas nukrėtė.

Noriu i Jurbarka. biggrin.gif
Buvau ten pries 3 metus. Nedidelis jaukus mestelis. Galbut taip jauku ir faina Jusu GN vien del to, kad neina toks konvejeris kaip pas mus. Isivaizduokite, kad gyvename susispaude kaip silkes statineje, visur minios zmoniu, kurie taves nepazista ir ant taves jims giliai nusispjaut. Tad nieko nuostabaus, kad norisi kartais spjauti ir vaziuoti gimdyti kur nors i nuosalesni miesteli. Gluosnelis, na ax.gif musu foruumo svajojantis medelis parasytu: ir kates iesko slaptos vieteles, kur maziau zmoniu, uztat daznai gimdo spintoje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 28, 15:16)
Noriu i Jurbarka.  biggrin.gif
Buvau ten pries 3 metus. Nedidelis jaukus mestelis. Galbut taip jauku ir faina Jusu GN vien del to, kad neina toks konvejeris kaip pas mus. Isivaizduokite, kad gyvename susispaude kaip silkes statineje, visur minios zmoniu, kurie taves nepazista ir ant taves jims giliai nusispjaut. Tad nieko nuostabaus, kad norisi kartais spjauti ir vaziuoti gimdyti kur nors i nuosalesni miesteli. Gluosnelis, na  ax.gif musu foruumo svajojantis medelis parasytu: ir kates iesko slaptos vieteles, kur maziau zmoniu, uztat daznai gimdo spintoje  biggrin.gif

pirmą gimdžiau vaikutį Jurbarke nes finansinės galimybės neleido, o su antru nors jau ir galėjau sau leisti gimdyti kokioje privačioje klinikoje bet pagalvojau kam? Dėl to kad visos lekia? man tas netiko, ir tikrai ramu buvo joks kitas vaikutis neverkė, palatoje buvom tik mudu du. Patys geriausia atsiminimai, jau ir dabar aišku kad ir trečią gimdysiu Jurbarke
Atsakyti