Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

QUOTE(NeNuorama` @ 2009 01 14, 22:18)
jau 150 buvo brangu, dabar tai isvis  doh.gif

o Mama mia, tai kiek čia tų tablečių ir kuriam laikui užtenkate, siaubiakas, kokios kainos g.gif doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2009 01 15, 14:27)
*gita*, vezio niekas tyroxin'u negydo smile.gif Skydliaukes vezys paprastai gydomas taip:

Apie ligas nusimanau tiek kiek kiaulė apie debesis, tada paaiškinkit blush2.gif sutrikusi skydliaukė tai jau skydliaukės vėžys ar kaip nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 01 15, 15:43)
Apie ligas nusimanau tiek kiek kiaulė apie debesis, tada paaiškinkit  blush2.gif sutrikusi skydliaukė tai jau skydliaukės vėžys ar kaip nesuprantu  blush2.gif

Skydliaukes vezys, nebutinai sitrikusi skydliauke, vezy nustato tik biopsijos metu ir,ar po operacijos atlikus tyrima, nenusiteik taip pesimistiskai ir paranojiskai, kad tai vezys. Reikia visu pirma atlikti n tyrimu ir suzinosi kas pas tave per beda.
Atsakyti
QUOTE(*gita* @ 2009 01 14, 23:49)
":4u: Labukas dar kartelį visoms,
norėjau paklausti, ar kas nors geriate kokius nors vaistus išskyrus tiroksiną, vėžio gydymui? Skaičiau, kad labai geri yra Angiocell Plus ( skystasis ryklio kremzlių ekstraktas), taip pat sergant vėžiu labai gerai pagerti ir tokių vaistų - katės nagas, ispaniškai Una de gato, rusiškai - кошачий коготь...  unsure.gif
"

mano mama tiroksina geria nes jai hipotiroze..skydliaukes neber visai..o vezys visai kas kita..bent as taip supratau?o gal ji man ko nesako?
Atsakyti
sveikos, pasiskaitinejau cia, ir nebezinau ka daryti:

skydliaukes salinimo operacijai ruosiuosi,
nepiktybine (dare tyrimus), bet rekomenduoja salinti, kad veliau nebutu bedu is to, kas yra dabar (mazgiukai didoki)

darytis operacija ar nesidaryti? iki sio vakaro lyg ir buvau apsisprendusi, o dabar kazkokiu abejoniu sukilo doh.gif

tiesa, kas jau turejot operacija, nepiktybines, kiek laiko laike ligonineje ir kiek laiko biuletenis? man gydytojas patikino, kad uzteks savaites ligonineje ir savaites namie, o paskui, JEI NORESIU, galesiu prasitesti arba ne
???
geriau butu, jei kuri parasytu i az, nes nelabai kada turiu sekti sia tema
Atsakyti
O man vakar taip kraujo spudimas buvo nukrites, kad brangusis i greitaja isveze, kadangi as ne Lietuvoj, tai cia sistema tokia, kad emergensy tu gali arba numirti, arba pasveikti thumbup.gif . Pralaukiau, 4.5 val, padare kraujo tyrima, tada jau spaudimas buvo PER didelis, bet nieko daugiau nerado, visi tyrimai geri, ir grizau namo po 5 val. O sirdele mano tai tabaluojasi patoviai, ir spaudimas juodai sokineja, tai labai per mazas, tai labai per didelis. g.gif
Atsakyti
man buvo tokie sokinejimai kai truko tiroksino.
Alvyde , nepergyvenk , tavo mamai matyt tiroiditas suvalge skydliauke ir yra jai hipo , tada ji turi gerti visa gyvenima tabletes , nes jai hiptiroze ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 15 sausio 2009 - 18:40
QUOTE(lucero @ 2009 01 15, 19:38)
man buvo tokie sokinejimai kai truko  tiroksino.
Alvyde , nepergyvenk , tavo mamai matyt  tiroiditas suvalge skydliauke ir yra jai hipo , tada ji turi gerti visa gyvenima tabletes , nes jai hiptiroze ....

nuraminai doh.gif
Atsakyti
nu tai kad man tyriksino netruksta, hormonai viskas ok, kai tyrimus dariausi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vidal @ 2009 01 15, 15:33)
o Mama mia, tai kiek čia tų tablečių ir kuriam laikui užtenkate, siaubiakas, kokios kainos g.gif  doh.gif  schmoll.gif

na pradziai buvo 200 tableciu i menesi, dabar uztenka menesiui su trupuciu 100 tableciu... laukiu dienos kai palisk tik viena tablete smile.gif uzteks tada 3 menesiams smile.gif)) branguma, bet ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 01 15, 16:43)
Apie ligas nusimanau tiek kiek kiaulė apie debesis, tada paaiškinkit  blush2.gif sutrikusi skydliaukė tai jau skydliaukės vėžys ar kaip nesuprantu  blush2.gif

sveikos,
na kiek aš suprantu skydliaukės sutrikimas jokiais būdais dar nerodo vėžio. Galima jau bandyti pradėti kalbėti ir galvoti apie vėžį, kai randa skydliaukėje mazgus. Tarkim man jokio sutrikimo nerodė, visi tyrimai buvo normoj, tik buvo nedidelis mazgelis, kuris ir buvo piktybinis, t.y. jau buvo 1 st. vėžys. Bet ne visi mazgeliai būna piktybiniai, kartais žmonės gyvena su jais, pavartoja tam tikrus vaistus.O kartais ir nepiktybinius rekomenduoja operuotis. Čia gal nuo mazgų dydžio, nuo tyrimų ir nuo gydytojo požiūrio priklauso. g.gif O mazgelių piktybiškumą ar ne, parodo punkcija, t.y. kai paima su adata iš mazgelio mėginį. Bet ir tai visokių kurjozų būna, kad punkcija vėžio nerodo, o po operacijos paaiškėja, kad vis dėlto buvo piktų ląstelių ir pan. Labai sunku pasakyti, ar verta operuotis, jei mazgeliai nepiktybiniai...Aš sakyčiau, kad jei jie yra dideli ar tai įtartini kokie, ar dar kažkas, tai gal geriau operuotis, kad vėliau nebūtų per vėlu, bet pabrėžiu, kad čia tik mano nuomonė. O kiekvieno ligonio situacija skirtinga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Russne @ 2009 01 16, 12:07)
sveikos,
na kiek aš suprantu skydliaukės sutrikimas jokiais būdais dar nerodo vėžio. Galima jau bandyti pradėti kalbėti ir galvoti apie vėžį, kai randa skydliaukėje mazgus. Tarkim man jokio sutrikimo nerodė, visi tyrimai buvo normoj, tik buvo nedidelis mazgelis, kuris ir buvo piktybinis, t.y. jau buvo 1 st. vėžys. Bet ne visi mazgeliai būna piktybiniai, kartais žmonės gyvena su jais, pavartoja tam tikrus vaistus.O kartais ir nepiktybinius rekomenduoja operuotis. Čia gal nuo mazgų dydžio, nuo tyrimų ir nuo gydytojo požiūrio priklauso. g.gif  O mazgelių piktybiškumą ar ne, parodo punkcija, t.y. kai paima su adata iš mazgelio mėginį. Bet ir tai visokių kurjozų būna, kad punkcija vėžio nerodo, o po operacijos paaiškėja, kad vis dėlto buvo piktų ląstelių ir pan. Labai sunku pasakyti, ar verta operuotis, jei mazgeliai nepiktybiniai...Aš sakyčiau, kad jei jie yra dideli ar tai įtartini kokie, ar dar kažkas, tai gal geriau operuotis, kad vėliau nebūtų per vėlu, bet pabrėžiu, kad čia tik mano nuomonė. O kiekvieno ligonio situacija skirtinga. mirksiukas.gif

Man ir taip pat, jokio sutrikimo tyrimai nerode, hormonai buvo normoj, kraujas geras ir t.t., salutiniu poveikiu taip pat nejauciau, viskas buvo ok, tik va buvo mazgas ir biopsijos metu, parode kad piktybinis.Taigi, kiekvieno organizmas unikumas ir kiekvieno pojuciai ir ligos sudetis ir eiga skirtingi.
Atsakyti