Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

QUOTE(Teressa @ 2009 01 25, 21:52)
Man yra darę plazmoferezių, arba kaip tu sakai kraujo valymo, kursą. Net nežinau ką pasakyt. Pati procedūra tikrai nėra baisi. Iš taves paima maišiuką kraujo ir neša jį į centrifūgą tam, kad atskirtų plazmą nuo raudonųjų kraujo kūnelių. Kol valo kraują, tau lašina fiziologinį tirpalą.
O koks tavo amžius? Kai buvau 24 m. man Santariškių endokrinologinio vedėjas Grigonis sakė, kad aš dar per jauna, be to dar neturiu vaikų, kad man pašalintų skydliaukę. Tinkamiausias gydymas būtų radioaktyvaus jodo terapija.

Na, ash kaip suprantu, man skydliaukes visos neims, tik mazgelius pashalins... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Teressa @ 2009 01 25, 23:52)
Man yra darę plazmoferezių, arba kaip tu sakai kraujo valymo, kursą. Net nežinau ką pasakyt. Pati procedūra tikrai nėra baisi. Iš taves paima maišiuką kraujo ir neša jį į centrifūgą tam, kad atskirtų plazmą nuo raudonųjų kraujo kūnelių. Kol valo kraują, tau lašina fiziologinį tirpalą.

Mane labiausiai domina ar padėjo akims, kaip supratau jūs turėjote jų daugiau nei vieną.
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 01 26, 12:14)
Mane labiausiai domina ar padėjo akims, kaip supratau jūs turėjote jų daugiau nei vieną.

Na niekda neskiria tik vienos procedūros. Jų būna visas kursas, +/- apie 10. Man jei gerai pamenu skyrė ne kiek dėl oftolmopatijos, kiek dėl tireotoksikozės užteršto kraujo. Tuometu dar nesupratau kokia tai klastinga liga ir nelabai domėjausi kas ir kodėl. Atrodė, kad pagulėsiu ligoninėj, pagersiu metizolio ir viskas praeis. Naivuolė doh.gif Po keletos metų, kai skydliaukė recidyvavo ir oftolmopatija buvo tikrai ryški (senesnėse nuotraukose labai gerai matosi didžiulės, didžiulės akys) ir gydžiausi jau Santariškėse ten plazmoferezių man niekas net nesiūlė. Kai pati paklausiau gydytojų, sakė, kad mano ne tas atvejis, kad skirti šias procedūras. Gydė metizoliu ir lašino prednizoloną.
Beje, norėjau paklausti, ar nei viena nesusiduriat su panikos, nerimo priepoliais? Galvoju ar čia dėl skydliaukės, ar dėl ko kito, gal pas gydytoją kokį vertėtų pasirodyt. Turiu namie klonazepamo, bet net nežinau ar mano atveju tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 01 25, 23:25)
Tai dabar jau tikrai nesuprantu, tos kurios buvot jau radioaktyviam jode, ar tikrai negali nestis ten net telefono, ir ar ismesti reikia viska ka atsivezei su savi, iskaitant drabuzius ir t.t. ??????
Nes man Baranauskas tai sake, kad galiu ir TV ir Kompa jei noriu atsivest, tai ka, nejau ir tiem daiktam kas gali nutikti?

sveikos,
na aš vežiausi ir telefoną, ir mezginį, ir knygų. O ir rūbų visų nemečiau lauk... g.gif Nu tik kai kuriuos apatinius, kojnes. Kaimynė buvo teliką atsivežusi. Čia kur bertė, ar kažkas rašė apie jodą, tai ne Lietuvoj gydėsi, gal ten kitaip yra... g.gif Žinoma, būtų galimybės, gal ir gerai viską išmesti būtų, bet dabar per didelė prabanga man būt buvusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 01 26, 13:14)

4u.gif Taip, paprastai zmones turi dvi akis.
thumbup.gif
Atsakyti
"Lemtingas", nes po operacijos labai neilgai išgyveno. Ir labai gali būti, kad buvo keletas priežasčių, kuriu viena- neatitaikyta vaistu dozė.

Būkit geros, paminėkit keletą gydytojų, kuriais nenusivylėt, kurie bent šiek tiek žino, ką daro...
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 01 25, 23:25)

Merginos dar toki klausimeli turiu, pas mane ant odos viena po kitos atsiranda tokios demeles raudonos, pleiskanojancios, issausejusios. Buvau pas seimos gyde del kitu bedu, tai parodziau ir tas demeles, tai ji nuramino mane kad tai neurodermatitas, jis tipo atsiranda nuo streso, ytampos, nervu.O kadangi as su savo liga ir siaip gyvenime stesuojanti, tai nieko cia baisaus, ar niekas nera su tuo susidures?Bijau kad nebutu kas rimciau. g.gif

Labukas, man taip pat atsirado problemų su oda. Ir pleiskanoja, labai išsausėjo..., bet tai pasireiškė tik tada, kai nutraukiau tiroksiną prieš jodą. Kai pasakiau gydytojai, ji pasakė, kad tai yra susiję su skydliaukės hormonu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reda003 @ 2009 01 26, 16:44)
"Lemtingas", nes po operacijos labai neilgai išgyveno. Ir labai gali būti, kad buvo keletas priežasčių, kuriu viena- neatitaikyta vaistu dozė.

Būkit geros, paminėkit keletą gydytojų, kuriais nenusivylėt, kurie bent šiek tiek žino, ką daro...

Nu va, o aš galvojau dar gyventi ir gyventi, kaip ir daugelis čia iš mūsų... g.gif mirksiukas.gif
Mane operavo Vytautas Čepulis, santariškių onkologiniame. Bet nežinau, kiek ir kaip jis konsultuoja, jis mane tik operavo ir esu labai patenkinta juo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Russne: 26 sausio 2009 - 21:12
QUOTE(bertė @ 2009 01 26, 14:14)
4u.gif Taip, paprastai zmones turi dvi akis.
thumbup.gif

Parašiau ir nepasiskaičiau blush2.gif , bet kam rašiau tas suprato ko norėjau paklausti.
Atsakyti
O gydyma jodu skiria ir esant hiperfunkcijai? Ar tik esant pakitusioms lastelems (po biopsijos ar kt. atsakymu)?
Atsakyti
QUOTE(Russne @ 2009 01 26, 20:42)
Nu va, o aš galvojau dar gyventi ir gyventi, kaip ir daugelis čia iš mūsų... g.gif  mirksiukas.gif
Mane operavo Vytautas Čepulis, santariškių onkologiniame. Bet nežinau, kiek ir kaip jis konsultuoja, jis mane tik operavo ir esu labai patenkinta juo  thumbup.gif

drinks_cheers.gif kartais čia paskaitęs gali ir depresiją įsivaryt biggrin.gif

QUOTE(rsc @ 2009 01 27, 11:19)
O gydyma jodu skiria ir esant hiperfunkcijai? Ar tik esant pakitusioms lastelems (po biopsijos ar kt. atsakymu)?

Ir tuo ir tuo atveju, tik gydant hyper dozės kur kas mažesnės 4u.gif
Atsakyti
[quote=Joliuke,2009 01 29, 13:09]
drinks_cheers.gif kartais čia paskaitęs gali ir depresiją įsivaryt biggrin.gif
Tai jau tikrai,man vasario menesi operacija,tai stengiuosi kuo maziau skaitineti,kai perskaicia kad be skydliaukes zmones ilgai negyvena tai ir noras atsoko biggrin.gif
Atsakyti