Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

sveikos mielosios, man pries pora dienu nustate hiperfunkcija skydliaukes, nors man kai kurie pozymiai kaip hipofunkcijos, priaugau 24kg nors mityba visada prisiziurejau ir sportuoju. nors skaiciau kad sergant hiperfunkcija svoris kaip tik krenta, o man auga... blink.gif paskyre metizoli gert, bijau kad dar labiau nepriaugciau svorio, nes ir taip kankinuosi... verysad.gif idomiausia kad pati skydliauke nepakitus, mazgu nera visai as pasimetus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 01 29, 12:09)

Ir tuo ir tuo atveju, tik gydant hyper dozės kur kas mažesnės 4u.gif

Dekui uz atsakyma
Atsakyti
klausimelis: ar darydamos TTP tyrima jus uz ji mokat? as kazkaip susimasciau del to... kiekviena karta 16,9 lt, o daryti ji tenka dabar kas 2-3 menesius... jeigu lthyroxinas po skydliaukes pasalinimo kompensuojamas 80 proc., ar neturetu ir tyrimas buti kompensuojamas g.gif
Atsakyti
labas, gal galėtumėt paaiškinti
mamai įtaria kažką su skydliauke nors hormonų tyrimų atsakymų dar nėr(darytas bendras) ir ehoskopu tirs tik vasario mėn., po apžiuros prirašė gerti metizolį, tai ką jai galėtų įtart?
Atsakyti
tai gal jai matos padidejusi struma ?
Atsakyti
aš tai namatau, o gydytoja apčiupinėjus kažką pamatė, tik ji nenugirdo ką g.gif
o kaip ji turi matytis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo našlaitė: 29 sausio 2009 - 21:01
QUOTE(saulutem @ 2009 01 29, 20:15)
klausimelis: ar darydamos TTP tyrima jus uz ji mokat? as kazkaip susimasciau del to... kiekviena karta 16,9 lt, o daryti ji tenka dabar kas 2-3 menesius... jeigu lthyroxinas po skydliaukes pasalinimo kompensuojamas 80 proc., ar neturetu ir tyrimas buti kompensuojamas  g.gif

Visada turiu mokėt už tyrimus....Dabar tiksliai nepamenu kiek,bet berods apie 30-40 lt už du tyrimus,nes man daro kelis tyrimus:FT4 ir TSH.Pirmadienį ir vėl einu echo ir kraujo tyrimų...Gal jau FT4 susinormalizavo,nes kaip supratau tektų tiroksiną gert...o gal net geriau būtų gerti jį,gal cistos mažėt pradėtų.Bijau,kad echo padarius viena jau gali būti gerokai virš 1 cm. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(našlaitė @ 2009 01 29, 21:00)
aš tai namatau, o gydytoja apčiupinėjus kažką pamatė, tik ji nenugirdo ką g.gif
o kaip ji turi matytis?

Mano gydytoja netyčiukais kai sirgau angina prieš metus pasakė,kad reiktų skydliaukę pasitikrint,nes ji padidėjus.Tik nuėjus pas endokrinologę ji iškart man pasakė kad struma pas mane (padidėjus skydliaukė)...vėliau paskyrus tyrimus atrado cistas,bet gydymo neskyrė,o liepė gert jodo papildų (nieko rimčiau turbūt neskyrė,nes jauna aš dar labai).... Taip,kad struma matoma plika akimi (kad pas mane yra kažkas blogai su kydliauke pastebi kėkvienas gydytojas pas kurį nueinu) bet nežinau ar reikalinga strumai gydymas,nes mano mamai seniau struma buvo,tai nieks net nesusimąstė gydyt,nes tas padidėjimas skydliaukės nekenksmingas... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2009 01 29, 15:25)
sveikos mielosios, man pries pora dienu nustate hiperfunkcija skydliaukes, nors man kai kurie pozymiai kaip hipofunkcijos, priaugau 24kg nors mityba visada prisiziurejau ir sportuoju. nors skaiciau kad sergant hiperfunkcija svoris kaip tik krenta, o man auga... blink.gif paskyre metizoli gert, bijau kad dar labiau nepriaugciau svorio, nes ir taip kankinuosi... verysad.gif idomiausia kad pati skydliauke nepakitus, mazgu nera visai as pasimetus  verysad.gif

Užjaučiu.Puikiai Tave suprantu,aš per pusantrų metų priaugau apie 15-20kg.seniau svėriau epie 55-58 kg dabar sveriu 73-75 kg. pas mane turbūt hipofunkcija,nes skydliaukė per mažai lavojo tyroksino prigamina verysad.gif jau taip noriu,kad susitvarkytų su ta skydliauke viskas,nes nusibodo būti stora ir nusibodo tai,kad sportuodama 4 kartus per savaitę ir minimaliai valgydama nė 1 kg neatsikračiau,tik besilaikant kinų dietos (3 dienos ryžiai be nieko,3 dienos daržovės be nieko,3 dienos vaisiai be nieko) buvo nukritę 6 kg. bet maždaug per 3 dinas grįžo,nors nieko nevalgiau verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2009 01 29, 16:25)
sveikos mielosios, man pries pora dienu nustate hiperfunkcija skydliaukes, nors man kai kurie pozymiai kaip hipofunkcijos, priaugau 24kg nors mityba visada prisiziurejau ir sportuoju. nors skaiciau kad sergant hiperfunkcija svoris kaip tik krenta, o man auga... blink.gif paskyre metizoli gert, bijau kad dar labiau nepriaugciau svorio, nes ir taip kankinuosi... verysad.gif idomiausia kad pati skydliauke nepakitus, mazgu nera visai as pasimetus  verysad.gif

Pas mane taip pat hiperaktyvi, be jokių mazgų, bet todėl kad ilgai nesigydžiau mano kakle atsirado didelis guzas, ir pradėjo stumti akis. O svoris taip pat augo po biški tik vieną mėnesį staiga +5 priaugau. Na kadangi pas mus hiper tai valgyti norisi daugiau nes viskas vyksta greičiau, nežinau kaip tu bet aš visada norėdavau valgyti. Viskas susitvarkė tik tada kai pradėjau gerti vaistus. Todėl siūlyčiau nedvejoti ir pradėti gerti vaistus.
Atsakyti
[quote=jolantelele,2009 01 29, 13:15]
[quote=Joliuke,2009 01 29, 13:09]
drinks_cheers.gif kartais čia paskaitęs gali ir depresiją įsivaryt biggrin.gif
Tai jau tikrai,man vasario menesi operacija,tai stengiuosi kuo maziau skaitineti,kai perskaicia kad be skydliaukes zmones ilgai negyvena tai ir noras atsoko biggrin.gif
[/quote]
Neimk į galvą. Žmogus gauna visada tai, ko pats tikisi. Viskas bus gerai, o mes gyvensim ilgai ir laimingai 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 01 29, 22:40)
bet nežinau ar reikalinga strumai gydymas,nes mano mamai seniau struma buvo,tai nieks net nesusimąstė gydyt,nes tas padidėjimas skydliaukės nekenksmingas... mirksiukas.gif
Papildyta:

o mano gydytoja sako kad reikia išoperuoti, nes jis nebesusitrauks, tai dabar galvoju gal aš bereikalo ruošiuos operacijai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 01 29, 23:01)
Neimk į galvą. Žmogus gauna visada tai, ko pats tikisi. Viskas bus gerai, o mes gyvensim ilgai ir laimingai  4u.gif  biggrin.gif

Sveikos,
Tai Joliuke, jau su pavasariu ir gandrų sulauksi? thumbup.gif Gal žinai, ką atneš? nestuke.gif Nors iš tiesų, tai svarbu, kad viskas būtų gerai ir vaikiukas bei mamytė būtų sveiki, o taip ir bus mirksiukas.gif

Dėl tyrimų, tai aš po operacijos už tyrimus niekada nemokėjau...dariausi kelis kartus TTH valdiškoj poliklinikoj, paskui kas metai Santariškėse pas Baranauską Tg , TSH, FT4 tyrimus ir nereikėjo mokėti. Aišku, galima sumokėti ir greičiau padarytų, nes paskutinį kartą iš Vilniaus atsakymo laukiau porą mėnesių.

O visoms nepatenkintom savo išvaizda(tokioms kaip as mirksiukas.gif ), įdedu nuorodą pasiskaityti. Tema- visi žmonės kaip žmonės, o aš tokia graži nail.gif good.gif
http://gyvenimas.del...php?id=20312990
Sėkmės! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Russne @ 2009 01 29, 22:23)
Sveikos,
Tai Joliuke, jau su pavasariu ir gandrų sulauksi?  thumbup.gif Gal žinai, ką atneš? nestuke.gif Nors iš tiesų, tai svarbu, kad viskas būtų gerai ir vaikiukas bei mamytė būtų sveiki, o taip ir bus mirksiukas.gif

Jei viskas gerai pavasarį gandrai mums atneš mergytę wub.gif bet aišku, svarbiausia sveikata 4u.gif
Atsakyti