Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

mmm nu keista , man kai nustate tai iskart pasake kad tiroksinas visam gyvenimui , nes tai liga kai antikunai naikina skydliauke
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 04, 22:00)
mmm nu keista , man kai nustate tai iskart pasake kad tiroksinas visam gyvenimui , nes tai liga kai antikunai naikina skydliauke

Žinot,man tyroksino buvo mažiau normos ir cistos viena beveik 1 cm. kita virš cm.Ta dabar tų nemato,nors nelaba sakė realu,kad per 4,5 mėn jos dingo ir dar nauja,bet mažytė atsirado ir man tyroksino nedavė.Dabar-vėl nieko.O mano svoris mane žudo!Ant svarstklių bijau lipti doh.gif doh.gif Čia gal su tuo autoimuniniu tiroiditu susijęs as svoris doh.gif g.gif
Atsakyti
tiroiditas slopina skydliauke ja naikina to pasekoje gaminama maziau hormono o tada auga svoris .... o koks tavo tth ? norma sakei
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 04, 22:08)
tiroiditas slopina skydliauke ja naikina to pasekoje gaminama maziau hormono o tada auga svoris .... o koks tavo tth ? norma sakei

Laisvasis tyroksinas.Dabar buvo 13.8,prieš 4 mėn 9,2,prieš 11 mėn apie 11.8 buvo g.gif doh.gif Pas mane kažkokia ten nesamonė ir nieks nuo tos nesamonės negydo.Net neatkreipė dėmesio,kad nuolat geriant jodą mano cistos per 5 mėn paaugo po 4 mm gerus unsure.gif
Atsakyti
tiroiditu sergant jodo negalima gerti , istyre vokieciu medikai !!! kreipkis i gera endokrinologa
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 04, 22:18)
tiroiditu sergant jodo negalima gerti , istyre vokieciu medikai !!! kreipkis i gera endokrinologa

O čia irgi faina,nes vakar endo sako...geri jūros dumblių tabletes?Sakau geriu..o ji sako..gerk toliau! doh.gif doh.gif Tai man dar gert iki kol eisiu pas endokrinologę ar nebegert?
Atsakyti
Nu bet tavo laisvasis tiroksinas aukstokas jo ? ar cia tth ar ft4 skaitos ? man dakatare visad sako tik tth tai apie ft4 nieko neismanau .... bet jei tth 13 tau tai yra siaubas tiesiog , tada butinas tiroksinas jeigu cia tth . nu ziurint kaip tu jauties man pvz isgerus jodo ima tempti skaudet ten skydliaukes vietoj , matyt nieko gero tai .... jei tau nebutu tu padidejusio atpo tai sakyciau gerk dumblius , bet dabar su atpo aukstoku tai nezinau ne ka pasakyt ... laikykis wink.gif rasi gera gydytoja ir bus OK
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 04, 22:30)
Nu bet tavo laisvasis tiroksinas aukstokas jo ? ar cia tth ar ft4 skaitos ? man dakatare visad sako tik tth tai apie ft4 nieko neismanau .... bet jei tth 13 tau tai yra siaubas tiesiog , tada butinas tiroksinas  jeigu cia tth .  nu ziurint kaip tu jauties man pvz isgerus jodo ima tempti skaudet ten skydliaukes vietoj , matyt nieko gero tai .... jei tau nebutu tu padidejusio atpo tai sakyciau gerk dumblius , bet dabar su atpo aukstoku tai nezinau ne ka pasakyt ... laikykis wink.gif rasi gera gydytoja ir bus OK

pas mane FT4.Kadangi visad geriu tai ką žinau kokia be jo savijauta....skaudėt man neskauda,tik kaip daugumą pykina nuo kaklą aptempiančių rūbų,o dar kas...dabar net nežinau,nes sergu dar laimo liga ir jos simptomai gali kažką užgožt.Pvz: dabar negaliu žinot nuo ko širdis permušinėja ar nuo vieno ar nuo kito... doh.gif O pas gydytojaa poliklinikon einu,nes man 17 dar tik bus,tad esu priskiriama prie vaikų,tai pas normalius specus nepakliūsiu,nes jie visi suaugusiujų... unsure.gif
Atsakyti
Hm sudetingai , tikrai sunku kai esi nepilnamete .... man tai sirdi permusinej tikrai nuo skydliaukes . manau dabar ramiai lauk sekancio karto pas endokrinologe ir tada atvirai pakalbekit apie visas tavo abejones , nors man atrodo privacios klinikos ar santariskese turetu priimt endokrinologai ir vaikus su siuntimu ar nera taip ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 04, 22:43)
Hm sudetingai , tikrai sunku kai esi nepilnamete .... man tai sirdi permusinej tikrai nuo skydliaukes . manau dabar ramiai lauk sekancio karto pas endokrinologe ir tada atvirai pakalbekit apie visas tavo abejones , nors man atrodo privacios klinikos ar santariskese turetu priimt endokrinologai ir vaikus su siuntimu ar nera taip ?

Vaikų endokrinologų gerų nežinau.Suaugusiųjų pilna santariškse,bet ten neišeina,nes endo nieks nepažįsta.Esu ten pas oftelmologę patekus,bet tik todėl,kad pažįstamų buvo...na tikiuos pas gydytoją pirmadienį ar antradienį patekt...o širdį gali ir dėl skydliaukės permušt, ir dėl Laimo ligos,nes ji pas mane įsisenėjus yra sad.gif
Atsakyti
Sveikutes,
matau vis aktyviai bendraujat. Russne as ir palaikau tave del temos apie svori, nes aktualu ir man tas. Dabar persalau, tai nieko nedarau, o taip tai stengiuosi pasportuoti, kad ir namie ir masazus tauremis daryti, veiksminga tai visa kartu, tik aisku reikia noro.
O kalbant apie skydliauke, tai dar vis ant biliotenio sedziu, dare po 2 men. tyrimus viskas tvarkoj, TTH normoj ir FT4 viskas tvarkoj, gydytoja stebejosi kad viskas taip greitai tvarkosi, aisku sumazino ir vaistu doze, is pradziu jauciau kazkoki silpnuma ir negerumas imdavo, bet dabar geriau, tik va pajutau, kad sirdele labai jau dabaluotis pradejo ir gan daznai, nelabai man tai patinka.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Noriu prisijungt prie jūsų blush2.gif
Turiu ir aš sutrikimų su skydliauke verysad.gif
Prieš 4 metus ,visai atsitiktinau,gavau siuntimą pas endokrinologą(po nesivystančio nėštumo),nors jaučiaus tikrai gerai,jokių nusiskundimų nebuvo.Ištyrė hormonus,padarė echoskopą,ir ką gi- hormonai geri,o skydliaukėj 1,5cm mazgelis.Gydimo jokio neskyrė,paliko stebėt.Po metų viskas tas pats,hormonai geri,mazgelis toks pats.Pastojau,nėštumo metu vėl apsilankiau pas endokrinologą,hormonai geri,bet mazgelis jau 2 cm verysad.gif ,liepė ateit po gimdymo,bet aš nenuėjau,pasirodžiau tik po 2 metų blush2.gif Laukiu dabar hormonų atsakymo,o guzelis mano vėl 1,5 cm ,tik man keista ar gali jis mažėt g.gif kažkaip skaičiau,kad tik didėją ,bet nemažėja g.gif ir dabar gydytoja liepia važiuot(aišku sulaukus hormonų atsakymo) mazgelio punkcijai verysad.gif
Perskaičiau visas jūsų temas radau daug naudingos informacijos,tik niekaip neužsifiksavo,kad būtumėt parašiusios kiek laiko reikia laukt mazgelio punkcijos atsakymo.Gal galėtum parašyt kiek laiko laukėt?
Vieną postą paskaitau,nusiteikiu optimistiškai,kitą perskaitau,ašaros akyse,esu daugiau pesimistė,tai įsivaizduojat kokios mintys kyla verysad.gif
Man taip baisu atrodo viskas verysad.gif
Atsakyti