Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos X

QUOTE(spindulka @ 2009 02 06, 12:15)
O kada juos tyria? nes man tai net nedare niekada

Tiesiog kai įtaria,kad gali būti jog imunitetas naikina skydliaukę.Šitas tyrimas parodo autoimunines ligas kai žmogaus organizmas pradeda pats naikinti savo sveikas ląsteles.Man šitą tyrimą pereitą sav. darė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 02 06, 12:19)
Tiesiog kai įtaria,kad gali būti jog imunitetas naikina skydliaukę.Šitas tyrimas parodo autoimunines ligas kai žmogaus organizmas pradeda pats naikinti savo sveikas ląsteles.Man šitą tyrimą pereitą sav. darė. mirksiukas.gif

Dėkui už paaiškinimą 4u.gif reiks kitą savaitę savo gydytojos paklausinėt
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 02 06, 12:24)
Dėkui už paaiškinimą  4u.gif  reiks kitą savaitę savo gydytojos paklausinėt

nėr už ką smile.gif
Atsakyti
Laba.Tai va buvau pas gyd.tai jau liepė nebelaukti ir daryti operaciją.Šalinti visą skydliaukę. vasario 19 operacija.Norėjau paklausti ar buvo kuriai išrašę gerti jodo tablečių.Man po 2tab.3k.dienoj išrašė.Iki operacijos gerti. o 19d. jau prisistatyti ir operacija.Sėkmės visoms.laikykimės.Viskas bus gerai. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moteriskaite47 @ 2009 02 06, 13:49)
Laba.Tai va buvau pas gyd.tai jau liepė nebelaukti ir daryti operaciją.Šalinti visą skydliaukę. vasario 19 operacija.Norėjau paklausti ar buvo kuriai išrašę gerti jodo tablečių.Man po 2tab.3k.dienoj išrašė.Iki operacijos gerti. o 19d. jau prisistatyti ir operacija.Sėkmės visoms.laikykimės.Viskas bus gerai. smile.gif  4u.gif

Nežinau kaip ten kam prieš op rašo,bet man ir be op liepia gert visą laiką.... doh.gif
Atsakyti
Mergaitės, sukūriau temą apie "skydliaukininkių" svorio problemas!

Ji yra čia, junkitės:
http://www.supermama...0#entry23810959
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Russne: 07 vasario 2009 - 09:24
QUOTE(spindulka @ 2009 02 06, 12:46)
Ir dar tueiu klausimą  blush2.gif  nesupykit  blush2.gif 

AntiTPO hormonas kas tai? Radau aprašymą,bet po teisybei nieko nesupratau  blush2.gif  kada ji reik daryt? Nes man darė tik 2 TTH ir ir lygtai TH3 dabar tiksliai nepamenu blush2.gif  o ar nereikėjo juos visus ištirt? Gal galit normalia ,suprantama žaliam žmogui paaiškinti ,ką AntiTPO hormonas parodo ir ką jis daro?

kada man rado mazgus,siunte daryti hormonų tyrimus,turėjo buti trys rodikliai daromi, bet atsakyme buvo įrašytas ir ATPO, nors jo neturėjo tirti, būtent šis ir buvo blogas, o kiti trys, gėda, bet nežinau jų pavadinimų buvo normos ribose.
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 02 08, 20:35)
kada man rado mazgus,siunte daryti hormonų tyrimus,turėjo buti trys rodikliai daromi, bet atsakyme buvo įrašytas ir ATPO, nors jo neturėjo tirti, būtent šis ir buvo blogas, o kiti trys, gėda, bet nežinau jų pavadinimų buvo normos ribose.

Nu va ,o kodėl man jo nė karto netyrė? g.gif o tai paskyrė gydymą ar nieko? ar iškarto punkciją mazgų?
Atsakyti

paskyrė tiroksino pačią mažiausią dozę, tyrimą darė kažkokį -išgeri jodo radioaktyvaus kapsulę palauki, po to guliesi ant stalo specialaus, nuleidžia tokį aparatą, kuris skenuoja kaip jodas kaupiasi skydliaukėje, dar kažką, fiksuoja, po
to jeigu reikalinga paskyrė datą darytis punkcijai, po punkcijos atsakymų siuntė konsultuotis pas chirurgą dėl operacijos ar reikalinga, ar ne. ilgai laukiau konsultacijos, pabaigiau tiroksiną, kai konsultavausi pasakiau, tai sako nebegerk, nieko jis dabar ir nepadės, konsultavausi rugsėjo pab., operavausi vasarį, jeigu punkcija parodo, otaip būna, kad mazgai tikrai vėžiniai, tai net gali chirurgo kons. nesiusti, o liepti tuoj pat operuoti. oi kiek prirašiau

aš ir kai atrado ligą nieko nežinojau ir man viskas buvo neaišku, labai daug skaičiau šiose temose ir daba dar daug kas neaišku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 02 08, 22:05)
paskyrė tiroksino pačią mažiausią dozę, tyrimą darė kažkokį -išgeri jodo radioaktyvaus kapsulę palauki, po to guliesi ant stalo specialaus, nuleidžia tokį aparatą, kuris skenuoja kaip jodas kaupiasi skydliaukėje, dar kažką, fiksuoja, po
to jeigu reikalinga paskyrė datą darytis punkcijai, po punkcijos atsakymų siuntė konsultuotis pas chirurgą dėl operacijos ar reikalinga, ar ne. ilgai laukiau konsultacijos, pabaigiau tiroksiną, kai konsultavausi pasakiau, tai sako nebegerk, nieko jis dabar ir nepadės, konsultavausi rugsėjo pab., operavausi vasarį, jeigu punkcija parodo, otaip būna, kad mazgai tikrai vėžiniai, tai net gali chirurgo kons. nesiusti, o liepti tuoj pat operuoti.  oi kiek prirašiau

aš ir kai atrado ligą nieko nežinojau ir man viskas buvo neaišku, labai daug skaičiau šiose temose ir daba dar daug kas neaišku doh.gif

o po to radioaktyvaus jodo tyrimo,kažką parodė ? Kiek suprantu nes vistiek paskui darė punkciją?

Man irgi nelabai aišku,skaitau ir skaitau o vistiek atrodo nieko nesuprantu verysad.gif ,
Atsakyti
tai va man ir gi idomu buvo, tas tyrimas radioaktyviu jodu kažką parodė,todėl ir liepė daryti punkciją,taip supratau, Kuo daugiau tiria, aiškinasi, manau, kad geriau, negu apsiribotų vienu kuriuo nors tyrimu. šiaip kiek girdėjau tas tyrimas parodo ar tie mazgai šalti ar karšti (gyd. terminais) ir nuo to priklauso tolimesnis gydymas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 02 09, 19:03)
tai va man ir gi idomu buvo, tas tyrimas radioaktyviu jodu kažką parodė,todėl ir liepė daryti punkciją,taip supratau,    Kuo daugiau tiria, aiškinasi, manau, kad geriau, negu apsiribotų vienu kuriuo nors tyrimu. šiaip kiek girdėjau tas tyrimas parodo ar tie mazgai šalti ar karšti (gyd. terminais) ir nuo to priklauso tolimesnis gydymas ir pan.

Ačiū labai už konsultaciją 4u.gif man dabar viskas taip įdomu,kad bet koks paaiškinimas daug padeda smile.gif
Atsakyti