QUOTE(Iste @ 2008 06 26, 17:43)
pas mane trys kates. nei viena nei vieno baldo nera su draskiusios. jau nuo mazens jos buvo grieztai auklejamos.
o jeigu jusu vaikas su markeriu per naujus brangius tapetus pereis, tai irgi nagus kaposit? atleiskit, as tokiu dalyku nesuprantu.
mano viena kate sumyzo per morciu brangius zomsinius batus. tai ka, man jau myyyyyzne uzsiut?
teko gydyti po nunaginimo kates. viena isviso visa savaite gyveno su stipriais nuskausminamais ir vistiek kiaura diena reke ir ant alkuniu vaiksciojo. o seimininkei specialiai viska rodziau ir aiskinau, tai nagus grauzesi... o vetams tai uz tokius dalykus nagus norisi nukapot.
pas mane yra 8 mensiu sunus. trys kates ir du degu. kazkaip su visais supeju. ir sukatem pazais ir su sunum ir degucius pamyluot ir vyra

sunus netgi su mielu noru (nors jam tik 8 menesiai) isijungia i mano ir kaciu zaidimus. miela malonu girdeti kaip jis krykstauja.
atleiskit jeigu ka izedziau, bet kaciu nunaginimo klausimu esu kategoriska. esu kategoriskai pries.
Papildyta:
manyciau, kad jusu problema yra tame, kad kate jauciasi siemos galva. tiesiog pabandykit bent 30 kin per diena su ja pazaisti, ir zinoma, kai i ka nors netinkama galanda nagiukus, ja bausti. pvz, uzdaryti visai dienai virtuveje ir t.t... labai gelbsti vandens purkstukas. taip pat daug kam padejo tokio tipo draskykle: kuolas su pagrindu, o prie to kuolo pritvirtintas ant vrveles koksnors skambantis barskantis zaisliukas. kate zaizdama su zaisliuku, norom ne norom, kabimasi i draskyke ir po kiek laiko supranta kur kasytis nagusius.
As juk ir nesakau, kad mes norime nunaginti!!! (skaitykite atidziau, kas rasoma

)Mums tokius patarimus dalina aplinkiniai jau... Bet to daryti tikrai nezadame.
O siaip man tai nepriimtinas daugeliu palyginimas su vaikais, pvz jei:"o jeigu jusu vaikas su markeriu per naujus brangius tapetus pereis, tai irgi nagus kaposit?" Man asmeniskai vaikas yra pirmiau visko ir tokie palyginimai man kazkaip nedera

Netgi Biblijoje rasoma, kad pirmiau yra zmogus, tik po to gyvunas...
O musu katyte tokia cholerike nuo pirmu dienu, nors jau "N" auklejimo budu teko bandyti ir tebebandome.
Papildyta:
QUOTE(saulutes mama @ 2008 06 26, 18:11)
Nu zinokit pakraupau kai kuriu cia rasiusiu atzvilgiu

Sunku nagus kas menesi katinui nukirpti? nereikes verkslenti del tapetu ir baldu

Nu bet navatni jus zmones, kokio velnio pirkti odinius baldus su navarotais jei tingit nagus katinui nukirpti, nu blogiausiu atveju pas veterinara nuveskit kas menesi ir nukirps, nereikes verkti del sugadintu odiniu baldu

kitai tapetus padraske.... nu tam ir katinas kad draskytu , pries isigyjant reikia galvoti, o ne po to.......... kitai padovanojo, tai kokio velnio priemei tokia dovana, jei nemyli katinu, myletum tokiu problemu nekiltu ...............Nepamirskit parasyti, kai vienai vaikas susiusios odinius baldus, kitai tapetus markeriu papies ar priejes pakrapstys kampuka, kaip vezet vaikui pimpuli uzsiuti ar nunaginti
Nu gal ir piktokai as cia bet sunervino kai kurie parasymai, akmenu nenoriu metyti nei vienai i darza, nu bet galvoti reikia apie pasekmes ir atsakomybe pries isigyjant gyvuna.....................
Katei nagai karpomi kas 2 - 3 savaites pas vet. gyd. Ir ji vistiek sugeba draskyti. Taip kad poniute nesvaidykit cia zaibu, kiekvieno situacija kitokia - nereikia spresti apie save tik.
O kas liecia dovanu priemima, tai negi istrenksi artimus zmones su dovana is sirdies??? Be to tai ne pirma musu kate gyvenime, anksciau tokiu bedu nera buve...
Ziuriu cia labai daug visaziniu, kurios gyvena idealiai, bet idomu kaip elgtusi tokioje situacijoje.
.... jau gailiuosi, kad ilindau cia

atleiskit, bet Jus man tikra ziezula pasirodete
P.S. manau zema vaika lyginti su gyvunu
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2008 06 26, 10:55)
va va aš irgi norėjau šito paklausti

Nes,jeigu ne, tai apie kokį egzotų charakterį galima kalbėti. Šiuo metu namie turiu 6 egzotus

4 iš jų išdykėliai kačiukai. Aišku namie nėra idealios tvarkos, bet tokios tragedijos irgi nėra

O kad viena katytė taip padarytų.

Ir mano patarimas, niekada nelaikyti gyvūno per prievartą

vien tik todėl, kad kažkas padovanojo. Nes tada kančia ir katei ir jums
Taip, kate su dokumentais.
Papildyta:
QUOTE(fenddi @ 2008 06 26, 10:26)
Kaip keista, ši veislė viena iš ramiųjų.O katei pastoviai pakarpote nagučius?
Taip, nagai karpomi pastoviai: kas 2-3 savaites pas veterinara.
Bet jai tarsi labai nieztetu juos, dar labiau tada galandasi visur, o nuo nukirpto nago ibrezimas buna dar storesnis, negu nuo nekirptu nagu...
Gaunasi taip, kad tarsi nereiktu ir kirpti
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2008 06 26, 10:55)
va va aš irgi norėjau šito paklausti

Nes,jeigu ne, tai apie kokį egzotų charakterį galima kalbėti. Šiuo metu namie turiu 6 egzotus

4 iš jų išdykėliai kačiukai. Aišku namie nėra idealios tvarkos, bet tokios tragedijos irgi nėra

O kad viena katytė taip padarytų.

Ir mano patarimas, niekada nelaikyti gyvūno per prievartą

vien tik todėl, kad kažkas padovanojo. Nes tada kančia ir katei ir jums
Siaip mes gyvunus labai mylime, todel ir buvo ji mums padovanota... O mano vyrui ji isvis tarsi pirmas vaikas

Todel apie nemeile katei nera ir snekos, nepaisant jos isdaigu.