QUOTE(Egloshke @ 2009 08 04, 10:51)
Tai jei vaikelį planuoji, tai neatsiejama planavimo dalimi tampa ir išlaidos. Tūkstantį per mėnesį vaikas gal ir nekainuoja, bet..
Labai priklauso ar mama pati maitina kūdikį ar mišiniu, jei mišinys, tai vėl alergiškiems vaikams ar ne, jei pirmasis variantas tai prieš keturis metus mėnesiui vien mišinys atsieidavo apie 300 Lt, sterilizavimo priemonių jau neskaičiuoju.
Toliau sauskelnės, kol leliukas labai mažas jas reikia keisti tikrai dažnai, didesni jau rečiau sisioja ir kakoja. Vaiko apsikakojusio kaip žinia nei viena nelaikysim.
Rūbeliai ir padėvalkėse ne tokie jau ir pigūs, pati pirkdavau žinau, o labai patogu jų daugiau turėt, nes rankomis šiais laikais vėlgi neskalbiam. Jei turit kas atiduoda rūbelių, puiku.
Pirminis įnašas (vaiko kraitelis) mums atsiėjo apie 2000 Lt. Pirkomės dėvėtą bet geros firmos vežimėlį, toliau lovytė, čiužinukas, patalynės pora komplektų, pagalvytė kaldrytė, vonelė, kėdutė į auto ir n smulkmenų kurios kainuoja nedidelius pinigėlius (higienos reikmenys) bet tikrai susidaro.
Paskui dar gimdymo išlaidos, mums atsiėjo virš 1000 litų, kadangi tariausi su gydytoja.
Išvada: viskas šiais laikais kainuoja, pamatysit būsimos mamytės, kiek kainuoja elementarios slogos gydymas. Nuėjusi į vaistinę mažiau kaip 50 lt nesu mokėjusi. Taip kad paskaičiuoti yra ką, o tos kurios neskaičiuoja tai nemanau, kad planuoja. Koks čia planavimas.. Aišku pinigai taip pat neturi būti pirmoje vietoje, bet pusiausvyra kaip ir visur mano nuomone reikalinga.
Bet sutikite, dešimties tūkstančių pradiniam kraiteliui tikrai nereikia

Nesakau, kad vaikas labai mažai kainuoja, bet ir ne milijonus

Aš pati viena savo vaiką užsiauginau, nepadėjo man jo tėvelis. Ir kažkaip išgyvenau, o dabar jau kitąmet ir mokyklon eisime

Daugiausiai man kainavo vežimėlis, automobilio kėdutę pirkau kartu su juo, lovelė (čiužinuką pirkau kartu su ja). Gimdymas nekainavo nė kiek, nes gimdžiau ne LT, tad savo nuomonės šiuo klausimu išsakyti negaliu. O slogą galima gydyti ir alijošiumi, ką mes labai sėkmingai darėme

Pampers sauskelnės mums netiko, tiko pigesnės, tad čia labai didelio skausmo nejautėme. Žinoma, kuo toliau, tuo absurdiškiau LT darosi auginti vaiką, nes kainos visapusiškai išaugo, saugumo jausmas atimtas absoliučiai. Bet....viskas yra įmanoma
Siek neįmanomo, kad pasiektum maksimumą.