Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinis pasirengimas šeimos pagausėjimui

QUOTE(Vaidutia @ 2008 12 01, 08:28)

sveika ir aciu 4u.gif as mazdaug irgi paskaiciavau, kad reiktu bent 5000lt jei lietuvoje, bet kadangi as airijoje, tai man sakyciau panasios sumos, tik eurais, reiketu... plius be draudimo cia brangu butu gimdyti, tai draudimas dar butu 30euru per sav kaina... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidutia @ 2008 12 01, 11:28)
Nezinau, mums pirmasis susipirkimas atsiejo gal 5000-6000 tukst. Pirkom gerus grazius daiktus leliukui..o siaip galima ir pigiau prasisukt.. Kol maitinau pati pirmus puse metu vaikiukui iseidavo apie 300 lt (pampersai 150 lt, arbata, serveteles 30, vaistai, kosmetika leliui 30, vienas kitas rubas 100). Puses metu suma isauga. Reikia maitinimo kedutes, apie 8 men reikia naujos auto kedutes. Mums apie 7 men reikejo dar ir lovytes nes iki tol miegojo lopsiuke. Plius vaikiukas pradeda valgyt maista normalu po truputi... tai siaip mazdaug iseina 600 lt maistui ir pampiams.Rubus su batais apipirkinejam sezonui.Pvz ziemai apipirkom uz 1200lt, tai uzteks kokiem 4-5 men...Taip kad gaunasi jog prie tu 600 lt dar prisideda kokie 250-300lt rubam (bet cia del to kad ziema ir rubu daugiau...vasaros sezonu tikrai maziau reikia.gainasi kad vaikas realiai kainuoja iki 1000 lt
Zaislus daugiausia sudovanoja, nors perkam ir patys ( i kainas cia neitraukiam).
Lavinimas mokyklelese irgi individualus dalykas - neitraukiau...

Pradėjau išlaidas rašytis tik kelis mėn ir buvau tikrai nustebinta, kad vaikas kainuoja tikrai labai panašiai kaip rašo Vaidutia, apie 1000lt/ per mėn.Man atrodo nerealiai daug, ne dėl to, kad neturiu tokios sumos,o dėl to kad tikrai nesitikėjau kad tiek daug blink.gif Ypač kai viskas labai kukliai, drabužiukus perku dėvėtus iš SM (ne visus aišku, bet daug), pampersus tikrai taupiai naudojam, žaislus gaunam dovanų ir pan. Neįsivaizduoju kaip dar pigiau prasisukt. Taigi, manau 10 000lt turėt "atsargoj" tikrai reikia pradžiai... tam pirmam apsipirkimui, niekada nežinai koks nėštumas bus, galėsi sau leist geresnę priežiūrą, ir tfu-tfu-tfu, gerai jei viskas gerai, bet jei vaikutis nepilnai išnėšiuotas ar šiaip bėdelė kokia tai pinigai tikrai bus reikalingi DABAR. O dar gimdymas pas mus reikalas mokamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE([fillette] @ 2008 12 21, 00:04)
sveika ir aciu  4u.gif as mazdaug irgi paskaiciavau, kad reiktu bent 5000lt jei lietuvoje, bet kadangi as airijoje, tai man sakyciau panasios sumos, tik eurais, reiketu... plius be draudimo cia brangu butu gimdyti, tai draudimas dar butu 30euru per sav kaina...  g.gif

sorry kad ne y tema, bet norejau paklausti koki draudima turite? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bona @ 2008 11 30, 13:11)
pagalvojom šiek tiek, bet per daug neskaičiavom schmoll.gif  manau, pinigų niekad negana, vaikai visuomet daug kainuos, tačiau tai ne priežastis jų neturėti. tai neįkainojama. Davė Dievas dantis, duos ir duonos

juk niekad negali būti VISIŠKAI tikras dėl ateities. gal šiandien vaikam pinigų gana, o ryt jau invalido vežimėly ar grabe būsi

drinks_cheers.gif Visiskai pritariu sitai nuomonei! Galas ziauriai nuskambejo, bet deja taip tikrai gali but...
Atsakyti
Nuo šeimos poreikių ir galimybių priklauso: vežimą galima nusipirkti ir už 400 litų, ir už 4000 litų ir.t.t, vieniems maitinimo kėdutės užtenka medinukės apie 120 litų kainuoja, kitiems reikia chicco- virš 500 kainuoja, vieni drabužėlius drąsiai perka iš second handų, kiti purtosi nuo tos minties..

Dabar mano merginai 7,5 mėnesio, tai pampersams išleidžiu apie 120 litų, tyrelėms, košelėms 100 litų (maitinu MP)...drabužių perku retai, nes daug kas liko nuo pirmo vaiko ir doavanų daug gavome ax.gif ....žaislų irgi netrūksta ax.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gritte: 23 gruodžio 2008 - 17:39
Dar prieš pusmetį panašiai pažystamų klausinėjau, kiek čia viskas gali kainuoti, stojau mokytis, sakau, kaip čia reikės suderinti, o viena mergytė SM man labai gražiai atrašė, kad gal ir mokslus pabaigsiu iki to laiko kai pastosiu smile.gif
Kažkaip atrodė, kad kaip gi čia nepastosi, abu sveiki, viskas gerai. Kaip dauguma galvojau, kad reikia buitį susitvarkyti... Na ir kas turiu sutvarkytą buitį, turiu darbą, namus, o pastoti neišeina, dar MB susirgo ir gali būti, kad neturėsim vaikiukų. O draugė, nieko neturinti pastojo, tuoj gimdys, ir kažkaip savaime atrodo jai viskas susitvarkė, ir darbas ir namai ir t.t....
Man atrodo jei žmogus tokių dalykų klausinėja tai arba dar to vaikelio realiai dar nenori arba yra materialistas. Aš pvz tikrai nežinau kiek viskas kainuos, bet manau, kad tikrai kai reiks ir bus...
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2008 12 23, 21:50)
Dar prieš pusmetį panašiai pažystamų klausinėjau, kiek čia viskas gali kainuoti, stojau mokytis, sakau, kaip čia reikės suderinti, o viena mergytė SM man labai gražiai atrašė, kad gal ir mokslus pabaigsiu iki to laiko kai pastosiu smile.gif
Kažkaip atrodė, kad kaip gi čia nepastosi, abu sveiki, viskas gerai. Kaip dauguma galvojau, kad reikia buitį susitvarkyti... Na ir kas turiu sutvarkytą buitį, turiu darbą, namus, o pastoti neišeina, dar MB susirgo ir gali būti, kad neturėsim vaikiukų. O draugė, nieko neturinti pastojo, tuoj gimdys, ir kažkaip savaime atrodo jai viskas susitvarkė, ir darbas ir namai ir t.t....
Man atrodo jei žmogus tokių dalykų klausinėja tai arba dar to vaikelio realiai dar nenori arba yra materialistas. Aš pvz tikrai nežinau kiek viskas kainuos, bet manau, kad tikrai kai reiks ir bus...

Na, man tokie pasisakymai, kad nereikia vaiko planuoti, o bus duonos jeigu yra burna kvepia visiška neatsakomybe. Reikia pripažinti, kad gyvename ne idėjų pasaulyje, kad ne svajonėmis mintame, ir ne sapnais apsirengiame. Nepalaikau tų, kurios sako, kad negaliu turėti vaiko, nes neapkeliavau pasaulio, nenusipirkau brangiausių rūbų ir pan. Tačiau tos, kurios gimdosi vaikus neturėdamos nei gyvenamosios vietos normalios, nei pajamų, man atrodo elgiasi neatsakingai pasmerkdamos vaiką nuolat gyventi nepritekliuje. gerai, jeigu viskas susitvarko. O jeigu ne?
Sorry, gal piktai biški, bet mane nervina pasisakymai, kad kam čia planuoti - bus burna, bus ir duonos. O ypač tokiais laikais.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2008 12 24, 14:21)
Na, man tokie pasisakymai, kad nereikia vaiko planuoti, o bus duonos jeigu yra burna kvepia visiška neatsakomybe. Reikia pripažinti, kad gyvename ne idėjų pasaulyje, kad ne svajonėmis mintame, ir ne sapnais apsirengiame. Nepalaikau tų, kurios sako, kad negaliu turėti vaiko, nes neapkeliavau pasaulio, nenusipirkau brangiausių rūbų ir pan. Tačiau tos, kurios gimdosi vaikus neturėdamos nei gyvenamosios vietos normalios, nei pajamų, man atrodo elgiasi neatsakingai pasmerkdamos vaiką nuolat gyventi nepritekliuje. gerai, jeigu viskas susitvarko. O jeigu ne?
Sorry, gal piktai biški, bet mane nervina pasisakymai, kad kam čia planuoti - bus burna, bus ir duonos. O ypač tokiais laikais.

Na, matau, kad manęs nesupratai doh.gif Ne tai norėjau pasakyti. Mano nuomone planuoti reikia, tik manau, kad dažnai būna, jog finansinis planavimas užgožia natūralų. O, dėl susitvarkymo, na kiek matei vaikų tokiam nepritekliuje? Aš manau, kad nesusitvarko dažniausiai girtuokliai arba tie kurie net mokyklos nebaigę ir nieko gyvenime patys nenori veikti. Nesakau, kad dave Dievas dantis - duos ir duonos, tačiau jei kažko labai nori, tai su laiku ir pasieki. O su finansiniu užsitikrinimu, gerai, galbūt pora šiandien turi gerus darbus ir t.t., o rytoj abu gali visko netekti... Čia negali žinoti ir gyvenime niekada nėra garantijų...Aš tik norėjau papasakoti savo istoriją...
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2008 12 26, 11:54)
O su finansiniu užsitikrinimu, gerai, galbūt pora šiandien turi gerus darbus ir t.t., o rytoj abu gali visko netekti... Čia negali žinoti ir gyvenime niekada nėra garantijų...Aš tik norėjau papasakoti savo istoriją...

Būtent dėl to, kad nieko negali garantot ir reikia planuoti finansiškai. Nes netekus "gerų darbų" iš tos atsargos vaiką galėsi nors kažkiek išlaikyt, neteks taupyt ant saldainių ir pampersų, o per tą laką gal ir darbas atsiras. O dar svarbiau planuoti fininsiškai tokioje situacijoje kai nepastoji. Tyrimai, gydymai brangiai kainuoja... Nevaisingumas visada šokas, bet kai turi pinigėlių ir iš karto gali pradėt gydytis taip nors kažkiek guodžia, daug liudniau jei tau 30+, reikia kokio dirbtinio apvaisinimo, ir supranti, kad jam dar metus taupyt turėsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 27 gruodžio 2008 - 12:21
QUOTE(gritte @ 2008 12 23, 19:37)
Nuo šeimos poreikių ir galimybių priklauso: vežimą galima nusipirkti ir už 400 litų, ir už 4000 litų ir.t.t, vieniems maitinimo kėdutės užtenka medinukės apie 120 litų kainuoja, kitiems reikia chicco- virš 500 kainuoja, vieni drabužėlius drąsiai perka iš second handų, kiti purtosi nuo tos minties..

Dabar mano merginai 7,5 mėnesio, tai pampersams išleidžiu apie 120 litų, tyrelėms, košelėms 100 litų (maitinu MP)...drabužių perku retai, nes daug kas liko nuo pirmo vaiko ir doavanų daug gavome  ax.gif ....žaislų irgi netrūksta  ax.gif ...

QUOTE(popuri @ 2008 12 23, 22:50)

Noreciau sutikti su siom mintimi, kiekvienas viska planuoja pagal isgales. as ir planuoju vaiku tada kai baigsiu moxlus, turesiu gyvenama plota, iki to manau turesiu ir pakankamai gera arba siaip darba, kuris mane galetu pilnai isleisti i sias nostabias atostogas, ir negaleciau skustis. aisku, visada pinigu buvo ir bus mazai. taciau nemanau, kad butina taupyti sumas 10000lt kad jau galytum sau leisti pastoti. Pati maciau kaip sese sunu gimde, netyciukas gavosi, abu dirbo, neturejo nieko pasitaupe taciau nesiskunde, manau vaiku turi dziaugtis kada jau laikas jam ateiti o ne finasiskai planuoti. nes taip gali ir niekda nesuplanuoti, nes pinigai gali buti reikalingi, bustuj ir t.t. visada rasi kur juos padeti smile.gif
Manu protingi zmones visada turi kazkiek atsideja, jai kas netycia atsitiktu. Bet jei to ir neturi, visada gali susisukti pigiai, kaip minejo ir tie vezimeliai, maistas, drabuzeliai ar tai dar kas viska imanoma rastio ir kitokias budais, nebutina pirkti is brangaiusiu pardotuviu, kur vaikiska lovyte elemntari kainuoja daugiau nej dvigule normali lova.
Zodziu isakiau ir savo nuomone, ir su visu kitu sutinku, taciau niekda nelaukciau geresniu laiku jei noreciau sia akimirka jau supuoti savo vaikeli, nes geresniu laiku gali ir nebuti.
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2008 12 26, 11:54)
Na, matau, kad manęs nesupratai doh.gif Ne tai norėjau pasakyti. Mano nuomone planuoti reikia, tik manau, kad dažnai būna, jog finansinis planavimas užgožia natūralų. O, dėl susitvarkymo, na kiek matei vaikų tokiam nepritekliuje? Aš manau, kad nesusitvarko dažniausiai girtuokliai arba tie kurie net mokyklos nebaigę ir nieko gyvenime patys nenori veikti. Nesakau, kad dave Dievas dantis - duos ir duonos, tačiau jei kažko labai nori, tai su laiku ir pasieki. O su finansiniu užsitikrinimu, gerai, galbūt pora šiandien turi gerus darbus ir t.t., o rytoj abu gali visko netekti... Čia negali žinoti ir gyvenime niekada nėra garantijų...Aš tik norėjau papasakoti savo istoriją...

Sorry, 4u.gif susinervijau paskaičiusi kai kurių komentus - kokios užkietėjusios materialistės, jeigu vaikų nenori tol, kol neturi pinigų joms auginti.
Tikrai nesu iš tų, kurios atidėlios, kol rūmus turės. Bet pasitaupyti būtina smile.gif
Atsakyti
Na ir ash pasireikshsiu taupyt tam tikros sumos priesh nieshtuma nesiruoshiu.
Bet. Pasibaigiau moxlus, dirbu megiama darba, isigijom busta, susitvarkem, pagyvenau sau, payvenau vyrui, o dabar jau norisi ir leliuko.
Dar nesilaukiu planuojam tik ant rudens. bet jau dabar zvalgausi kainu. daiktu ko reikia.
Atsakyti