QUOTE(gritte @ 2008 12 23, 19:37)
Nuo šeimos poreikių ir galimybių priklauso: vežimą galima nusipirkti ir už 400 litų, ir už 4000 litų ir.t.t, vieniems maitinimo kėdutės užtenka medinukės apie 120 litų kainuoja, kitiems reikia chicco- virš 500 kainuoja, vieni drabužėlius drąsiai perka iš second handų, kiti purtosi nuo tos minties..
Dabar mano merginai 7,5 mėnesio, tai pampersams išleidžiu apie 120 litų, tyrelėms, košelėms 100 litų (maitinu MP)...drabužių perku retai, nes daug kas liko nuo pirmo vaiko ir doavanų daug gavome

....žaislų irgi netrūksta

...
QUOTE(popuri @ 2008 12 23, 22:50)
Dar prieš pusmetį panašiai pažystamų klausinėjau, kiek čia viskas gali kainuoti, stojau mokytis, sakau, kaip čia reikės suderinti, o viena mergytė SM man labai gražiai atrašė, kad gal ir mokslus pabaigsiu iki to laiko kai pastosiu

Kažkaip atrodė, kad kaip gi čia nepastosi, abu sveiki, viskas gerai. Kaip dauguma galvojau, kad reikia buitį susitvarkyti... Na ir kas turiu sutvarkytą buitį, turiu darbą, namus, o pastoti neišeina, dar MB susirgo ir gali būti, kad neturėsim vaikiukų. O draugė, nieko neturinti pastojo, tuoj gimdys, ir kažkaip savaime atrodo jai viskas susitvarkė, ir darbas ir namai ir t.t....
Man atrodo jei žmogus tokių dalykų klausinėja tai arba dar to vaikelio realiai dar nenori arba yra materialistas. Aš pvz tikrai nežinau kiek viskas kainuos, bet manau, kad tikrai kai reiks ir bus...
Noreciau sutikti su siom mintimi, kiekvienas viska planuoja pagal isgales. as ir planuoju vaiku tada kai baigsiu moxlus, turesiu gyvenama plota, iki to manau turesiu ir pakankamai gera arba siaip darba, kuris mane galetu pilnai isleisti i sias nostabias atostogas, ir negaleciau skustis. aisku, visada pinigu buvo ir bus mazai. taciau nemanau, kad butina taupyti sumas 10000lt kad jau galytum sau leisti pastoti. Pati maciau kaip sese sunu gimde, netyciukas gavosi, abu dirbo, neturejo nieko pasitaupe taciau nesiskunde, manau vaiku turi dziaugtis kada jau laikas jam ateiti o ne finasiskai planuoti. nes taip gali ir niekda nesuplanuoti, nes pinigai gali buti reikalingi, bustuj ir t.t. visada rasi kur juos padeti

Manu protingi zmones visada turi kazkiek atsideja, jai kas netycia atsitiktu. Bet jei to ir neturi, visada gali susisukti pigiai, kaip minejo ir tie vezimeliai, maistas, drabuzeliai ar tai dar kas viska imanoma rastio ir kitokias budais, nebutina pirkti is brangaiusiu pardotuviu, kur vaikiska lovyte elemntari kainuoja daugiau nej dvigule normali lova.
Zodziu isakiau ir savo nuomone, ir su visu kitu sutinku, taciau niekda nelaukciau geresniu laiku jei noreciau sia akimirka jau supuoti savo vaikeli, nes geresniu laiku gali ir nebuti.