Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslo darbai

QUOTE(odette @ 2009 05 27, 23:16)
prašau  mergaitės padėkit
ar darbo objektas yra darbo tema? pvz mano tema preliminarioji sutartis ikisutartiniuose santykiuose teismų praktikos dinamika
koks bus objektas - preliminatrioji sutartis?
man  visai stogas vžiuoja jau darbą turiu pristatyti

aš asmeniškai tavo darbo temoje nematau problemos. g.gif išsikėlei jau ją su probleminiais klausimais?
objektu negali būti sutartis. Sutarties ypatumai, reglamentavimas, ikisutartinių santykių reguliavimas. Kažkas panašiai. Bent jau mano manymu. Nes mums su kuolu į galvas įkalė, kad objektu gali būti reiškinys, procesas, bet tai nėra organizacija, asmuo, ar pan...

QUOTE(Muera @ 2009 05 28, 10:07)
Kokie reikalavimai yra santraukai? doh.gif  doh.gif  doh.gif  reikalavimu jai niekur nerandu

ir dar su ivadu...

santrauka yra skirta tam, kad kitas, skaitydamas nesugaištų daug laiko, bet susipažintų su darbo esme.
Pas mus yra taip:
1. nurodyta problema arba pagrindinis tikslas
2. nurodytas pagrindinis metodas problemai spręsti arba tikslams pasiekti;
3. pristatyti svarbiausi rezultatai;
4. pateiktos pagrindinės išvados.

del įvado:
mūsų darbuose jį sudaro tokio struktūra:
Temos aktualumas;
Tyrimo (darbo) problema;
Tyrimo (darbo) objektas;
Tyrimo (darbo) tikslas;
Tyrimo (darbo) uždaviniai;
Tyrimo (darbo) metodai;
Tyrimo (darbo) struktūra;
Atsakyti
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 28, 11:44)
del įvado:
mūsų darbuose jį sudaro tokio struktūra:
Temos aktualumas;
Tyrimo (darbo) problema;
Tyrimo (darbo) objektas;
Tyrimo (darbo) tikslas;
Tyrimo (darbo) uždaviniai;
Tyrimo (darbo) metodai;
Tyrimo (darbo) struktūra;

aciu uz atsakymus.. bet man dabar jau tikriausiai visai "ku ku"... objektas - tai apie ka yra tyrimas; tikslas - ka nori padaryti tuo tyrimu? o problema kas per biesas??? na mano tema "suaugusiuju prieraisumo tipo ir nuostatu i santuoka ir sutuoktini sasajos"
tai objektas bus - prieraisumo ir nuostatu sasajos? blush2.gif
tikslas - atskleisti tas sasajas
o problema?
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2009 05 28, 12:52)
aciu uz atsakymus.. bet man dabar jau tikriausiai visai "ku ku"... objektas - tai apie ka yra tyrimas; tikslas - ka nori padaryti tuo tyrimu? o problema kas per biesas??? na mano tema "suaugusiuju prieraisumo tipo ir nuostatu i santuoka ir sutuoktini sasajos"
tai objektas bus - prieraisumo ir nuostatu sasajos? blush2.gif
tikslas - atskleisti tas sasajas
o problema?

as manau kad objektas yra asmuo, jeigu tu turi info apie zmones ir ju prieraisuma prie kazko analizuoji.
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2009 05 28, 13:59)
as manau kad objektas yra asmuo, jeigu tu turi info apie zmones ir ju prieraisuma prie kazko analizuoji.

ne prie kazko, o pas mane tiriama ar saugiai prieraisus asmenys turi tokias pat nuostatas i sutuoktini ir santuoka kaip nesaugiai prieraiss, ar jos skiriasi. Na esme tai yra skirtumas tarp tu grupiu g.gif
arba miego trukumas, arba realiai nesuprantu ko tose vietose reikia doh.gif gal per anksti diplomo uzsimaniau, dar reik pasimokyt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Muera, tavo tyrimas yra KIEKYBINIS. Nes tu apklausei daug respondentų kad galėtum išvestinius skaičius daryti ir atsakyti į klausimą KIEK.
Kokybinis - tai interviu visokie, ekspertų nuomonė, kai apklausi kelis respondentus ir pagal jų nuomonę formuoji išvadas. Pagrindinis tokių tyrimų klausimas - KODĖL smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2009 05 28, 14:41)
Muera, tavo tyrimas yra KIEKYBINIS. Nes tu apklausei daug respondentų kad galėtum išvestinius skaičius daryti ir atsakyti į klausimą KIEK.
Kokybinis - tai interviu visokie, ekspertų nuomonė, kai apklausi kelis respondentus ir pagal jų nuomonę formuoji išvadas. Pagrindinis tokių tyrimų klausimas - KODĖL smile.gif

blush2.gif o siaube... ir dar tokia klaida padariau? esme supratau, o zodziai galvoje su savoka nebesusirisa doh.gif
na tiek darbo idejus gaila butu labai prasta pazymi gaut, bet matyt per daug i pabaiga viska nusitesiau... ir paskutines naktys rezultato nebeduoda blush2.gif ax.gif

einu geriau dukra pamaitint 4u.gif
Atsakyti
sakykit ką dėti į skaidres pristatinėjant ir kiek maždaug jų turi būti
Papildyta:
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 28, 11:44)
aš asmeniškai tavo darbo temoje nematau problemos.  g.gif  išsikėlei jau ją su probleminiais klausimais?
objektu negali būti sutartis. Sutarties ypatumai, reglamentavimas, ikisutartinių santykių reguliavimas. Kažkas panašiai. Bent jau mano manymu. Nes mums su kuolu į galvas įkalė, kad objektu gali būti reiškinys, procesas, bet tai nėra organizacija, asmuo, ar pan...

problema yra aš jau ją parašiau, ten viskas gerai
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2009 05 28, 11:52)
o problema?

Čia iš mano metodinių:
problema - tai teorinis arba praktinis klausimas, kurį būtina išanalizuoti ir rasti sperndimą. Iškelta problema rodo, ką ketinama tyrinėti, ko mokslas dar nežino. Patartina problemą formuluoti 3 probleminiais klausimais.

Kaip pvz. mano darbo problema: Iki šiol nėra vieningos nuomonės kaip turėtų būti vykdoma įmonės ūkinės veiklos analizė. Atsižvelgiant į tai, iškyla tokie probleminiai klausimai:
- kokias įmonės veiklos sritis tirti?
- kokią informaciją apie įmonę kaupti ir kaip ją vertinti?
- Kaip atlikti išsamią įmonės veiklos analizę?

per katedrinį sakė, kad gerai... ax.gif

QUOTE(Zuiqtis @ 2009 05 28, 12:59)

objektas negali būti asmuo. Gali būti reiškinys, procesas ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Kleo*: 28 gegužės 2009 - 14:03
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 28, 15:02)

Pritariu drinks_cheers.gif Asmuo - tai jau subjektas rolleyes.gif
Atsakyti
o kaip rašot sakinį prieš išvadas aš buvau parašius apibenrinant išanalizuotą temą ir atsižvelgiant į teismų praktiką galime daryti tokias išvadas.....

sako negerai reikia pakeisti formuluotę
Atsakyti
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 28, 14:02)

QUOTE(milabra @ 2009 05 28, 14:11)
Pritariu  drinks_cheers.gif Asmuo - tai jau subjektas  rolleyes.gif

Deja kai kurių dėstytojų nuomone - gali.
UAB „X” darbuotojai - štai kokį objektą nurodė vienas gerbiamas profesorius.
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2009 05 28, 15:31)
Deja kai kurių dėstytojų nuomone - gali.
UAB „X” darbuotojai - štai kokį objektą nurodė vienas gerbiamas profesorius.

o aš vis tiek manau, kad taip negerai... g.gif
turėtų būti gal darbuotojų santykiai, darbuotojų požiūris į kažką ar pan. nu čia pagal temą... g.gif

mūsų žinok irgi ne visi dėstytojai vadovaujasi šiomis taisyklėmis, bet užtat per gynimą gali tave sudirbti metodologiškai jei kam užklius... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(odette @ 2009 05 28, 14:14)
o kaip rašot sakinį prieš išvadas aš buvau parašius apibenrinant išanalizuotą temą ir atsižvelgiant į teismų praktiką galime daryti tokias išvadas.....

sako negerai reikia pakeisti formuluotę

nu aš vėl apie save biggrin.gif aš, tai nerašiau jokio sakinio prieš pateikiant išvadas. Tiesiog, pas mane yra 4 užvadiniai tai ir išvados, trumpos konkrečios: 1. taip ir taip; 2....; 3...; 4... va... ax.gif
Atsakyti