QUOTE(mamukas71 @ 2013 06 12, 10:49)
Taip išėjo, kad gavau dvi aktinidijas. Bėda, kad neturiu sienios, prie kurios galėčiau jas priglausti.
Gal kas turite minčių, kaip man su jomis pasielgti?
Tiesiog gal kas auginate kitaip, nei prie sienos
Jaučiu, kad turėsiu bėdos aš su jom
o kodėl jos turi augti būtinai prie sienos? jų kaip tik nerekomenduofa sodinti arti pamatų, nes tai dideli augalai ir auga ne vienus metus. Gali pažeisti pamatus, plius dar ir sienai negerai. Na nebent kokią pavėsinę turėtumėt.
O kas trukdo padaryti atramas? kaip daro vynuogėm ir panašiem augalam. Tik jau turi jos būti tvirtos. Kuolus seriausia įbetonuoti šiek tiek, kad jie nuo svorio nekryptų. anokia čia bėda? Jei tik turit kur sodinti - sklypą ir vietos jame. Tai sakyčiau - labai vertas dėmesio augalas.
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2013 06 09, 10:56)
Sveiki. Turiu klausimuka.

Turejom aktinidiju porele. Viena issalo, kita liko ir siemet pirmi metai zydi. Norejau paklausti, kuri cia aktinidija - moteriske ar vyriskis? Kazkada skaiciau aprasyma, tai pagal ziedu issidestyma lyg ir moteriske turetu buti? Bet noreciau pasitikslinti.
Ir dar norejau paklausti - ar galiu pirkti kitos rusies aktinidija, pvz. margalapi vyruka?

Ar butinai reikia pirkti tokia pacia, kad turetume uogyciu? Noreciau siemet skubiai nusipirkti, kad neprarasti dar vienu metu be reikalo...
Aciu uz ats.
Dėl klausimo kokia čia lytis - tai nežinau.
Tačiau jei jau turit dailiąją aktinidiją, tai jai į poras vyrukas margalapis netiks. Reikės tos pačios rūšies vyruko. Šito aš teiravausi Kauno botanikos sode pirkdama aktinidijas. Nes galvojau pirkti dvi skiringas moteris ir vieną vyrą. Deja - tada rinkausi dvi vienodas moteris ir joms tinkantį vyriškį
Mano vyrukas iš po žiemos irgi labai sunkiai auga...... negerai kažkas. O moterys bujoja šalia. Bandysiu aš jį padauginti, kad kitiem metam stipresnis vyras būtų šalia tokių gražių moterų