Įkraunama...
Įkraunama...

Aktinidija

Taip išėjo, kad gavau dvi aktinidijas. Bėda, kad neturiu sienios, prie kurios galėčiau jas priglausti. g.gif
Gal kas turite minčių, kaip man su jomis pasielgti?
Tiesiog gal kas auginate kitaip, nei prie sienos blink.gif
Jaučiu, kad turėsiu bėdos aš su jom sad.gif
Atsakyti
Sveikutes,turiu dvi aktinidijas .Kol dar nedidutes,nuzievinau medi-impregnavau ir leidziu augaliukam kopt aukstyn.kaip bus toliau nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 06 12, 10:49)
Taip išėjo, kad gavau dvi aktinidijas. Bėda, kad neturiu sienios, prie kurios galėčiau jas priglausti. g.gif
Gal kas turite minčių, kaip man su jomis pasielgti?
Tiesiog gal kas auginate kitaip, nei prie sienos blink.gif
Jaučiu, kad turėsiu bėdos aš su jom sad.gif

o kodėl jos turi augti būtinai prie sienos? jų kaip tik nerekomenduofa sodinti arti pamatų, nes tai dideli augalai ir auga ne vienus metus. Gali pažeisti pamatus, plius dar ir sienai negerai. Na nebent kokią pavėsinę turėtumėt.

O kas trukdo padaryti atramas? kaip daro vynuogėm ir panašiem augalam. Tik jau turi jos būti tvirtos. Kuolus seriausia įbetonuoti šiek tiek, kad jie nuo svorio nekryptų. anokia čia bėda? Jei tik turit kur sodinti - sklypą ir vietos jame. Tai sakyčiau - labai vertas dėmesio augalas.
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2013 06 09, 10:56)
Sveiki. Turiu klausimuka.  4u.gif  Turejom aktinidiju porele. Viena issalo, kita liko ir siemet pirmi metai zydi. Norejau paklausti, kuri cia aktinidija - moteriske ar vyriskis? Kazkada skaiciau aprasyma, tai pagal ziedu issidestyma lyg ir moteriske turetu buti? Bet noreciau pasitikslinti.  ax.gif

Ir dar norejau paklausti - ar galiu pirkti kitos rusies aktinidija, pvz. margalapi vyruka? biggrin.gif Ar butinai reikia pirkti tokia pacia, kad turetume uogyciu? Noreciau siemet skubiai nusipirkti, kad neprarasti dar vienu metu be reikalo...
Aciu uz ats.  4u.gif

Dėl klausimo kokia čia lytis - tai nežinau.
Tačiau jei jau turit dailiąją aktinidiją, tai jai į poras vyrukas margalapis netiks. Reikės tos pačios rūšies vyruko. Šito aš teiravausi Kauno botanikos sode pirkdama aktinidijas. Nes galvojau pirkti dvi skiringas moteris ir vieną vyrą. Deja - tada rinkausi dvi vienodas moteris ir joms tinkantį vyriškį biggrin.gif

Mano vyrukas iš po žiemos irgi labai sunkiai auga...... negerai kažkas. O moterys bujoja šalia. Bandysiu aš jį padauginti, kad kitiem metam stipresnis vyras būtų šalia tokių gražių moterų smile.gif
Atsakyti
O kaip dauginasi is sakeliu? g.gif Turiu margalapi vyruka, na grozis lapeliu.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(EURIKA @ 2013 06 12, 21:00)
O kaip dauginasi is sakeliu? g.gif Turiu margalapi vyruka, na grozis lapeliu.. wub.gif

man praeitais metais labai lengvai pasidaugino. Tiesiog paimi vieną jauną šakelę ir prilenki, aš tai prismeigiau su šakute kad užtikrinčiau būtų, apipili žemutėm ir lauki kol išleis šaknikes. Galima toj prilenkimo vietoj vos vos pažeisti žievelę ar tiesiog lapus kelis nuimi, gal šiek tiek greičiau įsišaknyja, tik persistengt nereikia gal smile.gif o paskui kai išaugino šakneles tai perkėliau į vazoną ir žiemą laikiau kolidoriuje vėsiai. Bet žiemai lapus numetė visvien. Manau laisvai tas daigelis būtų peržiemojęs ir lauko sąlygom. Gal tik apmulčiuot reiktų, nes jauni jie greičiau iššąla.
Atsakyti
Kurią iš šių aktinidijų patartumėte auginti, kuri atsparesnė šalčiui?"Jenny","Jumbo" ar "Ken's Red".Gal kas auginate tokias ir žinote ax.gif
Atsakyti
antri metai auginu ,,Kents red ''.sia ziema perziemojo puikiai thumbup.gif .
Atsakyti
user posted image stai tokia.kokybe foto nekokia blush2.gif
Papildyta:
user posted image o sitoji ziema atlaike,bet rodos pavasari per daug uzmirko-supuvo verysad.gif
Atsakyti
mes tai sodinom dvi moteriškas ir vyrą, dailiąsias. Tai vyras neišgyveno...... gal irgi išpuvo...... pavasarį sugebėjo vos vos jkelis lapelius išleist ir pamiro smile.gif bet sakė jau nupirko naują vyrą toms gražuolėms, galės kitais metais jie ten ......... blush2.gif na kad užmegztų vaisius lotuliukas.gif
Atsakyti
mano 3-metės aktinidijos (mot ir vyr) ir šią, ir praeitą, ir užpraeitą žiemą kuo puikiausiai peržiemavojo. Pasodintos ne prie sienos, o kaip ir vidury lauko, įkalti 2 stori 5x7cm kuolai impregnuoti, ant jų 4 skersiniai 2x3 cm, aukštis 1,8 m (ryškiai per mažas, bet man toje vietoje tokio pakanka), atstumas tarp kuolų apie 2 m. (irgi reikėtų didesnio), nes ir praeitais metais ir šiemet kai dėjo augti po 1,5 m ūgliai. Jau 1 kartą trumpinau. Uogytes augina ne anksčiau kaip ant antramečių, tai aš taip saikingai pagenėjau, kad būtų po vieną ūglį ant skersinio. Mot. nuo vyr. labai lengva atskirti pagal žiedus, pagal lapus ar kokias ktas dalis nelabai žinau kaip. Šiemet pirmi metai kaip uogeles augina. Laukiu, kada prinoks ir ragausiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 24 liepos 2013 - 12:53
QUOTE(zaika @ 2013 06 09, 10:56)
Sveiki. Turiu klausimuka.  4u.gif  Turejom aktinidiju porele. Viena issalo, kita liko ir siemet pirmi metai zydi. Norejau paklausti, kuri cia aktinidija - moteriske ar vyriskis?

moteriškė, pas vyruką žiedai kekėmis.
Atsakyti
na idomiai nuspręsta iš sakinio "šiemet pirmi metai žydi" .....
(turbū kažko nepastebėjau) g.gif

pas mane ir vyriškis, ir moteriškė žydėjo. Vyriškio kuokeliai nu kaip karūna.....o moteriškės kuokeliai šiaip, bet jau piestelė ohoho....... smile.gif išpampusi smile.gif...ir piestelės viršuje tokis kaip šepetukas......
čia aš apie aktinidia arguta šneku.
Atsakyti