Įkraunama...
Įkraunama...

Aktinidija

nugi netyčia sodinant viena šakelė rėmėsi į žemę ir net buvo šiek tiek pakasta. Aktinidijos sodintos buvo šiais metais. Bandžiau pakelti šakelę...... nu gi ir išttraukiau jau pusės sprindžio šaknis blink.gif tai pasiėmiau vazoną paruošiau žemę ir atkirpus nuo motininio augalo įsodinau......... nedidukas daigelis toks..... bet ką man dabar su juo reiks daryt žiemą pvz?????? doh.gif turiu tokią galimybę vėsiai laikyti iki didesnių šalnų balkone... o paskui į koridorių ištrempt..... ar tiks? nes jei sodinsiu tą augaliuką šiais metais jaučiu neišgyvens? kas bandėt?

P.S. čia man taip smailialapės pasidaugino staigiai. Matyt labai patiko žemutė jom biggrin.gif nes maišėm su savo daržo žemėm nemažus maišus durpių substrato ir krovėm biohumuso. nes mūsų sodo žemė sunkoka, tai šiek tiek palengvinom ir pagerinom.
Atsakyti
Sveikos mergaites, as turiu aktinydijas dvi, viena savidulke, o kita liko tik mergaite, berniukas per ziema kazkodel numire, bet itariu ir katino klasta mad.gif

sakykite prasau kuo tresiate aktinydijas, nes jos pas mane sunkiai kazko auga, savidulke pora vaisiuku uzmezge, bet i virsu i sakas ji kazkodel nenori augti unsure.gif
Atsakyti
aš kai pirkau aktinidijų man sakė, kad bus ir"mergaitė" ir "berniukas" auginu septynius metus, esu paragavusi tik kelis vaisius. Užaugo aukščiusia, kaip gyvatvorė. Itariu, kad čia tik mergaitės. Gal kas žinote kodėl taip yra.
Jei kas turi plianciuką vyrišką,paimčiau
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2012 07 19, 20:16)
aš kai pirkau aktinidijų  man sakė, kad bus ir"mergaitė" ir "berniukas" auginu septynius metus, esu paragavusi tik kelis vaisius. Užaugo aukščiusia, kaip gyvatvorė. Itariu, kad čia tik mergaitės. Gal kas žinote kodėl taip yra.
Jei kas turi plianciuką vyrišką,paimčiau

nematau kuriam mieste gyveni - jei Kaune tai i botanikos sodo medelyną, nes ten pigiau ir dar konsultaaciją gausit. aš jau norėjau ir vyrišką padaugint bet kolkas nėra tinkamos atžalėlės tai palauksiu dar.
Atsakyti
nusipirkau Senukuose savidulkę aktinidiją Issai. Radau ir informacijos apie .
Bet gal kas auginate būtent tokią ir galit pasidalinti įspūdžiais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2011 04 14, 09:51)
aš prieš pora metų parodoj nusipirkau vieną,apie kurią sakė,kad tipo savidulkė,kad užteks vienos ir ves.Dar ji nedidelė,bet dabar galvoju,o jeigu neves? Ar negirdėjot apie tokias? Ir kokią tada dapirkdinėt?

QUOTE(liepa5 @ 2011 04 18, 19:30)
laba, aktinidiju augintojos, mano perziemojo gerai, buvau uzdengus, nes pirma ziema, bet pirkau savidulke, sake nereik poros, ziuresiu kaip  augs.Kokio amziaus jos pradeda zydeti?

praėjo nemažai laiko, gal jau derėjo jūsų savidulkės aktinidijos? Vis galvoju, ar nereik pirkt dar vieną medelį, nors ir savidulkė g.gif
Atsakyti
Ar aktinidijos jau turi buti issprogusios?
Atsakyti
Nusipirkau šiandien mergaitę ir berniuką smile.gif Žalioj stotelėj. Ryt sodinsim smile.gif

Ale tik grįžus namo pamčiau, kad paveikslėlt uogos tokios raudonos, net violetinės g.gif

Ar kas auginat tokias?

Perskaičiau visą temą, ale info apie tai neradau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 05 10, 15:34)
Ar aktinidijos jau turi buti issprogusios?

Maniškių ir dailiųjų, ir margalapių pumpurai didžiuliai, žiedelių pumpurai irgi pažastėlėse slepiasi, bet lapelių dar nėra - tuoj "ant dienų" turėtų ir skleistis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 11, 20:43)
Maniškių ir dailiųjų, ir margalapių pumpurai didžiuliai, žiedelių pumpurai irgi pažastėlėse slepiasi, bet lapelių dar nėra - tuoj "ant dienų" turėtų ir skleistis mirksiukas.gif

aš šiandien buvau apžiūrėjau aktinidijas, tai jau ir lapeliaiišsiskleidę nedidukai. Matyt lietutis ir šilta naktis paspartino procesą biggrin.gif
Atsakyti
Maniske irgi jau su lapeliais smile.gif Kaimynu taip pat ax.gif

Mingomi butinai pasizymekite kuri mergaite o kuris berniukas wink.gif Nes jei isaltu ar dar kas nors, tai zinosi kokia reikia pirkti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 11 gegužės 2013 - 20:11
Sveiki. Turiu klausimuka. 4u.gif Turejom aktinidiju porele. Viena issalo, kita liko ir siemet pirmi metai zydi. Norejau paklausti, kuri cia aktinidija - moteriske ar vyriskis? Kazkada skaiciau aprasyma, tai pagal ziedu issidestyma lyg ir moteriske turetu buti? Bet noreciau pasitikslinti. ax.gif

user posted image

user posted image

Ir dar norejau paklausti - ar galiu pirkti kitos rusies aktinidija, pvz. margalapi vyruka? biggrin.gif Ar butinai reikia pirkti tokia pacia, kad turetume uogyciu? Noreciau siemet skubiai nusipirkti, kad neprarasti dar vienu metu be reikalo...
Aciu uz ats. 4u.gif
Atsakyti