Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos, skirtos mamoms

QUOTE(amadina @ 2009 05 03, 23:39)
O šiaip tai - kokia visuomenė, tokios ir mamos, kokios mamos - tokia ir visuomenė  unsure.gif
Užleidinėt tuos, kam sunkiau turėtų ne dėl to, kad kažkam kažkokia privilegija suteikta, o iš vidinio įsitikinimo... O čia - sveikos, jaunos koliojasi su pensininkėm  doh.gif
Ir šiaip pastebėjimas - tik kartą mačiau, kaip brovėsi ta "kuriai priklauso teisė pirmiau būt aptarnautai", žinokite, vazdelis atstumiantis  cool.gif Ne jaunos mamytės naudai

o kuo tas vaizdelis atstumiantis? tai gal padėti, o ne stebėti reikėjo, jei jau visuomenė nuo kiekvieno iš mūsų prasideda. sovietmečiu visuomet mamos su kūdikiais ar nėštukės buvo praleidžiamos be eilės. ir nei viena pensininkė nuo to nenumirė. beje ir eilės geroookai ilgesnės buvo. o dabar visiems ant visų nusispjaut. bet tikriausiai nei viena mamytė nesibrovė atsistoti prieš akivaizdžią negalią turintį žmogų. aš pati ne kartą broviausi į priekį kasose mamoms. gėda ne man, o tiems kas šias kasas ignoruoja, "nemato" užrašų, panosėj sudėtų tyrelių, o ne prezikų. jūsų žiniai, niekur Europoje, apart Pabaltijo, nereikia tokios padėties moterims eilėse stovėti. tačiau ne dėl specialių kasų, o todėl, kad žmonės gerbia motinystę ir patys, be raginimų jas praleidžia.
Atsakyti
QUOTE(uoga83 @ 2008 12 08, 17:15)
drinks_cheers.gif dziaugiuosi, kad tokiu kasu yra!
Pastebejau, kad Vilniuje pirkejai kulturingesni pasidare, i mamyciu kasas nebelenda kas be vaiku. O va, pvz Utenoje priesingai, lenda kas netingi doh.gif Gerai, kad pardavejos supratingos, praleidzia is kitos puses biggrin.gif Neuzilgo vel ten vaziuosim, nu tikiuos susinormalizavo tvarka g.gif Nwrmnd biggrin.gif

Neseniai cia kazkurioj Vilniaus maxej priejom prie mamyciu kasos- lentele guli,kad nedirba kasa ar kaip ten,, Kitos kasos pilnuteles. Chm, galvoju,, galetu gi bent viena pardaveja atsiust! Zodziu, atsisojau su mazium ant ranku ir laukiau. Tai lb greit priejo kasininke ax.gif Ale pasijutau kaip kokia vos ne didvyre, nes is kitu kasu tuoj pirkejai su vaikais perbego biggrin.gif

as ir is utenos nu niekas ten neziuri kokia kasa lenda ir tiek as 9 menesi stovejau pries kazkokes bobutes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 05 04, 01:13)
o kuo tas vaizdelis atstumiantis? tai gal padėti, o ne stebėti reikėjo, jei jau visuomenė nuo kiekvieno iš mūsų prasideda. sovietmečiu visuomet mamos su kūdikiais ar nėštukės buvo praleidžiamos be eilės. ir nei viena pensininkė nuo to nenumirė. beje ir eilės geroookai ilgesnės buvo. o dabar visiems ant visų nusispjaut. bet tikriausiai nei viena mamytė nesibrovė atsistoti prieš akivaizdžią negalią turintį žmogų. aš pati ne kartą broviausi į priekį kasose mamoms. gėda ne man, o tiems kas šias kasas ignoruoja, "nemato" užrašų, panosėj sudėtų tyrelių, o ne prezikų. jūsų žiniai, niekur Europoje, apart Pabaltijo, nereikia tokios padėties moterims eilėse stovėti. tačiau ne dėl specialių kasų, o todėl, kad žmonės gerbia motinystę ir patys, be raginimų jas praleidžia.

drinks_cheers.gif tuo labiau, kad tų kasų tik vienas ar dvi yra, tai čia išvis... Čia taip pat, kaip su tomis express kasomis, aptarnauja tik iki 7 prekių, bet kiek matau, tai žmonėms dzin kas užrašyta, braunasi ir viskas su pilnutėliais vežimais, su viltimi "o gal pavyks pralįsti"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 04 gegužės 2009 - 07:30
QUOTE(TOCAMI @ 2009 05 04, 01:13)
tačiau ne dėl specialių kasų, o todėl, kad žmonės gerbia motinystę ir patys, be raginimų jas praleidžia.

Tik jau nereikia irnesakyk.gif Uzsienieciai supranta motinu ir express kasas del to, kad jie jau "isdresiruoti". "Issidresiruos" ir musiskiai. Tik kai kuriems teks "padeti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 05 04, 00:13)

Sakykit jūs ką norit - bet šlykštu žiūrėt, kaip jauna, sveika mama su ramiu vaikų apie 3 metus braunasi siekdama kažkokių privilegijų cool.gif Ir tikrai nemačiau tikslo padėt - pati brovėsi kaip tankas, ten aplinkiniams labiau pagalba praverstų biggrin.gif
Paskutinį jūsų sakinį palaikau visom keturiom, taip ir turi būt. Bet ne priverstinai schmoll.gif Nes tokiais būdais niekada tikslo nepasieksim - ir stumdysis mamos su pensininkėms aiškindamos kuriai labiau priklauso ten stovėt unsure.gif
Atsakyti
Daug mamu daug nuomoniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amadina @ 2009 05 03, 22:39)
Kame kvailumą įžiūrėjot, gal galit paaiškint nelabai įžvalgiom ir protingom?  bigsmile.gif

o kas pagal tamstos supratima ieina i savoka "aptarnauti"? Jei kasa skirta tevams su mazais vaikais, tai gal tose kasose dirbancios kasininkes ir turetu aptarnauti juos, o ne visus is eiles, kaip manot? smile.gif Va ir *Liepa18* patvirtino, kad i kasininkes pareigas ieina eiles pareguliavimas. Jus atstumia besibraunancios mamos vaizdas, kasininkes, pagal jusu (ne)supratima eiliu reguliuoti neturi. Tai kokia iseitis? Gal nereikia mums tu kasu? g.gif

kai zmonems truksta normalios argumentacijos savo nuomonei apginti, jie beveik visuomet metasi i krastutinumus. Cia siaip mazas pastebejimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 05 04, 12:01)
o kas pagal tamstos supratima ieina i savoka "aptarnauti"? Jei kasa skirta tevams su mazais vaikais, tai gal tose kasose dirbancios kasininkes ir turetu aptarnauti juos, o ne visus is eiles, kaip manot?  smile.gif Va ir *Liepa18* patvirtino, kad i kasininkes pareigas ieina eiles pareguliavimas. Jus atstumia besibraunancios mamos vaizdas, kasininkes, pagal jusu (ne)supratima eiliu reguliuoti neturi. Tai kokia iseitis? Gal nereikia mums tu kasu?  g.gif

kai zmonems truksta normalios argumentacijos savo nuomonei apginti, jie beveik visuomet metasi i krastutinumus. Cia siaip mazas pastebejimas  rolleyes.gif

Į klausimą, išryškintą raudonai, atsakau teigiamai - taip, nereikėtų biggrin.gif
O nuomonę ir argumentus aš išsakiau labai aiškiai - jeigu jūs skaityt nemokat, pakartosiu - nematau prasmės skirti privilegijų sveikiems, darbingiems žmonėms cool.gif
O tarp "aptarnauti" ir "reguliuoti" mano manymu skirtumas didelis (keista, kad jūs to nematote), aišku, darbdaviai kasininkėms gali iškelti įvairių reikalavimų, čia jau kas be ko - šiais laikais bando išspaust iš darbuotojo kiek tik įmanoma cool.gif

Atsakyti
QUOTE(amadina @ 2009 05 04, 14:40)
Į klausimą, išryškintą raudonai, atsakau teigiamai - taip, nereikėtų  biggrin.gif
O nuomonę ir argumentus aš išsakiau labai aiškiai - jeigu jūs skaityt nemokat, pakartosiu - nematau prasmės skirti privilegijų sveikiems, darbingiems žmonėms  cool.gif
O tarp "aptarnauti" ir "reguliuoti" mano manymu skirtumas didelis (keista, kad jūs to nematote), aišku, darbdaviai kasininkėms gali iškelti įvairių reikalavimų, čia jau kas be ko - šiais laikais bando išspaust iš darbuotojo kiek tik įmanoma  cool.gif

Na aš norėčiau paprieštarauti ax.gif Nėštumas nėštumui nelygus... smile.gif Pvz. aš ir alpdavau, tiesiog aptemdavo akyse, į parduotuvę tekdavo eiti vienai, nes vyrui dažnos komadiruotės, o daugiau paprašyti pagalbos nebuvo ko...
Gimui dukrai irgi... Pirmus 7 mėn. dukrytė klykė ištysai, su tokiom dainom ir į parduotuvę reikėdavo eiti, ir eilėje stovėti, aišku taikydavau, kada mažiausiai žmonių, bet vistiek tekdavo pastovėti. Todėl tos kasos man buvo tikras išsigelbėjimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 04 gegužės 2009 - 13:51
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 05 04, 13:50)
Na aš norėčiau paprieštarauti ax.gif  Nėštumas nėštumui nelygus...  smile.gif Pvz. aš ir alpdavau, tiesiog aptemdavo akyse, į parduotuvę tekdavo eiti vienai, nes vyrui dažnos komadiruotės, o daugiau paprašyti pagalbos nebuvo ko...
Gimui dukrai irgi... Pirmus 7 mėn. dukrytė klykė ištysai, su tokiom dainom ir į parduotuvę reikėdavo eiti, ir eilėje stovėti, aišku taikydavau, kada mažiausiai žmonių, bet vistiek tekdavo pastovėti. Todėl  tos kasos man buvo tikras išsigelbėjimas biggrin.gif

Normalus žmogus normalioje visuomenėje pastebėjęs tokius atvejus - nėsčią moterį, ar žmogus išbalęs, gal blogai jaučiasi, mamą su klykiančiu vaiku, senyvo amžiaus žmogų ir pan. - praleis be jokių specialių kasų...
Bet pasikartosiu eilinį kartą - lįst sveikai, jaunai moteriai su ramiu vaiku į priekį, dėl to, kad ji privilegijuota (neaiškiu pagrindu), tai - tfu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amadina: 04 gegužės 2009 - 14:03
QUOTE(amadina @ 2009 05 04, 14:58)
Normalus žmogus normalioje visuomenėje pastebėjęs tokius atvejus - nėsčią moterį, ar žmogus išbalęs, gal blogai jaučiasi, mamą su klykiančiu vaiku, senyvo amžiaus žmogų ir pan. - praleis be jokių specialių kasų...
Bet pasikartosiu eilinį kartą - lįst sveikai, jaunai moteriai su ramiu vaiku į priekį, dėl to, kad ji privilegijuota (neaiškiu pagrindu), tai - tfu  cool.gif

Taip turėtų, bet niekam nerūpėjo... Dar ir replikų susilaukdavau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amadina @ 2009 05 04, 13:40)
O nuomonę ir argumentus aš išsakiau labai aiškiai - jeigu jūs skaityt nemokat, pakartosiu - nematau prasmės skirti privilegijų sveikiems, darbingiems žmonėms  cool.gif
O tarp "aptarnauti" ir "reguliuoti" mano manymu skirtumas didelis (keista, kad jūs to nematote), aišku, darbdaviai kasininkėms gali iškelti įvairių reikalavimų, čia jau kas be ko - šiais laikais bando išspaust iš darbuotojo kiek tik įmanoma  cool.gif

siuo atveju privilegijos skiriamos ne sveikiems darbingiems zmonems, o tevams su mazais vaikais. Sveikatos ir darbingumo lygio cia niekas nevertina. Jusu pateiktas pavyzdys, kad neva kazkokia sveika mama (pagal ka nusprendet, irgi nelabai aisku, gal is akies raineles nustatet) su ramiu vaiku brovesi i eiles prieki, yra silpna argumentacija, kad tokiu kasu nereikia.

man tai keista, kad jus niekaip negalit susieti eiles pareguliavimo prie kasos su pirkeju aptarnavimu smile.gif

QUOTE(amadina @ 2009 05 04, 13:58)
Bet pasikartosiu eilinį kartą - lįst sveikai, jaunai moteriai su ramiu vaiku į priekį, dėl to, kad ji privilegijuota (neaiškiu pagrindu), tai - tfu  cool.gif

tai kokioje visuomeneje mes gyvenam? wink.gif
Atsakyti