Įkraunama...
Įkraunama...

Australų aviganiai

Sveikinu įsigijus naują šeimos narį!!! 4u.gif
Man australai irgi yra labai labai prie širdies, bet kadangi pati turiu pilnus namus kitokių šunų, tai įtaisiau australiukę draugei- ji irgi užsikrėtė australomanija.. biggrin.gif
Kokio amžiaus jūsų šuniukas? Kokios spalvos? Jei gerai supratau, tai- patinėlis? Gal jau nuotraukų pasidarėt- parodykit visiems.
Dėl š... , tai kantrybės jums... Paguoda tik tokia, kad šuniukai greičiau išmoksta pakentėt, negu vaikai... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinu su mažyliu 4u.gif

O šuns šokinėjimas ant žmogaus ir veržimasis pirmam pro duris/vartelius - dominavimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2009 06 01, 13:58)
O šuns šokinėjimas ant žmogaus ir veržimasis pirmam pro duris/vartelius - dominavimas wink.gif

Nekapstykit taip giliai mirksiukas.gif . Dominavimo problemos prasideda paauglystėje, o jei šuniukas mažas- tai taip jis tiesiog susipažįsta su pasauliu. ax.gif Tas šokinėjimas ant žmogaus- noras atkreipti dėmesį. Ir nuo to reikia pamažu atpratinti- kol šunelis mažas- be piktumų, barimų ir t.t. Tiesiog pasilenkit, pritūpkit patys ir glostykite, girkite, džiaukitės prilaikydami, kad nešokinėtų. Vėliau galima pabandyti užminti ant užpakalinių kojų, bet man tai niekada nepavyko... lotuliukas.gif Geriau veikia staigiai atkištas kelienis ir nedidelis smūgis į krūtinę... ax.gif
Atsakyti
Musiskis tai laksto ir laksto.Visalaika nori zaisti biggrin.gif
Atsakyti
Maniskis panasus i KaRiNooTeA suniuka. Bus tikriausiai is to paties veislyno. Labai visko nesuspeju. Tad nuotraukytes bus kai pati apsiprasiu ir suniukas su mumis apsipras.
Dabar mazai zaidzia ir savo gamtinius reikalus taip pat yra sumaises vietas. Tuštinasi ir šlapinasi tik namuose ant grindu, o isnesus i lauka nea. verysad.gif
Bandysiu apribot judejima kad galeciau stebet ir kai pastebesiu darant paleisiu is purkstuko, o lauke teks girti. Nors labai spausti dar nenoriu. Nelabai suniukas reaguoja i balso tona (pagirima ir barima) yra kupinas streso iesko mamos, broliu ir seseru.

Del sokinejimo ir varteliu tai ismokti iprociai. Cia nieko blogo ten veislyne juos cackino vaikai smile.gif, o varteliai tai matyt jam su voljeru asocijuojasi. Suo man tikrai pasirode nedominuojantis. Priejus man parode nuolankuma (atsigule ant nugaros).

Tai va tokie pirmieji vargai ir ispudziai. Tikiuosi toliau bus tik geriau.
Atsakyti
paggy_bundy,pirmas dienas musu taip pat stresavo,taciau gan greit apsiprato smile.gif
Atsakyti
Nepaprastai intelektualus suo. smile.gif
Daviau jam tris dienas apsiprasti su gamtiniais reikalais, o sis pratiskai per diena padare pazanga. Vakar nors ir kiek buvau lauke sugebejo tik viena balute padaryt lauke o visa kita ant grindu, o siandien dvi balutes ant grindu o visa kita jau lauke. thumbup.gif Manau kelios dienos ir jau prie duru stoves kai spirs reikalas. thumbup.gif O blin buvau issigandus. doh.gif

Gal kas galit parodyt jau suaugusius aviganius?
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 06 02, 21:52)
Gal kas galit parodyt jau suaugusius aviganius?

Nepaprasto grožio šunys, ypač mėlyno marmuro (blue merle)... bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

O paprasčiausia pamatyti daug australų vienoje vietoje- stebuklingasis google:
http://images.google...q...mp;aq=f&oq=
Atsakyti
paggy_bundy, o koks vardas suniuko? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KaRiNooTeA @ 2009 06 03, 18:35)
paggy_bundy, o koks vardas suniuko? rolleyes.gif

as vargu galvojime nesu megeja tai palikom dokumentini varda "Aikas". Man kartais nuskamba kaip "vaikas" lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip sie sunys prisitaiko prie aplinkos? Jau kelios dienos ir mes niekaip nepamilstam buti lauke. Vis grizta prie namu duru. Kambari suniukas labai zaidzia, o lauke nepriverciu ne pavizgint uodegos. Ar tai bailumas, ar tiesiog jie sunkiau prisitaiko prie naujos erdves ir aplinkos. Tikiuosi isaugsim, bet siaip kiek esu auginus sunu tai vis verzte verzdavosi i lauka.
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 06 04, 22:04)
Kaip sie sunys prisitaiko prie aplinkos? Jau kelios dienos ir mes niekaip nepamilstam buti lauke. Vis grizta prie namu duru. Kambari suniukas labai zaidzia, o lauke nepriverciu ne pavizgint uodegos. Ar tai bailumas, ar tiesiog jie sunkiau prisitaiko prie naujos erdves ir aplinkos. Tikiuosi isaugsim, bet siaip kiek esu auginus sunu tai vis verzte verzdavosi i lauka.

o jus bunat kartu su suniuku tuo metu lauke, ar ismetat ji tenais ir norit kad jis atgal i namus nelistu? gi aviganis suo skirtas dirbti ir bendrauti, aisku kad versis namo, as tik dziaugciaus toki suni turedama, kuris nori bendravimo o ne uziima pats su savim lauke vienas.
Jei norit agility tai super geras nors bendraut, ar - suo reikalingas bus tik tam tikromis minutemis.
Atsakyti