Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

QUOTE(kristinita @ 2008 12 02, 20:10)
aš tai įžvelgiu per didelį mamų pasitikėjimą savimi ir tiek... blink.gif kaip šiandien daktarės užklausiau, kaip dėl virkštelės-ar yra galimybė nustatyt ją...tai atsakė, kad kita kart ir kelis kartus apsivijusi virkštelė gali būti sėkmingai ranka nuimama, o kai kada vienintelis apsivijimas-ir tu po skalpeliu blink.gif o apsivijimas sakė ne toks jau retas reiškinys...žodžiu kaip tada namie?na nebent operacinė už sienos g.gif

Skaiciau, kad Jurga Svediene tokiu atveju turejo, kasd ir kelis kartus apsivijusia. Ir sekmingai istraukdavo. Bet vis tiek manau, sekmes reikalas, ne daugiau. Galetu is tikrjuju tokioms egzotems kazkas padaryti paslauga, reanimobilis po trobos langais. Tada as buciau tik uz gimdyma namuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 12 02, 20:13)
Jei pribuvėja tikrai kompetetinga, tai elgtųsi lygiai taip pat, kaip ir akušerė ligoninėj.
Mano vienam vaikiukui buvo apsivijus  verysad.gif Ačiū akušerei, kad viskas baigėsi super.

tai net ir namie cezarį jau daro? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 12 02, 18:54)
ir tikrai galiu tvirtint, kad viskas priklauso nuo pačios mamos nusiteikimo. Ir nepulkit kaltint visokiom ezoterikom etc, tačiau jei visą nėštumą mama įsikalinėja sau į galvą, kad beprotiškai skaudės, tai ir nesugebės gimdymo metu adekvačiai vertinti savo pojūčių. Aš asmeniškai ir pirmo, ir antro nėštumo metu buvau garantuota, kad viskas bus super- ir gimdymas lengvas, ir pieno upės tekės. Taip ir buvo  smile.gif Todėl ir dabar, laukdama jau trečio leliuko, savo nusiteikimo nekeičiu.

drinks_cheers.gif as irgi pirmo nestumo metu buvau isitikinusi, kad saremiai bus neskausmingi, kad manes nekirps ir neplysiu. Taip ir buvo. Tokio paties scenarijaus tikiuosi ir dabar, todel gimdymo visai nebijau, bet vis tiek gimdysiu GN tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 02, 20:15)

Sako,kad ne, kad kazkaip be jo istraukia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 02, 19:15)

taigi kad virkštelė apsivijus net echoskopas dažnai neparodo. Pasimato tik tada, kai galvytė užgimsta mirksiukas.gif O tada nuima ją, ir vaikiuką sėkmingai ištraukia.
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 12 02, 20:16)
taigi kad virkštelė apsivijus net echoskopas dažnai neparodo. Pasimato tik tada, kai galvytė užgimsta  mirksiukas.gif O tada nuima ją, ir vaikiuką sėkmingai ištraukia.

Ne visada sėkmingai blink.gif Butu visada sėkmingai CP niekas nedarytu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 02, 19:23)
Ne visada sėkmingai  blink.gif  Butu visada sėkmingai CP niekas nedarytu verysad.gif

na tai jei gimdymo metu krenta vaikiuko tonai, tada cezarį ir daro skubiai.
Maniškiam tonai nekrito, viskas buvo gerai. Tai ir pamatė, kad apsivijus tik tada, kai užgimė galvytė. Beje, man pačiai net 3 kartus buvo apsivijus- turbūt tokia daužta ir gavausi cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamela: 02 gruodžio 2008 - 19:25
QUOTE(emilka @ 2008 12 02, 19:23)
Ne visada sėkmingai  blink.gif  Butu visada sėkmingai CP niekas nedarytu verysad.gif

gali buti virkstele labai trumpa ir jei ji apsivija aplink kakliuka vaikui, tada gimdymas labai rizikingas
Atsakyti
QUOTE(Kituliux @ 2008 12 02, 19:27)
gali buti virkstele labai trumpa ir jei ji apsivija aplink kakliuka vaikui, tada gimdymas labai rizikingas

ir tada staigiai krenta vaiko tonai.
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 12 02, 19:31)
ir tada staigiai krenta vaiko tonai.

jei gimdai GN, tai viska suprantu - pajungtas aparatas fiksuoja vaiko sirdies tonus. Tik man idomu, kaip tuos tonus matuoja, jei gimdai namuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kituliux @ 2008 12 02, 19:36)
jei gimdai GN, tai viska suprantu - pajungtas aparatas fiksuoja vaiko sirdies tonus. Tik man idomu, kaip tuos tonus matuoja, jei gimdai namuose  g.gif

o gal kokį pribuvėja turi?
Juk laisvai galima nusipirkt kažkokį širdelei klausyt. Kainuoja regis apie 200 Lt. Mačiau neseniai reklamuojamą.
Atsakyti
QUOTE(Kituliux @ 2008 12 02, 20:36)
jei gimdai GN, tai viska suprantu - pajungtas aparatas fiksuoja vaiko sirdies tonus. Tik man idomu, kaip tuos tonus matuoja, jei gimdai namuose  g.gif

Na kaip Jus nesuprantate? Tan Smyriui ir Snyriui meldziasi, o jis jau ten matuoja lotuliukas.gif
Atsakyti