Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

Is medicus.lt

Vaisiaus hipoksija – t.y. patologinė būklė, kai į vaisiaus kraujo apytaką patenka mažai deguonies ar jos visai nepatenka. 1-oje vietoje – mirties priežastis. Dažniausia naujagimių sergamumo priežastis. T.p. dažniausia naujagimių mirtingumo priežastis. Dėl jos vystosi patologinis cerebrinis paralyžius, kuris sudaro 20-40% naujaginių neurologinės patologijos.

Priežastys nėštumo metu:

motinos ligos (chroninė arterinė hipertenzija, CD, inkstų ligos, plaučių ligos, ūmi anemija, ūmus apsinuodijimas, skydliaukės patologija, preeklampsija, eklampsija, rūkymas, narkotikai, alkoholis)

užsitęsias nėštumas

placentos funkcijos nepakankamumas

ir kt.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 08, 20:14)
jusu vaikiukui pasiseke. Bet kitos tokios laimingos mamos nebuna. as ne medike, bet, manau, kas nors paaiskins mediciniskai, geriau uz mane, kuo rizikuojama, kai vandenys jau virsta i zalia zele.

Man tai idomu, ar imanoma nustatyti vandenu spalva, ju neprakirpus g.gif
O del tos sekmes.. As manau, kad mano laikas gimdyti buvo veliau nei apskaiciavo gyd., vaikutis nebuvo pernesiotas tik va tie vandenukai priekiniai zali..
Beje, kai jau paguldo stebejimui, tai dar ir "darbo" duoda: skaiciuoti kiek skysciu isgeri, kiek issisioji, skaiciuoji judesius tris kartus per diena, taip pat tris kartus per diena uzrasineja toniukus.. Kazin, ar imanoma ka praleist.
Atsakyti
jus uzdavete gera klausima. vel reik mediku smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 19:27)
Man tai idomu, ar imanoma nustatyti vandenu spalva, ju neprakirpus  g.gif
O del tos sekmes.. As manau, kad mano laikas gimdyti buvo veliau nei apskaiciavo gyd., vaikutis nebuvo pernesiotas tik va tie vandenukai priekiniai zali..
Beje, kai jau paguldo stebejimui, tai dar ir "darbo" duoda: skaiciuoti kiek skysciu isgeri, kiek issisioji, skaiciuoji judesius tris kartus per diena, taip pat tris kartus per diena uzrasineja toniukus.. Kazin, ar imanoma ka praleist.

Įmanoma, amnioskopijos pagalba. Bet gana netikslu ir reikia tam tikrų sąlygų.
Atsakyti
aciu, Dange 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 08, 20:19)
Jura_j, pamatę žalius vandenis gydytojai ne šiaip sau intensyvina gimdymo eigą, nes žalia spalva nepatinka  bigsmile.gif Vandenų pažaliavimas reiškia, kad vaisius ima tuštintis mekonijum ir tai yra vienas iš gresiančios hipoksijos požymių. Situaciją vertinate iš savo pozityvios patirties taško.Pagalvokim, jei rezultatas- sveikas vaikas ir mama, būtų kitoks  mirksiukas.gif Tada bet kuri moteriškė forume: medikė, ekonomistė,mokytoja ir tt r pan būtų jautusi pareigą parašyti "Kodėl tie idiotai nieko nedarė, taigi matė, kad vandenys žali...."  doh.gif

Klausima, kaip nustatyti vandenu spalva as jau uzdaviau 4u.gif
Kiekvienas atvejis individulus, aprasyti neturint medicininiu ziniu yra sudetinga, o ir turint - kitiems gali buti nesuprantama biggrin.gif Mano atveju, kaip supratau is gyd., kai priekiniai vandenys buna zali, tai dar lyg ir nieko blink.gif gal ji tik norejo mane nuraminti, kad nestresuociau.. Na, nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 19:42)
Klausima, kaip nustatyti vandenu spalva as jau uzdaviau  4u.gif
Kiekvienas atvejis individulus, aprasyti neturint medicininiu ziniu yra sudetinga, o ir turint - kitiems gali buti nesuprantama  biggrin.gif Mano atveju, kaip supratau is gyd., kai priekiniai vandenys buna zali, tai dar lyg ir nieko  blink.gif  gal ji tik norejo mane nuraminti, kad nestresuociau.. Na, nezinau.

Jūs teisi,situacijos individualios, reikšmės turi ir vandenų spalva, konsistencija, kiekis, taip pat ir duomenys iš kitų tyrimo metodų:echoskopijos, kardiotokogramos. Tiesiog bandau pasakyti, kad lengiausia užduotis spręsti tuomet, kai žinai atsakymą(rezultatą) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 20:27)

Net citatos nesinori kartot ir eterio terst. doh.gif Kokie "priekiniai vandenys zali"? Ar bent suvokiat, kokia nesamone pasaket?

Kas yra zali vandenys? Tai vaikas prikakoja i vandenis, tiesiai kalbant. Tie zali kakai- tai mekonijus. Kokie dar "priekiniai vandenys zali"- kas cia per terminologija.

Kai vaisiui truksta deguonies, tai i tai reaguoja jo organizmas. Dabar neatsakau uz autentiskuma, bet pabandusiu atpasakoti zaliu vandenu mechanizma, apie kuri man pasakojo mano gydytoja. Reakcija tokia, kad deguonis taupomas smegenu funkcijai palaikyti, smegenys irgi prisitaiko prie to, ju veikla prislopinama. Bet tuo paciu kazkas ten zarnyne atsipalaiduoja, todel issikiria mekonijus. Kuri laika vaikas gali taip isgyventi, bet kuo vandenys zalesni, reiskia, tuo ilgiau jam teko gyventi su deguonies stygiumi. Tai hipoksija, apie kuria cia jau rase. Smegenys ilgos hopoksijos neatlaiko ir prasideda negriztami procesai, deja.

Kodel klausiau savo gydytojos to? Visi mano vaikai nesioti kiek ilgiau. Pirmi du po 10 dienu uzsisedejo, sulaukiau naturalios pradzios (echoskopavo placenta, vandenis, viskas buvo gerai) ir gimdziau (viena naturalistiskai del savo nezinojimo- mamocki, kosmaras, kurio niekam nelinkeciau, kita- su epiduru- svente, linkiu savo dukrom tokiu gimdymu). Kai trecias uztempe 5 dienas, nuejau pas gydytoja ir labai prasiau jos pagreitinimo. Ji delse, bet mano nerimas buvo didesnis. Kiekvienas gimdymas- tai didele rizika. Ir ypac baisu, kad nesumauti visko vaikui. Devynis menesius atnesioji, jokiu persitempimu, sveikas gyvenimo budas, planai ir svajones, ir neduokdie uzdelst, neduokdie hipoksijos, vaiko traumos... Tai ir ieskai saugiausios pradzios VAIKUI, o pati sau esi dzin, kad tik vaikui viskas gerai... Buvau du kartus laimingai "praplaukus", nenorejau ne menkiausios rizikos vaikui. Tuolab pati esu sakaliukas, vaikai po 4 kilus 56-57 cm. blink.gif Taigi, as esu ta, kuri itikino savo gydytoja ir dar keleta kitu (kurie mane bande atkalbeti) skatinti mano gimdyma. Na, naturalistes, uzmetykit akmenais daba. tongue.gif

Pagimdziau ta pacia diena. Trecias-irgi sveikutis. ACIU DIEVUI.

Kaip Svetima kazkada gerai parase- gimdymas- tai procesas, kuri atlikai ir reikia pamirsti. tongue.gif Esme- ta procedura isgyvene sveiki kudikis ir mama.
Atsakyti
norejau pasisakyti apie naturalu gimdyma. Nzn kaip anksciau, bet db akuseres pataria epidura, aisku ne tos senikes kurios simta metu dirba blink.gif daug esu skaicius komentaru, kad epidura paveikia vaikuti ir jis gimsta apsnudes, bet ar tai yra blogai? Ar zinojot, kad skausmas kuri patiria mamyte jausdama saremius leliukui ivaro daug didesni soka nei bet kokie nuskausminamieji, juk sakoma kaip mamyte jaucias taip ir vaikutis pilvelyje. Epidura palengvina pati gimdyma tik tiek, kad mamyte buna pailsejusi ir pasiruosusi gimdymui, o kai kartais kitos naturaliai kencia po 10 val skausmus ir per gimdyma nebelieka jegu vaukuti isstumt. Ar tikrai tas naturallumas geriausias vaikuciui? Ar cia tik mamyciu isitikinimas ir noras vaidinti didvyres? As aisku niekam nekisu savo nuomones blush2.gif
Atsakyti
Gi rasiau rasiau ta paklode, bet uzmirsau parasyti, kad kai prasiau skatint gimdyma, tai gydytoja man garantavo- vandenys dar ne zali. O as klausiau- ar tiesa, kad su kiekviena uzdelsimo diena zaliu vandenu rizika dideja? Sake, is esmes taip, bet... Stop, "bet" manes nebedomina. Vaikas sveikas ir pilnai isnesiotas, gimdom ir nelaukiam. Nes, kaip sake kita mano pazistama gydytoja, kai veliau su ja kalbejom apie zaliu vandenu gresmes, "kas laukia, tas ir sulaukia"...Zodziu, ne visada "gamta" zino geriau, kada vaikas turi gimti. Kartais reikia procesa pakontroliuot. Svarbiausia- rezultatas. smile.gif
Atsakyti
Alfa, "priekiniais vandenimis" kursuose vadino tuos vandenis, kurie yra prie vaiko galvutes, na nemoku as paaiskint, bet mums ten paveiksliuku visokiu rode, kur jie yra biggrin.gif . Taip pat pasakojo ir apie "soninius vandenis".. Cia matyt, dange galetu paprotint, ar toks vandenu skirstymas yra, gal tai sugalvota specialiai "dlia asobeno tupych", bet man asmeniskai tai netrukde gimdyt tongue.gif

Jus pasirinkote kaip manete geriausia Jusu vaikui. Tos kurios renkasi naturalu gimdyma (kuris cia is visu pusiu narstomas) irgi mano taip pat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 21:55)
Alfa, "priekiniais vandenimis" kursuose vadino tuos vandenis, kurie yra  prie vaiko galvutes, na nemoku as paaiskint, bet mums ten paveiksliuku visokiu rode, kur jie yra biggrin.gif .

Butent. Raset- Zali priekiniai vandenys. Tai paaiskinkit Jus man, jei vaikas normalioj padety- uzpakaliu i virsu, prikakoja mekonijaus i vandenis, kaip cia gaunasi- tas mekonijus nukeliauja iki vaiko galvytes, saugiai uzeina uz jos? Cia kazikokie slapti tuneliai mekonijui praplaukti pilve buna ar kaip? Visi vandenys ne zali, o vat "priekiniai vandenys zali". Tai yra absurdas, nemanot?
Atsakyti