Dange, as cia truputi kitaip paversiu
Tai kam gimdyt rajono ligonineje, jeigu extra atveju veztu i viena is didziuju miestu klininku???

QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 11:36)
Dange, as cia truputi kitaip paversiu
Tai kam gimdyt rajono ligonineje, jeigu extra atveju veztu i viena is didziuju miestu klininku???

Kodėl

QUOTE(dange @ 2008 12 08, 12:43)
Kodėl
CP atliekamas ne tik didžiosiose klinikose, absoliuti dauguma extra pagalbos mamai ir naujagimiui taip pat, išskyrus atvejus, kai reikalinga trečio lygio perinatalinė pagalba(neišnešiotumas, sunki įgimta patologija ir pan.)

Na, as tuos atvejus ir turejau minty. Sutinku, ju nebuna daug, BET saugumo atzvilgiu paskutine "stotele" bus didziosios klinikos.
Ka norejau pasakyt.. Kad ir kur prasides gimdymas, jis GALI baigtis tame galutiniame taske, ar tai bus pribuvejos, ar mediko klaida, ar nezinau kas.. Na, nedaryciau tokios isvados: "gimdymas namie - ligonine = blogis", "gimdymas ligonineje - kita ligonine = geris. Sunkiai man siandien galva dirba, nezinau, ar aiskiai issireiskiau.
QUOTE(Natuke @ 2008 12 08, 11:58)
Ir dar vienas dalykas. Aš taip pat nemiegstu mistikų ir mistifikacijų. Apie natūralų gimdymą sužinojau iš pakankamai patikimų knygų ir rašytojų, apie Jurgą daug girdėjau, bet jos net nemačiau. Manę kaip krikčionę atstumia jos propaguojami ritualai ir rytų religijų papračiai.
Man Natuke patinka. Vat cia- blaivi galva. Visiskai sutinku- jei skausmas ne prota temdantis, jei moteris nori ir gali ta skausma patirti, tai ir nereikia jokiu nuskausminimu. Ka Natuke ir padare. Tik jei kazkas pagimdo skausmuose ir del to kaifuoja, nereikia visu kitu versti tame kaifo ieskoti.
O tos visos mistifikacijos atrodo kiek juokingai.
Del Gluosnio pasiskalidymo apie Dauno liga (beje, pritariant Ragnez, jei gerai suopratau viena jos posta), tai man irgi nuskambejo gasdinanciai- gyvenimas atlygina uz tokius pasisklaidymus.

Jura j, jei zinai, kad vaikas ziema neturi kailiniu, tai jam net seno paltuko nededi? Ir apskritai- nuogu uzpakaliu i lauka leidi?
QUOTE(alfa159 @ 2008 12 08, 14:31)
Jura j, jei zinai, kad vaikas ziema neturi kailiniu, tai jam net seno paltuko nededi? Ir apskritai- nuogu uzpakaliu i lauka leidi?
Uoj alfa, konkreciau, siandien su skaitymu tarp eiluciu, o ir paciose eilutese ne kas..

QUOTE(alfa159 @ 2008 12 08, 14:31)
Man Natuke patinka. Vat cia- blaivi galva. Visiskai sutinku- jei skausmas ne prota temdantis, jei moteris nori ir gali ta skausma patirti, tai ir nereikia jokiu nuskausminimu. Ka Natuke ir padare. Tik jei kazkas pagimdo skausmuose ir del to kaifuoja, nereikia visu kitu versti tame kaifo ieskoti.
Del Gluosnio pasiskalidymo apie Dauno liga (beje, pritariant Ragnez, jei gerai suopratau viena jos posta), tai man irgi nuskambejo gasdinanciai- gyvenimas atlygina uz tokius pasisklaidymus.
O turint omeny, kad mes nejaunejam, tai ir realus pagrindas to su kiekvienais metais mums tik dideja...

va kaip...paliginus su mano poziuriu, kitu mamu poziuris i naturalu gimdyma jau nebeatrodo toks baisus ir nesuprantamas

ir kas mane bande apkaltinti mistifikacijomis, jei pati mistifikuojate - "tai man irgi nuskambejo gasdinanciai- gyvenimas atlygina uz tokius pasisklaidymus."

QUOTE(Raideles @ 2008 12 08, 00:25)
1. Netgi toks, koks jis šiandien yra - nėra vienalytė sąvoka. Gimdanti Varėnos miškuose ir gimdanti Vilniuje ar Kaune, kur iki ligoninės 5 min. kelio - yra didelis skirtumas. Todėl už visus naminius gimdymus Lietuvoje negaliu atsakyti. Taip pat ir pribuvėjų kvalifikacija skirtinga.
Na 5 min. tai tiktai įsėsti į mašiną. Jei dar papuoli į kamščius, kaip pati sakėt gimdymas Vilniuje... tai gali užtrukti ir ilgiau nei atvažiuoti iš Varėnos miškų...Jūs turbūt irgi iš tų kur ištraukėt laimingą loterijos bilietą, nes taip kalbat. Kodėl nepasisako tos, kurias ir jų vaikučius vos spėjo išgelbėti?
Jei mama atvežama tokios būklės, kad atrodo, kad "toje vietoje" buvo susprogdinta bomba, vaikas reanimuojamas. Gerai, tarkim ji gimdė be pribuvėjos, padėjo vyras, ir jie visiškai neišmanė ką daro. Bet kai mano draugės vaiką gelbėjo, kuriam buvo užlaužta galvytė, na negerai pasisukusi ir niekaip negalėjo jis išlysti. Ir jau namie buvo pasibaigę visi sąrėmiai ir stangos, gimdymo veikla sustojusi, tik tada pribuvėja sakė, kad geriau važiuoti į ligoninę. Ir įsivaizduokit kaip tai varšei gimdyvei visai kruvinai, šlapiai,skaudančiai, išsekusiai po gimdymo dar rengtis, lipti laiptais, sėstis į mašiną ir važiuoti į ligoninę....ir dar su tokiom mintim, ar kūdikis sveikas, ar GYVAS???Manau, kad tos 5 minėtos Raideles minutės gimdyvei virsta visa amžinybe ir nežinia kaip per tas penkias minutes pasisuks ta rusiška ruletė...o gydytojai, nežinantys situacijos, per kelias minutes turi įvertiti padėtį ir priimti sprendimą.

Ir ta pribuvėjų komanda - -viena ne medikė, nors ir su gražiausiais ketinimais, kita akušerė ,visiškai nedirbusi pagal profesiją, vienintelė Banga - -ar turi ji būtiną įrangą, tarkim reanimavimo

QUOTE(Jura_j @ 2008 12 08, 12:47)
Na, as tuos atvejus ir turejau minty. Sutinku, ju nebuna daug, BET saugumo atzvilgiu paskutine "stotele" bus didziosios klinikos.
Ka norejau pasakyt.. Kad ir kur prasides gimdymas, jis GALI baigtis tame galutiniame taske, ar tai bus pribuvejos, ar mediko klaida, ar nezinau kas.. Na, nedaryciau tokios isvados: "gimdymas namie - ligonine = blogis", "gimdymas ligonineje - kita ligonine = geris. Sunkiai man siandien galva dirba, nezinau, ar aiskiai issireiskiau.
Jei kalbam būtent apie šiuos atvejus, tai neišnešiotų naujagimių gimdymas namuose neįeina net į didžiausių naminių gimdymų šalininkių planus. Jei kalbam apie sunkią įgimtą patologiją(širdies ydos, kitos sklaidos ydos), tai net rajono ligoninė, kurioje priimami gimdymai, turi neonatologą, sugebantį reanimuoti, intubuoti, tp turi jei ir ne patį naujausią ir tobuliausią, tai bent kažkokį dirbtinio kvėpavimo apartą, ty sąlygas, leidžiančias stabilizuoti gimdyvės ar naujagimio būklę ir esant reikalui, paruošti perkėlimui į labiau specializuotą stacionarą.Aš labai tikiuosi, kad kažkas iš oponenčių parašys, kad pribuvėjos yra pakankamai įvaldžiusios ir nuolat atnaujina naujagimio ir suaugusiojo(gimdyvės) reanimacijos įgūdžius(labai nuoširdžiai tikiuosi....).
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 08, 14:45)
va kaip...paliginus su mano poziuriu, kitu mamu poziuris i naturalu gimdyma jau nebeatrodo toks baisus ir nesuprantamas
net kazka artimo Natukes ir Ragnez postuose atradote
ir kas mane bande apkaltinti mistifikacijomis, jei pati mistifikuojate - "tai man irgi nuskambejo gasdinanciai- gyvenimas atlygina uz tokius pasisklaidymus."

Jei paskaitytum, ka rasau, o ne tik pati taukstum, tai butum pastebejus, kad Natukes poziuris man suprantamiausias is "anos barikadu puses"- gimdyti saugiai ligonineje, taciau maximaliai naturaliai, nes taip ji nori ir gali tai iskesti. Prasau, ko gi ne. Tikrai nesu uz prievartini epidura visoms.

Ragnez- nu ka as zinau... Ragnez pazistu (gal per drasus zodis) n metu, bet ji dabar patapo kazkokia keista. Nekomentuosiu.

O del mistifikacijos- po 35 m. visoms mums Dauno tikimybe ima smarkiai dideti. Todel geriausia nescioms ir planuojancioms palinket sveiku vaiku, o ne sklaidytis savo nekaltumu ir kituose nebutos kaltes ieskoti.
Perskaiciau gimdymo istorija:
http://www.supermama...howtopic=384576
Ar tai toks turetu buti siuolaikinis naturalus gimdymas?.. Lyg ir reiketu mamyte pasveikinti sulaukus dukreles, bet as kazkodel noreciau tik pareiksti uzuojauta.
http://www.supermama...howtopic=384576
Ar tai toks turetu buti siuolaikinis naturalus gimdymas?.. Lyg ir reiketu mamyte pasveikinti sulaukus dukreles, bet as kazkodel noreciau tik pareiksti uzuojauta.
tikriausiai kazkas sakytu, kad reikejo megautis skausmu.
o siaip tai kankyne...
o siaip tai kankyne...
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 08, 18:31)
Mane labiausiai suglumino mediku elgesys - bereikalingas gimdymo pradzios skatinimas. Vien todel, kad ilgasis savaitgalis priesaky?