Mano abu tevai buvo karjeristai, dirbo labai daug, buvau laimingiausias vaikas pasaulyje ir esu laimingas suauges zmogus, kuris protu suvokia, kad turejo pilnaverte vaikyste. Man pavydejo visi draugai, cugais verzdavosi musu namus. Tiesa, laiko kartu praleisdavome nelabai daug, bet iki siolei suauge anu laiku draugai juos atsimena, o as toje atmosferoje gyvenau. Tad nereikia jau taip gailetis to ko neesate patyre. Cia priklauso nuo zmoniu-tevu.
Gaila, nera galimybes ziureti Lietuvos TV. Laidos nemaciau, bet... Is to ka perskaiciau, galiu pasakyti vyras/zmona yra kalti, kad jie atsiribojo nuo verslo t.y. vienos is seimos gyvenimo sudedamuju daliu.
Pameginsiu paaiskinti savo situacija. Mes abu su vyru turime atskirus savo verslus. Vyro verslas orientuotas i prabangos preke, kuriai sukurti reikia kvalifikuotos samdomos jegos, kai manasis paremtas asmeniniu intelektualiniu darbu. Nesu pranojike ir saugikliu jokiu ten nededu, nes musu turtas yra atskirtas vienas nuo kito, bet nuo pirmu firmos isteigimo dienu zinau, ka daro vyras, jo imones veiklos principus, programa minimum, to gaminamo irenginio principines shcemas, darbo eiga, zaliava, jos tiekimo, realizacijos budus ir t.t. tai ka privalu zinoti, jei kas atsitiktu. Mes pastoviai su vyru kalbames, dalinames, neapsiriboju tik mamos, namu tvarkytojos, meiluzes, zydinio kurentojos funkcijomis, esu lygiavertis partneris visose srityse. Mes galime kalbetis apie viska, negaliu apgauti jo, jis manes, o ir poreikio tam nera, nes tai mus risa, tai dar vienas mus siejantis segmentas kaip zmones.
Visada galvojau ir kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad jei zmones su mumis elgiasi nederamai, ne taip kaip mums norisi is dalies tame yra ir musu kalte, mes sudarome tokiam elgesiui prielaidas. Ir dalinai nesame atsakomybe uz tai. Mes visi turime pasrinkimo lasive gyventi su tuo zmogumi ar ne, taikytis su jo idomis ar ne, mes renkames partnierius ir tas blogas pasirinkimas velgi yra musu klaida. Todel suversti visa tai, neva didziausiam kaltininkui, yra nesazininga.
Manyciau, kad moteris gali puikiai jaustis budama namu seimininke, bet namu seimininke tai tik vienas seimos aspektas. Jei nori buti lygiaverte, privalai zinoti viska kas susije su seima, o ne apsiriboti mazu segmentu. Nenori kvarsinti galvutes, tuomet didni rizikos faktoriu, velgi tai priklauso nuo moters, nori giliniesi, ar atsiriboji. Visi veiksmai gyvenime turi pasekmes.
Del vedybiniu sutarciu. Zmonems kurie neturi turto sunku tai suvokti, kad
turtas dar ir ipareigoja. Turtingi zmones, nelaiko pinigus banke, ar kojineje, pinigai daro pinigus, dazniausiai jie laikomi aktyvuose, zaliavose, dar neparduotoje produkcijoje, pastatuose, irengimuose ir t.t. Kiti zaidzia birzoje. Neretai kapitalas buna jungtinis, yra keli akcininkai, tuomet jau nesi atsakomybe pries akcininkus. Akciju dalybos skirybu metu yra tragedija verslui. Cia buvo siaip, lyrinis nukrypimas