Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Pasvalyje.

QUOTE(Ingaja @ 2009 03 18, 23:27)
Nu apie epidura turiu savo nuomone, per pirmaji cezari ji turejau, niekada daugiau "nepasirasyciau", nes kazkaip stubura toj vietoj visada "jauciu", o ir mano broliene sake, kad stuburas skauda po epidurinio  doh.gif Vadinasi cia ne vienetiniai atvejai  g.gif

4u.gif Tai va, ir aš taip sakau. Labiausiai tai ir neramina. Reikia iš visų pusių gerai apgalvoti. Stuburas- tai ne iš pirštelio kraują paimti...
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2009 03 18, 22:27)
Nu apie epidura turiu savo nuomone, per pirmaji cezari ji turejau, niekada daugiau "nepasirasyciau", nes kazkaip stubura toj vietoj visada "jauciu", o ir mano broliene sake, kad stuburas skauda po epidurinio  doh.gif Vadinasi cia ne vienetiniai atvejai  g.gif

nelabai ginčysiuos nes tvirtai nežinau, bet man atrodo tu maišai epidūrą ir spinalinę nejautrą. Aišku principas tas pats, t.y. dūris į stuburą, tačiau spinalinė nejautra daroma cezarių atvejais- tada tu nuo pusės nevaldai savo kūno ir nejauti, o epidūras tai įsivaizduoju kad valdai tik skausmas ne tas... mirksiukas.gif
man darė 3 spinalines nejautras. Kadangi bėdų su nugara šiokių tokių ir taip turėjau, tai po jų tikrai nejaučiau kad tos bėdos būt paūmėję.
Šiaip nuo paprastos narkozės poto visokių problemų žymiai daugiau: galva: kraujotakos sutrikimai net migrena, atminties sutrikimai plaučiai, gerklės, ir t.t. Gerai kad ta narkozė ten pirma gyvenime, tai gali tikėtis kad jų daugiau nebebus ir tų problemų galbūt tokių nebus, bet kai aš jau buvau kelias gavusi, tai pasikalbėjus su kompetetingais asmenimis rinkausi spinalinę nejautrą.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Norejau pasiteirauti pasvalieciu, kaip ten gimdymo namai? Kaip gydytojai? Gal koki galetumete rekomenduoti... ax.gif
Nes pati esu ne pasvaliete tai butu idomu isgirsti nuomoniu... Buciau labai dekinga.
aciuks.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesk @ 2009 03 23, 11:30)
Sveikos mergaites  4u.gif
Norejau pasiteirauti pasvalieciu, kaip ten gimdymo namai? Kaip gydytojai? Gal koki galetumete rekomenduoti...  ax.gif
Nes pati esu ne pasvaliete tai butu idomu isgirsti nuomoniu... Buciau labai dekinga.
aciuks.gif  smile.gif

perskaityk tema ir viska suzinosi. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(vaivora193 @ 2009 03 22, 11:51)
nelabai ginčysiuos nes tvirtai nežinau, bet man atrodo tu maišai epidūrą ir spinalinę nejautrą. Aišku principas tas pats, t.y. dūris į stuburą, tačiau spinalinė nejautra daroma cezarių atvejais- tada tu nuo pusės nevaldai savo kūno ir nejauti, o epidūras tai įsivaizduoju kad valdai tik skausmas ne tas... mirksiukas.gif
man darė 3 spinalines nejautras. Kadangi bėdų su nugara šiokių tokių ir taip turėjau, tai po jų tikrai nejaučiau kad tos bėdos būt paūmėję.
Šiaip nuo paprastos narkozės poto visokių problemų žymiai daugiau: galva: kraujotakos sutrikimai net migrena, atminties sutrikimai    plaučiai, gerklės, ir t.t. Gerai kad ta narkozė ten pirma gyvenime,  tai gali tikėtis kad jų daugiau nebebus ir tų problemų galbūt tokių nebus,  bet kai aš jau buvau kelias gavusi, tai pasikalbėjus su kompetetingais asmenimis rinkausi spinalinę nejautrą.

Esme ta pati duris i stubura ar spinaline ar epidūras vis tiek gausi skylute i stubura blink.gif O siaip tai jauciu kiekvienam pagal kiekvieno organizma as po narkozes jauciausi pasakiskai, visiskai jokiu pasaliniu reiskiniu, atsibudau pailsejusi bigsmile.gif
Atsakyti
apie šį nuskausminimo būdą ir taikomus tavejus labai gražiai viskas aprašoma kovo mėnesio "Mamos žurnale" 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Ką domina apie Pasvalio gimdymo skyrių, buvo rašyta "Šiaurės rytuose", Biržų viename iš laikraščių. Straipsnis, žinoma, ne 100 proc pilnas, bet pagrindinė info yra (kainos, paslaugos ir pan.)

http://www.siaure.lt.....mdymo skyrius
Papildyta:
QUOTE(jurguliux @ 2009 03 25, 11:13)
apie šį nuskausminimo būdą ir taikomus tavejus labai gražiai viskas aprašoma kovo mėnesio "Mamos žurnale" 4u.gif

O kur dar galima būtų rasti platesnės info? rolleyes.gif Nors kažin ar mano nuomonė pasikeistų... unsure.gif
geriau jau kitokių nuskausminamųjų... Nes taip ar taip- jei jau taikomi medikamentai, daugiau ar mažiau jų gauna ir mažiukas.
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2009 03 25, 13:26)
Sveikutės  4u.gif
Ką domina apie Pasvalio gimdymo skyrių, buvo rašyta "Šiaurės rytuose", Biržų viename iš laikraščių. Straipsnis, žinoma, ne 100 proc pilnas, bet pagrindinė info yra (kainos, paslaugos ir pan.)

O kur dar galima būtų rasti platesnės info?  rolleyes.gif Nors kažin ar mano nuomonė pasikeistų...  unsure.gif
geriau jau kitokių nuskausminamųjų... Nes taip ar taip- jei jau taikomi medikamentai, daugiau ar mažiau jų gauna ir mažiukas.

na labai gražiai aprašyta 4u.gif

ne nžn, tiesiog ryte skaičiau šį žurnalą.... kitame numeryje rašys apie šio nuskausminimo pasekmes
medikai sako, jog geriausia,kad prieš gimdymą įvestų kateterį į stuburą ir jei reiks, panaudos ji g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 03 25, 19:44)
na labai gražiai aprašyta 4u.gif

ne nžn, tiesiog ryte skaičiau šį žurnalą.... kitame numeryje rašys apie šio nuskausminimo pasekmes
medikai sako, jog geriausia,kad prieš gimdymą įvestų kateterį į stuburą ir jei reiks, panaudos ji g.gif

Iš tikrųjų taip ir yra mirksiukas.gif Aš tai esu buvusi, bet sakiau ir SB prie progos nusitempsiu, tegul susipažįsta žmogus su aplinka tongue.gif Ir jam bus ramiau, kai pamatys kaip viskas yra smile.gif

Beje, ačiū už info, reikės pasižiūrėti tą žurnalą mirksiukas.gif
Apie kateterio įvedimą. Aš irgi apie skaičiau savo "Nėštumo vadove". galvoju, koks skirtumas kada tas kateteris bus panaudotas pagal paskirtį- vaistų leidimui. Čiagi ir yra esmė- intervencija į stuburą g.gif
Bet tai mano asmeninė nuomonė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2009 03 25, 18:42)
Beje, ačiū už info, reikės pasižiūrėti tą žurnalą  mirksiukas.gif
Apie kateterio įvedimą. Aš irgi apie skaičiau savo "Nėštumo vadove". galvoju, koks skirtumas kada tas kateteris bus panaudotas pagal paskirtį- vaistų leidimui. Čiagi ir yra esmė- intervencija į stuburą  g.gif
Bet tai mano asmeninė nuomonė.  smile.gif

na reikia apsispresti: ar nori nuskausminimo ar ne...o jau apsisprendus imtis tolimensiu sprendimu...žurnale rašo,kad dažnai būna,kad moterys atsisako nuskausminimo, bet procesui įpusėjui sako "nebegaliu iškesti", vat tada reikia nuskausminimo į stuburą, o stresinėj būsenoj ji labai sudėtinga suteikti...

nepatingėjau perrašiau straipsnio gabaliuka apie sisteminius vaistus:
"vaistai, skiriami gimdymui nuskausminimui skirstomi į sisteminius analgetikus ir vietinius anestetikus.
sisteminiai vaistai - vartojami tabletėmis, injekcijomis į raumenis, į veną, inchaliaciniai anestetikai, dujos. jie naudojami vis rečiau ir atsargiau, jei galima - jų vengiama. priežastis labai paprasta - jie patenka į bendrą motinos ir vaisiaus kraujo sistemą, jų gauna ne tik mamos organizmas, bet ir ir vaisius. gal ir nebūtų nieko blogo, tačiau vaisiui jų dozės per didelės. kas mamai yra nusiraminimas ir nuskausminimas, tas kūdikiui beveik narkoze. kūdikiai, gimę mamoms, kurioms prieš gimdymą buvo skiriami sisteminiai vaistai, būna vangesni, mieguisti, nenori kvėpuoti, būna hipoksiški, kartais prisieina juo gaivinti"

taigi išvada, jei nori nuskausminimo - sisteminiai vaistai netinka, tenka riktis spinalinę arba epidūrinę nejautrą (apie jas irgi yra parašyta)

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimondyte:) @ 2009 02 28, 16:46)
sveikutes smile.gif  iki gimdymo teliko kelios dienos, vis negaliu sulaukti kada "isperesiu" savo pupa biggrin.gif su jokiu gydytoju nesusitariau, bet prisiskaiciau cia apie ta amitina tai kazkaip lb baisu pasidare, kad nepakliuciau i jo rankas unsure.gif  nejau jis toks baisus? unsure.gif

Nežinau, man ir Vitkienė gera (aš prie jos gimiau), požiūris jos patinka. Ir apie Amitiną, pvz mano mama labai gerai atsiliepia. O apie Grudzinskienę visko esu girdėjusi, ir Umantas man į dievuką nepanašus... g.gif
Žodžiu, čia kaip kam koks stilius ar pats žmogus priimtinas arba ne smile.gif
Taip galvoju...
O apie tuos mokėjimus... Na, aš tikrai šimtinėm ir tūkstančioais negaliu ir gal nelabai noriu švaistytis... Jei norėčiau- yra privačios klinikos 6000-10000, prašom, ir gimdai sau už pinigus. O čia- vis tik ne privati klinika, o daktarus mes patys ir įpratinam prie gero mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2009 02 28, 20:47)
Vat teisingai pasakei, kiek moteriskiu tiek nuomoniu  ax.gif Kitos Grudzinskiene giria, o man vien ta pavarde isgirdus bloga pasidaro  lotuliukas.gif

o man Grudzinskiene liux! thumbup.gif thumbup.gif nesiskundziu...Paneveziete esu ir pas ja jau antri metai lankausi thumbup.gif
Atsakyti