Įkraunama...
Įkraunama...

"Taupieji kurmiai" mūsų aplinkoje...

man tas valgymas iš ktio lėkštės priminė mano studijų metus ir vieną kambariokę, su kuria gyvenom bendrabutyje. Būdavo kai kas nors pietauja ar vakarieniauja, ta jau su šakute žiūrėk kesinasi "paragauti", arba geriausiai paima valgančiojo šakutę ir su ja ragauja. O kai juokais iš jos lėkštės taip bandydavom paragaut, tai siaubas koks piktumas būdavo biggrin.gif bet jos atveju čia gal ne skūpumas buvo, o šiaip toks blogas įprotis smile.gif
Atsakyti
Oho, istorijos.. rolleyes.gif
Nei pati kur einu į svečius tuščiomis, nei kitus priimu..Paprastai saviems svečiams būna kava/arbata, kas nors iš saldumynų,sausainiai, pyragaičiai..Kai būna įkvėpimas pati prikepu kibinų ar pyragą..Jei nespėju - perku, negalėčiau priimt svečių tuščiomis, baisi gėda..Tai čia taip mažiau artimiems draugams ar į svečius užsukusiems bendradarbiams, pažįstamiems.

Giminėms - net minties nėr taupyt, įmanyčiau..stalą kelis kartus dengčiau, labai mėgstu svečius ir juos vaišint, ypač pačios darytais pietumis, desertais specialiai svečių progai. Visada svečias - šventė į namus, kitaip net neįsivaizduoju.

Jei jau pasitaikytų pataupantis..Mano reikalas jį priimt svetingai, ką jis galvos, jo reikalas.

Net ir studijų metais..serviruodavomės, gamindavom, vaišindavom..

Ir pas visus gimines taip..Nu žemaičiai esam mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 15 spalio 2009 - 13:39
Aš labai nemėgstu skupų žmonių... Net ne skūpų, o daugiau naglų.. Turėjom mes tokią šeimyną įsitaisę į draugus (mes- aš ir brolis su šeimom).
1. Važiuojam pas mano brolį į kaimą, perkam alų, ir paėmiau besilaukiančiai brolienei ananasą. Tai ta skūpoji panelė sako - kam čia tas ananasas? Dalinsim ant visų? aš tai nemėgstu.. doh.gif Alų irgi išdalino iki cento šešiems, o kad kaime brolis su žmona šašlykus užraugę ir prie šašlykų viską paruošę, tai nereikia prisimint..
2. Einam pas juos į gimtadienį. Ant stalo padėtas atidarytas butelys martinio. Sako gersim kokteilius, nes dar šitą reikia išgert. O ką jūs atsinešėt? doh.gif Nugi dovanų sakau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai susinepatogino, nubėgo iki kiosko alaus bambalį parnešė.... doh.gif Aišku mūsų su gimtadieniais nesveikino biggrin.gif
Ir dar daug panašių atsitikimų.. Dabar nebebendraujam. Kažkaip nesmagu kiekvieną kartą kokią nesąmonę pamačius.. ax.gif
Atsakyti
Na tokiu naglai skupu draugu nebelike - atsisijojo kazkaip..... ax.gif Bet buve visko biggrin.gif Aisku netaikau to, kai tikrai zinai, kad zmogui nera lengva su pinigeliais ar butent takart pamirso pinigine ir pan - tada negaila ir paskolint, pavaisint, kazkuo daugiau prie baliaus prisidet ir pan.... Su paciais artimiausiais draugais, tai be problemu vieni pas kitus kavas/arbatas galim pasidaryt, pasiprasyt valgyt, jei isalke bunam, kavinese pasiragaujam kas ka uzsisake (ypac jei nauji patiekalai), kokteiliukus su panelem issiragaujam... Bet zinoma ne iki tokio lygio, kad is svetimos lekstes pavalgai lotuliukas.gif

Oooo ir tokius vaisingus nekvietus svecius prisiminiau - va cia tai topu topas buvo biggrin.gif Dabar juokinga prisimint, o tada pikta buvo.... Atvaziuoja nekvietu sveciu is kito LT galo (svarbiausia tai zmones, su kuriais minimaliu minimaliausiai bendravom - kaip devintas vanduo nuo kisieliaus musu seimynos draugai jie) ir atvaziuoja netusciomis (saldumynai, mesos, darzoves ir pan.) - aisku gal ir nieko butu, bet pasirodo cia susiruose kelioms dienoms pas mus jie likt ir dar savo gimtadieni vietoj atsvest ir aisku pries tai ne skambine, ne ispeje ir aplamai net nepaklause ar galima butu blink.gif Kad jau atvaziavo, tai atvaziavo, bet atvaziave dar pareiske, kad turim juos nuvezt i kapines (o ju giminaiciu kapines uz musu miesto buvo) - tetis mano gerietis, tai nuveze juos. Ai, dar nepaminejau, kad cia viskas vyko ankstyva ryta - as dar saldu sapna sapnavau, tai aisku nesikeliau, tik girdejau kad apacioje sveciu yra ir kai jau isvaziavo visi. Nu as sau atsikeliau, pasidariau valgyt - tada dar nezinojau apie sveciu ketinimus, tai visi tie ju krepsiai man itartinai atrode (bet ka gali zinot, gal zmones i turgu atvaziavo, po to apsipirke pas mus uzsuko - juo labiau jie is kaimo buvo, tai visai normalu tokie apsipirkimai (isskyrus tai, kad kitoj LT pusej vyko)). Bet perdaug nieko nemasciau... Zodziu grizta is kapiniu visi ir toji pagrindine moteriske garsiai pareiskia, kad va, atveziau tiek maisto, o seimininke (t.y. as) dar nieko neparuosus jiems ir kaip jos sunus tokios gedos nepadarytu (ji palengvinimui buvo pvz privirus darzoviu baltai misrainei ir pan) lotuliukas.gif O tai, kad i svetimus krepsius man listi kazkaip nemalonu, o ir svetima maista juk nepulsiu ruost nezinodama kas kaip (gal jie pvz ruosiasi kazkur kitur ji veztis). ax.gif Tai aisku ta poniute pati pradejo gamint, as padejau is mandagumo, bet teko klausytis koks jos sunus saunuolis (juokingiausia, kad jis vedes, o man ji prikisinejo, kad labai tiktu man - nors ir tokia bloga seimininke as, bet gal cia slaptas budas atvest mane i doros kelia biggrin.gif ), kaip jai padetu ir kaip jau butu viska seniai paruoses ir tt.... Negana to, visa laika namuose prabuvo su batais - nors as laabai demonstratyviai is lauko atejus nusioviau savo batus (naiviai tikejausi, kad susipras). Gerbdama tevu namus laikiausi ir nieko nesakiau, bet vakare jau persipilde viskas, tai pasiuliau pavezeti juos iki stoties, jei jau nusibodo sveciuotis ir papasakojau apie etiketa truputi (nuo to, kad reiketu ispet zmones apie atvykima, nes jie gali savu planu turet, apie vaiksciojima kambaryje su batais ir pan)... blush2.gif Gal ir perdaug ziauriai as ten pasielgiau, bet daugiau tokiu staigmenu nesulaukem..... Tada gal kiek pergyvenau kaip mano seimyna reaguos i toki mano elgesi (aisku buvo is ju puses pykcio, nepasitenkinimo, nes ka gi zmones pasakys), tai va del to kiek gailejausi savo poelgio. Bet po visu tu metu dabar tik juokas ima ir visai dziaugiuosiu del to, kad taip padariau - visgi nebuvo cia musu artimi draugai, net tokie, su kuriais labai bendautume, o taip naglai list i svetimus namus ir dar blogai kalbet apie seimininkus, turetu but geda....
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2009 10 15, 22:02)
Oooo ir tokius vaisingus nekvietus svecius prisiminiau - va cia tai topu topas buvo  biggrin.gif Dabar juokinga prisimint, o tada pikta buvo....

Apsaugok Dieve nuo tokiu sveciu. Prisiminiau ir as viena atsitikima, nors ir nelabai susijusi su taupumu, greiciau su nemandagumu ir izulumu. Buvo mano mamos jubiliejus, svente vyko namuose. As buvau seimininke/vireja/padaveja, nes taip sutarem su mama. Taigi, sveciai susedo prie stalo, pradejo vaisintis uzkandziais, gerimais. Staiga mane pasikviete tokia "ziauri" giminaite, kurios negaliu pakest, ir pareiske: "Atnesk man torto ir padaryk kavos". As net zagtelejau - zmones ka tik susirinko, uzkandziauja, o cia... Be to, tortu juk vaisintis kviecia pats jubiliatas. Apsimeciau, kad nesupratau, ko ji nuejau cirskint kepsniu biggrin.gif Tada ji per visa kambari skardziu ir slyksciu varnos barsu suriko mano mamai, kad as "glusa", nes neatnesu jai kavos ir torto. Norejau jai snuki ismalt, bet kadangi esu isaukleta gerbti vyresnius, kad ir kokie kvesos jie bebutu, teko jai nest ta torto gabala ir kava gun_rifle.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonstruck @ 2009 10 20, 19:11)
. Norejau jai snuki ismalt, bet kadangi esu isaukleta gerbti vyresnius, kad ir kokie kvesos jie bebutu, teko jai nest ta torto gabala ir kava  gun_rifle.gif

Reikėjo ją po torto ir kavos grūsti lauk, "balius baigtas, vištos namo". Nekenčiu naglų "bobų" iškarto liežuvis atsiriša. aggressive.gif
Atsakyti
Kažkaip nesureikšminu skūpumo. Net pagalvojau, kad gal su vienais žmonėm esu skūpa, o su kitais ne. Priklauso nuo žmogaus.
Tik labai juokingai atrodo dabar pabrangus cigaretėms viena pažįstama vaišinasi ir vaišinasi. lotuliukas.gif O jei aš jos paprašau duoda, bet parodo tokį rūgštų veidelį. Paskui jau ir prašyt nebesinori. lotuliukas.gif Tai aš ją susitikus niekad nebeturiu cigarečių. Jau net galvojau nešiotis seną pakelį su viena cigarete, matai, paskutinė. lotuliukas.gif Juo labiau ji man net ne draugė, tik šiaip pažįstama. rolleyes.gif
Atsakyti
mano buve kolegos vyras su žmona skūpydlos, abu nagų nagai, darbe po vakarėlių jie likdavo paskutiniai ir susikraudavo visus maisto likučius ir nešdavosi namo taip pat ir gėrimus doh.gif iš pradžių manėm, kad valytoja patvarko, bet paaiškėjo, kad ne kai viena motera pamiršo telefoną ir gryžo pasiimt, rado juos iš stikliukų brendį į butelį pilstant, užkandžiai jau buvo sukrauti ir supakuoti į stilainiukus ir ttt.

Abu gerai uždirbdavo, tikrai neskurdo, pietų atsinešdavo ji du sumuštinius suteptus su sviestu ir užbarstytus cukrumi, bet kitų pietumis mielai vaišindavosi....

Na viskas būtų kaip ir juokinga, bet vieną dieną šventėm kolegos vestuves, jis mum visą balių ištaisė ir to maisto krūvos liko, kitą dieną na galvojam prie rytinės kavos po torto gabaliuką nes tikrai netikėjom, kad viską nušlauos, atidarom šaldytuvą, o ten tuščia blink.gif nei užkandžių, nei pyrago, o iš vakaro vos į šaldytuvą tilpo, kad jie dar indus suplautų po tokių reidų dar nieko būtų, o tai lėkštės tuščios šaldytuve sumestos doh.gif ir tada vyriokai sugalvojo, kad reikia po darbo atšvest dar kartą tipo jaunikis stato, toliau jau pasakoja jie, pasėdėjo kavinėje, parduotuvėje nusipirko alkocholio dar ir pradėjo galvot pas ką eit į namus, na ir aišku pas skūpūjį kolegą visi suvirto, paprašė užkandos, davė.....batono su cukrumi, tai vienas atsistojo, sako ne gi nerasiu ko valgomo pas jus ir nuėjo į šaldytuvą ir atnešė visą maistą, kurį jie buvo susirinkę, sakė vyrai šonai braškėjo, bet viską surijo, vienas dar sumuštinių su lašiša į kišenę įsidėjo žmonai lauktuvių......... viskas vyko penktadienį
Pirmadienį skrudžų šeimynėlė stovėjo prie direktoriaus kabineto su raštišku prašymu atlygint nuostolius, kuriuos patyrė per jo darbuotojus penktadienį lotuliukas.gif

Žodžiu būtų juokinga, jei nebūtų graudu lotuliukas.gif

Atsakyti
Cia jau nesveikai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2009 10 30, 10:49)
Pirmadienį skrudžų šeimynėlė stovėjo prie direktoriaus kabineto su raštišku prašymu atlygint nuostolius, kuriuos patyrė per jo darbuotojus penktadienį  lotuliukas.gif
Žodžiu būtų juokinga, jei nebūtų graudu  lotuliukas.gif
neteko su tokiais zmonem susidurti, bet sprendima kolegos surado liuks thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2009 10 30, 11:49)

Pirmadienį skrudžų šeimynėlė stovėjo prie direktoriaus kabineto su raštišku prašymu atlygint nuostolius, kuriuos patyrė per jo darbuotojus penktadienį  lotuliukas.gif

Žodžiu būtų juokinga, jei nebūtų graudu  lotuliukas.gif

cia tai siaubinga blink.gif is kur tokie zmones atsiranda g.gif jie neturi gedos jausmo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 30, 14:43)
cia tai siaubinga blink.gif is kur tokie zmones atsiranda g.gif jie neturi gedos jausmo schmoll.gif

aš nutylėjau mažytę aplinkybę jaunikis buvo direktoriaus sūnus hihihi.gif

Kai mes visi kikendami pradėjom tos moters klaust kaip jie čia tokį skundą ir sumastė ir iš vis iš kur tiek moralinės drąsos, atsakymas buvo paprastas, jaunikis buvo organizatorius, jis direktoriaus sūnus, tai tegul dabar atsako už savo poelgius, jei pats nesugeba, tai tegul tėvas pasirūpina....... vat taip va bigsmile.gif
Atsakyti