Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė?

man labiausiai patinka mechaninė (teko vairuoti ir tokią, ir automatą). Taip, privalumas, kad nereikia minkyti pavarų, ale man tai norisi važiuojant su automatine pavarų dėže vieną koją nusipjaut - trukdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 12 24, 10:18)
Galvojau šioje temoje nebekomentuoti, nes vis tiek jokios naudos. Bet sorry, toks teiginys tai jau įžeidimas.
Visi turim savo nuomonę kodėl geriau vienoks ar kitoks variantas, bet gal nepradėkim užgaulioti kitų? Aš vairuoju automatą ir pasakymas, kad aš tinginė - labai netolerantiškas iš tamstos pusės.
Diskutuokim, bet nesisvaidykim tokiais epitetais, ok?

Pritariu voveryt.... drinks_cheers.gif
Aš irgi persėdau ant automato ne iš tinginystės....Vairuoju ir žmonos mazdikę mechaninę, ir jokių problemų...tik kažkaip nuobodoka - sankaba-runkena-gazas-stabdis-sankaba-runkena-gazas-stabdis-sankaba-runkena-gazas-stabdis.....Viskas paprasta, aišku ir nuobodu.
...man patinka vairuot ir stebėt, kaip automatas už mane dirba. biggrin.gif
Pradžioj nepratusius glumina toks laisvokas variklio darbas - lyg buksuotų sankaba.Paskui ateina supratimas, kad tai nieko blogo, net atvirkščiai - variklis visada pasirenka apsukas, su tinkamiausiu sukimo momentu, ir tuo ištaisydamas vairuoklio klaidas, išvengia trūkčiojimų....
Ir mechaninių gerbėjos, ar matėt tokį režimą, kai spaudi gazą, spidometro rodyklė lipa aukštyn, o apsukų rodyklė tuo pačiu metu važiuoja žemyn? O su automatu tai normalus dalykas....kai kam tai apskritai nesuvokiama....
Kur tas automato nuobodulys? Jaust ir suprast reikia, kas vyksta ir nebus nuobodu...Ir jei kažkas vyksta kas netenkina, visada galima įsikišti į automato darbą ir liepti jam elgtis kiek kitaip....
Atsakyti
QUOTE(Oxen @ 2008 12 24, 16:52)
  - variklis visada pasirenka apsukas, su tinkamiausiu  sukimo momentu, ir  tuo ištaisydamas vairuoklio klaidas, išvengia trūkčiojimų....

Zinai,su mano darbine kiek kitaip yra-turiu taip nutaikyti islaikyti apsukas (reguliuojant stabdziu ir gazu),kad kuo maziau jaustusi greiciu dezes persijungimai ir keleiviai nesivartaliotu nuo to hihihi.gif Anksciau i tachometra nuolat spoksojau,dabar jau ,taip sakant,subine apsukas jauciu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 12 25, 21:18)
...subine apsukas jauciu hihihi.gif

lotuliukas.gif Aha, esu girdejusi toki rusiska posaki - zopoj ciuju lotuliukas.gif
Atsakyti
Radot ko ginčytis. Tik viena tiek kita turi savo privalumų bei minusų. Nematau didelio skirtumo su kuria važiuoti. Tačiau dėl įpratimo ir kai kurių niuansų kolkas renkuosi mechaninę. Tačiau jeigu tektu važinėti vien mieste ir dar kamščiuose automatas nepamainomas.
Atsakyti
Pripratau prie automato - mechanine nebetraukia smile.gif
Atsakyti
Dabar jau automatas ir nebenorėč mechaninės schmoll.gif
Atsakyti
Važinėju su automatu ir labai tuo džiaugiuosi, nors teises laikiau su mechanine. Per kamščius kartais pagalvoju kaip būtų nesmagu su mechanine, bet gal čia tik man taip nail.gif
Atsakyti
Issilaikiau teises su mechanine, bet uzteko pora kartu pavaziuot su automatine ir apie mechanine nebenorejau pagalvot. Is karto isigyjau masiniuka su automatu biggrin.gif Ir tikrai dziaugiuosi, man asmeniskai tai yra patogumas ir jei juo galima naudotis, kodel ne smile.gif
Atsakyti
Aha, kam skalbti rankomis jeigu yra automatine skalbimo masina thumbup.gif
As irgi uz automata, man nepamainomas dalykas mieste ir kai su waiku waziuoju. drinks_cheers.gif Bet i mechanines irgi nespjaunu blush2.gif
Atsakyti
as automatines nepirkciau, nes bijociau uzmigti is nuobodulio. Na ir siaip, geriau kontroliuoji masina, kai mechanine. Bet jeigu kasdien praleidziat kamsciuose ilgai, tai gal ir verta, kad kojos nepavargtu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rainyte @ 2009 01 22, 17:13)
as automatines nepirkciau, nes bijociau uzmigti is nuobodulio. Na ir siaip, geriau kontroliuoji masina, kai mechanine. Bet jeigu kasdien praleidziat kamsciuose ilgai, tai gal ir verta, kad kojos nepavargtu smile.gif

jauciasi, kad nesi vairavusi automato.
Atsakyti