Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

Kaip jums aš visoms pavydžiu baltu pavydu ... Kaip jums gera, kad jus galit Mireną nešiot, o aš ne, nors buvau laaabai užsidegus. Po paskutinės apžiūrės (po antro gimdymo) deformavosi kaklelis. Išorinės žiotys kaip ir spiralę laikytų, bet vidinės - ne. Bandė su pagaliukų apsuktu vata patikrint praeinamumą - praėjo laisvai, net nepalietęs žiočių šonų. verysad.gif
Kontraceptines vartojau, bet rezultatas - dukrytė. Žvakutės man nepatinka, vaikštau paskui kliurksinti visą dieną, pleistras arba žiedas - man nepatikimai atrodo, o gumytės (prezervatyvai), bent jau kol kas priimtiniausias apsisaugojimo būdas. Nors norėčiau bent jau mėnesį negalvoti apie tai...
Atsakyti
Bandysiu prieštaraut dėl tamponų naudojimo turint Mireną. Bent jau man, tai griežtai neleido naudot tamponų. Sako gi galima kartu su tamponu ir sėkmingai visą spiralę išsitraukti.
Atsakyti
buvau prisiskaičiusi apie Mirenos privalumus ir nusprendusi dėtis Mireną, tačiau vakar mano gydytoja paminėjo ir kelis minusus, kurie pakeitė mano apsisprendimą. Vistik pasitaike jos praktikoje atvejų, kai Mirena netoleruojama (ypač toms, kurioms nuo KT pykindavo, skaudėjo galvą, kaupėsi skysčiai ar pan.), nors oficialiai skelbiama, kad svoriui įtakos neturi, kelios klientės pareikalavo išimti dėl ypač didelio svrio augimo. Viena per pusę metų ruguliariai sportuodama ir nekeisdama mitybos įpročių priaugo 5 kg., kita per metus 12 kg. blink.gif Na o dėl tų kurios per 3-4 metus papilnėjo 5-10 kg (tai didžioji dauguma klienčių) gydytoja linkusi traktuoti tik kaip tiesiog natūralų svorio didėjimą su amžium, nors kaip pati sako, nepaneigiama, kad dėl hormonų.
Be to, būna atvejų, kad pirminis kraujavimas/tepliojimas tęsiasi iki pusės metų (laikoma normalu). Ir priminė, kad dabar ant nosies siltasis metų laikas, kai norėsis ir pasimaudyti, pasideginti. Su paketais to nelabai padarysi, o tamponų su Mirena naudoti nepatariama.
Žinoma, paminėjo ir pliusus - negausios arba visai išnykstančios mėnesinės, santykinė kaina (paskaičiavus mėnesiui) nedidelė, jeigu skaičiuosime 5 m. Bet anot gydytojos vidutiniškai Mirena naudojama 3-4 m., po to prasideda uždegimukai ir tenka ją išimti.
Paklausus ar pati vartotų ir ar artimiesiems rekomenduotų, atsakė, kad turbūt ne...Anot jos, priklausomai nuo individualių indikacijų, geriau rinktis arba paprastą spiralę arba KT, pleistrus, žiedus.
Atsakyti
QUOTE(nercep @ 2005 08 13, 16:47)
Turiu įsidėjus Mirena spiralę nuo kovo mėn. Po kol kas, išskyrus pradžioj kraujavimą kokį mėn, tai atsiliepimai tik teigiami. Kadangi jau sergu mėnesinėm, tai pliusas didžiulis, tęsiasi tik pora dienų, užtenka kasdienių įklotų ir jokių skausmų thumbup.gif Aišku dėjimo procedūra ne pati maloniausia, ypač, kai pamatai kokius įrankius naudoja doh.gif bet visa kita thumbup.gif
Prieš dėdama irgi labai svarsčiau dėl kainos, bet kadangi su vyru nusprendėm, kad antras neanksčiau kaip po penkių metelių, tai paskaičiavom, kad apsimoka.

Tai kiek kainuoja ji ar skauda labai irankiai nedomina nes jie visi baisiai atrodo o dėl svorio kaip
Atsakyti
Lietuvoje šiuo metu pigiausiai kainuoja 590Lt,Eurovaistineje.Dar plius įdėjimas,aš mokėjau 50Lt. Būtų buvę puiku,jei tuom ir būtų pasibaigę.Bet ne...Praėjo kelios dienos po įdėjimo,na ir prasidėjo verysad.gif Nugaros apatines dalies skausmai,pilvo apačios,lyg nuolat kažkas durtų,bei viską lydintis stiprus maudimas .Apie nuotaiką jau net nebešneku.Vėl vizitas pas gydytoją,kuri pati labai nustebusi,kaip taip gali būti - jos praktikoje tai pirmas atvejis.Uždegimo nėra,lyg ir viskas turėtų būti gerai,bet nėra!!! Tuomet paskiriamas 3 dienų antibiotikų kursas+žvakutės+tabletės skausmui malšinti (viso virš 50 Lt),bei truputį pajudinama pati spiralė (patempiama žemyn). Ir štaidabar laukiu rezultatų ir labai tikiuosi,kad viskas bus gerai,nes pagerėjimas jau yra šioks toks.
Sėkmės visoms turinčioms ar planuojančioms turėti šį "stebuklą" 4u.gif
Atsakyti
Milyte, mano pazystamai irgi tas pats buvo, skausmai pilvo, durimas, tai pasirode ginekologei, pataise mirena(patempe) ir nuo to karto neturi skundu..taip kad viskas bus ok..
na o as jau puse men irgi su ja...nervina tepliojimas, na bet sako/raso, kad dar iki menesio reik islaukt, bent jau...ziuresim, skausmu ner. as vistiek dar bijau pastot... nenoriu 3 leliuko... o kaip jums, mamos? nebuvo pirma men baimiu? g.gif
po menesio idejimo pasirodysiu gyd., ziures ultragarsu, gal tada nusiraminsiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ICE-T: 07 balandžio 2006 - 21:50
as irgi planavau isideti mirena,nes nenorejau hormonais nuodytis,bet pasitariau su ginekologe,tai ji net labai nepatare.1.didesne tikimybe pastot,nei su kontraceptikais 2.jei jau pastosi,tai didele tikimybe,kad bus negimdinis nestumas. be to drauges mamai naudojanciai spirale prasidejo uzdegimai visokie ir ji "apsisaugojo" nuo nestumo-tapo nevaisinga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ICE-T @ 2006 04 07, 22:49)
na o as jau puse men irgi su ja...nervina tepliojimas, na bet sako/raso, kad dar iki menesio reik islaukt, bent jau...ziuresim, skausmu ner. as vistiek dar bijau pastot... nenoriu 3 leliuko... o kaip jums, mamos? nebuvo pirma men baimiu? g.gif
po menesio idejimo pasirodysiu gyd., ziures ultragarsu, gal tada nusiraminsiu unsure.gif

Aš jau penkis mėnesius su MIRENA. Pradžioje irgi šiek tiek buvo neramu, bet dabar esu labai patenkinta. Beje pradžioje man patepliojo pusantro, vos ne du mėnesius doh.gif , bet dabar viskas tvarkoje.
Atsakyti
QUOTE(Stigma @ 2006 04 10, 06:29)
as irgi planavau isideti mirena,nes nenorejau hormonais nuodytis,bet pasitariau su ginekologe,tai ji net labai nepatare.1.didesne tikimybe pastot,nei su kontraceptikais 2.jei jau pastosi,tai didele tikimybe,kad bus negimdinis nestumas. be to drauges mamai naudojanciai spirale prasidejo uzdegimai visokie ir ji "apsisaugojo" nuo nestumo-tapo nevaisinga blink.gif

nesupyk, \bet man skamba kaip briedas visiskasis, kazkas sake pasake, jei netingi geriau inete panarsyk ir oficialius duomenis pasiskaityk biggrin.gif mirena veikia dvejopai, sutirstinai maksties gleives, kad spermiukai sunkiau galetu praplaukti ir suplonina gimdos gleivine, kad apisivaisines kiausinelis (jei taip ivyktu)negaletu implantuotis, na vienzo pasiskaitykit daugiau. zinoma tinka ne visoms, \bet man tai zupa tiko, tepliojo 3men, dabar praktiskai neliko tu tepliojimu, cia velgi del suplonujusios gimdos gleivines thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 12, 14:00)
Neturiu spiralės, bet vienu metu labai apie ją galvojau ir pamačiau mano akim dideli minusą: pastoja moteris naudojantis Mirena 1 ar 2 proc.  unsure.gif (parašyta informaciniam lapelyje)

Labai keista informacija, nes paciam Mirenos puslapy raso patikimumas 99.9%, kai sterilizacijos duotas 99.85% bigsmile.gif

QUOTE(shiva1 @ 2006 04 11, 19:16)
nesupyk, \bet man skamba kaip briedas visiskasis, kazkas sake pasake, jei netingi geriau inete panarsyk ir oficialius duomenis pasiskaityk biggrin.gif mirena veikia dvejopai, sutirstinai maksties gleives, kad spermiukai sunkiau galetu praplaukti ir suplonina gimdos gleivine, kad apisivaisines kiausinelis (jei taip ivyktu)negaletu implantuotis, na vienzo pasiskaitykit daugiau. zinoma tinka ne visoms, \bet man tai zupa tiko, tepliojo 3men, dabar praktiskai neliko tu tepliojimu, cia velgi del suplonujusios gimdos gleivines thumbup.gif

As Mirena rinkausi butent todel, kad ji kaip tik neleidzia kiausineliui apsivaisinti g.gif Apsivaisinimas gali ivykti su koperine spirale. Mirenos principas kitoks, butent todel ji man buvo priimtina. Apsivaisinimas neivyksta rolleyes.gif

Mano istorija su ja nekokia verysad.gif Ilgai svarsciau ir galiausiai nemaciau jokiu minusu, kaip tik keliu menesiu (galimas) tepliojimas. Taciau palyginus neskambejo blogai, nes pries kita galima rinktis spirale Mirena turejo tik viena minusa - veike trumpiau. O visa kita mano akimis buvo tik pliusai - galesiu toliau maitinti, apsivaisinimas neivyks (man jie tolygus abortui), menesiniu skausmas pamazes ar jos visai isnyks ir t.t. Todel pasirinkau Mirena.

Po menesio patikrinimo gydytojas man jos nerado. Tiksliau nerado jos siulu, kuriu per pirma vizita nepasake tikrintis unsure.gif Gal planavo pasakyti po menesio, nes siaip patariama tikrintis po menesiniu, o as kaip maitinanti ju neturiu. Todel as visoms labai patariu paprasyti gydytoju palikti juos ilgesnius ir visgi tikrinti... Gal tada buciau zinojusi, kad kazkas blogai doh.gif Is pradziu ieskojo visokiom replem, tada nusiunte darytis ultragarso (isorinio ir vaginalinio) - nera. Sake gal iskrito, bet as jauciau, kad kazkas netaip, nes ta menesi jausdavau kaip ir timpciojima savo pilve, kartais atsibusdavau nakti nuo skausmo. Bet kadangi jis nebuvo reziantis, daugiau tik primenantis apie save, o spirale isidejau pirmakart, maniau taip turi buti. Is tiesu gerai ideta spirale neturi jaustis (gal tik pora dienu po idejimo), bet as kaliau sau i galva, jog gal esu is tu "jaucianciu" bet ka svetima savo organizme. Nors dabar kai pagalvoju, tai skausmas primindavo apie save kai apie ji galvodavau maziausiai, ypac atsigulus ar greitai einant, pasilenkus.

Kadangi ultragarsu spirales nerado, dave tikimybe, kad ji galejo iskrist. Bet sveikas protas man sake, kad buciau pajautusi - menesiniu dar neturiu, o sesute dar palaike mano nuomone, kad tokio daikto nepastebeto negali paprastai pamesti, nes tikrai skaudetu doh.gif

Kadangi spirale neatliko savo funkcijos, galejau laisvai pastoti unsure.gif Pasidariau net kraujo tyrimus - neigiami, sioje situacijoje atsipuciau drinks_cheers.gif

Galiausiai nusiunte darytis viso pilvo magnetini svietima. Net nezinau kaip lietuviskai vadina ta masina, tad atleiskit uz prasta aprasyma. Spirale rado uz gimdos verysad.gif Todel ultragarsas jos nerode. Visi mano keisti pojuciai igyjo paaiskinima. Kita savaite darys operacija ja isimti su pilna narkoze verysad.gif Sake tai labai retas atvejis, pasitaiko vos ne kelioms is milijono idejimo metu doh.gif Gydytojas pats pripazino savo klaida. Kad per daug istume i gimda unsure.gif O mano gydytojas patyres, ne naujokas sioje srityje. Daugiau sakiau nieko i savo kuna nebesidesiu... Ir noriu ispeti visas, kad buna ir taip. Nereikia panikuoti, jokiu budu nesakau nesideti Mirenos. Jei as buciau zinojusi, kad yra tokia tikimybe - blogas idejimas, ir tokios pasekmes - pirma gyvenime operacija, buciau pagalvojusi dar karta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 16 balandžio 2006 - 04:15
Šiandien nusipirkau Mirena, ir pasiskaicius jos instrukcija dingo noras ja detis, o rytoj jau planavau eiti doh.gif doh.gif Tiek ten visokios informacijos, tipo kaip gail nutikti. Bet sako, kad ant visų kontraceptiku prirasyta tokiu dalyku, tipo jie apsidraudzia taip rasydami. O jau instrukcija gydytojui kaip dėti - tai išvis siurpa kelianti - net skaitant viska skaudeti ima...l

O dar pasiskaiciau Baltic*girl istorija doh.gif Skamba labai baisiai...

Isidesiu, nu gerai, nestumo gal nebijosiu - bet bijosiu kad ta mirena nepavaziuotu kur nereikia, ir bijosiu atsipalaiduoti... Nu ner ramybes su tom kontracepcijom...
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2006 04 18, 22:09)
O dar pasiskaiciau Baltic*girl istorija doh.gif Skamba labai baisiai...
Isidesiu, nu gerai, nestumo gal nebijosiu - bet bijosiu kad ta mirena nepavaziuotu kur nereikia, ir bijosiu atsipalaiduoti... Nu ner ramybes su tom kontracepcijom...

Aha as irgi buvau jau apsisprendus visu 100% kai tik galesiu detis MIRENA nu bet kai pasiskaiciau Baltic*girl istorija tai kazkaip siurpuliukai per nugara pradejo begioti nu blyns pritariu tau Nu ner ramybes su tom kontracepcijom... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti