Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

QUOTE(Vilma28 @ 2006 02 22, 13:24)
Labas Dovilyte 4u.gif ,
tavo patarimai labai kvalifikuoti, kaip kokios medikės, gal tokia ir esi smile.gif
Šiaip ir aš galvoju apie spiralę nes dviejų dukrų 5 metams užteks, kol kokį sūnų tėvui organizuot pradėsim biggrin.gif . Norėjau paklausti, kur dėt geriau privačiai ar ne. Ir jei  privačiai dediesi gal kokybė geresnė ir patikrina echoskopu, o tai PSPC bent pas mus tokio stebuklo nėra doh.gif

Kur detis - privaciai ar ne, spresti jums. Nors Mirena galima naudoti net esant cistoms (jas spirale daznai sumazina), svarbu, kad ginekologas pries tai padarytu tyrima echoskopu. Daugely polikliniku yra echoskopai, ivedami per gimdos kakleli, juos turi ir privatus daktarai.

Daug svarbiau - rasti gydytoja, kuris turi praktikos su Mirenomis, nes toli grazu ne visi ginekologai su jomis dirba arba siu spiraliu ideda mazai. Gydytoju praktiku, dirbanciu su Mirenomis, LT nera itin daug, taciau visuose didesniuose miestuose tokiu tikrai nesunku rasti.

Del konkretaus gydytojo galesiu patarti asmeniskai, kai zinosiu miesta, kuriame gyvenate.
Atsakyti

Sveika Dovilyte,

norejau paklausti ar zaizdele reiketu isgydyti pries spirales idejima ar galima ja tvarkyti ir po to?
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte @ 2006 02 06, 09:01)
  Jeigu turite ERGO sveikatos draudima, Mirena galite isideti uz puse kainos gausiu menesiniu gydymo indikacijai, Vilniaus banko draudimas kompensuoja  100 proc. Mirenos kainos.

Aš turiu VB draudimą, tai gal gali pasakyt kaip pasinaudot visu tuo, aš ir norėčiau Mirenos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija @ 2006 02 24, 22:27)
Sveika Dovilyte,

norejau paklausti ar zaizdele reiketu isgydyti pries spirales idejima ar galima ja tvarkyti ir po to?

Pirmiausia gydytojas turi nustatatyti, kokio pobudzio si zaizdele, nuo to priklauso, ar galima deti Mirena, ar zaizdele butina is pradziu gydyti.
Atsakyti
Sveiki,

Neseniai ir aš įsidėjau mireną. Mokėjau 590. Dėjausi poliklinikoj ir už tai nieko nemokėjau. Kol kas tik džiaugiuosi. Tepliojo apie 2 savaites. dar po 2 sav. eisiu pas gydytoją. Tikiuosi, kad ji įsistačiusi teisingai ir didelio vargo ateityje neturėsiu.
Atsakyti
O kaip su svorio metimu įsidėjus Mireną? Ar sunkiau numest, gal net didėja? Aišku visi gydytojai aiškina kad KT svoriui įtakos neturi, bet tikrai yra nemažai moterų kurioms ir padidėja svoris, arba sustoja kritęs. Mirenoje labai nedidelis hormono kiekis, bet vis tiek kažkiek jis veikia?
Atsakyti
QUOTE(Vasara @ 2006 03 04, 13:17)
O kaip su svorio metimu įsidėjus Mireną? Ar sunkiau numest, gal net didėja? Aišku visi gydytojai aiškina kad KT svoriui įtakos neturi, bet tikrai yra nemažai moterų kurioms ir padidėja svoris, arba sustoja kritęs. Mirenoje labai nedidelis hormono kiekis, bet vis tiek kažkiek jis veikia?

Aš turiu mireną dar tik ketvirtą mėnesį, kad įtakotų svorį tikrai nepastebėjau, kaip tik paskutinius du mėn., stengiuosi mesti svorį ir jis krenta, taigi bent jau man - tikrai svorio neįtakoja Mirena.
Atsakyti
Turiu Mireną jau 1,5 metų. Įdėjo už saldainių dėžutę, patikrino echoskopu, jokių siūlų, tikrinimų ar pnš. Įdėjus dar sirgau 3 mėnesius ir nereguliariai, po to mmm išnyko. Būna tokie vos vos ružavi lašiukai, bet pilnai pakanka kasdienių įklotų ax.gif

QUOTE(EViki @ 2005 09 06, 08:44)
g.gif ir man labai idomu, kaip ten su tais siūlais. Iš tikro ar vyras jų nejaus???

vyras nieko nejaučia mirksiukas.gif

QUOTE(debesuota @ 2005 09 08, 12:34)
turiu klausimu kruvele :

1. kokio lygio tas tepliojimas? ar čia reikia mėnesį laiko arba net daugiau amžiais lakstyti į tuliką, visokiom priemonem apsikrovus?
2. o tamponus naudoti galima?
3. o kaip patikrina, ar gali ja dėtis? nebūna taip, kad va, įsidėjau, pabuvau mėnesį, o organizmas nepriėmė, tai 600 lt į balą...
4. ar noras nesumažėjo?
  kažikaip daug man, neišmanėlei, tų neaiškumų.... blush2.gif

1. Tepliojimas minimalus, keli lašai, nieko nejauti, jokių priemonių nebeperku
2. Galima, bet nebereikia
3. Čia greičiau reikia pačiai įvertinti, kiek organizmas linkęs priimti svetimkūnius, bet aš dar nė karto negirdėjau, kad kam nors "nepriėmė"
4. Atrodo, ne rolleyes.gif

QUOTE(Dovilyte @ 2006 02 06, 09:01)
P.S.  Jeigu turite ERGO sveikatos draudima, Mirena galite isideti uz puse kainos gausiu menesiniu gydymo indikacijai, Vilniaus banko draudimas kompensuoja  100 proc. Mirenos kainos.

kaip gaila, kad nežinojau prieš 1,5 metų doh.gif nors gal tada dar to nebuvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulia @ 2006 03 27, 11:56)
O tai apie kokius ten si8lus kalbama? Nieko nebesuprantu. Paai6kinkit man kas nors žaliai  blink.gif

mirena etrodo taip vauser posted image tie juodi siulai kur matosi, tai jie lieka siek tiek isorej, nu nekabo kaip tamponu siulas, bet juos, labai norint galima apciuopti
viskas pas moteri atrodo va taip user posted image
Tikiuosi dabar aiskiau
Atsakyti
O man iskilo toks delikatnas klausimas: tai jei tie siuliukai islinde siek tiek, tai kaip vyras per meiles zaidimus ju nepajus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kvaida @ 2006 03 27, 15:10)
O man iskilo toks delikatnas klausimas: tai jei tie siuliukai islinde siek tiek, tai kaip vyras per meiles zaidimus ju nepajus? g.gif

Jei vyras per meiles žaidimus jaučia tuos siūlus tai manau rek pasikraipyt pas savo ginekologą kad tuos siūlus patrumpintų mirksiukas.gif vyras jų neturi jausti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara @ 2006 03 04, 12:17)

Aš Mirena turiu apie 6 mėn.Per tuos mėnesius be didelių pastangų numečiau apie 5kg thumbup.gif .Tai panašu ,kad netrukdo mesti svorio thumbup.gif
Atsakyti