Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

QUOTE(Fikas @ 2006 01 17, 12:34)
Gal ir kvailas mano nerimas bet...

Spirale turiu jau 4 menesius. Ankciau santykiu metu siek tiek jausdavau ja. Dabar nebe. Pradejau nerymauti. Bet gal ji tiesiog pasislinko? Ar  gali taip buti. Bet ji hormonine, tai veiksmingumas islieka tikriausiai? Tikiuosi neiskrito. Idomu ar pajausciau jei iskristu, siaip ne adata gi.  O siulu tai nuo pat pradziu nejauciau, gydytoja sake nerikia ciupinetis ten yra jie ar ne. g.gif

Butinai reikia kreiptis i daktara, kad patikrintu, ar spirale vietoje. Nors tikimybe, kad bus iskritusi, yra labai maza, bet ji egzistuoja.
Atsakyti
Labai norejau paklausti jau turinciu Mirena, mano gimdos kaklelis per nestuma buvo susiutas, del gresiancio persileidimo, ir kaip sake ginekologe liko randai,o kai buvo darytas valymas, na ne del kudikelio o del sudino Postinorio,buvo prisikaupe gimdoje kraujo, tai man ziauriai skaudejo, net su amoniaku dare prie nosies prikise, tai ar tos spirales idejimas irgi turi reiksmes kaklelio jautrumui ar ne???Ar giliai ja ten kisa??
Atsakyti
As ir norejau detis mirena, bet mano daktare nededa man blink.gif sako kai pagimdysi antra vaika, o dabar nereikia, nors ir bijociau detis bet ziedu lengviau naudotis jauciu g.gif
Atsakyti
Man gydytojas patarė dėtis Mireną, nes turiu problemų dėl kojų venų uždegimų. doh.gif Geriamieji K tirština kraują, o Mirena tipo tiktų. Bet gi ir ten yra K? Gal tikrai nepatenka į kraują.
Liuks, kad galima ir maitinančiom, biggrin.gif nes dar maitinu ir vis delsiau dėtis. O gal žinote, kur pigiau galima gauti ją nusipirkti?
Atsakyti
Sveikutes. 4u.gif
As turiu jau virs dvieju metu Mirena.Istate kai leliui buvo puse metuku.Maitinau iki metu.
Gydytoja rekomendavo kaip maziausiai pavojinga sveikatai. Be to ji dar kaip gydomoji priemone nuo kazkokiu darinuku.
Idejo labai lengvai, pries tai suleido kazkokius vaistus. Dar liepe nusipirkti vaistuku nuo skausmo. Bet man ju neprireike. Kol namo parejau, beveik ir pamirsau apie procedura.
Po menesio patikrino exoskopu. Po pusmecio vel. Viskas OK.
Tepliojau tikrai neilgai ir neskausmingai. Men neisnyko, tik dabar reguliariai pateplioju kokias 5 dienas. Anksciau buvo labai nereguliarios /vos ne karta metuose/ ir ilgiau nei savaite.
Tik nezinau, ar nuo to,bet svoris augo.Kai pasakiau gydytojai, tai labai nustebo. Kadangi jis ir taip visa laika didejo, o dabar fantastiskai didelis ,tai as manau kad Mirena tikrai negalejo itakoti.
Labai patenkinta, siuliuku jokiu nejauciu. Visom keturiom UZ. thumbup.gif

Papildyta:
Ties girdejau kad Svedijoj jos zymiai pigesnes.
Atsakyti
QUOTE(Stone @ 2006 02 01, 15:23)
Man gydytojas patarė dėtis Mireną, nes turiu problemų dėl kojų venų uždegimų. doh.gif  Geriamieji K tirština kraują, o Mirena tipo tiktų. Bet gi ir ten yra K? Gal tikrai nepatenka į kraują.
Liuks, kad galima ir maitinančiom, biggrin.gif  nes dar maitinu ir vis delsiau dėtis. O gal žinote, kur pigiau galima gauti ją nusipirkti?

Mirena is tiesu galima naudoti, jei turite problemu del koju venu uzdegimu, kadangi spirales hormonas levanorgestrelis neturi itakos venu sienelems. Taciau spirale reiketu deti NE umiu laikotarpiu, t.y. tuo metu, kai nesergate koju venu uzdegimu ir esate sveika.
Mirena yra vienintele hormonines kontracepcijos priemone (neskaitant progestino piliuliu, jas reikia gerti labai tiksliai), kuri tinka zindancioms mamytems - vietiskai veikiantis spirales progestinas neblogina zindyves pieno ir neveikia kudikio sveikatos.

P.S. Jeigu turite ERGO sveikatos draudima, Mirena galite isideti uz puse kainos gausiu menesiniu gydymo indikacijai, Vilniaus banko draudimas kompensuoja 100 proc. Mirenos kainos.
Atsakyti
Kiek zinau,kad jei yra zaizdele jokiu spiraliu anksciau nededavo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Dabar turiu zaizdele verysad.gif paeme onkocitologini tepineli.Gydytoja pasake,jei nebus pakitimu rekomenduoju mirksiukas.gif

Tai ar tai tiesa?Gal kas nors turite Mirena ir zaizdele verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gulia2004 @ 2006 02 11, 00:04)
Kiek zinau,kad jei yra zaizdele jokiu spiraliu anksciau nededavo schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Dabar turiu zaizdele verysad.gif paeme onkocitologini tepineli.Gydytoja pasake,jei nebus pakitimu rekomenduoju mirksiukas.gif

Tai ar tai tiesa?Gal kas nors turite Mirena ir zaizdele verysad.gif

Ar galima deti Mirena, priklauso nuo to, kokia ta zaizdele. Daznai zaizdelemis vadinami po gimdymo susidare epitelio surandejimai, jie neuzkerta kelio delti spirale. Zaizdele turi pamatyti gydytojas. Tik jis pasakys, ar Mirena jums tinka, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte @ 2006 02 11, 10:08)
Ar galima deti Mirena, priklauso nuo to, kokia ta zaizdele. Daznai zaizdelemis vadinami po gimdymo susidare epitelio surandejimai, jie neuzkerta kelio delti spirale. Zaizdele turi pamatyti gydytojas. Tik jis pasakys, ar Mirena jums tinka, ar ne.

Labas Dovilyte 4u.gif ,
tavo patarimai labai kvalifikuoti, kaip kokios medikės, gal tokia ir esi smile.gif
Šiaip ir aš galvoju apie spiralę nes dviejų dukrų 5 metams užteks, kol kokį sūnų tėvui organizuot pradėsim biggrin.gif . Norėjau paklausti, kur dėt geriau privačiai ar ne. Ir jei privačiai dediesi gal kokybė geresnė ir patikrina echoskopu, o tai PSPC bent pas mus tokio stebuklo nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma28 @ 2006 02 22, 13:24)
Norėjau paklausti, kur dėt geriau privačiai ar ne. Ir jei  privačiai dediesi gal kokybė geresnė ir patikrina echoskopu, o tai PSPC bent pas mus tokio stebuklo nėra doh.gif

As dejausi privaciai ir echoskopu tikrino. Uz idejima mokejau 50 Lt. Tai manau, jei gali nusipirk Mirena uz 600 (o dabar lyg ir dar pabrango), tai 50 Lt tikrai nebegaila smile.gif
Atsakyti
O ar yra cia tokiu, kuriu organiszmas neprieme mirenos? nes as galvoju ja detis, bet zinau viena mergina, kuri buvo ja isidejusi ir teko isimti. Visgi nesinoretu 600 Lt i bala ismest
Atsakyti
Man ir gi idėjo Mireną spiralę, Ginekologė rekomendavo, pirmą kartą girdžiu, kad ir privačiai galima dėtis. Man tai gerai ir savo poliklinikoj pas savo ginekologės, nei vaistų leido, nieko, nei sakaudėjo nei ką . Sumokėjau 10lt.ž idėjimą ir viskas, dabar kas puse metų reiks eit pasirodyti. Jaučiuos puikiai, jokio streso 5metus thumbup.gif
Atsakyti