Įkraunama...
Įkraunama...

Ką žinote apie afganų kurtus?

pradziai reiketu parasa issitrinti, nes visa temos langa iskraipo.
antra, deretu daugiau mandagumo elementariausio.
o trecia, maziau fantazijomis svaidytis.
Atsakyti
QUOTE(Asutrikolarija* @ 2007 08 14, 19:55)



(vis tiek bereikalingas temas moderatoriai ištrins. Tai verčiau tęskite čia).
Atsakyti
Va prieš mėnesį blondinas berniukas dar buvo siūlomas:

http://www.alkhabara...bulouzfakir.htm

gal vis dar siūlomas smile.gif
Atsakyti
ačiū Daiva kad pacitavot nuorodas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2007 08 14, 22:12)
Va prieš mėnesį blondinas berniukas dar buvo siūlomas:

http://www.alkhabara...bulouzfakir.htm

gal vis dar siūlomas smile.gif

Labai gražus wub.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų nepaprastai gražus. Tokia šelmiška išraiška, turbūt velnių priėdęs kaip reikiant biggrin.gif
Atsakyti
Na nuostabiai gražūs šunys wub.gif , bet vat charakteris ir ta mintis kad namuose jie toli gražu ne tokie gražūs kaip parodose būna verysad.gif baido.
Atsakyti
QUOTE(Eritrea @ 2007 08 14, 22:26)
Na nuostabiai gražūs šunys  wub.gif  , bet vat charakteris ir ta mintis kad namuose jie toli gražu ne tokie gražūs kaip parodose būna  verysad.gif  baido.


Kaip tai namuose jie toli grazu ne tokie grazus? smile.gif Gal parodai kazkiek ir daugiau ta kaili ruosi, bet siaip esminio skirtumo visai nera =] Jie namuose lygiai tokie patys ;] O elgsena net simtakart geresni - juk ringe jie taves neaplaizo, neprisiglaudzia, nezaidzia su tavimi =P Aisku, jei grizus namo tu ji nutrenktum i koki voljera, nemaudytum, nesukuotum, nebendrautum - tada kitas reikalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KarveSako_MOO @ 2007 08 17, 12:09)
Kaip tai namuose jie toli grazu ne tokie grazus?  smile.gif Gal parodai kazkiek ir daugiau ta  kaili ruosi, bet siaip esminio skirtumo visai nera =] Jie namuose lygiai tokie patys ;] O elgsena net simtakart geresni - juk ringe jie taves neaplaizo, neprisiglaudzia, nezaidzia su tavimi =P Aisku, jei grizus namo tu ji nutrenktum i koki voljera, nemaudytum, nesukuotum, nebendrautum - tada kitas reikalas  biggrin.gif



Na aš taip įsivaizduoju lotuliukas.gif . Vistiek kailį reikia kaip nors rišti, kad nesusiveltų ir augtų ilgas. Na bet tai ne svarbiausias dalykas, iš tikro norėčiau visai ilgaplaukio šuns. Tik vat charakteris... Pati nebuvau susidūrusi artimiau, bet girdėjau kad tai sunkaus charakterio šunys, kurių nelabai paleisi nuo pavadėlio.

Tai kaip ten yra? smile.gif
Atsakyti
o štai mano pirmasis šuniukas - afganų kurtų mišrūnas Artis wub.gif Dėl jo nevaldomumo, patys buvom patys kalti- neišvedžiotas kaip afganas, kiek reikia, šertas belenkuo, nes nežinojom apie gerus sausiukus - virėm inkstukus su košytėm. Kadangi buvo toks aršus, neskiepytas laiku doh.gif blush2.gif nemokėjom dresuoti, tai samdėm dreuotoją, o tas tik siuntė ant faso tikriausiai, kai nutraukėm, šiaip ne taip atpratinom pulti ant pravažiuojančių mašinų, o ant žmonių schmoll.gif Net sodybą pirkom iš dalies dėl jo (na ir aišku dėl savęs). Vienkiemį - kur gali lakstyt sau nieko nevaržomas.
Galvojom, kad antkakliuko nuo erkių pakaks kaip sakė pusmečiui, ot durni buvom doh.gif tai ir susirgo babezioze..., kurią tikriausiai pasigavo sodyboje.. verysad.gif

o štai mano meilė
user posted image
sodyboj
user posted image
Arčiuko, regis, ketvirtas tortadienis
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 17 rugpjūčio 2007 - 11:31
Is afganu kurta auginusio zmogaus man teko girdet, kai tai pati kvailiausia veisle. na su juo nepasikalbesi.
Atsakyti
QUOTE(zhmonija @ 2007 08 17, 14:34)
Is afganu kurta auginusio zmogaus man teko girdet, kai tai pati kvailiausia veisle. na su juo nepasikalbesi.



Manau, kad jis turėjo omenyje nepaklusniausia. Nes paklusnumas ir protas nėra tas pats, netgi atvirkščiai. Daugeliui žmonių jeigu šuo jo neklauso, tai vadinasi yra durnas lotuliukas.gif .
Atsakyti
Eritrea,

na daugėlio afganų augintojų nuomone afganą paleisti nuo pavadžio galima. Tik reikia nuo mažų dienų mokinti. Nors su šiaips šunimis visada didesnė rizika, kad jie nubėgs vydamiesi paukštį/kiškį/voverę/katę, nes jų medžioklės instinktas labai stiprus. Trumpai tariant, paleidžiant afganą nuo pavadžio rizika yra gan didelė.

Indra,
labai mielas Taviškis smile.gif

zhmonija
tai ne kvailiausia veislė. O su afganu kaip tik reikia labai daug kalbėtis. Niekaip kitaip ir nepasieksi savo, jei su juo nekalbėsi wink.gif Patikėkit, gyvenant su tokiu gyvūnu pamatai, kad jis yra dar ir koks gudrus bei protingas, ir labai gerai moka pasinaudoti situacijomis. Dažnai afganas gali būt nesukalbamas, užsispyręs, nenorintis klausyti - tačiau kiekvienas afganas yra individualybė ir reikia išmokti kaip prie jo prieiti. Gal kam nors nepatiks tai, ką parašiau, bet mano nuomone tai taip - šis šuo reikalauja daugiau priežiūros bei užsiėmimo su juo negu kitos veislės šuo. (Turiu dar negrynaveislę bokserę). Tarkim tokio šunio nepadresuosi kaip kokio vokiečių aviganio. Su juo visą laiką reikia tik labai gražiai, su meile ir kantrybe, nes kitaip jis paprasčiausiai neklausys. Jeigu aš kviečiu savo bokserę "pas mane" aš žinau, kad balsas turi būti pakeltas, kitaip ji neklausys. o štai su afgane - jokių balso pakėlimų, nes ji sėdės per 10 metrų ir pašaipiai žiūrės. O štai jeigu gražiai kalbini, atbėga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asutrikolarija*: 17 rugpjūčio 2007 - 17:15