Įkraunama...
Įkraunama...

Gotai

QUOTE(LinaBoo @ 2005 07 15, 10:41)
Tik aš nieko apie juos nežinau, tai įdomu ar esmė tik juodoje spalvoje ir specialiame stiliuje ar dar yra idėjos kažkokios g.gif ? Na be abejo jos yra, bet kokios g.gif ?

Juodas apsirengimas, čia tik stiliaus išbaigtumas, aš bent jau taip manau. Juk, kaip sakiau, gotas gali vaikščiot su salotinėm basutėm ir rausvais sijonais, svarbu, kas mąstoma. Plačiai apie ideologiją paskleist nelabai sugebėsiu, bet daugmaž yra taip, kad gotai yra meniški ir romantiški žmonės, įkvėpimo dažnai semiasi iš renesanso, keltų tautų (pvz. rūbai), skaitoma tų laikų poezija, bei "tamsūs" rašytojai, tokie kaip E.A. Poe ir panašiai. Muzika, kaip turbūt visi žinom, tamsesnė. Dažnai sunkesnis rokas maišytas su operiniu vokalu, skambesys taip pat keltų muzikos. Kiti mėgsta tai, kas dabar madoj, pavyzždiui Marilyn Manson ar Evanescence.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 15 liepos 2005 - 11:42
Dėl to pjaustymosi, jeigu ten rodėsi ir aikčiojo iš susižavėjimo - gali būti, jog tai ne paprastas susipjaustymas buvo, o toks a la meninis "cuttingas", žiauresnis tatuiruotės variantas, kai atitinkamai pjaustant iš randų sudaroma įdomi kompozicija. Pati to nenorėčiau, netgi tatuiruotės neturiu jokios, bet kodėl gniaužti žmogaus saviraišką? Yra dar sviete tokios dekoratyvinės amputacijos (piršto galiuko, pvz.) blink.gif - va ten tai blink.gif doh.gif Šito savo vaikui neleisčiau blink.gif Toli gražu ne visi gotai taip puošiasi, o kitos, man labiau pažįstamos subkultūros, savo kūno papuošime apsiriboja nebent tatuiruotėmis ir auskarais.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2005 07 15, 11:39)
  Plačiai apie ideologiją paskleist nelabai sugebėsiu, bet daugmaž yra taip, kad gotai yra meniški ir romantiški žmonės, įkvėpimo dažnai semiasi iš renesanso, keltų tautų (pvz. rūbai), skaitoma tų laikų poezija, bei "tamsūs" rašytojai, tokie kaip E.A. Poe ir panašiai. Muzika, kaip turbūt visi žinom, tamsesnė. Dažnai sunkesnis rokas maišytas su operiniu vokalu, skambesys taip pat keltų muzikos. Kiti mėgsta tai, kas dabar madoj, pavyzždiui Marilyn Manson ar Evanescence.

aš tai buvai įsitikinusi, kad gotai įkvėpimo semiasi iš gotikos,kaip čia dabar renesansas,atgimimas ir tt.. ir pn... na nelabai man čia sueina... g.gif
Atsakyti
mane daznai pavadina gote ar sataniste isvis. gal ir atrodau panasiai savo pobalte skura ir juodais gaurais bei drabuziais. ali negaliu kitaip smile.gif taip atrodyti pradejau anksciau nei gatvese tei gotai pasirode smile.gif ir man labai patiko , o gotai man patinka! labai!
Atsakyti
mane daznai pavadina gote ar sataniste isvis. gal ir atrodau panasiai savo pobalte skura ir juodais gaurais bei drabuziais. ali negaliu kitaip smile.gif taip atrodyti pradejau anksciau nei gatvese tei gotai pasirode smile.gif ir man labai patiko , o gotai man patinka! labai! ir smagu eit gatve ar kazkada ant eksalatoriaus pamatyt panasiai atrodancia pana ir matyt kad ir ana tave mato- man iskart sypt- vypt darosi. smagu. gal nusisnekejau ale risliu minciu sendien nebebus
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2005 07 15, 14:57)
aš tai buvai įsitikinusi, kad gotai įkvėpimo semiasi iš gotikos,kaip čia dabar renesansas,atgimimas ir tt.. ir pn... na nelabai man čia sueina... g.gif

Gotai ir gotika - du skirtingi dalykai jų maišyti nereikėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 15 liepos 2005 - 14:30
QUOTE(Sorceress @ 2005 07 15, 14:23)
Gotai ir gotika - du skirtingi dalykai jų maišyti nereikėtų.

na kad skirtingi dalykai tai sutinku,bet manau bendro turi,bet tada prie prie ko čia renesansas,na gotams šis stilius nelabai prie veido tiktų smile.gif
Atsakyti
SUBKULTŪROS GIDAS: GOTAI

Gotų priešistorė prasidėjo aštuntojo ir devintojo dešimtmečio sandūroje, kai buvo pradėta kalbėti apie naujo muzikinio stiliaus užuomazgas, kuriam vėliau buvo sugalvotas pavadinimas – “gotika”, tuo išvedant paraleles su literatūros ir architektūros stiliumi. Dar po dešimties metų kultūros tyrinėtojai jau turėjo pripažinti, kad visuomenėje atsirado visiškai nauja gotikinė subkultūra, apimanti ne tik muziką, bet ir filosofiją, gyvenimo būdą, įvaizdį, netgi kitokį požiūrį į seksą ar alkoholinius gėrimus. Susiskaidžiusi į daugybę porūšių, skirtingų muzikinių ar įvaizdžio išraiškos formų, gotikinė subkultūra tapo kultūriniu reiškiniu, apie kurį Vakaruose jau yra parašyta daugybė knygų ir net mokslinių disertacijų.

Parengė: AO Foto: Robertas Kalonas (ColdPromo), 2002-04-23 17:35:26

na čia pirmas puslapis ką išmetė google apie gotus,ištrauka iš straipsnio ore.lt, tad "kažką" bendro su gotika tikrai turi smile.gif
Atsakyti
Kauno-Panevėžio mąsrymo sindromas - jei ne taip atrodai, tai iškart į dūdą biggrin.gif:D
pažįstamas jausmas, dar po šiai dienai, kai nuvažiuoju į kauną, net su vaiku vaikščiojant amžiais replikas girdžiu... nors atrodau, mano manymu, visiškai padoriai:D, tik va kad plaukai mano toki trumpoki, švelniai tariant smile.gif
Atsakyti
[quote=meškutė_Nida,2005 07 14, 19:01]
Man baisiau atrodo tos mergičkos, kurios turi rudai-juodą įdegį bei juodus plaukus, kurie jau ataugę porą cm blink.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 07 15, 11:04)
Bet esmė ne išorėje, o viduj.  thumbup.gif

Gal malonėtumėt nusakyti tą vidų? Nes dabar visos kalbos tik apie drabužius ir išvaizdą. Bet akivaizdu, kad ne kiekvienas juodai besirengiantis – gotas.
Dėl stiliaus – nieko apie tai neišmanau, bet tai turėtų su gotika būt susiję. O iš kitų stilių – ne su renesansu, o su romantizmu, ir būtent vokiškuoju – tamsa, griuvėsiai, paslaptys, sielos klejonės... Kryptis – į viršų, ne į šonus. Aštrumas, o ne apvalumas. Ai nu ir panašiai...
Apie save tai pasakyčiau, kad neįsivaizduoju, kaip galima susitapatinti su kokia nors srove. Šiaip man šiurpiai skamba, kai žmogus sako: priskiriu save tam ir tam...
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2005 07 16, 04:33)
Gal malonėtumėt nusakyti tą vidų? Nes dabar visos kalbos tik apie drabužius ir išvaizdą. Bet akivaizdu, kad ne kiekvienas juodai besirengiantis – gotas.
Dėl stiliaus – nieko apie tai neišmanau, bet tai turėtų su gotika būt susiję. O iš kitų stilių – ne su renesansu, o su romantizmu, ir būtent vokiškuoju – tamsa, griuvėsiai, paslaptys, sielos klejonės... Kryptis – į viršų, ne į šonus. Aštrumas, o ne apvalumas. Ai nu ir panašiai...
Apie save tai pasakyčiau, kad neįsivaizduoju, kaip galima susitapatinti su kokia nors srove. Šiaip man šiurpiai skamba, kai žmogus sako: priskiriu save tam ir tam...

Kadangi aš pati ne gotė mirksiukas.gif tai apie jų vidų tamstai nieko nepasakysiu. ax.gif Yra toks posakis "...Širdy jaunas...." ( ir dar panašūs) Vidus - tai kuom tu gyveni, ką jauti. Čia kalba ne tik apie muziką, bet ir bendrai apie gyvenimo stilių, supratimą....... smile.gif
O kas sako, kad save priskiria kam nors? - tiesiog tau tas patinka ir nėra reikalo to slėpt smile.gif Ir draugų ieškai bendraminčių. mirksiukas.gif Čia viskas labai paprasta. mirksiukas.gif
Atsakyti