Įkraunama...
Įkraunama...

Svoris nėštumo metu pirmus 3 mėn.

Svorio priaugimas labai individualus dalykas. Reikia atsižvelgti ir į nėščiosios kūno masės indeksą (jei jis viršija normas, normalu nėštumo metu priaugti mažiau (pavyzdžiui, kad ir 6kg) , jei jis per mažas, priaugama daugiau), vaisių kiekį.
Vaisius pradeda reikalauti papildomų apie 300 kalorijų per parą tik nuo maždaug ketvirto mėnesio, todėl nereikia jau nuo pat pastojimo iki gimdymo valgyti už du bijant, kad vaisiaus vystymuisi neužteks energijos, gaunamos su maistu.
Jei jau siekiama sveikiau maitintis, tai pirmuosius kelis nėštumo mėnesius pakaktų vadovautis sveikos mitybos piramidės principais,pvz., per parą suvartoti apie 60-70g riebalų, 70-80g baltymų, 200-300g vaisių, 400-500g daržovių (daugiavaisiam nėštumuo kitaip). Jau antroje nėštumo pusėje reikia daugiau baltymų (iki 110g), nes pilvukyje vyksta tikras "statybų" įkarštis biggrin.gif, o baltymai yra statybinė medžiaga , riebalų, angliavandenių poreikis nedaug, bet irgi padidėja. Prižiūrint savo mityba ne tik nebus priaugama papildomo nereikalingo svorio, bet tai ir gera investicija į vaisiaus būklę ir gal pačiai mamytei jau po gimdymo bus lengviau sveikai maitintis, nes per devynis mėnesius susiformuotų gan stiprus įprotis smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif o ar kuriai buvo kad apstojus svoris nepriaugtu,o nukristu?nes man iki kokiu 6savaiciu nukrito 5kg,db jau9 savaites,tai apie du kg grizo,bet vis svyruoja doh.gif na bet man ziauriai nebuvo apetito pradzioj,valgiau tik is reikalo ir po nedaug..
Atsakyti
QUOTE(nobleee @ 2012 04 27, 15:08)
sveikos 4u.gif  o ar kuriai buvo kad apstojus svoris nepriaugtu,o nukristu?nes man iki kokiu 6savaiciu nukrito 5kg,db jau9 savaites,tai apie du kg grizo,bet vis  svyruoja  doh.gif  na bet man ziauriai nebuvo apetito pradzioj,valgiau tik is reikalo ir po nedaug..

Dažniausiai pradžio krinta svoris dėl visų vėmimų ir kt. negalavimų, paskui priaugsi kiek reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
man 14 savaiciu, o svoris minus 1 kg kol kas.
Atsakyti
man 12 savaičių, svoris maždaug minus 3 kg rolleyes.gif šiaip tai džiaugiuosi... smile.gif neaišq, kaip toliau augs, bet skaičiau, kad priaugto svorio pirmame trimestre po gimdymo sunkiausia atsikratyti... ax.gif
Atsakyti
Man 3 menesiai ,bet svoris -7,nes istisai blogai ...
Atsakyti
16sav ir jau turiu +4kg
Mazai judu, niekur negaliu iseiti del stuburo skausmu.
Atsakyti
Per pirmus tris men numeciau -10 kg ax.gif buvau sunerimus, bet gine sake, kad tai normalu, taigi po truputi tuos kg priaugineju, jau ir virsaus turiu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(puma @ 2012 05 09, 18:32)
Per pirmus tris men numeciau -10 kg   ax.gif buvau sunerimus, bet gine sake, kad tai normalu, taigi po truputi tuos kg priaugineju, jau ir virsaus turiu.. smile.gif

Idomu, o kaip tuomet skaiciuojasi nestumo metu priaugtas svoris? Ar nuo numesto, ar nuo pradinio? rolleyes.gif

Man 14 savaiciu, siuo metu turiu minus 4kg rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frenke: 10 gegužės 2012 - 09:49
mum jau 7sav. svoris -2kg g.gif nesinori valgyt visai schmoll.gif valgau tik dėl to kas REIKIA doh.gif judu labai mažai nes neturiu tam nei noro nei sveikatos doh.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

mums jau prasidejo 9ta savaite, svoris liko toks pats koks ir buvo nei + nei - smile.gif pykina kiekviena diena, bet stengiuosi pavalgyti ir pusrycius, ir pietus, ir vakariene. jeigu neprisiversciau, tai turbut svoris tik kristu, nes del to pykinimo galiu nors ir visa diena nevalgyti doh.gif gerai, kad piena megstu, nes daugiausia galiu valgyti tai kas gaivu, tai mano pusryciai visada buna dribsniai su pienu thumbup.gif o kartais net ir pietums priedu blush2.gif ir dar galiu valgyti pomidorus kilogramais ax.gif
Atsakyti
Kaip mėnuo - taip plius 1 kg...trečio mėnesio gale turėjau 4 kg pliuso... doh.gif
Atsakyti